Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Paniek/angst aanvallen?
Auteur Onderwerp: Paniek/angst aanvallen?
Anthony1
BerichtGeplaatst: 16-12-2017 21:28 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Raar om te starten maar het is een opluchting, te weten dat je niet alleen staat met je angst en paniekaanvallen.
Ik zit ook sedert juli '17 in dat straatje en probeer er alles aan te doen om mezelf te bevrijden maar heb ook nog niet de juiste sleutel gevonden...
Zelf ben ik ook hyperventilant sedert juli, echt een klote ervaring. Van cardioloog naar neuroloog maar alles is normaal. Het is bewezen via bloedgassen na arterieel geprikt te hebben op de spoed, dat ik hyperventileer. Alleen wisten ze niet vanwaar ik het haalde. Ik luisterde lange tijd niet naar mijn lichaam en heb dit blijkbaar moeten bekopen met deze psychische aandoening. Het is ook iets dat je zelf als persoon in stand houdt.
Paniek, angst, hyperventileren al dan niet chronisch.
Paniek en angstig ben ik nog maar het gaat beter, al had ik vannacht 15/12/17 weer prijs.
Badend in zweet, ijlheid, hartsverlangen en snel kloppend hart, lieten me wakkerschrikken. Ik denk dan ook negatief, wat normaal is. Ik probeer dan al mijn courage te vergaren en een sedistress pilletje te nemen en te blazen in mijn hypp-toestelletje... dat helpt! Een goeie psycholoog die opzoek gaat naar de oorzaak heb je nodig als patiënt en een dokter die je begrijpt. Vooral geloof en vertrouwen in je eigen lichaam terugkrijgen, dat is het grootste werk en de doemdenkerij de kop indrukken.
Makkelijk gezegd é maar ik moet het nog alledagen leren.
Ik neem sedistress op basis van planten als ik het voel opkomen, echt een prima middel! Te verkrijgen in de apotheek. Na een uurtje werkt het, je slaapt er sneller van in en overdag zorgt het er voor dat je niet angstig wordt.
Als laatste wil ik je nog meegeven, doe zo verder... praten helpt!

Veel succes!
Anthony.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 18-12-2017 4:12 Reageer met quote

@Marielle3006 en anderen. Vaak worden dit soort klachten psychisch genoemd maar het is een optelsom van factoren. Ook voeding is belangrijk. Zo kan een teveel aan snelle suikers ontregelend werken. En bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen ook helpen. Dat soort stofjes helpen ook de aanmaak van neurotransmitters. Ben in het verleden van mijn angst en onrust afgekomen door een biogene-aminenarm dieet, in combinatie met bepaalde voedingssupplementen.
Dan nog kunnen dingen spannend zijn. Merk zelf dat ik dingen moet doen die bij me passen. En natuurlijk is aarden belangrijk.
Index > Psyche > Paniek/angst aanvallen?
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring