Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > trommelvliesperforatie
Auteur Onderwerp: trommelvliesperforatie
miet
BerichtGeplaatst: 07-04-2005 10:35 Reageer met quote

Hallo,

Mijn vriend is 30 jaar en ziet enorm op tegen vliegtuigreizen. Toen hij een kind was, werden zijn beide trommelvliezen geperforeerd door een wattenstaafje. Hij is nu nog steeds enorm gevoelig aan luchtdrukveranderingen en koude wind. Wanneer hij vliegt, duurt de pijn tot enkele dagen na het landen verder; hij ervaart ook kortdurend gehoorverlies. Hij heeft in het verleden één keer druppels in z'n oren gedaan, maar dat hielp niet bij het verminderen van de pijn of bij het gehoorverlies.
Ik heb twee vragen hierrond:
Kan het gehoorverlies na het vliegen permanent worden?
Bestaan er medicijnen die de pijn bij het vliegen kunnen wegnemen?
Marcel
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2005 9:23 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb al vanaf mijn 12e jaar in beide trommelvliezen een gaatje. Ik ben nu 38 en heb er al jaren geen last meer van zelfs niet met vliegen omdat er geen druk op de trommelvliezen kan komen ( ik ervaar dit als plezierig ) en ik hoor nog steeds goed. Maar volgen mij bestaat er geen medicijn.

Groetjes Marcel
Lien
GastBerichtGeplaatst: 20-07-2005 12:15 Reageer met quote

hey,
ik heb onlangs met een wattenstaafje in mijn trommelvlies geprikt. Ik hoor 's nachts geluiden in mijn oor Crying or Very sad . Gaat dit nog over? of ga ik best naar een dokter? groeten Lien
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 20-07-2005 17:37 Reageer met quote

Als je wilt weten wat er aan de hand is kan je het beste langs de huisarts gaan: hij kan meteen even kijken of het trommelvlies beschadigd is.
Peter
GastBerichtGeplaatst: 28-09-2005 18:12 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben afgelopen weekeinde wezen duiken en ben vermoedelijk te hard opgestegen. Hiierdoor heb ik een trommelvliesperforatie opgelopen. Kan iemand mij vertellen hoelang het duurt voordat zoiets geneest?
elsgiss
BerichtGeplaatst: 01-10-2005 15:23 Reageer met quote

Bij kinderen, die een oorontsteking gehad hebben, geneest het meestal heel snel. Maar het kan bij volwassenen misschien langer duren? En een gaatje, dat ontstaan is tgv een oorontsteking, is wellicht ook kleiner dan een een gat, dat door beschadiging is ontstaan? Wie weet meer hierover?
kiki
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2005 15:55 Reageer met quote

wat is trommelvlies perforatie? ik moet dit weten voor school maar ik zou het echt niet weten wat het is en wil het zo graag mogenlijk weten
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 11-10-2005 18:17 Reageer met quote

Een perforatie van het trommelvlies met andere woorden er zit een gat in je trommelvlies. Op plaatje is het trommelvlies aangegeven met het nummer 3.
Gast
BerichtGeplaatst: 08-03-2006 18:01 Reageer met quote

Marcel schreef:
Hoi,

Ik heb al vanaf mijn 12e jaar in beide trommelvliezen een gaatje. Ik ben nu 38 en heb er al jaren geen last meer van zelfs niet met vliegen omdat er geen druk op de trommelvliezen kan komen ( ik ervaar dit als plezierig ) en ik hoor nog steeds goed. Maar volgen mij bestaat er geen medicijn.

Groetjes Marcel


Een trommelvlies geneest binnen enkele dagen normaal gesproken, een gaatje is niet blijvend.
Ama
GastBerichtGeplaatst: 20-03-2006 17:36 Reageer met quote

Hallo,
Trommelvliesperforaties (gat in het trommelvlies) kunnen wel degelijk blijvend zijn. Ik heb meerdere jaren een trommelvliesperforatie en morgen wordt het trommelvlies operatief gedicht. Trommelvliesperforaties kunnen leiden tot (volledig) gehoorverlies en zorgen voor een snellere kans op infecties en ontstekingen. Ook zorgt het voor veel pijn wanneer er water in je oor komt tijdens baden en zwemmen. Pijn bij vliegen heb je niet, en ook merk je niet dat, wanneer je inademt, je je neus dichtknijpt en vervolgens hard door je neus uitademt, je oren 'ploppen'. Denk je een gat in je trommelvlies te hebben, dan zou je langs kunnen gaan bij huis- of KNO-arts om bovenstaande negatieve gevolgen te voorkomen. Het trommelvlies kan dan dus eventueel operatief gedicht worden met bijvoorbeeld kunstmatig materiaal of kraakbeen afkomstig uit je eigen oor. De kans op nare gevolgen zoals compleet gehoorverlies wanneer er niks aan de trommelvliesperforatie gedaan wordt, is vele malen groter dan de kans dat de operatie niet succesvol zal slagen.
Hopelijk hebben jullie veel aan deze informatie!
Groetjes Ama.
tinneke
GastBerichtGeplaatst: 08-04-2006 19:36 Reageer met quote

Op 20 oktober jl. geopereerd aan cholesteatoom. Ook werd uiteraard het trommelvlies hersteld. 3 maanden later bleek trommelvlies toch niet dicht te zijn. Nu stelde KNO-arts voor om weer operatief te dichten. Wil niemand ontmoedigen, ook Ama niet, maar dan val ik weer net onder die categorie waar het niet succesvol bij gegaan is. Operatie was niet pijnlijk, maar die volledige narcose, dat misselijk zijn na wakker worden, die overnachting in ziekenhuis, ben er toch wat bang voor en was blij dat alles achter de rug was, tot nu....
renee
GastBerichtGeplaatst: 14-05-2006 0:36 Reageer met quote

Op 09 mei jl heb ik een trommelvliessluiting gehad. Ik moet zeggen dat het me echt 100% is meegevallen. Ik ben zelfs niet eens misselijk of zo geweest. En echt vrijwel pijnloos. Ik ben natuurlijk nog in afwacting van het resultaat (ik zit nu nog in het verband), maar al met al kan ik zeggen dat ik had verwacht dat het meer tegen zou vallen. Mijn beweegredenen voor de operatie: mijn gehoor was vrij slecht. Ik hoop dus dat dat straks verbetert is. En daarnaast is het natuurlijk ook wel fijn niet meteen last van oorpijn te hebben als er onverhoopt toch eens wat water in je oor komt. Daarnaast heb ik veel last van suisen in mijn oor. Maar het is nog maar de vraag of het zal vedwijnen door de operatie. Tot op heden nog niet...
Gast
BerichtGeplaatst: 02-06-2006 12:13 Reageer met quote

Ik ben ook geopereerd geweest aan mijn trommelvlies omdat ik een trommelvliesperforatie had opgelopen met het duiken.
De operatie leek gelukt maar een half jaar later kreeg ik weer dezelfde klachten als voor de operatie (suizen, steken). Nu wil mijn KNO arts me nog een keer opereren. Daar zit ik nu niet meer op te wachten en wil graag een second opinion laten doen, weet iemand een goede KNO-arts??
charly
GastBerichtGeplaatst: 09-06-2006 12:14 Reageer met quote

Ik heb zelf ook een perforatie in mijn trommelvlies en ben aan het denken over een operatie om het te dichten. Alleen wil ik graag weten waar ik dit het beste kan doen. Heb vroeger bij het AMC in Amsterdam gelopen en na verhuzing in Nijmegen bij het Radbout ziekenhuis. Inmiddel sben ik weer terug in amsterdam en vraag ik me nu af welk ziekenhuis de beste kno-artsen heeft om mijn operatie te doen. Heeft iemand hier iets zinnigs over te zeggen?
Mike_1
GastBerichtGeplaatst: 16-08-2006 22:10 Reageer met quote

Ik heb (hoe dom het ook klinkt) mezelf een trommelvliesperforatie geslagen. Ik sliep half en ik werd helemaal gek van een mug die telkens om mn hoofd zoemde. Toen ie bij mijn oor zat, zag ik de kans schoon om hem een klap te verkopen. Ipv de mug te raken, klapte ik vol op mn oor, waardoor ik een trommelvliesperforatie opliep. Het is nu 5 weken geleden, en het gaatje zit nog steeds niet dicht. De huisarts zei wel dat het gaatje iets kleiner is geworden, dus dat is goede hoop.

Hoe lang duurt het voordat een trommelvlies hersteld is (ik ben nu 17 jaar)? Want over 6 weken moet ik terug komen, om de tussenstand op te maken.
Rae
GastBerichtGeplaatst: 02-09-2006 18:36 Reageer met quote

ik ben gister geopereerd en ik ben zooooo misselijk geweest. ik hoop dat het goed is gegaan, maar we zullen zien
j
BerichtGeplaatst: 05-09-2006 22:24 Reageer met quote

Een paar jaar geleden heb ik oorontsteking gekregen en door nalatigheid van de huisarts om mij door te sturen naar een kno arts heb ik nu een blijvende gehoorbeschadiging. Een huisarts is mij verteld door de kno arts mag je niet al te lang laten lopen met oorontsteking, na 3 soorten druppels moeten ze je doorverwijzen bij mij is dit niet gebeurd ik heb alle druppels gehad die er zijn zodat het ene vieze massa werd in mijn oor en dat het niet meer te herstellen was.Ik heb wel een donortrommelvlies gekregen de operatie is echt pijnloos maar helaas mijn gehoor is weg.
jelmer
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2006 13:36 Reageer met quote

Ik heb aan mijn beide oren een trommelvlies operatie gehad . aan me rechte oor is nu 2 jaar geleden en volledig perfect verlopen. Bij me linker oor had ik een trommelvliesperforatie. Het gat is niet dicht gegroeid bij mij dus ook aan dat ook moest ik worden geopereerd. Beide kanten zijn goed gegaan dus raad mensen aan het niet te veel uit te stellen
Kimberly.
GastBerichtGeplaatst: 17-10-2006 21:39 Reageer met quote

Ik heb enkele dagen geleden een vrij harde knal by mijn linker oor gekregen, en heb hier nu nog steeds last van. Ik hoor vreemd/slecht en als ik gaap voel ik een warme en koude lucht by mijn oor. Is dit ernstig en kan ik hier wat aan doen?
Cincindy
GastBerichtGeplaatst: 22-10-2006 22:22 Reageer met quote

Ik word a.s. vrijdag geopereerd en krijg dan aan 1 kant een nieuw trommelvlies uit eigen weefsel. Ik moet 3 dagen blijven in ziekenhuis (UZ Gent, BE). Ben benieuwd hoe alles verloopt en of mijn klachten daarna zullen verminderen. Vanaf kind af aan heb ik last van oorontstekingen en trommelvlies perforaties. Mijn rechtse trommelvlies zal volledig worden weggenomen, wat er nog van over is en dan maken ze een nieuw vliesje. Hoe zijn jullie ervaringen met zo'n operatie en is het een groot sneetje achter je oor en moet er lang verband op?
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > trommelvliesperforatie
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring