Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Auteur Onderwerp: Schaamlipverkleining
Anoniem118
BerichtGeplaatst: 21-09-2017 15:10 Reageer met quote

Helaas zijn de hechtingen rechts losgegaan. Er zit nu een rode lijn op de plek waar de hechtingen zaten. Ik hoop dat het gewoon alsnog aan elkaar groeit. Ik heb voor de zekerheid maar weer contact opgenomen met de kliniek en ik moest een foto mailen. Dan nemen ze vandaag nog contact met me op.

@Anna111: hoe is het herstel bij jou verlopen nadat de hechtingen waren gesprongen? Is het wel netjes aan elkaar gegroeid?
Anna111
BerichtGeplaatst: 21-09-2017 22:00 Reageer met quote

Hee anoniem118, ik keek inderdaad ook op 'realself', ben echt door heel veel reviews gegaan en snapte ook echt niet hoe ze zo snel al konden herstellen, en hoe snel de zwelling bij hen wegtrok. Maar de een geneest wat sneller dan de ander, dus ik heb geprobeerd niet te veel te vergelijken. Wel vervelend dat je een beginnende infectie hebt! Waaraan heb je dat gemerkt? Ik probeer zelf ook goed op te letten maar ik zie tot nu toe niks afwijkends dus neem aan dat ik dat niet heb.. en ja, ik kan fietsen zonder problemen, sinds de zwelling is weggetrokken iets na de 2e week. Heb het daarvoor ook wel gedaan maar moest dan heel ongemakkelijk op mijn zadel zitten, en bepaald slim was het ook niet met de zwelling die ik toen nog had. En ook vervelend dat de hechtingen zijn losgegaan, dat is bij mij dus ook gebeurt door de zwelling op 2 plekken. Op 1 plek dus bijna helemaal vanaf de bovenkant tot het midden van de schaamlip ( heb ook een hoodcorrectie gehad) en op een plek iets meer naar beneden. Een dag erna vormde zich bij miij een korts, waardoor het leek alsof er 2 cm tussen de weefsel uiteindes was. Ik dacht echt dat het onmogelijk was dat dit ooit nog fatsoenlijk gaat genezen, en er veel littekenweefsel gaat ontstaan. Had toen ook even een foto gemaild, en ze zeiden dat ik de korst gewoon moet laten en dat het er over een paar dagen wel af zou vallen. Na ongeveer 4 dagen vielen ze er inderdaad af, en de schade viel enorm mee. Nu op de 3e week zit het weer allemaal ''bij elkaar'. Op de plek van de grote scheur is nu al nieuw weefsel gevormd, het wordt misschien een iets dikker litteken dan normaal, maar niks heel afwijkend. het is nog niet helemaal naar elkaar gegroeid, maar dat duurt ook een aantal weken. Het weefsel groeit van binnen uit, en bij mijn nacontrole zeiden ze dat ik na de 6 weken gewoon hersteld zou zijn. Maar toen de hechtingen waren uitgescheurd was het echt wel even moeilijk, het is zo lastig om in gedachten te houden dat het allemaal wel zal helen en dat het er uiteindelijk normaal uit zal zien. Maar dat gebeurt dus wel!
Heb je nogsteeds last van pijn? En is er al een korst gevormd?
Stella!
BerichtGeplaatst: 23-09-2017 12:37 Reageer met quote

Hai! Ik heb jullie verhalen meegelezen. Wat naar zeg! Lijkt me heel vervelend zo in die beginstadia nog. Het verschilt indd per persoon, ook ik kon na 1 week alles al doen. Zit nu op 4/5 weken en de hechtingen zitten er nog. Dat vind ik wel gek aangezien ze mij vertelden dat het oplosbaar zou zijn. Marilyn, weet jij hier meer van af? Ik vraag me af of ik ze er nu zelf moet uithalen of dat ze er vanzekf uitvallen?
Marilyn
BerichtGeplaatst: 24-09-2017 11:35 Reageer met quote

Ik zit 1 week verder dan jou Stella en er zijn een paar dagen geleden zelfs nog 3 kleine hechtingen bij verschenen. Niks in vergelijking met de hechtingen van 3 cm die ik er zelf heb uitgehaald, maar toch... Ik had bij de grote hechtingen absoluut niet het gevoel dat ze er zelf zouden uitvallen, dus van het moment dat ik voelde dat ze los zaten, heb ik ze er (in bad) gewoon zelf uitgehaald. Die kleintjes laat ik nu gewoon zitten... Ze zitten ook vanbinnen, dus ik moet mijn schaamlippen al echt opensperren om ze te kunnen zien. Voor Anna en Anoniem... Ik kon alles terug na twee weken, dus het verschilt inderdaad wel Smile
Anoniem118
BerichtGeplaatst: 24-09-2017 13:02 Reageer met quote

Het gaat nu (na 1,5 week) gelukkig al beter! De linkerlip is nog wel 3 keer zo groot als de rechter, maar hij was eerst zeker 6 keer zo groot, dus er zitten al vorderingen in haha. Op dag 2 vond ik allemaal kleine hechtinkjes op de grond en in mijn bed. De linkerlip was toen alleen nog zó opgezwollen dat ik niet kon zien waar ze vandaan kwamen, maar het blijkt dus van de rechterlip te zijn. Het is wel aan elkaar gegroeid, maar op de plaats waar de snee is gemaakt, zit nu wel een heel oppervlakkig rood sneetje, alsof je een lichte schaafwond hebt. Er zit geen korstje op, het glimt een beetje. Het prikt wel, dus ik kan nog geen ondergoed aan. Ik denk dat het litteken daar misschien iets dikker word, net als bij jou Anna.

De infectie merkte ik aan de linkerlip, die was dus heel gezwollen en keihard, alsof er iets hards in zat. En ik had wat uitslag op mijn buitenste lippen.

Ik probeer ook niet te veel te kijken, maximaal 1 keer per dag om het schoon te maken met een wattenstaafje. In het begin keek ik wel 50 keer per dag, maar dan zie je natuurlijk nooit verbetering.

Fijn dat jullie allemaal goed herstellen! Smile
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 06-01-2018 23:55 Reageer met quote

Hi, zijn er nog dames welke dit pas ondergaan zijn? Ik ben vier dagen geleden geopereerd en zit er echt een beetje doorheen.

De operatie was gelukkig minder erg dan in mn gedachten, maar de na pijn vind ik best heftig! Alles is zo erg opgezwollen dat ik denk van komt dit nog wel goed Sad.
Maartje66
BerichtGeplaatst: 13-01-2018 23:06 Reageer met quote

Hi, ja ik ben 5 januari geopereerd en heb net alle voorgaande pagina's gelezen. Gaat het al wat beter inmiddels? Ik ben erg tevreden over de behandeling door een gynaecoloog in het ziekenhuis, heb wel het natraject wat onderschat. 6 weken niet sporten had me moeten waarschuwen. Genezing gaat wel goed maar langzaam. Kan nog niet zitten en heb soms nog pijn. Er is ook fors wat weggehaald bij mij dus veel gehecht ook. Kan dus ook nog niet werken. Best lastig omdat ik me niet ziek voel. Maar moet er niet aan denken om een broek aan te trekken. Hang veelal op de bank in alleen een tshirt met een dekentje Razz
Lola888
BerichtGeplaatst: 16-01-2018 2:14 Reageer met quote

Hi allemaal, allereerst: Wat doet het me goed om al jullie reacties te lezen! Zo voelt het alsof ik er niet alleen voor sta, na een lange periode van twijfels en schaamte Smile
Ik ben ook een paar dagen geleden geopereerd en ga morgen terug voor de nacontrole... Bij mij is ook alles nog erg gezwollen maar ik ben al zo blij met het resultaat. Er is bij mij ook een flink gedeelte weggehaald. Ik hoop wel dat de zwelling snel verminderd... Ik koel het nog steeds, heeft dit nog zin volgens jullie? Spoelen doe ik ook na elk toiletgebruik. Nog tips? Ik gebruik verder geen zalf of crème namelijk. Veel succes en ik hoor graag van jullie!
Maartje66
BerichtGeplaatst: 16-01-2018 12:35 Reageer met quote

Hi, ik ben nu op de 11e dag en de zwellingen zijn wel weg maar ik denk dat er nog wel wat verandert want de hechtingen zijn nog niet opgelost en het voelt nog hard aan allemaal. Ik heb 2 dagen gekoeld tegen pijn en zwelling met bevroren erwtjes, daarna gestopt omdat het gevoelsmatig wel goed was zo. Er komt nog steeds wel wat wondvocht uit maar steeds minder. Ik spoel ook na het toilet. Tot alles dicht is lijkt mij. Ik hoef pas 6 weken na de operatie op controle.
Nu heb ik sinds gisteren pijn bovenin. Aan weerskanten van mn clitoris steekt er ineens een flapje uit wat erg onaangenaam aanvoelt, rood ook. Neem maar weer pijnstillers en hoop dat ze weer verdwijnen, brrr
Ik gebruik geen zalfjes nu, ik douche gewoon en maak alles voorzichtig schoon dan. Heb wel littekencrème voor als alles dicht is om het soepeler te maken.
Hoe was de controle?
Lola888
BerichtGeplaatst: 16-01-2018 15:18 Reageer met quote

Die ‘flapjes’ herken ik! Erg onprettig en gevoelig... Maar de gynaecoloog zei dat dit heel normaal is en hoort bij de zwelling. Inderdaad pijnstilling en eventueel vaseline erop doen als dit ‘schuurt’ tegen ondergoed (dat vindt ik het pijnlijkste). Langzaam maar zeker de goede kant op. Hoe gaat het verder bij jou Maartje? Ben je al blij met het resultaat? En ben je al aan het werk of doe je nog rustig aan? Ik merk dat het emotioneel ook nogal een ontlading geeft om na jaren van ongemak en schaamte in de spiegel te kijken en, ondanks het nog wat gezwollen is, een mooi resultaat te zien. Eindelijk kan ik straks sporten zonder ongemak!
Lola888
BerichtGeplaatst: 16-01-2018 15:18 Reageer met quote

Die ‘flapjes’ herken ik! Erg onprettig en gevoelig... Maar de gynaecoloog zei dat dit heel normaal is en hoort bij de zwelling. Inderdaad pijnstilling en eventueel vaseline erop doen als dit ‘schuurt’ tegen ondergoed (dat vindt ik het pijnlijkste). Langzaam maar zeker de goede kant op. Hoe gaat het verder bij jou Maartje? Ben je al blij met het resultaat? En ben je al aan het werk of doe je nog rustig aan? Ik merk dat het emotioneel ook nogal een ontlading geeft om na jaren van ongemak en schaamte in de spiegel te kijken en, ondanks het nog wat gezwollen is, een mooi resultaat te zien. Eindelijk kan ik straks sporten zonder ongemak!
Maartje66
BerichtGeplaatst: 16-01-2018 16:06 Reageer met quote

Goed om te horen dat jij die flapjes ook hebt. Vind het zo bijzonder dat ze opeens opdoemen na ruim een week... Ken mm anatomie niet goed misschien haha. Hopelijk zakken ze weer wat terug binnenkort. Dat zou dus weer slinken?
Ja ik ben ook blij met het resultaat. Mijn onderkantje zal geen schoonheidsprijs winnen maar mij gaat het ook om functionaliteit. Sporten zonder extra vlees, ik voelde het altijd zitten. En ik zag het zelf ook zitten/hangen, zeker in mm nakie. Kijk ernaar uit om weer kleren te dragen en dat het anders voelt. Ik zit dus nog in mm blote onderkant op de bank. Kan er even niks tegenaan verdragen. Ben dus ook nog niet aan het werk. Had ik niet gedacht maar ik zie me nog niet uren op een stoel zitten. Hopelijk maandag. Zit veel te lezen maar 24/7 met mn geknipte onderkantje bezig zijn, wordt een beetje beperkt Wink En ik merk ook dat mn tranen hoog zitten. Maar dat had ik al op de operatietafel toen de gynaecoloog zei dat ze zelf heel tevreden was over het resultaat Wink
Jij dus ook al blij, fijn hoor!
Lola888
BerichtGeplaatst: 17-01-2018 0:17 Reageer met quote

De gyn zei dat deze inderdaad weer zullen gaan slinken. Goed nieuws dus! Wat ook fijn is is de calendula zalf van Chi, ik merk dat dit echt een aanrader is. Zorgt ervoor dat het littekenweefsel ook zachter aanvoelt.
Haha heel herkenbaar ja! Nog een paar weekjes wachten en dan mogen we weer sporten!
Wat ik wel gek vindt is dat ik een soort blauwe plekjes heb plaatselijk, deze lijken steeds wat erger te worden... Ik ben ook nog geen week verder dus misschien dat het daar aan ligt? Heb jij dat ook? Very Happy
Maartje66
BerichtGeplaatst: 17-01-2018 11:57 Reageer met quote

Heb even geïnspecteerd maar ik heb geen blauwe plekjes. Misschien van de hechtingen? Heb wel donkere korstjes. Jij hebt toch nog geen littekens, smeer je nu
al met calendula? Ik smeer wat vaseline om de harde randjes wat te verzachten. Zie hechtingen tevoorschijn komen. Te zacht ook niet goed, dan gaat het misschien weer bloeden pfff
Heb trouwens soms een enorme jeukaanval Confused Haal ik de vertrouwde erwtjes maar weer uit de vriezer Wink
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 18-01-2018 16:03 Reageer met quote

Hi! Wat leuk dat er nieuwe reactie s Zijn! Lees het nu pas!

Ik was 3 jan. Jl geopereerd en gisteren had ik mn eerste controle.

Knoopjes van de hechtingen zijn losgemaakt en restanten van de hechtingen zijn verwijderd. Vond dit overigens geen prettig gevoel!

Het is nog een klein beetje gezwollen en waar er twee knoopjes zaten aan de zijkant is het nu nog een beetje open. Alsof er gaatjes in zitten. Arts gaf aan dat dit nog dicht kan groeien. En stel als dat niet gaat gebeuren dan komt er een correctie. Dus ik zei al van jeetje dat meen je niet! Maar ze gaf aan dat het in de meeste gevallen wel dicht gaat groeien. Ondertussen zit ik hier echt enorm mee! Krijg het niet uit mn hoofd en voel mij er toch ellendig door.

Ik heb geen wond vocht meer, kan ook normaal lopen en zitten en kan ook een broek aan. Ben nu ook ongesteld en tampons gaat ook goed. Kraamverband kon ik niet verdragen en alles deed toen zeer.

Wat denken jullie? Zou het echt dichtgroeien die gaatjes?? Het idee dat ik straks weer extra gehecht moet worden maakt me echt verdrietig.
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 18-01-2018 16:10 Reageer met quote

@maartje66 probeer juist erop te zitten. Had ik de eerste dagen veel gedaan, ging we door de grond! Nu doet erop zitten geen zeer meer.

@lola888 ik heb ruim 14 dagen elke dag gekoeld. Het gaf verlichting en de pijn was daardoor minder.
Lola888
BerichtGeplaatst: 20-01-2018 3:00 Reageer met quote

Wat een rot nieuws Mwdgb! Ik zou het stap voor stap bekijken en het even de tijd geven, heb je advies gekregen om met littekencreme te gaan smeren of juist niet?
Ik ben inmiddels weer terug naar de arts geweest omdat ik dacht dat er een ontstoken plekje zat. Nu blijkt dat mijn lichaam niet zo goed tegen de hechtingen kan en deze als het ware “afstoot”. Gelukkig maar op een klein plekje, maar deze groeit niet zo goed dicht en blijft er een beetje vochtig en “ontstoken” uit zien... Dinsdag weer terug, ben benieuwd. Haha de jeukaanvallen zijn ook herkenbaar ja! Veel hechtingen laten al wat los dus dat is fijn! Hoe gaat het bij jullie?
Maartje66
BerichtGeplaatst: 20-01-2018 16:22 Reageer met quote

Heb veel gelezen over hechtingen die voortijdig loslieten of wat vroeg eruit gehaald werden om wat voor reden dan ook. Uiteindelijk groeit alles meestal toch aan elkaar van binnenuit. Maar het is wel geduld hebben.
Ik ben het een beetje zat vandaag. Gisteren ongesteld geworden en een kleine, korte poging met een tampon gedaan. Dacht dat dat wel zou kunnen. Was een slecht idee wat ik snel heb laten varen. Maar toch weer pijnlijker onderkantje nu. Vanmorgen het wekelijks fotomomentje waarbij ik dan ook ff goed kijk. Geen zwellingen meer maar het ziet er wel als een slagveld uit. Behoorlijk ongelijk, ook per individuele lip. Gelukkig niet bij vooraanzicht, er steekt nog een klein stukje uit maar dat vind ik geen probleem. Het gaat er mij om dat ik er geen last meer van heb met kleding en sporten. En het is pas 2 weken nu. Ik wil maandag weer gaan werken maar zie ertegen op. Misschien halve dagen...
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 21-01-2018 11:23 Reageer met quote

@lola wat goed dat je bij de arts ben geweest! Bij mij irriteerde het ook bij de hechtingen en bij de knoopjes ging het daardoor niet dicht. Bij de arts waar ik ben geweest halen ze standaard na 14 dagen de knoopjes en restjes hechting eruit. Gaan ze dat ook bij jou doen?

@maartje he bah ongi! Dat werkt ook niet mee! Ik had kleine tampons gebruikt en bracht deze liggend in en dan zo ver mogelijk. Mijn ongi is sinds gisteren gelukkig voorbij!

Ik had contact opgenomen met vitamine store en zij adviseerde mij om zink te slikken voor het sneller genezen van weefsel/ wondjes. Deze gelijk besteld en gisteren ingenomen. Een vriendin van mij welke een andere cosmetische ingreep had ondergaan had destijds vitamine E geslikt. Deze ook besteld en gisteren ermee begonnen. Zink tabletten de komende week 2 stuks per dag.

Ik moet dinsdag weer gaan werken. As woensdag is het alweer 3 weken geleden. Had het herstel onderschat. Bij mn laatste bevalling stond ik na drie dagen al in de speeltuin met mn oudste en had ik nergens last meer van. Bizar hoe dat anders is gegaan.

Gisteren wel een half uur buiten gewandeld. Dat ging goed. Alleen gisteren avond ineens een branderig gevoel en toen weer gekoeld. En vannacht zonder ondergoed geslapen.

Het lijkt er wel op alsof het van binnenuit dicht gaat, maar durf er niet aan te zitten.

Over de symmetrie, aan de linkerkant bij mn clitores steekt het ietsje meer uit. Dit zou moeten bij trekken volgens de straf omdat het daar nog gezwollen is.

Wat ik sinds gisteren ook doe op aanraden van een vriendin is meer eiwitten eten. Ik eet zelf voor zeker 90% veganistisch en eet bijna tot geen dierlijke producten.

Gisteren ochtend kwark met fruit en noten op en in de middag gebakken ei. Als het daar beneden maar goed herstelt. Keerzijde wel is dat ik door de dierlijke producten meer last heb van mn allergieën en luchtwegen. Maar dat is dan maar even niet anders.

Wat is jullie leeftijd? Hebben jullie ook kinderen?
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 21-01-2018 11:27 Reageer met quote

@correctie volgens de straf moet zijn volgens de arts. Leuk het woordenboek haha
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Pagina 123 van 128  

Vorige  1, 2, 3 ... 122, 123, 124 ... 126, 127, 128  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring