Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > galblaasverwijdering in 2000 nu nog steeds aanvallen
Auteur Onderwerp: galblaasverwijdering in 2000 nu nog steeds aanvallen
yvon99
BerichtGeplaatst: 11-02-2007 0:39 Reageer met quote

Hallo hoop dat er iemand is die me kan helpen of misschien verduidelijken. Even mijn verhaal, na 1,5 jaar lang steeds aanvallen te hebben gehad zijn ze er in 2000 eindelijk achter gekomen dat ik galstenen had. Ben in december 2000 geopereerd en dacht dat ik er nu af zou zijn. Niks was minder waar want ook na de operatie hield ik last van aanvallen wel zo af en toe maar toch was niet goed. Ben toen pas in 2002 weer bij de internist terecht gekomen en die stelde een ercp voor om te kijken of er nog een steentje in de galwegen zou zitten. Tijdens de ercp hebben ze de alvleesklier geraakt, hebben ze toen niet in de gaten gehad maar tijdens de ercp verging ik ineens van de pijn en zijn ze accuut gestopt. Na een nacht helse pijn hebben ze me de volgende ochtend pas na een andere afdeling gebracht en onderzoeken gedaan waaruit bleek dat ik een ontstoken alvleesklier had. Zo werd het toch nog een lange opname. Maar goed inmiddels zijn we 2007 en ben ik in 2005 nog een keer bij een andere internist geweest want ze vinden dat ze alles al voor me gedaan hebben en dat er niks aan de hand is. Ja nu denken ze aan een spastische dikke darm???? Nou sorry hoor maar daar heb je toch geen galsteen achtige aanvallen van? Gisterochtend een uur lang een aanval gehad en baal er zo ontzettend van want wil daar zo langzamerhand wel eens van af zijn. Ben ook blij om even mijn verhaal kwijt te kunnen hoor maar zijn er meer mensen die dit hebben meegemaakt? Alvast bedankt voor de reacties.
Groetjes Yvon
Pascalle
BerichtGeplaatst: 12-02-2007 9:13 Reageer met quote

Hallo Yvon,

Wat een vervelende situatie voor je en al helemaal dat ze niets voor je kunnen doen. Ik weet dat ook zonder galblaas er nieuwe stenen kunnen ontstaan in de lever of galwegen dus ook al waren er bij de eerdere onderzoeken geen stenen dan kunnen ze er nu inmiddels wel zijn. Ook is het zo dat bij mensen zonder galblaas (en zonder nieuwe stenen ) een bepaald spiertje (volgens mij de Papil van Vater) samentrekt. Dit kan een krampen veroorzaken die gelijk zijn aan die van een aanval.

Zelfs als dit bij jou het geval is ben je nu nog niet geholpen. Wat jij er nu zelf aan kunt doen is heel goed op je voeding letten dus geen vet, geen cafeine, geen suiker, geen chocolade en geen alchohol. Het is nogal wat maar ik denk dat het de aanvallen wel zal verminderen.

In een reformwinkel kun je tabletten halen. Carduus Marianus. Het helpt bij mij erg goed.
yvon99
BerichtGeplaatst: 12-02-2007 20:32 Reageer met quote

Dankjewel Pascalle voor je berichtje. Ik hou zoiezo altijd goed rekening met wat ik eet en drink eigenlijk geen alcohol omdat ik daar zo opgeblazen van wordt. Ik zal eens kijken of ik dat homeopatische middel kan vinden en kijken of dat ook bij mij werkt. Ik wil zo graag van die aanvallen af maar heb niet het gevoel dat ik bij mijn internist terecht kan. Die heeft zelfs gezegd nadat ik weer bij hem geweest was, dat ik dan bij gods gratie wel een darm onderzoek mocht maar hij dacht dat daar ook niks te vinden zou zijn. Ze hebben na die alvleesklierontsteking ook nooit meer nadere onderzoeken gedaan dus kan inderdaad best zijn dat er nu wel weer wat is heb toch niet voor niks weer van die aanvallen?
Bedankt in elk geval voor je reactie!!
Yvon
Sim
BerichtGeplaatst: 24-02-2007 3:18 Reageer met quote

Hoi Yvon,

Bij mij is de galblaas er nov 2005 eruit gehaald. Daarna bleef ik ook last houden van galsteen aanvallen. Omdat ik een lek in mijn galgang had zitten kreeg ik toen een stent (buisje). Toen deze eruit moest hebben ze dus die spier Papil van Vater doorgesneden. Naar mijn weten trekt deze spier bij iedereen samen omdat anders de gal dag en nacht doorloopt. Bij mij loopt dat nu dus wel dag en nacht door vanwege de eventuele aangemaakte galstenen die zo doorkunnen en geen blokkade tegen komen. Tevens helpt dit ook om je alvleeskliersappen goed door te laten stromen.
Toch zou ik je aanraden door te blijven zetten bij je internist. Jij weet zelf hoe galsteenaanvallen aanvoelen en kent je lichaam het beste. Je internist zou op zijn minst een Echo of bloedonderzoek bij je kunnen doen om te kijken of alles wel in orde is. Op een MRCP (MRI) kunnen zo het hele gebied ook goed bekijken in plaats van een ERCP. Dat is veel onschuldiger. Dus blijf gewoon vragen, en wil je internist echt niks, dan zou ik je aanraden om een second opinion te doen bij een van de grotere ziekenhuizen in Nederland. Zeg het maar zo, weet niet waar je woon vandaar.

Het is inderdaad wel zo dat je wel galstenen kan aanmaken ook al heb je geen galblaas meer. Is het zo dat jij constant nieuwe galstenen aanmaakt meer dan anders dan moet daar natuurlijk wel iets aangedaan worden. Mij is verteld dat dat zeer zelden voorkomt.

Hoop voor je dat je de energie nog hebt om door te blijven zetten voor nader onderzoek. Denk aan jouw lichaam, jij voelt het en zoals ik lees is dat nog niet goed.

Succes!!
yvon99
BerichtGeplaatst: 01-03-2007 10:58 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie Sim, was op vakantie dus vandaar niet eerder gereageerd.
Ik denk dat je gelijk hebt hoor dat ik eigenlijk moet doorzetten bij de internist want om steeds maar weer van die aanvallen te hebben die toch echt duidelijk lijken op galsteenaanvallen is ook niks. Ik heb alleen binnen ons ziekenhuis al een second opinion aangevraagd bij een andere internist,tja en die zegt als ik je voor het eerst bij me zou hebben zou ik inderdaad denken dat je last van galstenen hebt. Maar omdat dat allemaal al onderzocht is en het niet kan zijn? is mijn enige optie nog een darmonderzoek want het zou dus ook wel eens een spastische darm kunnen zijn. Ik had daar eigenlijk meteen mijn twijfels al bij maar dacht laat ik dat dan maar doen. Helaas viel ik toen van de trap en ben ik sindsdien onder de pannen met mijn knie dus niet meer gedaan dat darm onderzoek. Ik woon in Leeuwarden dus op zich wel een redelijk groot ziekenhuis, het beste van nederland hahahaha laat me niet lachen, maar goed dat is weer wat anders.
Je hebt ook gelijk wat betreft de puf om er nog wat aan te laten doen maar dit kan ook niet zo binnenkort toch maar weer een keer naar de huisarts eens kijken of ik in Groningen terecht kan voor een second opinion.
Groetjes Yvon
pioen
BerichtGeplaatst: 31-08-2009 20:19 Reageer met quote

Hallo Yvon, je hebt in 2007 een vraag op dit forum gezet over je problemen met de aanvallen die je hebt ondanks het feit dat je geen galstenen hebt. Ik zit in hetzelfde schuitje qua aanvallen, mijn verhaal is precies hetzelfde als het jouwe (is geweest?). Ook qua medische geschiedenis. Wil je me vertellen hoe het is verdergegaan? Ik ben nu onder behandeling (beginfase)bij het Radboud, er is nog geen sneetje gemaakt in de papil van vater. Mij is geadviseerd een spray te nemen als ik een aanval krijg (nitrospray, voor onder de tong), dat nemen mensen met een hartaandoening soms ook . Ik ben er wat huiverig voor. Bovendien duurt die verkramping de hele dag, dus dan zou ik vaak moeten sprayen.
Heb jij dat homeopatische middeltje nog geprobeerd?
Ik ben erg afgevalen, kan bijna niets eten en wil niet weer aan de sonde zoals bij de acute alvleesklierontsteking.
Graag hoor ik van je.( hopelijk voor mij zit je nog op dit forum)
vriendelijke groeten van Pioen.
yvon99
BerichtGeplaatst: 31-08-2009 20:54 Reageer met quote

Hallo ik krijg toevallig nog berichten was al heel lang hier niet meer geweest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zo af en toe nog steeds aanvallen heb en dan voornamelijk s`nachts. Ik denk dat ik dan toch iets heb gegeten waar ik slecht tegen kan ofzo. Alhoewel ik de afgelopen maanden flink ben afgevallen, wat ik zelf wilde hoor, dus geen vette dingen ofzo meer eet. Ik heb verder onderzoek nog steeds niet gedaan omdat ik nog steeds met een knie rond loop die niet goed werkt en daar alle aandacht naar toe gaat momenteel.
Mag ik weten hoe jou geschiedenis is verlopen dan omdat je zegt dat dat bijna hetzelfde is ben daar wel benieuwd naar.
Het darm onderzoek wat ik nog zou doen heb ik dus ook nog steeds niet gedaan.
Maar als die medicijnen de aanvallen afzwakken of niet doen laten opkomen is dat dan niet wat?
Ik ben ook wel benieuwd naar jou verhaal groetjes Yvon
pioen
BerichtGeplaatst: 01-09-2009 10:01 Reageer met quote

Hallo Yvon, in het kort mijn medische geschiedenis: Ik had alle langer spijsverteringsproblemen (o.a. lactoseintolerantie) vanaf 2000. In 2002 kreeg ik een zeer zware koliekaanval en moest met de ambulance naar het ziekenhuis. Er werd toen gesconstateerd dat er mogelijk een steentje in de galgang zou zitten (ik heb geen galblaas meer sinds 1996). Ze adviseerden een ERCP maar zeiden ook dat er een risico was van een acute alvleesklierontsteking nl 2%. Daarom heb ik de ERCP nog een jaar uitgesteld. Op een gegeven moment ging het niet meer en toen heb ik toch een ERCP laten doen.
Die resulteerde dus inderdaad in een acute alvleesklierontsteking. Twee maanden aan de sonde, volgens mij weet jij wat dat is? Daarna wel weer opgeknapt maar voeding blijft een aandachtspunt. Dit jaar in juni kreeg ik weer een koliekaanval, zei het wat minder. De arts in het Radboud constateerde een kramp in de papil van vater (kringspier van de alvleesklier naar de darm). Dat bemoeilijkt het eten erg. Ik ben erg veel afgevallen omdat ik alles laat staan wat ik niet verdraag en wil er nu voor zorgen dat ik niet opnieuw aan de sonde moet. Ik ga met mijn huisarts overleggen over dat homeopatische middel, Carduus Marianus. (Mijn huisarts schrijft zowel reguliere als homeopatische middelen voor) Verder laat ik me behandelen door mijn osteopaat, die het buikgebied probeert te ontspannen. (Ik heb ook een spastische dikke darm, dat schijnt ook van invloed te zijn) Hopelijk heb je iets aan mijn verhaal?
Ik begrijp dat jij dat middel van dr. Vogel niet hebt gebruikt? Alle tips voor mij zijn ook welkom.
groetjes van Pioen.
yvon99
BerichtGeplaatst: 14-11-2010 18:55 Reageer met quote

Ergens in april of mei ik weet het al niet eens meer kreeg ik weer een heel zware koliekaanval die wel twee uren duurde. Ben toen op de huisartsenpost beland en die vonden dat het toch wel nader onderzocht moest worden want dit was toch niet normaal.
Ben toen bij de huisarts gekomen en die heeft me doorverwezen naar de MDL arts. Ik kon hier in Leeuwarden niet snel terecht dus ben in het ziekenhuis in Drachten beland. Moet zeggen dat ik daar een arts trof die het ook niet normaal vond en me wel nader wou onderzoeken. Er is bloed geprikt, een echo gemaakt, een mri gemaakt en niks te vinden. Toen een maagonderzoek en een 24 uurs sonde om te kijken of het misschien maagzuur was maar ook niks hierbij gevonden. We hadden toen afgesproken dat mocht ik weer een aanval hebben dan moest ik meteen naar het ziekenhuis komen om bloed te prikken. Vorige week vrijdag begon het weer, baal, dus smiddags naar het ziekenhuis om bloed te prikken en gelukkig was mijn arts toevallig aanwezig en wilde hij me zelf zien. Hij vond het niet normaal en ik moest van hem zaterdag op de eerste hulp weer bloed komen prikken. Om een lang verhaal kort te maken op de eerste hulp bleek ik een fikse ontsteking te hebben en hebben ze me meteen opgenomen!! Moest meteen aan het infuus met antibiotica om erger te voorkomen.
Dat was even schrikken lig je ineens in het ziekenhuis, mijn arts was er maandag weer en die was blij dat ze me hadden laten opnemen want nu konden ze tenminste zien wat het was. Of galstenen of de papil van vater was te nauw. Afgelopen woensdag een ercp gehad dit keer wel met een roesje en hij heeft de papil van vater 3 cm ingesneden en nu hoopt hij dat ik van alle klachten af zal zijn! Zo zie je maar weer een andere arts een ander ziekenhuis en gelukkig hebben ze daar wel actie ondernomen. Nu hoop ik dat ik echt voor altijd van die klachten af ben. Wilde dit toch nog even laten weten.
Groetjes Yvonne
fg jonkers
BerichtGeplaatst: 18-01-2011 22:14 Reageer met quote

ben gal enkele jaren kwijt jaren geen last gehad tot 13-01-2011 dezelfde pijnen als voor de operatie maar niet zo lang drink zelden koffie smaakt niet lekker meer na de operatie rook niet eet normaal gewicht is goed sport 3maal perweek
wie geeft mij raad
frits
elliende
BerichtGeplaatst: 03-03-2011 20:48 Reageer met quote

yvon99 schreef:
Ergens in april of mei ik weet het al niet eens meer kreeg ik weer een heel zware koliekaanval die wel twee uren duurde. Ben toen op de huisartsenpost beland en die vonden dat het toch wel nader onderzocht moest worden want dit was toch niet normaal.
Ben toen bij de huisarts gekomen en die heeft me doorverwezen naar de MDL arts. Ik kon hier in Leeuwarden niet snel terecht dus ben in het ziekenhuis in Drachten beland. Moet zeggen dat ik daar een arts trof die het ook niet normaal vond en me wel nader wou onderzoeken. Er is bloed geprikt, een echo gemaakt, een mri gemaakt en niks te vinden. Toen een maagonderzoek en een 24 uurs sonde om te kijken of het misschien maagzuur was maar ook niks hierbij gevonden. We hadden toen afgesproken dat mocht ik weer een aanval hebben dan moest ik meteen naar het ziekenhuis komen om bloed te prikken. Vorige week vrijdag begon het weer, baal, dus smiddags naar het ziekenhuis om bloed te prikken en gelukkig was mijn arts toevallig aanwezig en wilde hij me zelf zien. Hij vond het niet normaal en ik moest van hem zaterdag op de eerste hulp weer bloed komen prikken. Om een lang verhaal kort te maken op de eerste hulp bleek ik een fikse ontsteking te hebben en hebben ze me meteen opgenomen!! Moest meteen aan het infuus met antibiotica om erger te voorkomen.
Dat was even schrikken lig je ineens in het ziekenhuis, mijn arts was er maandag weer en die was blij dat ze me hadden laten opnemen want nu konden ze tenminste zien wat het was. Of galstenen of de papil van vater was te nauw. Afgelopen woensdag een ercp gehad dit keer wel met een roesje en hij heeft de papil van vater 3 cm ingesneden en nu hoopt hij dat ik van alle klachten af zal zijn! Zo zie je maar weer een andere arts een ander ziekenhuis en gelukkig hebben ze daar wel actie ondernomen. Nu hoop ik dat ik echt voor altijd van die klachten af ben. Wilde dit toch nog even laten weten.
Groetjes Yvonne


Hallo Yvonne,

Ik lees nu net je berichten. Mag ik vragen hoe het nu met je is? Ik heb nl. PSC en crohn. Heel veel last van pijn rechts onder de ribben en allerlei onderzoeken gehad.
Groetjes
Elliende
Erwin Douwes
BerichtGeplaatst: 16-11-2017 18:53 Reageer met quote

Even ter toelichting: PSC staat voor Primaire Scleroserende Cholangitis. Dat is een zeldzame aandoening van de galwegen, zowel in de lever als daarbuiten. Meer informatie hiervoer kun je lezen op https://www.simpto.nl/diagnose/primaire-scleroserende-cholangitis/
A.Mels
BerichtGeplaatst: 26-01-2018 0:10 Reageer met quote

Om de galwegen vrij te houden gebruikt mijn man sinds een jaar of drie Ursochol.
Dit middel werkt ook goed bij galstenen. Sommige mensen hebben al baat bij een lage dosering van 3 x 150 mg.
Mijn man gebruikt 2 x per dag 450 mg. Deze dosering gaat van het gewicht uit.
Er zijn zeer weinig bijwerkingen. Meestal kent de huisarts dit middel niet, de MDL arts wel.
Google er maar naar, wie weet.....succes allemaal!

A. Mels
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > galblaasverwijdering in 2000 nu nog steeds aanvallen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring