Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > ectopische zwangerschap
Auteur Onderwerp: ectopische zwangerschap
Nina
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2005 23:56 Reageer met quote

Kan iemand mij misschien vertellen wat een ectopische zwangerschap precies inhoud? Het enige wat ik weet is dat dat voor een negatieve uitslag van een zwangerschapstest kan zorgen. Bij voorbaat dank!!!

Groetjes Nina
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 19-01-2005 0:24 Reageer met quote

Hoi Nina, een ectopische zwangerschap is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. De bevruchte eicel bevind zich dan niet in de baarmoeder. Het klopt dat je bij een ectopische zwangerschap een negatieve zwangerschapstest kan hebben maar dat hoeft niet.

Normaal komt de bevruchte eicel na ongeveer 4 tot 5 dagen in de baarmoederholte en nestelt zich daar in. Wanneer de innesteling buiten de baarmoederholte plaatsvindt, ontstaat een buiten (= extra) baarmoederlijke (= uteriene) zwangerschap (= graviditeit), afgekort EUG (extra uterine graviditeit). Dit gebeurt in minder dan 1 op de 100 zwangerschappen. De meeste ectopische zwangerschappen (extra uterine zwangerschappen) ontstaan in de eileider.

Voor meer informatie kun je deze pagina bekijken.
Index > Gynaecologie > ectopische zwangerschap
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring