Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag
Auteur Onderwerp: hartoverslag
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 16-07-2005 17:32 Reageer met quote

ik heb ook overslagen van het hart maar ben naar de huisarts gegaan en die hoorde een ruis ben al bij de cardioloog geweest en wacht nu op de uitslag wie herkent dit
christi-anne
GastBerichtGeplaatst: 16-07-2005 18:51 Reageer met quote

Ik zal jullie proberen gerust te stellen.Ik heb al 40 jaar last van deze kwaal.Soms 24 uur achter elkaar een hartslag van 180 en zeer onregelmatig.Andere keren slaat het hart alleen maar over.Als het zo lang duurt wordt ik wel erg moe.
Sinds vorige jaar november slik ik 2x daags sotalol 80 mg.waar ik heel goed op reageer.Heb sinds die tijd nog maar 2x een lange aanval gehad en verder een paar seconde langdurend gefladder.Wel krijg ik het altijd als ik op een bepaalde manier slik.Dat is een echte trikker.Heb voorheen jaren lang selokeen en inderal geslikt.(20 jaar)Van bijwerkingen gelukkig nog geen sprake en zonder tabl.gaat het echt niet.Vorige jaar nog geprobeerd met retard tabl.,maar die gaven voor mij de juiste hoeveelheid medicijn te langzaam af zodat ik 3x per week lange aanvallen had.Gaat nu super en bang ben ik gelukkig ook nooit meer.Doe er heel laconiek nu over en dat helpt absoluut.
conny
GastBerichtGeplaatst: 18-07-2005 11:57 Reageer met quote

Maarten,
Heb jij ervaring en advies voor het volgende Ik 59' had last van ee flutter. Ben geableert ,maart 2005, heb nu zeer veel last van extrasystolen minimaal 1 tot 2 dag-nacht per weeek. ]Cardioloog... niets aan te doen. Kan een EFO nog iets bijdragen. Extrasystolen zijn echt HEEL hevig en lang, uitputtend.
jolanda
GastBerichtGeplaatst: 18-07-2005 13:44 Reageer met quote

ik wil graag een reactie op mijn klacht ik ging dus ook met hartoverslagen naar de dokter soms dagenlang elke paar seconde een toen de dokter naar mijn hart luisterde hoorde hij een ruis moest toch voor de zekerheid naar de cardioloog hart longfotos waren goed heb bloedonderzoek gehad en een echografie komt nog maar sinds ik weet dat ik een ruis heb zijn de overslagen nog veel erger geworden net ofdat er veel lucht in de borstkas zit weet iemand of die hartkloppingen met die ruis te maken hebben
Heleen
BerichtGeplaatst: 18-07-2005 19:48 Reageer met quote

Hoi Jolanda, als je even in dit draadje kijkt, vind je vast wel nuttige informatie. Daar stelde iemand anders een tijdje terug dezelfde vraag.
Endurance
GastBerichtGeplaatst: 04-08-2005 23:54 Reageer met quote

Hallo lotgenoten,

Ongeveer een halfjaar geleden kreeg ik ook last van overslaan. Dit trad op na enige inspanning, even rust zorgde dan weer voor een normale hartslag. Ik weet het toen aan stress op mijn werk. Na verloop van tijd ging het vanzelf over en hield het overslaan zelfs helemaal op.
Nu twee maanden geleden kreeg ik echter, na enige inspanning, last van pijn in de borst en aan de onderzijde van mijn linkerarm. Dit stopte direct zodra ik rust nam.

Op zondag 10 juli na een fijne dag aan het strand en een lekkere maaltijd kreeg ik ook in rust deze pijn en dit ging niet over. Met een Ambulace met spoed naar het ziekenhuis (men vermoedde een hartinfract) de maandag werd verteld dat ik inderdaad een infarct had gehad (ik ben 46 jaar) dus dat was schrikken en dat ik nu met fisiotheapie weer op de been moest komen, echter 's avonds tijdens het bezoek opnieuw pijn in de borst. De cardioloog vertelde toen dinsdag dat na een infract ik geen zelfde pijn meer had mogen hebben (het weefsel is dan namelijk afgestorven). Er moest dus iets anders zijn wat de pijn veroorzaakte. Na een catheterisatie op maandag de week erop, bleek dit een vernauwing van 80-90 % in de linkerkransslagader te zijn.

Op woensdag met spoed gedotterd en voorzien van een stent.

Na ontslag uit het ziekenhuis direct alweer klachten van hart overslaan, ik heb dit gemeld bij de huisarts maar deze verwees naar de bijwerkingen van de medicijnen. Ik gebruik op voorschrijven van de Cardioloog nu Selokeen, Plavix, Lipitor en Ascal. De huisarts zei dat de bijwerking van Selokeen wellicht het hart overslaan veroorzaakt. Ik zal het de komende week melden bij de controle aan mijn Cardioloog. Ik vind dat er weinig begeleiding is hoe je met dit nare gevoel tijdens je herstel moet omgaan, het levert angstgevoelens en stress op, wat weer een verhoging van de kans op overslaan tot gevolg heeft.

Ik voel me nog steeds niet goed en voel me ook niet instaat om te werken, bang dat m'n hart niet goed werkt en er zomaar mee stopt.
Hilde
GastBerichtGeplaatst: 05-08-2005 18:16 Reageer met quote

Even geruststellen m.b.t. hartoverslagen...Er is een onderzoek geweest (evidenced based) Een hartslag wat als een klok slaat (dus zeer regelmatig) schijnt ongewoonlijker en nog gevaarlijker te zijn dan hartritme's die niet regelmatig, overslaan of even hard kloppen, bonzen e.d.

Bron: Uw brein als medicijn
Verpleegkundig nieuws: maart 2004
monica
GastBerichtGeplaatst: 06-08-2005 21:27 Reageer met quote

Heb 4 weken geleden allerlei onderzoeken gehad, en 3 augustus uitslag gekregen hart is echt helemaal in orde, hoor blij te zijn, maar ben doodsbang Crying or Very sad
Cardiollog zei wel, het kan ook van de maag of de slokdarm komen, dus moet opnieuw na huisarts.
Heb 48 uurs kastje gehad, echo van he hart,scan van het hart na infuus met persantin en hij verzekerde mij dat het echt prima in orde is, moet zelfs stoppen met de sotalol, maar durf ik niet, ben bang dat het dan nog erger word.
Bart
GastBerichtGeplaatst: 12-08-2005 2:48 Reageer met quote

Monica, het is pas als je erover nadenkt dat het erger word. 2 jaar geleden was ik ook onderzocht en de dokter zei dat alles perfect in orde is. ik heb toen ook veel angst gehad en overslagen, hartkloppingen, hyperventilatie. Maar na een jaar had ik er genoeg van en ik begon terug met voetbal. Elke week zwaar trainen, zware matchen. En ik heb geen last meer gehad, gewoon er niet over nadenken. Niet denken van als ik stop met die medicamenten zal het dan erger worden? je moet denken ik stop met die medicamenten ik hoef geen schrik te hebben alles is in orde. De eerste maanden zal je nog wel hartkloppingen of overslagen hebben enzo maar ik verzeker u als je volhoud dat je er vanaf bent.
karinc
BerichtGeplaatst: 12-08-2005 10:06 Reageer met quote

Alle verhalen die ik hier leeszijn soortgelijk, ook in mijn geval;
overslag hart, veelal wanneer ik in bed lig.
Nu krijg ik maandag as een holterregistratie, de eerste.
Had in mijn puberteit al last soms van een overslaand hart en hyperventilatie en of angsten maar dat ging weer weg en kwam soms eens terug.
De hartoverslag komt veel terug en inderdaad vaak 'snachts.
Huisarts kon na luisteren en bloeddruk meten en bloedcontrole (wat kun je daaraan aflezen eigenlijk wanneer er sprake is van een hartfalen?) niks vinden.
Sinds een tijdje word ik 'snachts wakker van een vreemd gevoel erbij.
Een soort trillen, net alsof ik tegen een stoel aanzit waar een trillende machine tegen staat, alsof je hart "in slaap is' zoals een voet of hand kan hebben als je te lang in een vreemde houding hebt gezeten.
Het is niet pijnlijk, niet werkelijk eng, want de hartoverslag vind ik vel enger.
De hartslag wordt niet beinvloed en ik krijg geen ademnood het is alleen weer een bijkomend iets waar je steeds banger door wordt.
Ik dacht dat dat het zogenaamde fibrileren was maar dat is dus niet zo.
Herkent iemand dit?
En zo'n holterregistratie is dus wel een goede methode om te herkennen of er iets werkelijk schort?
Als ik jullie verhalen zo lees denk ik dat ik iets alternatiefs wil gaan proberen, als de holterregistratie dan niks uitwijst, zoiets als ortho manuele therapie.
Misschien zijn er wel tekorten van mineralen en/of vitamines die niet waarneembaar zijn via de reguliere weg?
Gast
BerichtGeplaatst: 21-08-2005 11:51 Reageer met quote

monica schreef:
Heb 4 weken geleden allerlei onderzoeken gehad, en 3 augustus uitslag gekregen hart is echt helemaal in orde, hoor blij te zijn, maar ben doodsbang Crying or Very sad
Cardiollog zei wel, het kan ook van de maag of de slokdarm komen, dus moet opnieuw na huisarts.
Heb 48 uurs kastje gehad, echo van he hart,scan van het hart na infuus met persantin en hij verzekerde mij dat het echt prima in orde is, moet zelfs stoppen met de sotalol, maar durf ik niet, ben bang dat het dan nog erger word.


Wat is dan precies het verband tussen maag en hartklachten? Ik heb wel eens overslagen en snel last van mijn maag. Als ik niet eet heb ik eerder last van overslagen/fladderen. Ik heb wel gehoord van hartklachten bij reflux, maar niet van specifiek maagklachten. Weet iemand hier meer over?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 21-08-2005 12:40 Reageer met quote

Zou ik ook wel eens willen weten want ik heb de hartoverslagen gekregen na een periode van erg veel maagpijn na het eten, Ik heb nu nog veel last van rommelende darmen , veel oprispingen na het eten en vaker maagpijn( opgeblazen maag).
Zou het dan hiermee te maken kunnen hebben?
suus
BerichtGeplaatst: 21-08-2005 13:33 Reageer met quote

Endurance schreef:
Hallo lotgenoten,

Ongeveer een halfjaar geleden kreeg ik ook last van overslaan. Dit trad op na enige inspanning, even rust zorgde dan weer voor een normale hartslag. Ik weet het toen aan stress op mijn werk. Na verloop van tijd ging het vanzelf over en hield het overslaan zelfs helemaal op.
Nu twee maanden geleden kreeg ik echter, na enige inspanning, last van pijn in de borst en aan de onderzijde van mijn linkerarm. Dit stopte direct zodra ik rust nam.

Op zondag 10 juli na een fijne dag aan het strand en een lekkere maaltijd kreeg ik ook in rust deze pijn en dit ging niet over. Met een Ambulace met spoed naar het ziekenhuis (men vermoedde een hartinfract) de maandag werd verteld dat ik inderdaad een infarct had gehad (ik ben 46 jaar) dus dat was schrikken en dat ik nu met fisiotheapie weer op de been moest komen, echter 's avonds tijdens het bezoek opnieuw pijn in de borst. De cardioloog vertelde toen dinsdag dat na een infract ik geen zelfde pijn meer had mogen hebben (het weefsel is dan namelijk afgestorven). Er moest dus iets anders zijn wat de pijn veroorzaakte. Na een catheterisatie op maandag de week erop, bleek dit een vernauwing van 80-90 % in de linkerkransslagader te zijn.

Op woensdag met spoed gedotterd en voorzien van een stent.

Na ontslag uit het ziekenhuis direct alweer klachten van hart overslaan, ik heb dit gemeld bij de huisarts maar deze verwees naar de bijwerkingen van de medicijnen. Ik gebruik op voorschrijven van de Cardioloog nu Selokeen, Plavix, Lipitor en Ascal. De huisarts zei dat de bijwerking van Selokeen wellicht het hart overslaan veroorzaakt. Ik zal het de komende week melden bij de controle aan mijn Cardioloog. Ik vind dat er weinig begeleiding is hoe je met dit nare gevoel tijdens je herstel moet omgaan, het levert angstgevoelens en stress op, wat weer een verhoging van de kans op overslaan tot gevolg heeft.

Ik voel me nog steeds niet goed en voel me ook niet instaat om te werken, bang dat m'n hart niet goed werkt en er zomaar mee stopt.


Hebben ze toen je die hartoverslagen had geen holtertest gedaan of zo?
Ik scrik hier wel van want ik heb ook bij inspanningen overslagen en ben 44 jaar
Na een week met een holter te hebben gelopen zei de cardiloog toch dat het geen gevaarlijke ritmestoornis was en ik het moest loslaten.
Ik heb nog steeds last bijinspanning en nauwrlijks bij rust. Nu ben ik wel erg bezorgd na dit verhaal
Gr
susan
Gast
BerichtGeplaatst: 22-08-2005 17:34 Reageer met quote

anoniem schreef:
Zou ik ook wel eens willen weten want ik heb de hartoverslagen gekregen na een periode van erg veel maagpijn na het eten, Ik heb nu nog veel last van rommelende darmen , veel oprispingen na het eten en vaker maagpijn( opgeblazen maag).
Zou het dan hiermee te maken kunnen hebben?


volgens mij wel, misschien is er sprake van een allergie of voedselovergevoeligheid? Of dat een opgezette maag tegen de hartwand aanduwd. Wie weet...ik wil ook graag antwoord op deze vraag. Sad
Meegt
BerichtGeplaatst: 23-08-2005 22:45 Reageer met quote

Ik heb dit probleem ook enige tijd. Mijn hart slaat soms een slag over en komt dan vanzelf weer bij, vaak met een extra harde slag er tussen. Het vervelende is dat ik me er goed bewust van ben als die slag overgeslagen wordt en ook de harde slag voel ik dan juist. Ik schrik er dan vaak van. Ook lijkt het net (kent iemand dat ook) of je luchtpijp voor enkele tellen heel licht wordt dichtgeknepen. Ik voel me niet benauwd, heb geen pijn op de borst en kan rustig flink wandelen, fietsen of trappen lopen zonder echt buiten adem te raken dus echt aan mijn hart lijk ik niets te hebben.
Ik heb het meestal in rust, heel soms ook tijdens een inspanning (zonder enige pijn op de borst).
Een dokter heeft ook al een ECG gemaakt en daar was niets op te zien. Bloeddruk is hoog als ik het laat meten maar als ik een kwartier of zo ligt en om de paar minuten de bloeddruk wordt opgemeten, zakt de bloeddruk naar een keurig peil, typische dus een hoge bloeddruk door de emotie die opkomt bij de dokter.
Koffie met cafeine vermijdt ik zoveel mogelijk.
Wie herkent dit allemaal en wat heb je er tegen gedaan?
har
GastBerichtGeplaatst: 11-09-2005 22:38 Reageer met quote

Sinds vier jaar heb ik gemiddeld eens per drie maanden ongeveer zeven uur achterelkaar een aanval van heftig boezemfibrilleren. Begint meestal na een uurtje slaap. Hoofdoorzaak hiervan is bijna zeker slaapapneu. De slaapapneu (OSAS) is begin dit jaar vastgesteld en hiervoor heb ik een therapie(CPAP). Toch heb ik af en toe een aanval. Vorige maand met het benauwde weer begon het 's middags en hield pas op de volgende ochtend(duurde 12 uur). Het hart gaat dan enorm snel en onregelmatig tekeer. Ik gebruik medicijnen: Verapamil, lipitor en acenocoumarol(antistolling).
Bij langdurig fibrilleren onstaan namelijk stolsels in de boezem. Andere oorzaak is absoluut stress. Maar ook E621, oftewel smaakversterker/mononatriumglutamaat oftewel Ve-Tsin. Dit heb ik dan ook (bijna) totaal uit mijn dieet verbannen.
Dit is namelijk een histamineopwekker wat o.a. hartritmestoornis kan veroorzaken. Vorige week heb ik nogal stress gehad met als gevolg dat ik de hele week (nu ook) een overslag heb. Soms om de minuut. Dit veroorzaakt weer vermoeidheid en duizeligheid. Omdat ik weet dat het door de stress komt probeer ik rustig te blijven. Boezemfibrilleren is 1 keer vastgelegd op ECG. Overige ECG's zijn goed. Medicijnen als Sotacor en Cordarone heb ik kortstondig geprobeerd maar daar reageer ik heel slecht op, en daarom maar Verapamil ofschoon dat waarschijnlijk weinig doet, behalve dan dat het hart wat langzamer klopt en de aanvallen minder bonkend maakt. Bloeddruk was tijdlang hoog(150/95), maar na een jaar Cozaar(losartan) te hebben gebruikt en goede voeding is de bloeddruk nu max. 120/80. Mijn leeftijd is 49 jr. man
BORA
GastBerichtGeplaatst: 20-09-2005 15:19 Reageer met quote

Ook ik heb veel last van ventriculaire extrasystolen.
Ook ik word er geweldig angstig bij,zelfs na meermaals
gerust gesteld te zijn door verschillende cardiologen.
Toch voel ik mij gesterkt door dit forum met mensen met
allemaal dezelde klachten en symptonen.
Vroeger deed ik nooit aan sport en was tevens roker.
Vier jaar geleden ben ik gestopt met roken en ben 3x per week gaan sporten.Toen is alle narigheid begonnen.
Ik wijt dit aan mijn verlaging van hartritme.Toen 72-75 per min
nu 45-55.Door dit trage ritme heeft het hart veel meer kans
om extrasystolen te maken(het hart stopt niet met slaan enkel
wordt er een extra electrische impuls op een ander gedeelte
van het hart weergegeven)
Misschien helpt een OMEGA 3 PREPARAAT (minami nutrition)
samen met een magnesium preparaat.
Ik denk dat we met zijn allen moeten proberen onze angsten
te overwinnen,er vooral niet mee bezig zijn,misschien stopt
het zoals het ooit eens is begonnen.
Bart
BerichtGeplaatst: 24-09-2005 13:41 Reageer met quote

Tja... Extrasystoles... Ik ben 43 jaar, en heb er al bijna zo'n 20 jaar last van. De ene dag wat meer dan de andere. Soms zijn er periodes zonder de minste last, en dan out-of-the-blue begint het spel opnieuw! Soms om kettergek van te worden! Nu komt daar sedert deze maand een bijkomend fenomeen bij: opeenvolgende overslagen (duurt zo'n 20 seconden). Dit is pas echt beangstigend. Hetgeen daar nog bijkomt, is dat de cardioloog dat nooit heeft kunnen 'vangen' op een ecg, ook niet op een 5 - dagen - holteropname. Je voelt je dan wel een beetje belachelijk: "dokter ik heb soms meerdere overslagen (althans dat voel, ervaar ik zo)na mekaar, en voel me daar niet goed bij". En dan na een week kom je terug voor de resultaten, en krijg je de mededeling dat "niet één extrasytole of andere afwijking werd vastgesteld!" De dag nadat je je kastje hebt binnengeleverd, begint het opnieuw! Dan begint de cirkel en de molen opnieuw te draaien: hij zal toch niets over 't hoofd gezien hebben? Crying or Very sad
Ik neem wel medicijnen: Inderal Retard Mitis (betablokker) en Serlain (= Zoloft, tegen de angst). Soms een kalmeermiddel zoals Xanax of Victan. Uit de verhalen van jullie lijk ik op te maken dat er héél veel mensen dit "probleem" aan hun hart hebben, maar eigenlijk niet echt kunnen geholpen worden door de medische wereld, omdat er eigenlijk niks aan de hand is! Het zit gedeeltelijk in "the brains"! En ik voel me (nog) niet geroepen om me in de alternatieve geneeskunde te storten... Dank aan allen voor jullie verhalen!
Voelen jullie ES ook op verschillende manieren: soms héél harde bonken (na mekaar), soms lichte "fladder" gedurende enkele minuten, soms lichte slagen, ...?
groeten,
Bart.
Annette
GastBerichtGeplaatst: 08-10-2005 22:01 Reageer met quote

Ja, die overslagen voelen hel verschillend aan,althans bij mij ook .
soms met en harde bonk , en soms fladderend , en dan weer trillend.......

Ik heb ze al 25 jaar.
Soms ook een heleboel achter elkaar, en ook wel eens een paar dagen achter elkaar, elke minuut wel 5.

Maar het kan allemaal geen kwaad zeggen de artsen, dit zullen we moeten geloven.

Ik heb ze ook als ik misselijk wordt , gelukkig komt dit niet veel voor. Hoe kan dat????????
Ook op mijn linkerzij liggen gaat niet.

Annette
Hans
GastBerichtGeplaatst: 28-10-2005 16:24 Reageer met quote

Sinds kort ook (weer) veel last. Ik vind het ook erg lijken op het gevoel in je borst als je ergens heel erg van schrikt.

(misschien slaat je hart dan ook wel een slag 'over')
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag
Pagina 3 van 315  

Vorige  1, 2, 3, 4 ... 313, 314, 315  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring