Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > schaamlip correctie
Auteur Onderwerp: schaamlip correctie
sofie1980
BerichtGeplaatst: 05-04-2011 15:03 Reageer met quote

Coldpack is in huis, nu de vette gazen nog Cool

Ik ga donderdagochtend!

Vreemd dat die arts dat zei, en de assistent ook. Ik ben benieuwd, ik zal het wel hier laten weten.

Slik je ook arnica tabletten tegen zwelling?
En hoe gaat het slapen snachts?

Ik vraag me nog steeds af hoe ik ga spoelen tijdens werk.. Denk een flesje water met spuitdop of iets. Ben jij al weer aan het werk gegaan of nog niet?
rylana23
BerichtGeplaatst: 05-04-2011 15:05 Reageer met quote

Ik ben nog steeds zo verschrikkelijk blij dat ik het gedaan heb!!!!
Heb alles vergoed gekregen!
Met de pijn viel het ook reuze mee, dus zou het zo nog een keer doen!!!!!
Ik ben op donderdag geopereerd en maandag gewoon weer gaan werken, kon niet nog volledig zitten maar met afwisseling met staan ging het prima!!

Ben in december geweest onder plaatselijke verdoving.

Succes allemaal die nog moeten....
sofie1980
BerichtGeplaatst: 05-04-2011 19:58 Reageer met quote

Thanks voor je bericht Rylana!

Ik word ook op donderdag geopereerd en ga woensdag weer werken. Fijn om te horen dat dat kan!

Heb je nog advies ivm voorbereiding/ genezing e.d.?
isoldehaarlem
BerichtGeplaatst: 05-04-2011 22:32 Reageer met quote

Heej Sofie,

Ik slik niks tegen de zwelling eigenlijk. Valt ook erg mee. Ging na 4 dagen wel weer bloeden opeens omdat ik toch met die zalf begonnen was. Dat twee dagen gedaan maar t bloeden werd alleen maar erger, dus ben ik mee gestopt. Loop nu al twee dagen zonder onderkleding door t huis en nu gaat t snel beter. Zou nog niet kunnen werken denk ik. Ook al een tijdje geen broek aan gehad. Morgen misschien even naar buiten om te kijken hoe dat gaat. Dus pas ook op met veel smeren op de wond. Aan de lucht heelt een wond toch het snelste, dus na een tijdje gewoon niks meer smeren. Heelt vanzelf.
Spoelen op werk hoeft toch niet echt? Urine is steriel en ik zou gewoon sochtends douchen en als je weer thuis komt van werk. Lijkt me voldoende.
Succes donderdag! Ik ben heeeeel blij dat ik het gedaan heb. Ziet er nu al zoveel beter uit. Smile
wendeline
BerichtGeplaatst: 07-04-2011 12:46 Reageer met quote

Hoi Ik was actief op een ander schaamlipcorrectieforum in dit forum en vond nu deze.
Ik heb precies 9 dagen geleden een correctie gehad bij het accz. Ik vind dat ze hert erg mooi en proffesioneel hebben gedaan. Had wel tot vandaag kleine bloedinkjes. Dat schijnt niet zo erg te zijn, want ze zeiden dat het beter was dat het eruit komt dan dat het zich ophoopt in je schaamlippen. Ook leek het alsof sommige hechtingen eruit waren gekomen. Hoelang duurde het bij jullie voor de hechtingen eruit gingen?
Morgen ga ik voor het eerst 4uurtjes werken (valt dus nog mee) Maar dat is dus de 10e dag.
n ik moet zeggen het gaat nu wel een beetje weer. Het doet minder pijn en ik kan me beter bewegen. Ik denk opzich ook niet dat t goed is als je al eerder aan de slag gaat dan oefen je ook veel druk uit op de wond. En je doet het een keer zo'n operatie, en dan ook maar goed denk ik dan!

Gelukkig zij mijn moeder gisteren ook dat het goed was als je niks droeg onder een rokje bijv. Nu is het eindelijk helemaal dicht pff. vannacht een groot boxershort van mn vriend aangehad en sochtends eindelijk geen bloedingen. wat een hele hoop pijn scheelt.
Zalf is denk ik ook niet zo heel goed. De wond moet kunnen ademen. Als het helemaal dicht is kun je na 6weken litteken creme ofzo gebruiken. Wat wel fijn is als je weg moet terwijl je veel last hebt is veel vaseline op een mini inlegkruisje en dat erop plakken.

Bij mij hebben ze het trouwens over de hele lenagte weggehaald en ook nog wat aan de zijkanten van mijn clitoris (wat nog schaamlip is) zodat dit er ook tussenviel. Nou het is best goed gelukt volgens mij. Het komt er misschien nog een paar millimeter uit, maar dat was het.en het ziet er natuurlijk uit. Dit ga je niet meer zien in een bikini.

Hoe is het resultaat bij jullie?
Groetjes
wendeline
BerichtGeplaatst: 07-04-2011 12:50 Reageer met quote

Heej sophie,
vette gazen is trouwens ook niet zo goed. Hoe droger de wond hoe beter.
Gebruik geen zeep of iets dergelijks en gewoon normale (nonwoven) gaasjes. Daaronder kun je bevroren erwtjes in een botherhamzakje in je onderbroek leggen. 2 eetlepels in een zakje en het verlicht echt heel erg!
Toen ik dcht dat het een beetje iriiteerde heb ik heel verdund jodiumshampoo erlangs gedaan. maar eigenlijk zorgt zeep ervoor dat je wond uitdroogt en dan gaat t trekken. Bij het accz raden ze niks aan en volgens mij klopt dit ook.
isoldehaarlem
BerichtGeplaatst: 08-04-2011 11:43 Reageer met quote

He Sofie,

Hoe is het gegaan? Ben erg benieuwd! Bij mij gaat het steeds beter! Het beste is idd zo min mogelijk erop smeren, doen.
Heb jij er echt "droge" gazen op gedaan Wendeline? Ik zou dat echt niet aandurven. 1 keer is er zo'n vet gaas nadat ik een paar uur naar buiten was geweest aan de wond blijven plakken en dat was echt hel. Dat is nog erger met gewone gaasjes lijkt me.
Mijn hechtingen gaan er ook beetje bij beetje al uit. ziet er nu al zoveel mooier uit. Ook geen bloed meer eindelijk. Maar kan nog geen spijkerbroek aan.
Nog even geduld hebben! Smile
sofie1980
BerichtGeplaatst: 08-04-2011 16:36 Reageer met quote

Heej Isolde,

Het gaat goed, ik heb ook een update op het andere forum staan.

Wel is 1 kant enorm gezwollen en blauw, de andere kant ziet er prima uit.. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!
wendeline
BerichtGeplaatst: 08-04-2011 21:48 Reageer met quote

Heej isolde,,
ja klopt bij mij bleef het ook weleens zitten ja maar het deed niet zo'n zeer als ik het voorzichtig loshaalde. maar meestal zat t niet zo vast.
op welke dag zit jij nu,,,en waar heb je het laten doen?
heb jij ook witte hechtingen en hoe merk je dat ze eruit gaan?
ik zit nu op dag 10 de pijn is echt minder en ik ben echt superblij met het resultaat!!!Smile
ik kan ook nog geen spijkerbroek aan hahaha ik moet er niet aan denken, dan zou ik telkens heel gek gaan bewegen denk ik op straat.. sterkte sophie en isolde!
isoldehaarlem
BerichtGeplaatst: 09-04-2011 20:46 Reageer met quote

@ Sofie, las van je nabloedingen, wat naar. Zeker even schrikken. Hoop dat t goed gaat met je. Bij mij is t ook nog gezwollen, de ene kant ook meer dan de andere kant.

@Wendeline, ik heb het laten doen bij de gynaecoloog en heb het vergoed gekregen. En ze staken maar 2 cm uit denk ofzo. Mazzel gehad met mn gynaecoloog denk...Smile
Ik heb ook witte hechtingen, die horen er na twee weken uit te vallen maar dat gebeurd niet altijd. Ik zit nu op dag elf en heb er net twee hechtingen uitgeknipt. Wil ze er uit hebben maar kan er niet bij..Wink Ik probeer nog steeds zoveel mogelijk in rokjes te lopen zonder iets eronder. Moet maandag weer werken... Ben erg benieuwd hoe dat zal gaan... Ben operatieassistente dus we hebben wel makkelijke kleding iig. Smile dat scheelt.
Ben wel al blij met het resultaat. Zie niks meer uitsteken. Misschien een enkele mm. Ik ben blij!
sofie1980
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 19:28 Reageer met quote

@Isolde; zeker eng die bloedingen, ik schrok me echt dood. Het bleef maar vloeien.. Gelukkig alleen de eerste dag..

Update van de 3e dag;

Gaat top! Geen bloedverlies meer, ik spoel nog wel na het toilet-gaan.
1 kant is gezwollen en blauwpaars, andere kant ziet er super goed uit. Ik ben zo happy met het resultaat tot nu toe! Had ik dit maar jaren eerder gedaan....
Gister even boodschappen gedaan enzo, ging nog wat traag omdat ik bang was de boel te forceren.
Morgen weer boodschappen doen en proberen recht op te zitten.

Ik weet niet hoe anderen het ervaren maar ik heb totaal geen pijn? Ik had verwacht dat het zeer zou doen, het genezen enzo, maar ik voel heel soms even een prikje/jeuk (genezing!?) maar verder geen last.
wendeline
BerichtGeplaatst: 11-04-2011 1:21 Reageer met quote

heej wat fijn dat die bloedingen over zijn, gelukkig maar.
prettig dat je geen pijn, had ,ik had dat wel erg veel. ik liep als een eend de eerste dagen. ik denk dat ik rond pas 9 pas normaal op mn kont kon zitten, anders kreeg ik echt zo'n elektrisch schokje ofzo.
ook fijn dat je boodschappen kunt doen.. ik ging ook wel n paar keer even weg maar dan had ik t daarna helemaal gehad. morgen ben ik precies 2 weken verder. ik doe nu nog steeds voorzichtig dus ga zachtjes zitten en ook niet ver wandelen ofzo omdat ik bang ben dat ik t verpest of t forceer..Maar ik ben ook echt heeeel erg blij met het resultaat. Ik heb geen dichte vagina nu.. omdat mijn buitenste lippen niet zo vol zijn.
maar de binnnenste lopen nu gelijk aan de buitenste en ik vind het er heel leuk uitzien jeeeej!!
Sofie ik hoop dat je zwelling snel weg gaat..gewoon 24 uur koelen hielp bij mij echt.. als ik dan een uurtje ff niet koelde begon t al op te zetten.. nog ff volhouden meis,, hoop dat t snel slinkt!
hoelang hebben jullie trouwens het advies gekregen te spoelen? ik 6 weken maar dat lijkt me nogal lang en lastig eigenlijk!! moet ik altijd met n flesje zeulen hihi en soms kan dat ook niet.. tis niet echt zo handig op mn werk enzo..
heeft iemand hiervoor tips??
sofie1980
BerichtGeplaatst: 11-04-2011 9:55 Reageer met quote

@Wendeline

Ik heb gister maar 2x een half uurtje gekoeld, en de chirurg adviseerde alleen de eerste 2 dagen te koelen en te spoelen. Maar uit hygienisch oogpunt spoel ik nog wel na het plassen (ik plas nog niet in 1 straal zegmaar, hihi!)
Ik spoel met een maatbekertje. Ik had eerst een flesje water met spuitdop maar dat werkte bij mij niet zo.

Wat je schreef over het resultaat, zal dat niet vanzelf bijtrekken, want het zal toch niet zo zijn dat de boel open blijft staan? Lijkt mij dat dat met de tijd 'sluit'?
Zijn jouw hechtingen wel al helemaal opgelost of dat niet?
Ben je al terug geweest bij de arts voor controle? Ik hoef pas over 3 weken terug..
wendeline
BerichtGeplaatst: 12-04-2011 22:28 Reageer met quote

heej,
Ja ik moest dus 6 weken spoelen na het plassen zeiden ze. opzich vind ik het ook wel een fijn idee dat het dan goed schoon blijft. al is urine dacht ik ook desinfecterend..maar ja.. ik neem een spaflesje mee naar mn werk met zo'n spuitdopje. ik heb het nu een beetje onder de knie..

ik denk dat het bij mij wel open blijft staan.. de buitenste schaamlippen dan. die zijn gewoon bijna plat..dus ze wijzen niet naar elkaar toe.
het sluit wel iets meer nu.. maar mijn clitoriskapje zie je wel zeg maar.
ja het is lastig uit te leggen. maar ik las het wel meer op forums dit. gelukkig loopt het nu gelijk en ben ik blij met het resultaat.

mijn hechtingen zitten er nog steeds. gisteren deed er eentje echt pijn. toen heb ik er vaseline op gedaan dat hielp gelukkig echt. vroeg me wel af of het zeer doet om de hechtingen te laten verwijderen..en heb je dan die dag weer pijn of kun je wel gewoon werken of uitgaan daarna bijv?
ik ga over 2 weken dus om ze eruit te laten halen.

is jouw zwelling al minder? misschien kun je anders toch eens proberen constant te koelen met erwten en gaasjes..?, bij mij hielp het.. heb het 7 dagen ong gedaan en nu soms eventjes als het zeer doet ff.
Meinona neb ki
BerichtGeplaatst: 25-04-2011 0:45 Reageer met quote

Embarassed Sad
Heej Girls

Ik ben een meisje van 21 en net zoals velen schaam ik mij als de dood voor mijn vagina. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de vrouwen haar vagina nog nooit deftig bekeken heeft. Sinds enkele jaren terug "bekeek" ik dan ook mijn vagina is deftig...Tot mijn grote spijt...

Ze is helemaal niet mooi! Erger nog: ik walg er van.
Ik heb een vriendje en die houdt gelukkig heel veel van mij, maar mijn vagina zorgt ervoor dat heel mijn zelfbeeld en seksleven grondig verpest wordt. Seks kan pas leuk worden als je van jezelf houdt en je je nergens voor schaamt.

Goh..ik vind het niet leuk om hier mijn vagina te beschrijven (laat staan ze aan mijn vriend te tonen, hoewel hij ze al gezien heeft. Maar meestal hou ik krampachtig mijn benen bij elkaar)

Mijn vagina is donker van kleur (nu ja, dat komt misschien omdat ik bruin ben), maar dat is dan nog het minst ergste.
Mijn clitoris is way to big! En mijn lipjes steken uit Sad Sad
Wanneer ik porno kijk ben ik altijd jaloers op hun mooie edele delen. Alles is mooi evenredig en klein.
Dus vroeg of laat wil ik zeker een operatie begaan.
Alleen al het gedacht dat ik voor iemand anders mijn benen moet openen...echt waar. Ik vind het zeer vernederend...

Wat vinden en denken jullie? En bestaat er iets als een clitoris verkleining?
BvS
BerichtGeplaatst: 27-04-2011 9:32 Reageer met quote

Hai meinona!

Ik ga volgende week donderdag, voor een binnenste schaamlipverkleining naar het ACCZ in Zeist. (wordt op bevrijdingsdag van mijn schaamte 'bevrijd' haha)
Toen ik hier was voor consult, hebben zij mij uitgelegd dat er inderdaad ook iets bestaat als een clitoriskap verkleining, wat ik overigens zelf niet nodig heb. Deze operatie is een andere dan de schaamlipverkleining en kost dus ook weer veel geld..

Er is heel veel te vinden op internet over al deze kwesties, succes met je beslissing!
Crissy
BerichtGeplaatst: 04-05-2011 17:39 Reageer met quote

Hallo meiden

Ik ben gisteren onder handen genomen. Ik kreeg een lokale verdoving (ik moest alles zelf betalen en narcose was veeeel duurder), maar het is me echt meegevallen. De arts had me vooraf verteld dat de prikken zeer pijnlijk zouden zijn, en dat was ook zo, maar daar had ik me dus op voorbereid. Ik heb de handen van de OK assistente volgens mij helemaal blauw geknepen hihi. Helaas gaat de operatie bij mij in 2 fasen, dus ik moet over een half jaar weer Sad . Gisterenavond ben ik al de deur uit geweest voor een afspraak waar ik echt niet onder uit kon (niemend weet nl dat ik deze operatie heb laten doen, alleen mijn man) en heb dus gisteren al zelf auto gereden. vandaag ook al boodschappen gedaan! gisteren veel gekoeld, vandaag maar 1x. Over het resultaat durf ik nog niet veel te zeggen, want ik heb het nog niet supergoed bekeken. Bloedingen heb ik niet meer, en ik ga gewoon recht op een stoel zitten, want ik kan me herinneren dat ik na mijn bevalling een flinke knip had en de verloskundige toen adviseerde gewoon op de wond te gaan zitten omdat je dan minder zwellingen krijgt, en volgens mij werkt dat nu dus ook goed. Over 5 dagen moet ik ook al weer aan het werk, maar zoals ik me nu voel moet dat wel gaan lukken denk ik.

Groetjes Crissy
lizzyb
BerichtGeplaatst: 16-06-2011 22:06 Reageer met quote

hallo ik kon na 12 weken weer sex hebben want ik had twee keer en ingreep gehad bij mijn is heel de zijrand nu weg van de kleine schaamlippen en een kort boven stukje in een soort van driehoekje is over heel klein maar dus en de rst loopt tot een spleetje geen zijranden meer over hoe zit dat bij jou dan me gevoel is ook weg mar dat kan een half jaar duren voor dat weer terug groeit omdat ik twee keer de hegtingen los lieten en ghet nu aan elkaar moet groeien de wond dan dicht moet groeien
lizzyb
BerichtGeplaatst: 16-06-2011 22:11 Reageer met quote

en iemand nog ervaring die een schaamlipverkleining heeft laten doen en daarna nog is bevallen en hoe zit het met jullie gevoel is dat nu anders mee sex want ik voel namlijk niks maar een klein beetje maar dat komt trg zeggen ze en welke methodes hebben ze bij jullie gedaan bij mijn de v mijn lipjes zij nu echt heel kort met geen zijranden meer van de kleine schammlpppen die zijn weg hoe is dat bij jullie
Crissy
BerichtGeplaatst: 16-06-2011 22:48 Reageer met quote

Bij mij zijn idd ook de zijranden weggehaald (jij bent de eerste Lizzyb bij wie ik dat ook lees). Twee giga littekens tot voorbij mijn clitoris. Over een half jaar (de tweede fase) gaan ze de lengte pas inkorten. Mijn gevoel is niet minder geworden, juist meer, omdat mijn clitoris meer bloot ligt. ik zie er wel tegenop om over een half jaar weer onder het mes te moeten.
Index > Gynaecologie > schaamlip correctie
Pagina 10 van 12  

Vorige  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring