Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > vlekken voor de ogen.
Auteur Onderwerp: vlekken voor de ogen.
Dirkje50
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 14:46 Reageer met quote

Ben jij wel eens een arts tegen gekomen die je geneest, en dan bedoel ik ook GENEEST? Ik denk het niet. Ze bestrijden de symptomen. Alle oorzaken liggen bij de voeding. Zelfs aangeboren afwijkingen kunnen door foutieve voeding van de moeder ontstaan. Ons lichaam heeft de juiste voeding nodig. Als je daaraan voldoet, verdwijnen de ziekten als sneeuw voor de zon. Doktoren leren ziekten te herkennen en daarvoor medicijnen voor te schrijven óf het zieke lichaamsdeel te verwijderen, en dan steeds een stukje meer, zodat er niets meer overblijft Niemand wordt ooit genezen. Denk daar maar eens aan. Een menselijke cel is feitelijk onsterfelijk. Maar hij moet wel goed gevoed worden. Planten zijn niet geschikt om voor menselijke voeding te dienen. Het is al meer dan 60 jaar en langer geleden bewezen dat zogenaamde welvaartsziekten, en dat zijn ze bijna allemaal, genezen worden door correcte voeding. En daar heb je géén duren medicijnen, voedingssupplement, operaties e.d. voor nodig.
Goede voeding kost haast niets. Is dat niet gewoon het proberen waard? Niet geschoten, altijd mis.
Toontjehoger75
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 15:19 Reageer met quote

Als ik door een arts niet genezen was toen ik 13 was, had ik nu een houten poot gehad of was dood geweest door de koudvuur - wondroos zonder wond.
Trouwens; dit is geen topic over voeding. Zo te zien geloof jij er heilig in en ik zeg echt niet dat goede voeding niet belangrijk is, maar geen planten eten en dus ook geen groente... nee.
Menselijke cellen onsterfelijk? Je mondslijmvlies bijvoorbeeld wordt per twee dagen vervangen. Dat heeft echt een reden en is niet te veranderen door anders te eten hoor.
En nogmaals: jij kent degene met migraine niet, dus weet ook de reden niet. Dan kun je niet gaan roepen dat een ander voedingspatroon zeker weten helpt.
Dirkje50
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 15:36 Reageer met quote

Zelf migraine gehad en partner ook, jarenlang.
Toontjehoger75
BerichtGeplaatst: 18-03-2012 2:41 Reageer met quote

Dat is vervelend voor jullie, en fijn als het over is, maar dan nòg kun je met jouw methode niet zeggen: "Dan ZUL je op termijn van je migraine verlost zijn".

Ik had migraine met scotoom, waarbij de oorzaak dus geen verkeerde voeding was, maar veranderende hormoonwaarden. Dat was echt niet overgegaan door anders te eten. Het begon tijdens de (dubbele) zwangerschap en was over toen ik met de borstvoeding stopte.

Conclusie: plak jouw ervaring niet zomaar op een ander. Je kunt wel tips geven, maar garandeer geen resultaat. Je kent de anders zijn medische toestand niet.
deheugden
BerichtGeplaatst: 23-09-2012 17:37 Reageer met quote

ik zelf heb tegen de vlekken voor de ogen goede ervaringen met betaine citraat. Korreltjes welke je moet oplossen in water. Je zult dat een paar glazen per dag moeten drinken. Volgens mijn arts komen deze problemen vanuit de lever en de betaine citraat helpt daartegen.
Ben0301
BerichtGeplaatst: 31-07-2016 10:43 Reageer met quote

Ik ga hier even wat posten ik zie namelijk niet hoe ik een onderwerp kan beginnen.
2.5 maand heb ik nu een vlek in het zucht van het linker oog. Het beweegt mee met het oog en springt niet heen en weer. Het meest heb ik hier last van wanneer ik naar lichte voorwerpen kijk zoals een witte tafel of een A4 blaadje bijvoorbeeld .
De oogarts zei dat dit een gevolg was van het krimpen van gelei in mn oog en dit zou met 2 maanden weg gaan. Ik heb geen flitsen gezien dus het duidt niet op loslaten netvlies of scheur in netvlies.
A.s. dinsdag weer een een afspraak gemaakt bij oogarts omdat ik het nu 2.5 maand heb. Heeft iemand hetzelfde gehad en hoe is dit verlopen?

Graag. Ben Confused
Federer14
BerichtGeplaatst: 18-06-2018 12:55 Reageer met quote

Mark717 schreef:
Hier ook dezelfde verschijnselen. Witte tot zilverkleurige vlek(ken) die oplichten als je naar de lucht kijkt en knippert met de oogleden. Soms zijn ze groot, soms klein of een driehoekje, streep. Vaak vallen ze als eerste op als ik buiten mijn blikveld over felle objecten laat gaan (bijvoorbeeld witte auto), dat er dan een soort schittering is die er niet hoort te zijn. Dan kijk ik even in de lucht, en dan denk ik bij mezelf: ja hoor, bingo... weer een vlek! Ik baal ervan dan.

Soms dagen geen last van, soms elke dag. Duurt ongeveer maximaal 30 minuten.

Ik heb het nu zeker 3 jaar, maar het wordt niet erger. Eerst dacht ik dat er iets ernstigs was. Huisarts vond het allemaal niet zo spannend, en schreef het toe aan migraineuze vlekken. Oogonderzoek in ziekenhuis (visueel) leverde niks op.

Maar nu ik het dus 3 jaar heb, valt me op dat ik het relatief vaker heb in bepaalde omstandigheden. Maar het is niet zo dat in die situaties het gegarandeerd optreedt. Het is meer dat ik het gevoel hebt dat het ermee te maken heeft.

- Vermoeid lijkt een uitlokkende factor.
- Helder weer met fel licht, en vaak overgang van donker naar licht (b.v. na het rijden door een tunnel).
- Als ik even in gedachten ben verzonken, en ineens mijn aandacht wordt gewekt.
- Temperatuurschommeling.
- Bepaalde vettige varkensvleesproducten, zoals salami. Maar ook na sommige fruitsoorten heb ik het plots.
- Na lang niet gegeten te hebben (bv. lunch uitgesteld, plus moe en dan ook nog eens fel licht.).
- Lichamelijke inspanning.

Zijn deze factoren bij jullie ook van toepassing?


Ik heb precies deze klachten. Met name de situaties waarin het wordt 'uitgelokt' herken ik. Ik zie dan niet alleen vlekken... ik voel me ook erg akelig dan. Mijn lichaam krijgt een zwaar gevoel en ik krijg een hongerig gevoel. Ik heb dan soms het idee dat ik flauw ga vallen. Herken je dit?

Ik hoop dat je na zoveel jaren het forum nog volgt en een reactie kunt geven. Misschien heb je inmiddels wel een oplossing gevonden voor het probleem.

Groet Johan
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 19:05 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Overige ziekten > vlekken voor de ogen.
Pagina 4 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring