Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > trommelvliesperforatie
Auteur Onderwerp: trommelvliesperforatie
Rhode19
BerichtGeplaatst: 04-07-2008 0:16 Reageer met quote

Hoi Jim,'

Ik heb zelf in mijn rechter oor een heel groot gat zitten. zwemmen is voor mij ook niet het allerbest. maar et kan glukkig wel.. en wat dat vliegen betreft, ik heb nog nooit gevlogen, maar ik verwacht niet dat het problemen opleverd..misschien oor suizen, maar dat kan voor ff zijn. tjah je kun het na vragen bij de kno. Succes er mee en een fijne vakantie!

Groetjes Rhodé

    Moderator opmerking: wilt u bij het reageren op het laatste bericht in een topic niet telkens de 'quote' knop gebruiken, maar gewoon de 'post antwoord' knop? Dit houdt het forum wel zo overzichtelijk. Quoten is meer voor het citeren van een ouder bericht. Zie ook de Forum regels
lorana
BerichtGeplaatst: 18-08-2008 11:18 Reageer met quote

Hallo Jim, je kunt heel goed vliegen als je een gaatje in je trommelvlies hebt. Juist de drukverschillen bij het stijgen en dalen zul je dan minder last van hebben dan bij een dicht trommelvlies. Waarschijnlijk ben je nu net weg. Fijne vakantie in ieder geval Wink
lorana
BerichtGeplaatst: 18-08-2008 11:26 Reageer met quote

Vanmorgen naar de huisarts geweest, omdat ik al maandenlang een loopoor heb. Blijkt dat er een groot gat in mn trommelvlies zit. Dit trommelvlies is tijdens een operatie er in gezet en gemaakt van mijn kraakbeenweefsel die ze achter mn oor hebben weggehaald. Dit was toen ik 12 was. Nu is het 25 jaar later en blijkt dat door chronische oorontsteking dit "nieuwe" trommelvlies ook al is aangetast. Over 6 weken heb ik pas een afspraak in het ziekenhuis met de kno arts. Een paar jaar geleden heb ik ook zo'n operatie aan mn rechteroor gehad. Maar dat ging om een relatief klein gaatje. Inmiddels weet ik hoe het is om een operatie te ondergaan, dus als iemand vragen heeft... En vraag van mij uit: zijn er meer mensen die na een nieuw trommelvlies weer een nieuw trommelvlies moesten? Wat is jullie ervaring?
Nog een vraag: mijn laatste operatie is in Hoorn uitgevoerd. Ik heb goede ervaringen daarmee. Maar omdat ik zolang op de wachtlijst moet staan denk ik erover om een afspraak te maken bij het KNO in Lelystad, omdat de wachttijd daar aanzienlijk korter is. Heeft iemand daar goede/slechte ervaringen mee?? Graag hoor ik het.
sailygirl
BerichtGeplaatst: 24-01-2009 14:35 Reageer met quote

Kan iemand mij vertellen hoe het voelt en klinkt in je oor als je een trommelvliesperforatie hebt?

ik hoor op dit moment minder goed; een soort dofheid ligt er over heen.

Ik ben uit de bergen komen rijden naar nederland toen ik verkouden was. tijdens het rijden heb ik zo'n 8 uur lang enorme pijn gehad en heb ik een aantal keer gehad dat mn oren open plopten. echter toen ik thuis kwam hoorde ik niets meer met mn linker oor. en vraag me nu dus af of ik geen gaatje heb in mn oor. kan iemand mij het vertellen???
kyra123
BerichtGeplaatst: 15-08-2009 14:51 Reageer met quote

Cincindy schreef:
Ik word a.s. vrijdag geopereerd en krijg dan aan 1 kant een nieuw trommelvlies uit eigen weefsel. Ik moet 3 dagen blijven in ziekenhuis (UZ Gent, BE). Ben benieuwd hoe alles verloopt en of mijn klachten daarna zullen verminderen. Vanaf kind af aan heb ik last van oorontstekingen en trommelvlies perforaties. Mijn rechtse trommelvlies zal volledig worden weggenomen, wat er nog van over is en dan maken ze een nieuw vliesje. Hoe zijn jullie ervaringen met zo'n operatie en is het een groot sneetje achter je oor en moet er lang verband op?


wat had jij voor je het wist van je trommelvlies? ik heb hoofdpijn en tutende oren, al een week, van te luide muziek, weet je mss of ik het zelfde heb?
Mel.
BerichtGeplaatst: 15-08-2009 15:25 Reageer met quote

Ik had laatst zelf een trommelvlies perforatie, door een oorontsteking aan beide oren. Er kwam vocht en pus uit want ier zat vocht vast in mijn gehoorgang, ik kon 1 week slecht horen waarvan ik 4 dagen zeker niet kon horen, het trommelvlies begon zichzelf weer te herstellen toen al het vocht er wer uit was. Ik moest het laten rusten en niet in mijn oor komen. Uiteindelijk is het weer beter en kan ik weer horen zoals ervoor.
bomo
BerichtGeplaatst: 13-10-2009 21:04 Reageer met quote

Ik heb sinds een paar weken weer last van mijn trommelvlies.
De eerste perforatie kwam door het oor uitspuiten bij de huisarts.
Tip: als de specialist vraagt om de operatie met plaatselijke verdoving te doen: NOT.
De verdoving is niet echt prettig en het stil liggen wordt na een half uur wel moeilijk.
De tweede was na het raften (iets te lang onder de boot gelegen). Toen gelukkig wel de operatie onder narcose.

Weet iemand hoe vaak het trommelvlies gerepareerd kan worden. Dit zou de 3e keer worden en dat houdt toch een keer op?

Steeds ook weer iets meer gehoorverlies dus baal er ondertussen wel een beetje van.

Ik heb nu een keiharde fluittoon in mijn oor die maar een paar seconden aanhoudt.
Heeft iemand hier ook ervaring mee??
bartluijten
BerichtGeplaatst: 04-01-2012 18:17 Reageer met quote

Ik heb alle symptomen en mogelijke behandelingen bij trommelvliesperforatie toegevoegd aan de onderstaande site. Hier kunnen jullie ook eigen kennis delen, zodat we hier gezamenlijk van kunnen leren.
************
Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Robertwolters
BerichtGeplaatst: 05-01-2012 3:36 Reageer met quote

Heb ook een aantal trommelvleis perforaties gehad meestal veroorzaakt door geweld. En een keer bij onverwacht onderwater duiken. Zonder ingreep is dit waarschijnlijk niet te verhelpen. Uiteindelijk zal er littekenweefsel ontstaan waarbij het scheurtje dicht groeit, maar het blijft altijd een gevoelige plek. Rekening houden met duiken en een oordopje zal kunnen helpen om de druk te verminderen op de trommelvliezen. Wees ook voorzichtig met een wattestaafje ga hiermee niet te diep in het gehoorgang. Meestal wat vette watten even tussen de handen rollen zodat er een staafvormig iets ontstaat waarmee je je oor kunt zuiveren.Het gehoorverlies kan in de loop van tijd eneigzins gecompenceerd worden maar zal nooit meer zijn als vroeger. wees voorzichtig met je gehoor het moet een levenlang mee gaan. Hopelijk heb je iets aan dit antwoord.

grtz Ikke
gabrielle777
BerichtGeplaatst: 16-06-2012 19:12 Reageer met quote

Hallo.. Ik heb vanmiddag mijn oor met een wattenstaafje schoongemaakt. Hierbij ben ik perongeluk te ver gegaan met het wattenstaafje. daarna had ik echt superveel pijn aan mijn oor. Echt hele hevige pijnscheuten en allemaal ploppen. Het is nu gelukkig al wat minder, maar ik hoor niet zo heel goed met dit oor. Weet iemand wat er met mijn oor gebeurt is? Zal ik het afwachten of direct naar de huisarts gaan? Hopelijk kunnen jullie me helpen..
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > trommelvliesperforatie
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring