Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > cyclus vrouw van invloed op effect van alcohol?
Auteur Onderwerp: cyclus vrouw van invloed op effect van alcohol?
Noa
GastBerichtGeplaatst: 25-03-2005 17:59 Reageer met quote

Gisteravond erg gezellige avond gehad met een paar rose'tjes (de zomer is weer in aantocht dus het mag he Very Happy ). Nou kan ik meestal behoorlijk wat wijntjes hebben voordat ik echt voel dat ik veel heb gedronken, maar vannacht had ik na het derde wijntje al het gevoel dat ik hartstikke dronken was! Raar, dat dat zo kan verschillen. Nu ben ik vannacht ongesteld geworden en ik vraag me af of daar ook een verband tussen is?? Omdat je bloed sneller stroomt, of meer hormonen worden aangemaakt of weet ik veel... En eigenlijk hetzelfde vraag ik me af wat betreft muggen (er was vannacht een mug op mijn kamer, jaja zoals ik al zei, de zomer komt eraan Sad ), zou er verschil in zitten hoe lekker een mug je bloed vindt, gelinkt aan waar je zit in de menstruatiecyclus?

Groet, Noa.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 25-03-2005 18:19 Reageer met quote

De vrouwelijke hormonen hebben invloed op de alcoholconcentratie in het bloed. Als de concentratie van bepaalde vrouwelijk hormonen laag is, zoals tijdens de laatste dagen van de menstruatie. Dan heb je bij het drinken van alcohol sneller hogere alcoholspiegels in het bloed. Daarbij kan een zelfde hoeveelheid alcohol een verschillend effect hebben op verschillende momenten in de cyclus. De precieze oorzaak is mij onbekend.

PS: Ik heb dit onderwerp verplaatst naar de categorie "gynaecologie" ik denk dat het daar het beste op zijn plek is.
Heleen
BerichtGeplaatst: 26-03-2005 10:30 Reageer met quote

Paul schreef:
De precieze oorzaak is mij onbekend.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor tabak, vrouwen die stoppen met roken tegen het eind van hun menstruatiecyclus hebben meer last van onthoudingsverschijnselen. Ook hiervan is niet precies bekend hoe dit komt. Overigens is dit ook de reden waarom medicijnen veelal getest worden op mannen, immers bij vrouwen kan de reactie e.d. verschillen op verschillende momenten in de cyclus. Voor onderzoeksdoeleinden is dat niet zo heel handig.

Hoe het voor de muggen zit zou ik niet weten, gezien bovenstaande zal het me niet verbazen als daar ook verschil in zit. Interessant om eens te onderzoeken? Smile
Index > Gynaecologie > cyclus vrouw van invloed op effect van alcohol?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring