Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > trommelvliesperforatie
Auteur Onderwerp: trommelvliesperforatie
Gast
BerichtGeplaatst: 23-10-2006 16:28 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik heb te horen gekregen dat ik een gaatje in mijn trommelvlies heb, wat niet meer vanzelf geneest. nu moet ik over 2 weken een gehoortest onder gaan en aan de hand daarvan bepalen ze of ik geopereerd moet worden, wat hoogst waarschijnlijk wel het geval is.
Nou ben ik niet zo'n held in dat soort dingen. Ik vind bloed laten prikken bijvoorbeeld al vreselijk en ik zie ook enorm tegen de eventuele operatie op. Kan iemand mij uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. Hoelang duurt het, is het een algehele narcose, etc. Ook heb ik begrepen dat ze dan een sneetje maken achter je oor, heb je hier later nog last van en zie je er iets van???

ik hoop op een reactie,

xxx marloes
danani
BerichtGeplaatst: 03-11-2006 11:32 Reageer met quote

goedemorgen..

Ik heb even een vraagje ik heb vorige week een middenoor onsteking gehad. Nu is daarbij mijn trommelvlies gescheurt. Mijn vraag is nu eigenlijk komt mijn gehoor nog terug aan mijn oor,want op dit moment is mijn gehoor minimaal en vooral savonds als ik lig hoor ik alleen maar een geruis en gepiep in dat oor. Is het ook normaal dat een week later ik nog steeds steken in dat oor heb? groetjes danani
spooky
BerichtGeplaatst: 03-11-2006 12:07 Reageer met quote

hallo

toen ik klein was heb ik ook ooroontsteking gehad, ze hebben toen (wat nu helemaal niet meer mag) een gaatje in mijn trommelvlies geprikt om de druk eraf te halen, nu zo'n 30 jaar later heb ik nog steeds last van slecht horen piepen ben toevallig gisteren bij dokter geweest omdat ik zo weinig hoor met dat oor, ze zei dat ze wel kon zien dat het vroeger doorgeprikt is maar dat ik nu vocht heb achter mijn trommelvlies moet met druppelen met zout water en stomen beter worden maar ik heb er een hard hoofd in omdat ik het al zo lang heb, heeft niets met verkoudheid van nu te maken.

succes alemaal
Tiger
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 20:47 Reageer met quote

hallo allemaal,

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik geopereerd moet worden aan mijn trommelvlies. Er zit al jaren een gaatje in mijn trommelvlies, eigenlijk pas de laatste 2 jaar veel last van ontstekingen.(middenoorontstekingen)
Kan iemand mij vertellen hoe deze operatie in werking gaat en hoe lang je in het ziekenhuis moet blijven???
Ik ben namelijk erg bang voor de operatie.

Dankjewel Wendy
Tam
GastBerichtGeplaatst: 07-12-2006 13:39 Reageer met quote

Hoi!
Ik ben een aantal jaren geleden geopereerd aan mijn trommelvlies. Had een gaatje wat nietmeer dichtgroeide t.g.v. de vele buisjes en ontstekingen die ik vroeger heb gehad.
Je wordt onder narcose gebracht en dan kunnen ze met een transplantaat het trommelvlies dichten. Als je wakker wordt lig je op recovery en als alles goed gata mag je dan naar de afdeling, waar je één nacht verbblijft. Ikzelf had heel erg last van miselijkheid en braakneigingen en duizeligheid. De misselijkheid en braakneigingen gingen weg na medicatie daartegen. De duizeligheid bleef echter een aantal weken. Ik mocht de eerste dag niet van bed en pas na de nacht mocht ik er weer uit om te lopen. maar ik had behoorlijk veel last van duizeligheid en mijn evenwicht was ook behoorlijk verstoord. Na de operatie moet je je nog houden een aantal weken rustig aan doen, geen druk op het trommelvlies zetten, geen water in oor. Maar dat evenwichtsprobleem bleef nog een aantal weken voortduren en had ik behoorlijk last van toen ik weer ging fietsen en mijn hobby paardrijden. Had het gevoel dat ik alles opnieuw moest leren, qua evenwicht zoeken. En wat ook raar is, is dat ik sind die operatie ineens last heb van reisziekte. Verder ging alles wel prima en ik heb van heel veel anderen die dezelfde operatie hebben gehad wel alles goed verliep. Had ik niet die pech.
Succes met je operatie
bjorri
GastBerichtGeplaatst: 13-01-2007 21:42 Reageer met quote

Zojuist in het zwembad met de zijkant van het hoofd hard in het water gevallen. Pijn in het oor en het gevoel alsof er water in zit. Als ik echter met dichtgeknepen neus ga blazen dan plopt m'n oor niet maar heb ik het idee dat de lucht blijft lopen. Met andere woorden ik ben bang dat mn trommelvlies is beschadigd. (en mn andere oor doet toch al minder).

Moet ik hiermee direct naar een dokter of na het weekend of gewoon afwachten?
bjorri
GastBerichtGeplaatst: 15-01-2007 22:38 Reageer met quote

Kennelijk is dit een forum waar alleen vragen worden gesteld en nauwelijks antwoorden worden gegeven. Ach, dan kan je in ieder geval je verhaal kwijt en dat heeft het ook een functie.

Vanmorgen bij de huisarts geweest en bevestigd gekregen dat ik waarschijnlijk een perforatie heb met een klont oorsmeer er voor. Ik moet een week wachten, goede hoop dat het dan genezen is en er geen blijvende gehoor vermindering is! Vooral droog en schoon houden (vet gemaakt watje tijdens het douchen). Volgende week terug komen, dan wordt indien nog nodig het resterende oorsmeer verwijderd.

Een hele opluchting om eerlijk te zijn.
José
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2007 23:16 Reageer met quote

Ik wordt volgende week geopereerd om mijn trommelvlies weer dicht te maken en ben bang voor de risico's van de operatie. Met name de kans op gezichtsverlamming. Weet iemand iets meer over de risico's hier op?
ro0
GastBerichtGeplaatst: 28-04-2007 13:23 Reageer met quote

ik ben gister geopereerd aan me trommelvlies. was er misselijk door de narcose en heb flink wat lopen braken daar :p. Me rechteroor zit nu helemaal ingepakt en vol met watten. Wel een erg naar gevoel.. je oor word helemaal dichtgemaakt terwijl er bloed en vocht uit komt...

ach. hopelijk heb ik nu voor de rest van me leven geen last van oorontstekingen meer...!
bjorri
GastBerichtGeplaatst: 29-04-2007 15:30 Reageer met quote

@Jose: Hoe is het afgelopen? is het trommelvlies weer dicht? en heb je het gehoor weer naar wens? Geen complicaties?

@ro0: Voel je al weer beter?

ik heb nog niet een nieuwe audiotest gedaan. voor mn gevoel zit het weer helmaal goed maar ik merk wel dat het (bewust) omvallen met een kano nog steeds meer stress oplevert dan wenselijk is. Ik had al angst voor onderwater, nu ook nog angst voor omvallen. Doorzetten en gewoon doen natuurlijk maar het kost moeite.

Succes allen.

bjorri.
Gast
BerichtGeplaatst: 02-05-2007 16:45 Reageer met quote

Heey heey,
Ik heb een tijdje terug een vraag hier gesteld voor details over de operatie, maar nog niets gehoord. @ Jose of @ ro0, kunnen jullie me wat meer daarover vertellen.
Hoe zit het met de narcose, en alle andere voorbereidingen. En wat merk je er achteraf van. Hoelang moet het verband blijven zitten en hoelang blijft het duidelijk zichtbaar. (ik zou waarschijnlijk in juni geopereerd worden, maar heb daarna ook een gala, en om daar nu met verband om mijn hoofd heen te gaan... Confused )
Dus ik zou het fijn vinden als iemand (uit ervaring) meer informatie kan geven over de operatie. Vind het echt vreselijk eng.

Groetjes Marloes
katrien1
GastBerichtGeplaatst: 06-05-2007 10:43 Reageer met quote

Inderdaad lees ik veel vragen maar geen antwoorden.
Ik ben vorig jaar aan een trommelvlies perforatie geopereerd.
Ik moest om elf uur in het ziekenhuis zijn, en om half een werd ik naar de operatie kamer gebracht. Om half drie was ik weer terug. Mijn KNO arts heeft uitgebreid uitgelegd wat er gedaan is. Hij heeft de achterkant van het oor open gemaakt, daar een klein stukje spier ( waarmee men vroeger met de oren kon flapperen) weggehaald, daarvan een vlies af gehaald en dat gebruikt om het trommelvlies te herstellen. Vervolgens stoppen ze veel watten in je oor, en krijgt een grote pleister op je oor. Dat moet je een week er op laten zitten. Na 1 week terug naar de KNO. Hij haalt alles weg, controleerd het trommelvlies. Zag er goed uit, maar het gevoel en je gehoor is nog niet in orde. Zes weken later terug voor een gehoor test, en in die zes weken is het gehoor ook een stuk beter geworden, en het 'rare' gevoel is er niet meer. Een tip voor de mensen die bang zijn, vraag uitgebreide informatie aan je KNO arts. Het is een microscopische operatie, van ongeveer een uur, en ze leggen graag uit hoe ze het gaan herstellen.
Loesie
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2007 11:51 Reageer met quote

Heey,

Katrien1: bedankt voor je reactie, eindelijk iemand die ook echt antwoorden geeft...
Ik ben nog heel erg aan het twijfelen of ik de operatie laat doen. Ik heb elk jaar last van middenoorontstekingen door een perforatie in mijn trommelvlies, maar ik heb geen duidelijke gehoorvermindering bleek uit de gehoortest. Ik vind het echt vreselijk om geopereerd te worden, maar om nu elk jaar een oorontsteking te hebben, lijkt me ook niet echt prettig. Ik heb, gelukkig, nauwelijks last van piepen of oorsuizingen. Ik heb maar aan 1 kant een trommelvliesperforatie.
Wat raden jullie mij aan. Is het het waard om zo'n operatie te laten uitvoeren ook al wordt je gehoor er niet beter van??? Of zijn de risico's op eventuele fouten of negatieve bijwerkingen zo groot dat ik dit beter niet kan doen???

Graag een reactie.
Groetjes Marloes
rhiana
GastBerichtGeplaatst: 03-06-2007 23:38 Reageer met quote

hallo ik heb de 12mei een operatie gehad een nieuwe trommelvlies maar mijn dokter zegt dat het zes weken duurt voor dat je resultaat hebt klopt dan ik ben nu elke week al aan het gaan van af de operatie die sponsje in mijn oor willen maar niet los komen nu heb ik oordruppels panotile maar als ik die druppels zet dan voel ik die tot in mijn keel ik hoop dat mijn operatie geslaagd is kan iemand mij zegge of dat normaal is binnen zes weken
groetjes
Gast
BerichtGeplaatst: 05-06-2007 16:37 Reageer met quote

José schreef:
Ik wordt volgende week geopereerd om mijn trommelvlies weer dicht te maken en ben bang voor de risico's van de operatie. Met name de kans op gezichtsverlamming. Weet iemand iets meer over de risico's hier op?

Risico is volgens mij ZEER klein. Ik denk dat dit enkel kan als ze echt iets verknoeien of als je een cholesteatoom hebt (cfr. ander topic). Het is inderdaad wel zo dat de gezichtszenuw daar ligt.
RoelB
GastBerichtGeplaatst: 12-06-2007 14:28 Reageer met quote

ik heb al bijna een jaar een kloppende hoofdpijn sindsdien met trommelvlies is gescheurd. Dit is tijdens mijn vakantie in Bulgarije gebeurd toen ik te hard onder water werd gedrukt..

Gisteren bleek dat er nog steeds een perforatie van het trommelvlies aanwezig was. Dit wordt nu operatief dicht gemaakt.

Van mijn KNO arts mocht ik twee weken niet werken. Nu heb ik net een nieuwe baan geaccepteerd. Vervelend en weet niet goed wat ik moet doen. Gezondheid gaat voor denk ik dan maar!

Is het echt zo dat je twee weken niet kunt werken na die operatie?
Gast
BerichtGeplaatst: 13-06-2007 23:21 Reageer met quote

Hoi Marloes, niemand kan de beslissing voor je nemen. Maar zet de voordelen en nadelen op papier, en maak dan de beslissing. Een keer per jaar een oorontsteking, is dat zeker dat je dat een keer per jaar hebt? Hoelang heb je er dan last van? Is het met oordruppels te verhelpen? Als je verder geen last van het gehoor zelf hebt,waarom zou je het dan wel of juist niet doen? Raadpleeg je kno arts gewoon voor meer info. Hij/zij zal niet zomaar de operatie uitvoeren als het niet nodig is.


RoelB: ligt aan het werk wat je doet. Ik ben een week thuis geweest, maar dat was doordat er een grote pleister over je oor geplakt wordt. Zo wil je niet over straat gaan, of naar klanten. Heb je een zittende baan, kan dan na een week al opgepakt worden. Heb je een baan waarbij je de hele dag lichamelijk bezig bent, dan is twee weken misschien niet verkeerd. Je KNO arts weet het immers uit ervaring het beste.
Rhode19
BerichtGeplaatst: 28-03-2008 0:00 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben 19 jaar en ik heb geen idee hoe lang ik al met een gat in mijn trommelvlies loop. Het ene oor heeft een groter gat dan het andere oor. Ik ben hier namelijk nog maar vanaf het zomer achter. Toen was ik op vakantie in Cochem. ELke dag ging ik zwem en een paar keer dook ik. Aan het einde van de vakantie werd ik in eens doof. Ik hoord helemaal niks meer, dus ben na een homeopaat geweest. deze constateerde dat ik een gat in mijn trommelvlies had. Ik loop nu dus al een half jaar bij de homeopaat, maar er komt geen vooruit gang in. De ene keer hoor ik veel en de andere keer ben ik vreselijk doof.. Ik begin er zelf een beetje hopeloos van te worden, gewoon omdat je nooit weet hoe het de volgende dag is. En omdat ik altijd minder hoor dan de mensen om me heen. En dat is soms erg lastig. Op moment ben ik ook weer doof. Mijn ouders weten het ook niet meer en het liefst laten ze me er zo gauw mogelijk aan oppereren, maarja want zijn de consequenties ervan. Ik ben namelijk zo bang dat ik na de tijd helemaal doof ben. Nu hoor ik nog genoeg, maar wel heel wisselend. En als ik dan na de opperatie helemaal doof ben, dan baal ik ervan dat ik het heb gedaan. Dus eigenlijk weet ik niet wat ik moet doen. Wie kan mij helpen? of heeft informatie over zo'n opperatie? Hoe veel kans is er dat de operatie niet slaagt? en dat ik na de tijd nog dover ben? heb je antwoorden op mijn vragen of informatie voor mij, Mail dan gerust na ********** of reageer via deze site.. Heel hartelijk dank!! Groetjes Rhodé

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
Rhode19
BerichtGeplaatst: 28-03-2008 12:14 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben 19 jaar en ik heb geen idee hoe lang ik al met een gat in mijn trommelvlies loop. Het ene oor heeft een groter gat dan het andere oor. Ik ben hier namelijk nog maar vanaf het zomer achter. Toen was ik op vakantie in Cochem. ELke dag ging ik zwemmen daarbij heb ik een paar keer gedoken. Aan het einde van de vakantie werd ik in eens doof. Ik hoorde helemaal niks meer, dus ben ik na een homeopaat geweest. deze constateerde dat ik een gat in mijn trommelvlies had. Ik loop nu dus al een half jaar bij de homeopaat, maar er komt geen vooruit gang in. De ene keer hoor ik veel en de andere keer ben ik vreselijk doof.. Ik begin er zelf een beetje hopeloos van te worden, gewoon omdat je nooit weet hoe het de volgende dag is. En omdat ik altijd minder hoor dan de mensen om me heen. En dat is soms erg lastig. Op moment ben ik ook weer doof. Mijn ouders weten het ook niet meer en het liefst laten ze me er zo gauw mogelijk aan oppereren, maarja wat zijn de consequenties ervan. Ik ben namelijk zo bang dat ik na de tijd helemaal doof ben. Nu hoor ik nog genoeg, maar wel heel wisselend. En als ik dan na de opperatie helemaal doof ben, dan baal ik ervan dat ik het heb gedaan. Dus eigenlijk weet ik niet wat ik moet doen. Wie kan mij helpen? of heeft informatie over zo'n opperatie? Hoe veel kans is er dat de operatie niet slaagt? en dat ik na de tijd nog dover ben? heb je antwoorden op mijn vragen of informatie voor mij, Alvast Heel hartelijk dank!! Groetjes Rhodé
jimbow88
BerichtGeplaatst: 03-07-2008 14:36 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben jim en heb nu sinds een paat jaar een gaatje in mn rechter oor
maar helemaal geen klachten alleen met zwemmen dan
maar over 6 weke ga ik dus op vakantie
en weet iemand miss of je gewoon kan vliegen met een gaatje in je trommelvlies??

Groetjes jim
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > trommelvliesperforatie
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring