Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Zwakke enkels
Auteur Onderwerp: Zwakke enkels
Heleen
BerichtGeplaatst: 04-03-2007 19:40 Reageer met quote

.marjo. schreef:
hmm.. beetje verlaten hier Razz

Ja Marjo.. omdat je in een ander draadje verder bent gegaan, dat is wat verwarrend.
.marjo.
GastBerichtGeplaatst: 04-03-2007 22:50 Reageer met quote

jah klopt Razz nja.. ik dacht ik maak er nog 1 kijken wie daar op komen Razz
Ilona16
BerichtGeplaatst: 20-05-2008 16:53 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb ook last van zwakke enkels. Zelfs als ik wandel verzwik ik ze wel eens. Laatst moest ik sprinten bij gymnastiek, maar bij elke stap die ik zette voelde ik enige vorm van zwakte bij m'n enkels, dat belemmerde mijn prestatie. Ik had het aan m'n gymnastiekdocente gevraagd, maar zij wist ook niet wat ik ertegen kon doen. Dus ben ik gaan googlen, en ik kwam uit op deze site.

Weet iemand of er een verband is tussen zwakke enkels en platvoeten? Mijn linkervoet is namelijk een flexibele platvoet, en met die voet verzwik ik m'n enkel ook vaker. Een paar weken geleden heb ik steunzolen gekocht, maar daar ben ik niet erg over te spreken. Ik voel nauwelijks verschil en de zolen beginnen na een tijdje pijn te doen. M'n moeder zegt al een poosje dat ik schoenen met een voetenbed moet kopen, maar ik kom dat soort schoenen bijna nooit tegen.

Ik las net dat je ook echt pijn had aan je enkels als je je verzwikte. Ik voel het wel en het is niet prettig, maar ik hoef niet te gaan zitten; het is meteen weer over. Maar als dit bij elke stap gebeurt, heb ik toch het gevoel alsof ik iets verkeerd doe met het neerzetten van m'n voeten.
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-05-2008 10:37 Reageer met quote

Ilona16 schreef:
Weet iemand of er een verband is tussen zwakke enkels en platvoeten?

Dit kan beide te maken hebben met zwakte van de gewrichtsbanden. Ook wat je beschrijft dat je bij het verzwikken van je enkel eigenlijk meteen weer door kunt lopen, zou hierop kunnen duiden. Lees bijv. eens bij het draadje 'hypermobiliteit'. Het is trouwens goed mogelijk om alleen in je enkels of in een paar gewrichten hypermobiel te zijn en deze klachten te hebben, en vaak geeft hypermobiliteit (een vergrote bewegelijkheid van de gewrichten ("lenigheid") als gevolg van het hebben van minder sterke banden, pezen en kapsels) verder geen of weinig klachten.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 16-06-2008 2:32 Reageer met quote

Dat moet ik inderdaad onderschrijven! Ik had ook 'zwakke enkels' en dat ik alle gewrichten kon overstrekken, noemden mijn huisartsen toen 'abnormaal lenig'.
Ik heb pas klachten gekregen nadat ik als 50+er er ook reuma bij kreeg.
Toch wilde ik wel dat ik eerder geweten had, dat dit hypermobiliteit was. Mogelijk waren dan nou de klachten minder geweest? Ik leer op fysio nu oefeningen waarvan ik denk: als ze me dat eens geleerd hadden toen ik 12 was, had ik nou geen fysio nodig gehad. Want als je weet dat je dat hebt kun je op tijd je houding daaraan aanpassen. En hoe ouder je wordt hoe moeilijker het wordt om te veranderen.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 18:19 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Zwakke enkels
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring