Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > schaamlip correctie
Auteur Onderwerp: schaamlip correctie
labiacorrectie
BerichtGeplaatst: 26-10-2012 0:42 Reageer met quote

Niet schrikken dames...

Ik ben man en ben via google op dit topic gekomen. Ik ben jurist en sta een vrouw bij in een schade procedure. In het kort komt het erop neer dat zij niet tevreden is over het resultaat van de ingreep.

Ik heb het idee dat vrouwen die deze ingreep hebben ondergaan en daar niet tevreden over zijn niet worden gehoord.

Heb je ook een slechte ervaring, of ben je niet tevreden over het resultaat van de ingreep? Wat gebeurde er toen? Werd er naar je geluisterd? Werd je serieus genomen?

Alle reacties zijn welkom.
flota
BerichtGeplaatst: 28-11-2012 17:18 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Na jaren ongemak en mezelf geschaamd te hebben voor mijn te grote binnenste schaamlippen heb ik (eindelijk) de stap gezet.

Ongeveer 3 weken geleden heb ik het consult gehad (met een vrouw). Daar wordt de behandeling, nazorg etc. aan je uitgelegd. Dit werd op een eerlijke manier verteld (ik had natuurlijk al het één en ander op internet gelezen en gezien) en de behandeling werd me niet opgedrongen of wat dan ook. Ook werd gekeken of je "geschikt" bent voor deze behandeling.

Gister ben ik geholpen in de ACCZ kliniek in Zevenaar. Ik was erg zenuwachtig en heb de nacht ervoor niet kunnen slapen.
Ik was om 9 uur aan de beurt. In de behandelkamer werd ter ontspanning een muziekje aangezet en werd me nog een keer verteld wat de behandeling inhoud en wat de nazorg is etc.
De 2 assistentes waren erg aardig en ze stellen je gerust en kletsen wat met je over je hobby's e.d. (om de spanning er wat af te halen).
Rond 9:15 uur kwam dr. van Onselen binnen. Waarop ik op het "operatietafeltje" mocht gaan liggen en er 2 van die grote operatie lampen op me gericht werden.
De dokter tekende af wat hij eraf zou gaan halen en vroeg om mijn goedkeuring.
Daarna ging de verdoving gezet worden. De prikken stellen echt vrij weinig voor, de eerste prik in iedere schaamlip voel je, de rest niet meer (ik had me de prikken veel pijnlijker voorgesteld). Daarna werd met een scherpe pincet gecontroleerd of de verdoving goed werkte.

Ik heb van tevoren aangegeven dat verdoving vaak niet werkt bij mij. Ik bij algehele narcose te vroeg wakker wordt en bij plaatselijke verdoving nog veel voel.

Toen ik niets meer voelde ging hij met de laser aan de slag. Ondertussen werd er met me gekletst over van alles en nog wat en heb ik zelfs nog gelachen! Rolling Eyes Al met al heeft de verdoving en het laseren 5 tot 10 minuutjes in beslag genomen!
dr. van Onselen was klaar, wenste me succes en ging door naar zijn volgende patiënt.

Daarna werd ik rustig gehecht en werd de behandeling afgesloten. Ik mocht mijn kleding weer aandoen en kreeg meteen een zakje diepvrieserwten om te koelen.

Terug in de wachtkamer heb ik een vervolgafspraak gepland en ben ik samen met mijn vriend naar huis gegaan. Hij stond er van de kijken dat ik 3 kwartier later om 9:45 uur vrolijk de behandelkamer weer uit kwam gelopen.

De verdoving heeft die dag nog tot ongeveer 6 uur 's avonds gewerkt. Dus heb de hele middag niets gevoeld. De pijn die ik 's avonds had stelde echt vrij weinig voor.

Plassen doet niet pijn, ik spoel wel.
En ik heb vanmorgen gewoon gedoucht. Ik heb nu echt helemaal géén pijn. Het is alleen wat ongemakkelijk dat het wat gezwollen is (met lopen, bukken e.d.)
Dus ik hoop dat het alleen maar beter wordt en dat ik snel mijn gewone leventje weer op kan pakken.

De rede van mijn nogal lange verhaal is dat ik erg veel heb gehad aan de verhalen van de andere meiden hier. Hoe zij het ervaren hebben, waarom ze het hebben gedaan en of ze er blij mee zijn. En het geeft je steun, dat je weet dat je niet de enige bent met dit "probleem".

Liefs!
Kleintje1991
BerichtGeplaatst: 03-12-2012 16:46 Reageer met quote

Zooo ik vind het zo fijn dat ik hier ervaringen en alles kan lezen. Ik zelf heb ook grote schaamlippen. Ik ben 21 jaar en zit er al mee van af mijn 13/14e. Ik heb er vrij veel last van. Niet perse pijn maar vooral jeukerig gevoel. Mijn ondergoed zit zelden lekker, omdat het zo uitsteekt zit alles in de weg. Een string doe ik nauwelijks aan omdat het gewoon te klein is waardoor het heel ongemakkelijk zit. Ook met fietsen is het gewoon irritant. Daarbij voel ik me hierdoor heel erg onzeker.. Het houd me er echt in tegen om een vriendje te hebben. Zodra het op seks aan komt hou ik de boot af. Maar goed ik zit hier dus al ruim 7 jaar mee, heb er altijd al iets aan willen doen maar heb het nooit durven vertellen. Bepaalde vriendinnen weten het, maar gister heb ik het pas aan m'n moeder vertelt! Maar helaas reageerde ze niet zoals ik gehoopt had, volgesmij wist ze niet zo goed wat ze moest zeggen. Maar ik ben het wel eindelijk kwijt. Nu wil ik dus verdere stappen ondernemen maar ik vind het zoooooo spannend. En ik weet niet wat ik tegen de buitenwereld moet zeggen. Ik ga nog al veel uit, maarliefst 3x per weekend wel gezegd haha. Dus mensen vragen zich dingen af als ik er even niet meer bij ben.. Ik ben in ieder geval van dit forum al stukken wijzer geworden!
flota
BerichtGeplaatst: 04-12-2012 14:48 Reageer met quote

Mijn moeder en vriend weten ervan.
Tegen andere familie en vrienden heb ik verteld dat ik een soort van cyste had, die chirurgisch verwijderd moest worden. Op zich vrij geloofwaardig Smile

Het is nu een week geleden dat ik geopereerd ben. De zwelling begint nu langzaam aan af te nemen. Ik snap niet dat sommige vrouwen na 4 dagen alweer gaan werken :O . Ik blijf nog een weekje thuis iig.

Dus je moet er toch wel rekening mee houden dat je zeker één a twee weekenden niet zult kunnen stappen Wink
Maar weegt dit op tegen het feit dat je dan de rest van je leven qua ondergoed e.d. kunt dragen wat je wilt? je nooit geen pijn en ongemak meer hebt en je jezelf nooit meer hoeft te schamen?
oemr
BerichtGeplaatst: 22-03-2013 22:50 Reageer met quote

Hallo, ik ben denk ik best wel oud vergeleken met de meeste vrouwen hier (45 jaar). Ik heb ongeveer 30 jaar gedacht dat ik heeeeel raar ben daar beneden.

Bij mij hangen ze er ook uit, en niet zo'n beetje ook. Ik las bij iemand op het forum dat het wel een 'mini penis' lijkt, en zo lijkt het bij mij ook, als je vanuit een bepaalde hoek kijkt.

Ik verzin dit niet, want jaren geleden alweer zag mijn zoontje van 3 jaar ofzo mij een keer per ongeluk op de wc, en hij zei: "Mama heeft een piemeltje". Nou ja zeg, schaam Sad Gelukkig weet hij dit niet meer !)

Nu wil ik wel even zeggen tegen artsen en schrijvers van boeken over medische zaken, als die dit toevallig lezen, wat ze doen met hun 'voorlichtingsmaterialen'. Inmiddels weet ik beter, maar kijk eens naar de illustraties in 'serieuze' medische boeken en wat zie je daar?? Juist, keurige kleine lipjes. En hoe noemen artsen ze officieel? Labia minora. Dus de KLEINE schaamlippen. Lekker voor je zelfvertrouwen als vrouw wel...

Opereren doe ik niet meer. Maar als ik nog 20 was, dan had ik het zeker gedaan.
Kleintje1991
BerichtGeplaatst: 05-05-2013 13:11 Reageer met quote

Hoiiii,

Ik heb eindelijk na 7 jaar schaamte eindelijk de stap durven te zetten! Ik dacht nieuw jaar, nieuw begin! Ik ben in januari naar de dokter geweest, die het meteen heel goed kon begrijpen. Ik werd doorverwezen naar de Gynacoloog die mij vervolgens ook volkomen gelijk gaf. Eenmaal daar geweest kreeg ik een maand of wat later een brief met wat de kosten zijn (word helaas niet vergoed Sad ) Ben 3 weken terug naar de anesthesioloog geweest die mij vertelde wat voor verdoving ik krijg. Het word een ruggenprik. Afgelopen woensdag 1 mei ben ik nog eens naar de gynacoloog geweest die ging bekijken wat er precies weggehaald word. Ook zij gaf me groot gelijk. Dus ik weet wel heel zeker dat het echt niet tussen mijn oren zit, en dat mijn schaamte niet voor niets is.. Nou toen vertelde ze wat ze weg ging halen en het klonk heel goed eigenlijk! Ik werd er zelfs helemaal blij van Very Happy krijg er zelfs een beetje zin in hihi. Nou is morgen de grote dag! Om 12 uur gaat het gebeuren en ik vind het zooooo spannend, ben zo zenuwwachtig! Maar ik weet dat ik daarna het gelukkigste meisje van de wereld ben en dat is heel veel waard!
Kleintje1991
BerichtGeplaatst: 07-05-2013 11:47 Reageer met quote

Ben ik weer.. Ik heb dus gister eindelijk mijn schaamlip correctie gehad!
En ik moet zeggen dat het mij ook allemaal heel erg is mee gevallen!
Ik werd om 12 uur verwacht in het ziekenhuis. Ik was vrij snel aan de beurt. Ik werd naar een slaap kamer gebracht waar ik een pilletje om rustig te worden en 2 paracetamols kreeg. Daarna mocht ik alles uit doen en een ziekenhuis jasje aan doen. Er werd me verteld dat ik om half 2 verder werd geholpen wat uiteindelijk half 3 werd. Maar goed door dat pilletje was ik een beetje slaperig waardoor ik een paar keerben ingedut hihi. Nou eenmaal half 3 werd ik mee genomen naar de anesthesist.
Kreeg eerst een infuus (wat wel en beetje vervelend was..) vervolgens moest ik met kromme rug gaan zitten.
Ik kreeg eerst een prikje in mijn rug om de huid te verdoven en daarna de ruggen prik zelf, die heeel erg meeviel! Na een testje om te kijken of alles goed verdoofd was brachten ze me naar de operatie kamer.
Ze vroegen of ik nog een pilletje wou om rustig te blijven, maar zolang ik niks ruik,zie of voel hoefde dat voor mij niet haha niet.
Nou toen kwam er een schermpje voor me waardoor ik niets kon zien,en toen zei ze dat ze begonnen was. Heel raar! Voor mijn gevoel lagen mijn benen Nog plat langs elkaar.
Toen deed de assistent het doek en beetje aan de kant zodat ik kon zien dat mijn benen helemaal omhoog lagen, echt heel apart.
Moest er zelfs van lachen :p
Na zo'n 10 minuutjes ofzo was het al klaar en werd ik naar de uitslaap kamer gebracht. Waar iedereen helemaal voor pampus lag door de narcose en ik lag daar maar, stomverbaasd nog met een glimlach rond te kijken..
Toen ik weer wat gevoel had in mijn heupen werd ik terug gebracht naar de afdeling waar ik meteen een heel sexy ziekenhuis onder broekje kreeg en een bevroren maandverband om te koelen.
Na 2 uur had ik zo ongeveer bijna mijn gevoel weer terug dus ik mocht proberen te gaan plassen.
Ging wat moeizaam, maar het lukte en zelfs zonder pijn. Ik kreeg nog een nieuw bevroren maandverband en toen mocht ik gaan. moet zeggen dat ik toen wel en beetje pijn had en liep een beetje als een eendje maar het viel me best mee!
Thuis ben ik meteen goed gaan koelen.
Ook snachts, klinkt misschien heel raar maar ik heb echt gewoon goed geslapen! Ben nu ook weer aan het koelen maar heb tot nu toe eigenlijk niet echt veel pijn.
Ook niet met plassen, waar ik echt versteld van stond. Nou verder hebben ze me aangeraden de eerste paar dagen vooral niet te kijken. Maar dat kan ik niet laten natuurlijk. Het is wel beetje opgezwollen en de buitenste schaamlippen zijn niet gesloten, maar er hangt niks onderuit voor zover ik het kan zien dus het ziet er allemaal goed uit!
Dus al met al is het me echt heel erg meegevallen, ik kan alleen maar hopen dat het zo blijft en het goed geneest. Ik zou het echt zo nog een keer doen!
anoniem2014
BerichtGeplaatst: 23-02-2014 13:34 Reageer met quote

Al jaren liep ik met onzekerheid over wijd uitstekende binnenste schaamlippen. Net als veel anderen last met fietsen, schaamte bij saunabezoek en bij intimiteit. Enkele jaren geleden ontdekte ik dat ik wratjes had, ook op die plek. Ben hier uiteindelijk pas kortgeleden mee naar de huisarts gegaan. Schaamde me rot. Kreeg heel veel begrip en doorverwezen naar gyn. Paar dagen geleden geholpen aan beide klachten dus schaamlipverkleining waarbij de nare wratjes zijn verwijderd. Heb voor volledige narcose gekozen. Eenmaal bij wel wat pijn maar daar kreeg ik iets voor. Thuis gekoeld en goed geslapen. Nauwelijks pijn meer gehad, 1 paracetamol per dag. Geen zwelling, niks. Ziet er nu al keurig uit en ben intens blij dat ik het heb laten doen.
melissaa
BerichtGeplaatst: 05-04-2014 13:31 Reageer met quote

Ik heb donderdag 3 april een schaamlipcorrectie gehad, niet omdat me lippen eruit hingen maar meer als k me benen wijd deed of door me hurken moest om te scheren byvoorbeeld. Dan stoorde k me eraan en omdat ik een halfbloedje ben de donkere randjes. Maar idd wat iedereen hier zegt die 2 verdoving prikjes voel je wel vond minder pijnlijk als in je arm bloedprikken, ik was kwart voor 3 aan de beurt en zal half 4 al in de auto, eenmaal thuis ben k gaan slapen toen ik 12 snachts wakker werd van de pijn leek wel alsof iemand een aansteker onder me doos hield au au heb ik een pijnstiller genomen en na 20min was de pijn weg, volgende dag nergens last meer van. Blijven koelen en spoelen, ben zeer tevreden en hoe ze het noemen een porno kutje Smile
Kimberly79
BerichtGeplaatst: 27-08-2014 19:08 Reageer met quote

4,5 week geleden ben ik geopereerd en ik ben nog zeer onzeker over het resultaat:-( ben bij accz geweest en er zitten aan beide kanten van mijn schaamlippen (bovenaan waar de hechtingen begonnen) nog vreemde zwellingen (onder de clitoris, links en rechts) soort opgezette huidplooien (kun je ook bewegen dus zit wat los, beetje een vorm van boontjes, klinkt gek) Ik vraag me af of die wel weg gaan! Bij de eerste controle vertelden ze dat ik het aan moet kijken, maar ik maak me toch wat zorgen, ook vraag ik me af of de schaamlippen nog meer gaan " krimpen" want vindt ze nog vrij lang. De chirurg kon niet " alles" weghalen, anders sluit de vagina niet goed af maar tot nu toe valt het me tegen en steken ze toch nog wat uit.

Ik hoor heel graag jullie ervaringen of dit herkenbaar is en of de boel nog meer gaat slinken en of de schaamlippen hierdoor nog wat kleiner worden.

Ik heb 15 jaar over mijn keuze tot de ingreep gedaan en voel me nog niet blij.

Alvast bedankt!
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 28-01-2018 9:57 Reageer met quote

Goedemorgen, zijn hier nog dames welke kunnen aangeven of na een aantal weken alles goed is herstelt?

Ik zit nu op 3.5 week en zie dat nog niet alles goed is geheeld. Afgelopen vrijdag voor tweede controle geweest en deze gaf aan dat ik het 6 tot 12 weken de tijd moet geven. Maar ben als de dood dat het niet goed gaat dichten En inslinken. Ik rook en drink niet en eet ook gezond. Wat moet ik doen om het herstel sneller te laten verlopen?
Bo80
BerichtGeplaatst: 09-03-2018 20:55 Reageer met quote

@Mdwgb hoe is het met je wond nu ? Is het al geheeld ? Ik zit zelf nu op 3 weken, en heb aan de linkerkant , aan de bovenkant nog een bobbel/zwelling.
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 09-03-2018 21:56 Reageer met quote

@Bo80 ik zit nu over de 8 weken. Afgelopen week weer voor controle geweest. Woensdag 28 maart krijg ik een correctie. Er was blijkbaar een hechting los gegaan en daardoor is de linkerkant aan de bovenkant ietsje hoger zegmaar. Weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen. Volgens de arts zo het zo gepiept zijn. Hoop ik maar want kijk er niet bepaald naar uit! Voor de rest had ik nooit verwacht dat het zo bijtrekken. Als je zag hoe het eruit zag na de operatie...verschrikkelijk! Ziet er nu toch mooi uit. Zie wel erg tegen de verdoving op en hoop dat ik de dag erna kan werken. Na de eerste ingreep kon ik drie weken niet werken, zoveel last had ik ervan.

Heb jij er veel last van?
Bo80
BerichtGeplaatst: 09-03-2018 22:17 Reageer met quote

Oh meen je niet ! Moet je nou hele traject weer opnieuw ondergaan ? Heb je daarnaast ook pijn ? Of vond t gewoon niet mooi ?
Fijn om te horen dat je het nu wel beter vindt uitzien. Ik had ook een hele moeilijke en pijnlijke herstel ( had het echt ondergeschat) ik had eerste week enorm veel bloedingen , wondvocht tot week 2 , enorme stank en pas na 2 weken of iets meer dan 2 weken kon ik normaal zitten en normaal lopen. Ik werk maar 1 keer per week (ben student ). Eerste 2 weken niet echt veel gedaan.Maar gaat nu wel goed nergens echt last van . Wel dat de bovenkant van mijn linker lip nog steeds gezwollen is , daar maak ik me constant zorgen over. ( ook omdat ik een week geleden t gevoel had dat t ontstoken was) wel kliniek gebeld en fotos doorgestuurd en volgends de arts was het niets ergs. Maar heb sinds na de operatie vage klachten , steeds ontstekingen in mijn vingers en tenen waar ik nooit eerder last van gehad . Ook wat verhoging maar geen koorts .Dacht mischien komt t doordat de wond toch ontstoken was en niet behandeld en nu reageer mijn lichaam er zo op. Ben vandaag uiteindelijk naar huisarts gegaan ( zij vond het ook raar)en bloed geprikt er wordt gekeken of er een ontsteking in mijn lichaam zit.

Moet wel toegeven heb afgelopen weken alleen maar stress gehad en enorm veel onzekerheid en veel spijt , voel me echt heel beperkt. Heb dingen meegemaakt die mij niet verteld was bij t consult , waarvan ik vindt dat t wel verteld had moeten worden.

Ik ben ook constant bang dat de wond naad na weken alsnog open gaat ofzo. En dat die bol(zwelling) niet weggaat . Heb jij zo iets meegemaakt ? Na hoeveel weken heb jij trouwens geprobeerd te sporten?
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 22:31 Reageer met quote

@bo80 ik herken je gevoelens totaal! Ik heb zeker tot week 7 enorm spijt gehad! Elke dag had ik er wel last van en het zag er niet uit! Toen na twee weken de knoopjes waren verwijderd had ik links en rechts zelfs nog gaatjes. Nu is alles mooi dicht gegroeid. Alleen aan de linkerkant zit het een stukje hoger. Lastig uit te leggen...maar ik heb een clitorishood correctie gehad en een schaamlip correctie. Aan de linker kant bovenin steekt het iets uit. Nu gaan ze een klein driehoekje eruit halen en opnieuw hechten.

Moet alleen de dag erna wel gewoon werken! Bij de operatie viel mij het herstel enorm tegen. Vooral omdat ik na mn bevalling na een week nergens last meer van had. Ging nu door de grond van de pijn en liep als een pinguïn.

Mn vriend zegt omdat het nu maar een heel klein stukje is wat ze gaan herstellen het vast zal meevallen. Hoop het maar want had gezworen dit nooit meer mee te willen maken. Had dit wel zo kunnen laten maar wil mij niet onzeker voelen. Het word ook kosteloos gedaan gelukkig. Arts zei dat ik wel 100 procent tevreden moet zijn. En doordat 1 hechting er snel uit was is het niet helemaal goed gegaan.

Ik ben trouwens wel paar weken geleden zink tabletten gaan slikken. Dit schijnt goed te zijn voor het herstel van je weefsel. Op hoeveel weken/ dagen zit je nu precies?

Je zal zien als je op drie maanden zit je er al heel anders over denkt. Wanneer heb je weer controle?
Bo80
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 23:04 Reageer met quote

@mdwgb Omg had jij dat gevoel tor 7 weken ? Surprised ik hoop dat het bij mij niet zo word . Ik zit aanstaande donderdag op 4 weken . En ik heb nog 2 hechtingen in zitten Shocked
Ja zink helpt inderdaad bij wondgenezing , ik slik het zelf ook maar dat deed ik eigenlijk altijd al .
Wel fijn dat het kosteloos wordt gedaan . Ik zou dit voor geen goud weer mee willen maken Haha .
Wanneer kon jij weer fietsen en sporten ?
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 13-03-2018 13:53 Reageer met quote

Fietsen ging na vier weken alweer. Kwam er eigenlijk pas na het fietsen erachter dat ik dacht van oja..maar had met fietsen geen last.
Kelly**
BerichtGeplaatst: 22-03-2018 10:54 Reageer met quote

Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen. 

   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   InloggenIndex > Gynaecologie > LabiacorrectieAuteurOnderwerp: LabiacorrectieKelly**
Geplaatst: 22-03-2018 0:10Hoi allemaal, 
Ik heb nu 1 weekje geleden een labiacorrectie gehad. 
Wel eenzijdig want mijn andere kant zag er nog helemaal goed uit. 
De operatie is goed verlopen alleen de verdoving vond ik erg pijn doen. 
Heb de correctie laten uitvoeren bij kliniek Veldhoven.
Toen ik thuis kwam na de operatie nergens last van gehad alleen s'avonds doen de pijnstillers uit waren gewerkt begon het heel erg te branden heb serieus echt wel even een traantje gelaten! 
Volgende dag ging het gelukkig al veel beter en heb ook helemaal geen last gehad van pijn bij het plassen. 
Maar nu zit ik wel ergens mee want het zit er echt nog niet uit en ben bang dat het niet goed is gedaan of er een hecting te vroeg heeft los gelaten. 
Het zo dat je schaamlip eigenlijk mooi door hoort te lopen van uit je clitoris bij mij lijkt het nu of mijn schaamlip los zit van mijn clitoris en je dus gewoon een stukje huid ziet en daar los van een schaamlip en daar tussen zit Ook een gaatje met vies wit er in net of die daar eigenlijk hoort vast te zitten. Ook lijkt het of mijn schaamlip te vast zit aan mijn buitenste schaamlip. 
Iemand ervaringen? En ik weet het is pas een weekje geleden maar ben bang dat mijn vagina dadelijk alleen maar lelijker word inplaats van mooier en heb het ook gedaan omdat het uitstak en ik me schaamde voor mijn vriend en ik er last aan ondervond maar betekent niet dat het lelijk moet worden
Pa-_.
BerichtGeplaatst: 22-09-2018 10:44 Reageer met quote

Kimberly79 schreef:
4,5 week geleden ben ik geopereerd en ik ben nog zeer onzeker over het resultaat:-( ben bij accz geweest en er zitten aan beide kanten van mijn schaamlippen (bovenaan waar de hechtingen begonnen) nog vreemde zwellingen (onder de clitoris, links en rechts) soort opgezette huidplooien (kun je ook bewegen dus zit wat los, beetje een vorm van boontjes, klinkt gek) Ik vraag me af of die wel weg gaan! Bij de eerste controle vertelden ze dat ik het aan moet kijken, maar ik maak me toch wat zorgen, ook vraag ik me af of de schaamlippen nog meer gaan " krimpen" want vindt ze nog vrij lang. De chirurg kon niet " alles" weghalen, anders sluit de vagina niet goed af maar tot nu toe valt het me tegen en steken ze toch nog wat uit.

Ik hoor heel graag jullie ervaringen of dit herkenbaar is en of de boel nog meer gaat slinken en of de schaamlippen hierdoor nog wat kleiner worden.

Ik heb 15 jaar over mijn keuze tot de ingreep gedaan en voel me nog niet blij.

Alvast bedankt!
Beste Kimberley,

Ik ben ook 2 maanden geleden een schaamlipcorrectie ondergaan en ik heb dus ook last van het zelfde bij mijn clitorus, dat boontje ( het velletje wat naar je clitorus loopt en onder de clitoruskap hoort te liggen). Het is dus bij mij al 2 maanden verder en ik maak mezelf ook erg druk dat het niet meer wegtrekt.. hoe lang duurde dit bij jou? Ik zie dat je bericht al een enige tijd geleden gepost is, maar ik hoop dat je me nog een antwoord kunt geven.

Groetjes
Index > Gynaecologie > schaamlip correctie
Pagina 12 van 12  

Vorige  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring