Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > van achterwandplastiek tot rectovaginopexie
Auteur Onderwerp: van achterwandplastiek tot rectovaginopexie
nientje88
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 1:13 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben 21 jaar en vandaag is er bij mij een verzakking van de blaas en baarmoeder geconstateerd. Zijn er meer mensen die dit op zo´n jonge leeftijd gekregen hebben? Het voelt zo ontzettend vervelend, en vind het eigenlijk een beetje eng.

Nien88
liga
BerichtGeplaatst: 23-08-2010 1:28 Reageer met quote

Dag Nientje,

Ik kan me voorstellen dat je erg schrikt van deze diagnose op jouw leeftijd. Verzakkingen van organen in de bekkenbodem komen vaak voor bij oudere vrouwen of bij jonge vrouwen vlak na een zware bevalling.
Je schrijft niet of je een bevalling achter de rug hebt. Als dat zo is, zou dat een oorzaak kunnen zijn, maar ook zonder te bevallen kunnen jonge vrouwen deze klachten krijgen.Kijk eens op dit topic bij het verhaal van Liz,die is 19. Soms is er sprake van een aangeboren zwakte van het bekkenbodembindweefsel. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Bij heel ernstig overgewicht kan bij jonge vrouwen b.v. de blaas verzakken. Ik weet niet wat bij jou de oorzaak is, maar er zijn veel therapieën om de problemen op te lossen als de verzakking ernstige klachten geeft.1 daarvan is b.v. bekkenbodemtherapie bij een deskundige, speciaal opgeleide fysiotherapeut. Je huisarts kan je daarnaar verwijzen. Je kunt ook een gynaecoloog raadplegen. Bij een verzakking van de baarmoeder kan deze soms een ring of kubuspessarium plaatsen die de baarmoeder ondersteunt. Ik wens je heel veel sterkte en succes en hoop dat er jonge vrouwen reageren die deselfde ervaring hebben en je kunnen bemoedigen.

Hartelijke groeten.
Anne Marie
martenss
BerichtGeplaatst: 01-09-2010 19:48 Reageer met quote

Hoi Liga,

Ik ben nu eindelijk van alle ellende af en ben vanaf volgende week weer fulltime aan het werk. De uren zijn heel langzamerhand opgebouwd Het vloeibare voedsel ( Nutridrink ) heb ik 6 weken gedronken. Ik mocht verder geen enkel ander voedsel. Alleen maar dit Tja... het went wel.
Ik heb nu alleen nog maar zakjes Movicolon om de ontlasting wat dun te houden ( voorlopig nog wel enkele maanden ) Het is dus al met al gelukkig goed afgelopen. Ik dscht echt dat alles nooit meer inorde zou komen maar zoals je ziet is ook deze ellende gelukkig achter de rug.
Heel veel sterkte iedereen!
liga
BerichtGeplaatst: 01-09-2010 23:22 Reageer met quote

Hallo Martenss,

Wat fijn dat je ons even laat weten hoe het nu met
je gaat. Ik geloof dat het de maand mei was, waarin
jouw complicatie zich voordeed. Je had een fistel n.a.v een achterwandplastiek, was het niet? Ik ben heel blij voor je dat alles goed afgelopen is en dat je je weer goed voelt.Ik hoop dat je geen pijn meer hebt en de draad van je dagelijks leven weer op kunt pakken. Veel succes op je werk en dat het je goed mag gaan!

Groetjes,
Anne Marie
martenss
BerichtGeplaatst: 03-09-2010 19:52 Reageer met quote

Hallo Anne Marie,

De 1ste operatie betreft de verzakking heeft inderdaad begin april plaatsgevonden en de hieruit voortgekomen fistel daar ben ik in mei weer aan geopereerd. De 1ste gyneacoloog heeft de fistel gewoonweg over het hoofd gezien vandaar dat het ook allemaal verder is gaan uitbreiden tot een mega abces
Ik druk ook iedereen op het hart "laat je niet met een kluitje in het riet sturen maar trek van mijn part iedere dag aan de bel" Het is jouw lichaam en jouw gevoel of het wel of niet goed gaat. dat weet en voel je zelf als de beste!!!
Heel veel succes voor alle forum bezoeksters
martenss
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 19:36 Reageer met quote

bedankt Anne Marie,
Het was inderdaad mei toen ik aan een voor/achterwand plastiek ben geholpen en tijdens die operatie heeft de specialist 2 gaatjes in mijn darm geperforeerd. Foutje bedankt....zou ik zeggen ;-( Nu is gelukkig alles weer helemaal oke en ben weer volledig aan het werk.
Sterkte iedereen
liga
BerichtGeplaatst: 16-09-2010 15:06 Reageer met quote

Hallo martenss,

Wat fijn voor je dat alles nu achter de rug is en de voor- en achterwandplastiek uiteindelijk dan toch goed gekomen zijn. Je bent weer lekker aan het werk, nu helemaal zonder pijn denk ik, en kunt deze periode afsluiten. Het was prettig je te leren kennen op dit forum en fijn dat je jouw ervaringen met mij en anderen wilde delen!

Hartelijke goeten,
Anne Marie
dodi
BerichtGeplaatst: 17-09-2010 21:00 Reageer met quote

Hallo martenss, liga,Nientje en Liz,...

Ik hoop dat voor onze jonge mensen een oplossing kan geboden worden! Laat jullie niets wijsmaken, je weet zelf toch wat je voelt! Dokters blijven laten horen, dat het niet goed is, en het niet nemen dat het tussen je oren zit hé!
Goed gereageerd he Annemarie, je bent goed actief op het forum, gelukkig.
Met mezelf is het nog afwachten wat dinsdag zal brengen, ik heb het gevoel dat de voorwand opnieuw in de verzakking ligt. Maar ik ga eerst mijn gynaecologe opzoeken die me hier opvolgd, en als er dan een duidelijk verzakking te zien is, dan is het zo snel mogelijk contact opnemen met A.N. Er zal wel eens een eind aan komen zeker.
Volgende week brief ik wel eens wat uitgebreider.
Groetjes Dora
Dineke1972
BerichtGeplaatst: 18-09-2010 0:05 Reageer met quote

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik een verzakking heb aan mijn achter en voorwand tevens is mijn baarmoeder en blaas verzakt, alles dus!
Ik krijg volgende week een ring.
Maar dit blijkt maar een tijdelijke oplossing.
Gezien mijn leeftijd, 37 jaar, zou ik dus een operatie moeten ondergaan.
Hierbij kan ik kiezen uit een operatie waarvan de baarmoeder (gedeeltelijk) word verwijderd en er van de voor en achterwand een correctie word gedaan.
De andere optie die hij bied, en daar heb ik niets in gelezen in dit forum, is het vastzetten van de baarmoeder aan de rug zodat het probleem opgelost is en het niet terug komt!
Deze operatie durf ik niet, gezien ik een ongeval heb gehad en mijn ruggewervels ingezakt zijn en er waren een paar wervels gebroken, dit is dus een zwak punt.
wat nu......
Ik weet het niet....
Is iemand die me advies kan geven?

Alvast bedankt.
liga
BerichtGeplaatst: 13-10-2010 14:20 Reageer met quote

Hallo Dineke en alle anderen,

Dineke, sorry dat er zo laat een reactie komt. Ik was een tijdje uit beeld op dit forum. Voor wat betreft je vraag welke optie de beste is, daar kan ik moeilijk een eenduidig antwoord op geven. Ik begrijp dat je kunt kiezen uit twee mogelijkheden. En
dat het vastzetten van de baarmoeder aan de rug betekent dat de verzakking niet terug kan komen. Wat inderdaad vaak speelt bij reparaties van verzakkingen d.m.v. voor/achterwandplastieken is dat de verzakkingen van blaas, baarmoeder,endeldarm snel terug kunnen komen.Soms al binnen 1 jaar. Het tegelijk inbrengen van oplosbare steunmatjes kan wel extra steun geven en dit tegengaan. Pas echter op als er gesproken wordt over een zgn.prolift!!! Dit is een heel andere ingreep met definitief, niet oplosbaar, materiaal met grote kans op krimp etc. Niet doen zou ik zeggen. Lees maar op dit forum onder het topic "verwijderen prolift".
Als verzakte organen met een band aan de rug worden vastgezet, blijft het orgaan in principe altijd goed op zijn plek. Bij mij is de endeldarm vastgezet aan de rug. Dit is laparoscopisch gedaan in Leeuwarden. Ik begrijp dat je huiverig bent voor je rug ivm een eerdere rugoperatie. Is het een idee om de chirurg die jou destijds aan je rug heeft geopereerd om advies te vragen en te kijken wat hij ervan vindt ivm je wervels? Twee artsen weten meer dan één!
Van andere vrouwen op dit forum heb ik begrepen dat er in Ternuezen een gynaecoloog zit,dr. A.N., die erg goed is in verzakkings-operaties. Inderdaad heel ver weg maar, zelf ben ik ook 150 km van huis geopereerd. Soms zit de beste hulp dichtbij huis maar soms moet je die ver zoeken. Ik hoop voor je dat er nog meer vrouwen reageren die voor eenzelfde ingreep hebben gestaan. Sterkte en succes met alles!

Voor de andere lotgenotes, Els, Marie,Dodi,Wilma,Esther etc. even een update.
Ik ben nu helemaal gestopt met de spierontspanners en helaas is de verkramping weer flink teruggekomen. Mijn bb therapeute heeft geconstateerd dat de piriformisspieren nu ook flink meedoen. Die maken geen deel uit van de bb maar zitten in je billen en lopen door in de achterkant van de bovenbenen. Haar advies is om nu een tijd naar een gewone fysio te gaan die deze spieren los moet maken. Helaas, ben ik dus nog niet van de pijn bij het zitten af, maar ik blijf goede hoop houden dat dat een keer gebeurt. Voor iedereen de hartelijke groeten (ook aan de moeder van Esther) en ik hoop spoedig weer iets van jullie te horen.

Groetjes,
Anne Marie
els 65
BerichtGeplaatst: 13-10-2010 15:20 Reageer met quote

Dag Anne-Marie,

Bedankt voor je update! Wat akelig, dat je nog steeds klachten hebt. Ik hoop, dat de fysiotherapeut verlichting voor je kan brengen. Het is wel een heel complex gebeuren he? Volgens mij heb jij wel een hele goede BB-therapeute!

Groeten,

Els
jolandacl
BerichtGeplaatst: 03-06-2012 23:26 Reageer met quote

Hallo lieve mensen, ik ben al een tijdje jullie kwalijke ,ernstige en soms onbegripvolle berichtjes aan het lezen! ik wil heel graag mijn verhaal kwijt maar als ik hier zo lees krijg ik maar berichtjes te zien tot 2010! Is dit onderwerp gestopt? Of misschien ik me nu geregistreerd heb dat ik dan meer kan lezen en mijn verhaal kwijt kan en zeer zeker jullie ervaringen kan lezen? Ben benieuwd! Ik wens jullie alvast heel veel sterkte toe in deze verschrikkelijke tijd en mijn verhaal volgt! Liefs Jolanda
moekevan3
BerichtGeplaatst: 04-06-2012 7:41 Reageer met quote

Hoi jolanda..
Er zijn 2 topics actief. Verzakking en baarmoeder gezwam....
Ook het topic baarmoeder verzakking achterwand en voorwandplastic.
Mischien dat je daar je verhaal kwijt kunt.op baarmoeder gezwam kletsen we ook over hoe we alles ervaren..er mee om gaan en onze dagen in vullen. De andere is iets serieuzer maar zijn alle 2 fijne topics.net wat t beste bin je past. Lijk maar eens en heel veel sterkte.
Liefs moeke van 3 .
jolandacl
BerichtGeplaatst: 04-06-2012 12:40 Reageer met quote

Ben erg blij voor je reactie! Ik wil juist op deze meepraten want ik heb ook endeldarmverzakking! Misschien komt het doordat ik op mijn telefoon altijd kijk op dit forum,zal eens kijken of het me lukt om even achter de pc te kunnen zitten! Nogmaals bedankt en hoop echt tot gauw!!!
klm
BerichtGeplaatst: 04-06-2012 12:45 Reageer met quote

Hoi Jolanda,
Net als moeke schrijf ik ook op de andere 2 topics mee. Ben nu voor een 2e x geholpen aan een achterwandplastiek en nu is de darm hoger opgehangen dan wat gebruikelijk was.

gr's KLM
Marloena
BerichtGeplaatst: 13-05-2019 18:24 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik heb al 5 jaar een baarmoeder/blaas/voorraad verzakking en een lichte achterwand verzakking, dit is ontstaan na een hele zware bevalling. Een dik jaar geleden ben ik nogmaals moeder geworden via een keizersnede van wederom een grote baby van bijna 5kg.
Al langere tijd had ik af en toe ‘s avonds loze aandrang tot ontlasting. Een maand of 3 geleden had ik veel pijn bij de ontlasting en dacht ik aan aambeien. Dit is het niet.
Ik heb inmiddels allerlei onderzoeken gehad en naast de verzakkingen die ik al had heb ik ook een dunne darm verzakking (enterocele). Deze zit nog niet helemaal beneden maar ergens bovenin de achterwand. Hoelang deze er al zit weten we niet.
Wat ik sinds 3 maanden heb is een verzakkingsgevoel/druk bij mijn anus en het gevoel ergens op te zitten. Als ik net wakker ben valt het nog mee, maar al heel snel begint het weer en ook pijnklachten in mijn anus. Ik word van het verzakkingsgevoel helemaal gek en heb ook voortdurend het gevoel te moeten poepen terwijl dit niet echt zo is.
Er wordt nu een operatie voorgesteld om via de buik te opereren en de boel weer op te hangen.
Ik vraag mij zelf af of mijn klachten dan wel over zullen zijn. Ik lees eigenlijk nergens over de anale klachten.
Zijn er hier dames met ervaring met dit soort klachten?
Marloena
BerichtGeplaatst: 15-05-2019 13:47 Reageer met quote

Dit is al een oud topic, ik zou graag in contact komen met Liga / Anne Marie.
Het gaat over de klachten die ik heb en de operatie die ik kan ondergaan. Ik denk dat zij mij mogelijk kan helpen/adviseren. Dus als je dit leest Liga, of iemand anders die haat kent dan hoor ik het graag!
marie1902
BerichtGeplaatst: 21-05-2019 16:17 Reageer met quote

Liga / Annemarie is allang niet meer actief op dit forum. Ook telefonisch of per mail krijg ik haar niet meer te pakken (verhuisd, vermoed ik).
Beste optie is m.i. een second opinion bij iemand die met biologisch materiaal werkt en die opgeleid is door iemand die al eerder dit soort verzakkingen heeft opgelost.Misschien kun je mij mailen en kunnen we daarna telefonisch contact hebben.
Index > Gynaecologie > van achterwandplastiek tot rectovaginopexie
Pagina 10 van 10  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring