Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > pijn aan vagina
Auteur Onderwerp: pijn aan vagina
loe
BerichtGeplaatst: 13-11-2009 22:37 Reageer met quote

bij kinderen met een verminderde weerstand of bij een verstoorde darmflora (bv. door veel zoetigheid te gebruiken/snoep) kan de candida schimmel actief zijn. Dit veroorzaakt jeuk en pijn, hoewel de candida volgens mij wat minder voorkomt bij kinderen dan bij volwassenen.
Mocht je iets dergelijks vermoeden dan kun je letten op het eetgedrag, dus minder snoepen. Het gebeurt ook wel eens na (frequent) antibioticagebruik. een goede homeopaat (of homeopathisch arts) zou je hier verder mee kunnen helpen. Naar ik weet bestaat er ook een middel tegen de candida, ik weet alleen niet of dit ook bij kinderen gegeven wordt.
2 moppies
BerichtGeplaatst: 12-01-2010 15:40 Reageer met quote

Hallo allemaal, zie dat dit al oude berichten zijn maar ook mijn dochter (3jr en 9mnd) heeft last hiervan. Ze wordt nu al een paar nachten na een paar uur slapen wakker met pijn aan haar plasser en ook in haar vagina. (Heeft ze een tijd geleden ook al een keer gehad) Ik denk nu dat het wormpjes zijn ook omdat mijn zoon (7,½) dezelfde nachten heel erg pijn en steken in zijn anus heeft. Daarover heb ik al gelezen dat het een soort wormen kunnen zijn die ook het hele gezin kunnen besmetten. Ik ga dus ook maar een wormenkuurtje halen en als het vanacht weer gebeurt maar eens goed kijken of ik wormpjes zie. Bij mijn dochter was ik haar vagina altijd eerst met een lauw washandje waarna ik het insmeer met vaseline. Ze wil ook geen onderbroek niks meer aan en meestal wil ze bij ons liggen waarna ze na ongeveer een half uur weer in slaap valt. Overdag heeft ze nooit ergens last van en verder is ze gewoon gezond. Wel prettig om te lezen dat ze niet de enige is. Ik zat me echt af te vragen hoe het in godsnaam kan dat ze alleen 's nachts zo'n last heeft. Weet van mezelf dat ik er vroeger ook wel last van had maar weet niet meer wat m'n moeder dan deed. Hopelijk zijn bij de meesten van jullie de klachten van de dochters al minder. groetjes, Julia
Coeny
BerichtGeplaatst: 13-01-2010 23:40 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Ik heb ook een dochter die deze verschijnselen al heeeel lang heeft ze is nu 9 en tobt hier toch al meer dan 2 jaar mee, niet constant maar met vlagen. Mijn eerste reactie toen ze huilend uit bed kwam op een avond was ook wormen maar omdat zij heel duidelijk aangaf geen jeuk aan de billen te hebben maar een zere plasser dacht ik dat dat het toch niet was maar gisteravond en vannacht was het weer heel erg raak,begon toch weer over wormen te denken had nog pilletjes heb die gegeven, dacht baat het niet dan schaad het niet, vanmorgen dokter gebeld moest urine brengen om te kijken of het geen blaasontsteking was,nou dit was natuurlijk niet zo(had ik ook niet verwacht).Ben op internet aan zoeken gegaan (echt oerstom om daar niet eerder op te komen) en kwam hier terecht,nou mijn vermoeden van wormen groeide naar al deze verhalen,laat ze nou net weer zere plasser hebben ik kijken .......en ja hoor ik zie wormen!!!! kan de dokter dus morgen wel af bellen.Maar dat pilletje van gisteravond helpt dan dus nog niet? weet ook niet hoe lang dat duurt, dat kan ik nog even vragen als ik morgen bel.
Hopen nou op betere tijden voor haar want het is echt zo zielig als ze daar pijn hebben vooral omdat ze al 9 is en ook wel eens logeren gaat.
Nou hoop dat het bij jou dochter ook zo gaat Julia.
Groetjes Corina
2 moppies
BerichtGeplaatst: 16-01-2010 15:46 Reageer met quote

Hoi Coeny,
Toevallig had m'n dochter er na die 3 nachten geen last van tot nu toe. Ik was naar de apotheek gegaan voor een wormenkuur voor zowel m'n zoon als voor m'n dochter. Voor m'n dochter kreeg ik het niet zomaar mee. Ze vonden haar te jong om dat zomaar te geven en raadden me aan eerst maar bij de dokter langs te gaan. Voor m'n zoon kreeg ik het wel en dat werkte niet de dezelfde nacht maar de nacht daarna had hij nergens last meer van. De volgende keer als m'n dochter er last van heeft ga ik ook eens goed kijken of ik wormen zie. Maarja zolang ze er geen last van heeft... Heeft het pilletje na een dag bij jouw dochter geholpen? groetjes, Julia
nessa
BerichtGeplaatst: 27-01-2010 14:19 Reageer met quote

Mijn dochter heeft de wormen kuur gehad, maar geen worm te bekennen( was het maar waar) dan wist ik wat het was!!
Mijn ,meisje is nu 8 jaar,en heeft al meer dan 30 antibioticakuren gehad, ik snap gewoon weg niet waarom er geen arts is die met een vuist op de tafel slaat dat het zo op deze manier niet verder kan.
Het begint nu eigenlijk steeds zwaarder te worden zowel voor mijn dochter als voor ons.We kunnen niet eens meer het dorp of de stad in want ze moet vaak plassen, en een kind van 8 jaar wil echt geen luier meer aan geloof me.Dan nog de pijn aanvallen vaak 3x per week dat ik haar 2a3 keer op een nacht in bad moet zetten en hopen dat de pijn dan verdwijnt, Mijn dochter is dan ook doodmoe s'morgens als ze moet opstaan om naar school te gaan, de leerprestatie's beginnen nu ook z'n tol te eisen en ze gaat steeds slechter mee op school.

Ik weet het niet meer, ben ten einde raad,echt waar!!
voortje
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 14:35 Reageer met quote

heey hoi moeders....

ik lees jullie verhalen zo.. pas terug is een vriendin van mij bevallen van een zoontje... hij moet geopereerd worden aan zijn plasser omdat de plasbuis niet goed staat. hierdoor kan hij soms moeilijker plassen en ook pijn krijgen...

als jullie al bij een arts zijn geweest zou ik een second opinion aanvragen bij een ander ziekenhuis...

er zijn hier meerdere moeders met hetzelfde probleem, jullie zijn niet gek hor. ik wou dat ik jullie kon helpen want het lijkt me verschrikkelijk... heeel veel succes...

liefs mij
Tmj
BerichtGeplaatst: 19-03-2010 23:31 Reageer met quote

Onze dochter, bijna 6, wordt al een tijdje af en toe wakker met pijn/jeuk aan haar vagina. Overdag nooit ergens last van. Nu werd ze net 22:00 weer wakker en heb ik even gekeken of het misschien rood/geïrriteerd is.(Vaste routine elke keer als ze klaagt 's nachts. Maar eigenlijk nooit iets te zien. En overdag heeft ze nooit ergens last van..) En nu ook weer niets te zien, en plots zie ik een wit wormpje!

Dus mysterie opgelost! Morgen even naar de weekenddienst!

Hopelijk heeft iemand anders hier ook iets aan.
groen
BerichtGeplaatst: 08-08-2010 0:05 Reageer met quote

Hoi moeders,

Ons dochterje van 4 had de laatste 2 nachten ongelofelijke last van haar vagina. Ze gilde het uit. We wisten niet wat het was. Het zag er ook normaal uit. Ik dacht eerst aan een blaasontsteking, maar ze ging niet met kleine plasjes naar de wc en pijn bij het plassen had ze ook niet. Het blijft toch moeilijk om het bij zo jong meisje helder te krijgen wat er aan de hand is. Dus ik ben de 2e avond gaan googlen en kwam op dit forum terecht. Wat was ik blij om zoveel vergelijkbare verhalen te lezen. Wormen? Nooit aan gedacht. Ik dus de volgende ochtend lukraak een wormenkuurtje gehaald. Dat is 1 pil en over 2 weken weer 1. Die ochtend was er nog geen worm te zien in haar ontlasting. Maar 's avonds zat haar ontlasting ineens vol wormen.. Jippie! Wat was ik blij met dit forum. Na die pil heeft ze geen last meer gehad.
Hopelijk kan ik meerdere moeders hiermee helpen.
Ettien
BerichtGeplaatst: 23-09-2010 10:18 Reageer met quote

Hallo

ons dochtertje van 2 heeft sinds een tijdje pijn aan haar schaamlipjes of vagina. Ik mag haar niet meer schoonmaken hier. Als ik eraan kom schreeuwt ze het uit van de pijn.
Ze kan me gezien haar leeftijd nog niet echt uitleggen waar het precies pijn doet.
Zouden dit ook wormpjes kunnen zijn?
Graag reactie als iemand me kan helpen.
Mamaka
BerichtGeplaatst: 03-12-2010 10:24 Reageer met quote

@ Ettien:
Ik lees je berichtje en dat is precies wat ik ook heb met mijn dochtertje van 2. Ook ik mag haar niet meer schoonmaken daar want dan begint ze te huilen. Er is verder niets bijzonders aan te zien. Niet rood, geen bultjes.

Weet jij inmiddels wat er bij je dochtertje aan de hand is/was?
Ettien
BerichtGeplaatst: 04-12-2010 13:14 Reageer met quote

Hallo

nee helaas, weet nog altijd niet wat het is en het is ook nog niet over. Ik kan ook niks raars ontdekken. Ik heb voor het hele gezin een wormenkuur geprobeerd. Geen resultaat helaas.
Ik weet ook niet of ik bij een huisarts eens langs moet gaan...
Ik had wel graag geweten wat het kan zijn...
lean1
BerichtGeplaatst: 16-01-2011 15:00 Reageer met quote

Wat ben ik blij dat ik dit forum heb gevonden! Ook bij mijn dochter van bijna 5 pijn, gillend van de pijn! Dit speelt al meer dan een jaar en we hebben van alles geprobeerd tot een echo in het ziekenhuis aan toe!
Wanneer we haar 1a 2 maal in de week in een bad met badedas zeten leek het onder controle te blijven, maar nu al 3 nachten op rij.
Gisteren dit forum gevonden en vannacht, naar aanleiding van d verhalen hier, nog maar eens heel goed gekeken met de lamp op haar vagina gericht. En wat schetst mijn verbazing..... wormpjes!!

Ik hoop echt dat een wormenkuurtje de oplossing is!!

Lean
belladonna
BerichtGeplaatst: 17-04-2011 17:59 Reageer met quote

Dusssss, Ook wij waren voor een raadsel, mijn dochter ook pijn in flut savonds. Niet elke dag hoor, het kwam en het ging. Badje helpte altijd.

Grappig dat het zolang een raadsel is en eindelijk google ik het eens en zie dit forum. Dank je wel allemaal ga vandaag gelijk kuurtjes halen voor hele gezin hopen dat dit de oplossing is.
Isilda
BerichtGeplaatst: 04-08-2011 11:07 Reageer met quote

Ik was op google aan het zoeken en vond deze discussie. Wat herkenbaar!!Bij mijn dochter zijn het geen wormen, (heb goed gekeken) en geen blaasontsteking. Zijn er nog mensen van de eerste berichten die meer weten? Is er in het ziekenhuis toch iets ondekt?Heeft het met de liezen te maken? Bij wie is er iets uitgekomen behalve wormen of een blaasontsteking?
Alvast erg bedankt voor de reacties.
Jhdv
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 10:17 Reageer met quote

Eindelijk na jaren identieke klachten als de andere posts bij mijn dochter van 10, via de huisarts op het goede spoor gekomen en nu via dit forum bevestigd.
Het bleken inderdaad wormpjes te zijn.
Jaren geleden al eens 's nachts op de eerste hulp geweest. Niks te vinden.
Naast blaasontsteking bleven de pijnklachten aanhouden, ook als de urine schoon was.
Huilen en ellende twee uur lang in de nacht met grote regelmaat en de laatste weken bijna iedere nacht.
Kinderarts en Huisarts konden aanvankelijk niks vinden/bedenken. Totdat de HA zich herinnerde dit een keertje tegen te zijn gekomen bij een ander meisje....

De wormpjes lijken op kleine stukjes verfrommeld wc papier dus ik zag ze helemaal niet en lette daar ook niet op. Ze had tenslotte geen last van haar anus maar aan de buitenkant van de schaamstreek.
Ik heb ze nog steeds niet kunnen ontdekken behalve dan allemaal dood in haar ontlasting.
Het zijn hele kleine witte draadjes die je makkelijk over het hoofd ziet.
Ze worden 's nachts actief en gaan dan buiten de anus eitjes leggen en kunnen dan ook naar boven klimmen en daar irritaties veroorzaken.

Nu is de pijn over en slaapt ze weer goed!

Wellicht kun je bij dit soort klachten voor de zekerheid even een wormkuurtje geven (1 euro 50 bij de apotheek voor 2 tabletten. Eerst eentje en na 14 dagen herhalen om de cyclus van het eitjes leggen te doorbreken)

We zijn zo blij! Ik hoop dat anderen hier ook wat aan hebben. Succes!!!
Jhdv
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 10:20 Reageer met quote

En alle ouders bij wie de oplossing geen wormpjes zijn, heel veel sterkte gewenst! Ik weet inmiddels hoe naar en slopend deze nachtelijke toestanden etc.. kunnen zijn.....
Isilda
BerichtGeplaatst: 24-01-2012 10:39 Reageer met quote

Hoi,

Ook hier toch wormen. Na héééél veel blijven kijken inderdaad toch een wormpje gezien. Ze zijn inderdaad heel klein en wit. Ik heb na aanleiding van dit forum echt zitten zoeken. Vooral s'nachts is licht een probleem, dus je ziet ook minder. Als deze klachten er zijn, vraag dan even bij de apotheek om een wormenkuur! Bij de apotheek zeggen ze dat de kuur verder geen kwaad kan. Eventueel andere kinderen in het gezin zonder klachten kunnen ook wormpjes hebben, die ook tabletten geven want anders kunnen ze elkaar weer besmetten. Bel eventueel even met je huisarts als je dat prettig vind.

Iedereen met kinderen met dezelfde klachten heel veel sterkte!

Eventuele links:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aarsmade

http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Klachten___ziektes/Aandoeningen/Worminfecties__aarsmade.aspx?mId=10701&rId=86

http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/aarsmaden-enterobius-oxyuris.htm
Mariskaeijsberg
BerichtGeplaatst: 24-06-2012 0:41 Reageer met quote

Zojuist werd mn dochter van 5 huilend wakker: pijn en jeuk aan de plasser. Na een warm bad bleef de pijn aanhouden, echt hardverscheurend! Ik dacht aan blaasontsteking, maar het deed niet pijn toen ze plaste. Na wat googlen kwam ik op dit forum. Wormen? Dat klinkt heel eng. Toch maar even goed en grondig kijken met de zaklamp erbij en ja hoor: een klein wit wormpje. De eerste 3 keer dat ik keek zag ik het niet eens. Verwijderd met een wc papiertje en mn dochter klaart op alsof er niets gebeurd is. Na 5 minuutjes ligt ze weer heerlijk in dromenland. Morgen maar even naar de apotheek voor een wormenkuurtje. Mensen, bedankt voor het delen van jullie ervaring hiermee, ik was hier zelf namelijk NOOIT op gekomen!
Mamaris
BerichtGeplaatst: 31-05-2013 9:40 Reageer met quote

Mijn dochter van 5 had eigenlijk sinds ze geheel zindelijk is vaak brandende pijn aan haar vagina. Zo erg dat ze lag te gillen van de pijn en haar plas ophield. Ze noemt het zelf "prikplas". In eerste instantie natuurlijk naar de huisarts voor een urinetest,deze waren steeds goed.
Zelf enorm lopen tobben met koude washandjes, paracetamol etc..zo zielig als ze die pijn had.

Uiteindelijk ben ik er zelf achter gekomen dat ze enorm gevoelig is voor zure drankjes ( vruchtensap), vitaminepilletjes en koolzuurdrankjes, zeep! en natuurlijk te weinig drinken met warm weer!

Het blijkt dat bij veel jonge meisjes het slijmvlies van de vagina nog erg dun is en daardoor zeer gevoelig voor in haar geval wat zure urine!

In de luierperiode kon ik de vagina goed schoonmaken met oliedoekjes en smeerde het in met een beschermende zalf, dit valt natuurlijk weg bij de zindelijkheid!

Dus bij haar..geen zure sapjes, geen koolzuur, geen vitaminepillen, opletten tijdens t douchen dat er geen zeep ( shampoo!) bij haar vagina komt en veel drinken! Ook altijd katoen ondergoed, boxers ipv slipjes, eigenlijk alles wat de vagina kan irriteren weglaten. Dit werkt nu uitstekend. Het gaat wel eens mis maar dan weet ik nu gelukkig wat te doen en laat haar veel drinken,geef haar paracetamol tegen de pijn en een paar extra glazen melk doen ook wonderen!!
miesje86
BerichtGeplaatst: 01-05-2014 18:23 Reageer met quote

Mijn dochter heeft precies hetzelfde zelfs zo erg dat ze soms ook last heeft van afscheiding uit haar plasser. Wij zijn ook naar de dokter geweest en die wist niet wat het was. Ook een kweekje leverde niks op.

Ik waste altijd met vloeibaar wasmiddel of wasmiddel op parfumbasis ik ben toen voor de gein eens gewisseld van wasmiddel dus gewoon neutral gebruikt en sinds dien heeft ze nergens meer last van. Als ik dan terug ga naar mijn oude wasmiddel krijgt ze er weer last van. Misschien een tip voor jullie om ook eens neutral wasmiddel te gebruiken en kijken wat het doet.
Index > Kinderziekten > pijn aan vagina
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring