Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > zwanger raken van voorvocht
Auteur Onderwerp: zwanger raken van voorvocht
liselotje
BerichtGeplaatst: 18-12-2011 1:34 Reageer met quote

Hoi allemaal. Ik heb een dringende vraag. Ik heb gisteravond bij mijn vriend geslapen en hij is met zijn penis over mijn vagina heen gegaan en heeft geprobeerd erin te komen, maar is er niet in geweest. Ik ben niet aan de pil en hij had geen condoom om. Hij is niet klaargekomen, maar volgens mij zat er wel wat voorvocht op zijn penis. Kan het zijn dat ik nu zwanger ben? Ik ben heel erg ongerust.. Wat moet ik doen?
liselotje
BerichtGeplaatst: 18-12-2011 1:36 Reageer met quote

Hoi allemaal. Ik heb een dringende vraag. Ik heb gisteravond bij mijn vriend geslapen en hij is met zijn penis over mijn vagina heen gegaan en heeft geprobeerd erin te komen, maar is er niet in geweest. Ik ben niet aan de pil en hij had geen condoom om. Hij is niet klaargekomen, maar volgens mij zat er wel wat voorvocht op zijn penis. Kan het zijn dat ik nu zwanger ben? Ik ben heel erg ongerust.. Wat moet ik doen?
klaas-X-tended
BerichtGeplaatst: 05-01-2012 14:35 Reageer met quote

hallo ,, Ik heb een vraag
ik heb met mijn meisje gevreeen ,, maar ben niet klaar gekomen , mijn meisje maakt haar nu wel zorgen
is er kans dat ze zwanger is ?
JAY2012
BerichtGeplaatst: 22-01-2012 15:51 Reageer met quote

Hoi,

Wat heel vaak wordt beweerd is dat je van voorvocht zwanger zou kunnen worden omdat er een beetje spermacellen in zouden bevinden. Dit is niet helemaal waar. De verhalen van dat je zwanger kan worden van voorvocht heeft alleen betrekking op stellen waarvan de man een afwijking heeft waarbij de prostaat, waar de spermacellen doorheen komen niet geheel is afgesloten. Dit komt niet vaak voor en is net zo zeldzaam als man met drie zaadballen.

Als je even kijkt op de website onderaan kan je op de foto zien dat voorvocht vanuit een andere buis word geproduceerd dan de spermacellen. De spermacellen komen pas uit de buis op het moment dat hij klaarkomt. Die buis is vóór het orgasme hermetisch afgesloten.

Wanneer kan je wel zwanger worden van voorvocht? Nou bijvoorbeeld in het volgend geval: als hij al is klaargekomen en na enkele minuten weer een vrijpartij wordt gestart en hij voorvocht produceert. In dit geval kunnen spermacellen van de vorige orgasme nog in de plasbuis bevinden en wordt dat vermengt met het voorvocht. Maar ook in dit geval is er te weinig spermacellen aanwezig om zwanger te worden. Die kans is heel erg klein, tenzij hij supersperma heeft:)

Foto anatomie penis http://www.nvsh.nl/opinie/voorlichtingVoorvocht.htm
Rikimaru
BerichtGeplaatst: 21-02-2012 23:02 Reageer met quote

Hè iedereen ik heb laatst seks gehad met m'n vriendin, we hadden eerst voorspel
Bij elkaar maar m'n vriendin is bang dat ik voorvocht aan m'n vingers had tijdens het voor spel :$ ik weet nu niet wat ik moet doen want m'n vriendin denkt dat ze zwanger is :$ help!!!!!!!!!!!
Cartoelie
BerichtGeplaatst: 05-09-2012 23:32 Reageer met quote

Voorvocht is een helder vocht dat bij seksuele opwinding uit de penis kan komen zonder dat de man klaarkomt, en ook zonder dat een erectie optreedt. Voorvocht voorkomt dat zaadcellen bezwijken onder invloed van de eventueel achtergebleven urine. Het neutraliseert de pH. Hierdoor hebben de zaadcellen meer overlevingskans. Daarnaast werkt voorvocht bij de geslachtsgemeenschap als natuurlijk glijmiddel. Het wordt geproduceerd door de Cowperse klieren. Een zeer lage concentratie van zaadcellen wordt in sommige onderzoeken aangetroffen in het voorvocht van mannen. Deze concentratie is dusdanig laag dat de kans op zwangerschap verwaarloosbaar is, tenzij de man sinds zijn laatste zaadlozing nog niet geurineerd heeft.[1]
Niet iedere man produceert evenveel voorvocht, en de hoeveelheid ervan lijkt ook sterk samen te hangen met de lengte van de seksuele opwinding.

Bron: Wikipedia
noual
BerichtGeplaatst: 09-09-2012 18:30 Reageer met quote

hooi ik heb een vraagje ik heb ongeveer een week geleden sex gehad hij is er niet in geweest maar ik bloedde wel een beetje en hij is ook niet in mij klaar gekomen maar wel op mijmaar ik veegde het dan gelijk weg kan ik dan zwanger zijn? ik werd wel 2 dagen later onwijs misselijk hele avond lopen overgeven en in de nacht ook en heb ook pijn als ik ga plassen en mijn buik is opgezwollen en heb last van mijn onderbuik.. kan iemand me aub zo snel mogelijk helpen hiermee.
Cartoelie
BerichtGeplaatst: 09-09-2012 18:48 Reageer met quote

Als hij niet in je is geweest, dan kan je toch ook niet zwanger zijn?
Tenzij hij sperma aan z, n vingers heeft en hij je daarna vingert ofzo.
noual
BerichtGeplaatst: 09-09-2012 19:04 Reageer met quote

nee wnnr die klaar kwam dan gingen we gelijk douchen hij is er wel langs geweest met zijn penis en heeft me ook gevingerd maar dan was die nog niet klaar gekomen..
Zilverr
BerichtGeplaatst: 21-09-2012 23:55 Reageer met quote

Ik ben gistere samen geweest met mijn vriend we gingen bloot strelen ik voelde wel voorvocht maar ben niet ontmaagd kan de voorvocht voor dingen veroorzaken zoals zwangerschap? Ik had vandaag heel licht bloed op mijn onderbroek en ik voel me zo raar maar ben nog niet ongesteld Sad(
xblubbx
BerichtGeplaatst: 14-10-2012 14:35 Reageer met quote

heeeii, ik heb vraagje...
ik ben aan de pil, maar ik was hem een week lang vergeten waardoor ik weer ongesteld werd, toen heb ik hem gewoon het stripje afgemaakt ( slikte hem ook toen ik ongesteld was) nadat ik de strip op was, heb ik gelijk een nieuwe strip gepakt en daar mee begonnen, heb hem gewoon elke avond geslikt maar halverwege de strip heb ik onveilige seks gehad met mn vriend hij is niet in me klaargekomen maar had wel voorvocht, ik ben nu gewoon nog bezig om die strip af te maken en af te wachten of ik ongesteld wordt zometeen, maar is er een kans dat ik zwanger kan zijn???

liefs, een onzeker meisje
DCT
BerichtGeplaatst: 24-03-2013 22:26 Reageer met quote

Voorvocht is een helder vocht dat bij seksuele opwinding uit de penis kan komen zonder dat de man klaarkomt, en ook zonder dat een erectie optreedt. Voorvocht voorkomt dat zaadcellen bezwijken onder invloed van de eventueel achtergebleven urine. Het neutraliseert de pH. Hierdoor hebben de zaadcellen meer overlevingskans. Daarnaast werkt voorvocht bij de geslachtsgemeenschap als natuurlijk glijmiddel. Het wordt geproduceerd door de Cowperse klieren. Een zeer lage concentratie van zaadcellen wordt in sommige onderzoeken aangetroffen in het voorvocht van mannen. Deze concentratie is dusdanig laag dat de kans op zwangerschap verwaarloosbaar is, tenzij de man sinds zijn laatste zaadlozing nog niet geurineerd heeft.

Niet iedere man produceert evenveel voorvocht, en de hoeveelheid ervan lijkt ook sterk samen te hangen met de lengte van de seksuele opwinding.
Just 17
BerichtGeplaatst: 15-04-2014 11:58 Reageer met quote

Ik heb 2 weken geledem op zondag met mijn vriendin wat liggen rotzooien. Uiteindelijk kwam het erop uit dat we na lange tijd(anderhalf jaar) weer eens dachten aan seks. Mijn vriendin en ik hadden besloten het toch niet tot seks te brengen, maar alleen even erin en eruit. Ik ben tevens besneden. We waren beiden wel opgewonden, en et was ongeveer een week of zelfs minder voordat ze ongesteld zou moeten worden. We maken ons nu wel zorgen, omdat ze nu nog steeds niet ongesteld os geworden. Ik ben trouwens niet klaargekomen of niks. Moet ik me zorgen gaan maken, of kan het door de stress komen dat ze nog niet ongesteld is?
Koettie
BerichtGeplaatst: 15-04-2014 15:17 Reageer met quote

Ik zou je zorgen maken. Je had onveilige seks dus ze kan zwanger zijn. Kan echter ook stress zijn.
merp-merp
BerichtGeplaatst: 13-11-2014 21:28 Reageer met quote

Hoi allemaal.
Ik heb ongeveer 4weken nadat ik ongesteld ben geweest ben ik jij mijn vriend blijven slapen. De volgende middag heeft me vriend mij gemastrubeerd en ik heb hem afgetrokken zijn broek was vrijnat hij moest ineens de deur opendoen en voordat hij terug kwam deed hij eerst zijn harde penis goed in zijn broek en toen is hij met dat hand jn mijn vagina geweest. Ik ben nu nog steeds niet ongesteld en maak me nu super erg zorgen of ik nu zwanger ben of niet . Wat moet ik nu?
(ik ben nog niet aan de pil) WAT MOET iK NU DOEN??

Groetjes.
Koettie
BerichtGeplaatst: 14-11-2014 11:11 Reageer met quote

Hij heeft eerst nog helemaal de deur open gedaan en daarna pas gevingerd? (je kan een ander niet mastruberen, mastruberen is zelfbevrediging)
Als dat zo Was dan word je niet zwanger. Voorvocht is snel dood in de buitenlucht
xdido
BerichtGeplaatst: 25-03-2015 5:31 Reageer met quote

Hey iedereen ik heb een vraagje en ben zeer bang. Ik heb een relatie van 11 maanden en heb ongeveet 2 weken geleden sexueel contact gehad met mij vriend. Hij is NOOIT met zijn penis in mij geweest en ook NOOIT met zijn vinger. Dus er is dus nooit iets in mij geweest. Hij heeft wel een paar keer met zijn penis tegen mijn vagina zitten wrijven en met zijn vingers aan mijn clitoris zitten strelen etc maar nooit is hij erbinnen geweest en hij is ook nooit klaargekomen. Nu ben ik wel bang over de voorvocht maar zoals ik zei is hij er nooit binnengeweest.
Koettie
BerichtGeplaatst: 28-03-2015 17:32 Reageer met quote

Hier word je niet zwanger van.
107033
BerichtGeplaatst: 07-04-2015 23:19 Reageer met quote

[quote="JAY2012"]Hoi,

Oke mag ik jou bedanken Wink ik en mijn vriendin maakte ons heel erg zorgen ,
Ik ben misschien heel even een ini mini stukje in der geweest en anders tegen haar aan. we waren bang dat ze misschien zwanger was van voorvocht dat er heel misschien geweest zou zijn (zag zelf niks op de penis zitten) maar we weten het nu dus dat ze daar hoogstwaarschijnlijk niet zwanger van kan raken , dankjewel
Koettie
BerichtGeplaatst: 08-04-2015 8:45 Reageer met quote

Dat is niet zeker. Er zijn tegenstrijdige onderzoeken over spermacellen in voorvocht. Ga er voor de zekerheid maar vanuit van wel, dan blijf je voorzichttig.
Index > Zwangerschap > zwanger raken van voorvocht
Pagina 7 van 8  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring