Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Opnieuw problemen na twee operaties endeldarmverzakking
Auteur Onderwerp: Opnieuw problemen na twee operaties endeldarmverzakking
Peppie1988
BerichtGeplaatst: 28-02-2018 14:56 Reageer met quote

Dag iedereen,

Ik ben 29 jaar, 1 dochtertje van 2,5 jaar en ben reeds 2 maal geopereerd aan een ernstige endeldarmverzakking (verzakking tot buiten anus alsook invaginatie van de darm). Eerste maal ben ik geopereerd op 25-jarige leeftijd, 1,5 jaar voor mijn dochtertje werd geboren. Reeds na eerste operatie gevoel dat het niet helemaal goed zat. Weinig tot geen pijnklachten na eerste operatie, maar lozing stoelgang was meer dan 20 keer per dag hele kleine beetjes. Ook voortdurend aandrang. Ik kon wel weer zelf stoelgang maken, dus niet meer met hulpmiddelen zoals glycerinezetpillen en lavementen. Tijdens zwangerschap steeds minder goed naar de wc en weer gevoel van verzakking. 6 maanden na bevalling opnieuw defaecogram laten maken en nog ernstigere verzakking als voor operatie. Netje was helemaal 'uitgelepen' (kijkoperatie). Opnieuw geopereerd (in Leuven btw, eerste keer in Diest door dokters van Leuven) en vrij goed resultaat op vlak van stoelgang maken, wel heel veel pijnklachten tot 6 maanden na operatie. Dan twee maanden beter. Nadien ernstige pijnklachten vagina en weer veel meer problemen stoelgang maken. Regelmatig bol in vagina (met stoelgang) die ik er dan enkel met glycerinezetpillen uitkrijg. In september ben ik naar UZA beginnen gaan om te kijken of ik met kine toch niet nog vooruitgang kon boeken en om blaasproblemen aan te pakken (begonnen na tweede operatie). Ik voel me veel beter begrepen bij UZA, echter in september had ik gezegd voorlopig niets meer invasief te willen laten doen. Nu ben ik echter op een punt dat het te veel begint te wegen (veel te vaak naar de wc per dag -> gemiddeld weer 20 keer... voor kleine beetjes -> ik eet heel gezond veel vezels enzo + 2 movicols/dag, doe ik een van deze dingen niet dan stapelt zich alles weer op in vagina en krijg ik veel pijn en krijg ik het enkel eruit via glycerinezetpil(en). Ik heb nu volgende week opnieuw een afspraak bij abdominaal chirurg om te kijken wat er mogelijk is. Maar heb ook schrik voor mogelijke complicaties. + een tweede kind lijkt me dan helemaal uitgesloten. Zijn er mensen met gelijkaardig verhaal? Komen klachten bekend voor? Ik heb her en der al gelijkaardige zaken gelezen, maar toch lijkt het niet helemaal zoals bij mij + ik ben vaak ook bij de jongste (of is dat een gedacht?) Jullie zouden me veel plezier doen te reageren al is het met slechts een fractie van gelijkaardige ervaringen. Groetjes!
Marie-Christien
BerichtGeplaatst: 04-01-2019 2:26 Reageer met quote

Dag Peppie, bijna een jaar verder lees ik nu jouw bericht. Ik ben benieuwd hoe het nu met jou gaat. Ik ben in oktober 2013 in het UZA geopereerd aan een totale verzakking. De uroloog en abdominaal chirurg hebben toen samen mijn baarmoeder, blaas en endeldarm opgehangen met een matje aan mijn heiligbeen. Ik heb direct na de operatie zware problemen gekregen met de stoelgang. Movicolon hielp niet en sinds de zomer 2014 spoel ik dagelijks mijn darmen. Helaas heb ik nu weer regelmatig uitzakgevoel van mijn darm. Ik stel alleen steeds uit om weer contact met het ziekenhuis op te nemen.
Index > Gynaecologie > Opnieuw problemen na twee operaties endeldarmverzakking
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring