Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag
Auteur Onderwerp: hartoverslag
Gaele
BerichtGeplaatst: 20-05-2005 16:43 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Gaele schreef:
Hier het zelfde heb ik ook vaak dat het 2 seconden stopt en dan met een krachtige boem weer verder gaat (hoe heet dat dan?????)


Ik heb geen idee hoe dat heet als je hart ff 2 seconde stopt en daarna boem weer verder klopt. ik weet alleen dat het echt geen prettig gevoel is. Heb jij ook dat je hart een hele rits achter elkaar overslaat?


Ja prezies het zelfde hoor
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 22-05-2005 8:47 Reageer met quote

Als je hart gezond is kan het overslaan (wat het eigenlijk niet is, er zit nl een voortijdige slag voor) totaal geen kwaad. Ook niet op termijn, behandeling is alleen gericht op verminderen symptomen, dus als je er last van hebt. Verreweg de meeste mensen voelen hun overslaan helemaal niet. Behandeling kan bestaan uit medicijnen, inderdaad minder alcohol, let er op of er een relatie is met bepaald voedsel en natuurlijk niet roken, van dat laatste krijg je op den duur wel zeer waarschijnlijk problemen met je hart (of elders). Dus gevaarlijk is het niet, vervelend is het wel, heel vervelend zelfs.
ruud_48
BerichtGeplaatst: 22-05-2005 13:56 Reageer met quote

Ik ben 48 jaar en heb sinds 1 week last van extrasystolen. Ik raakte compleet in paniek want ik dacht dat ik dood zou gaan. Ben er direct mee naar de eerste hulp geweest, bloeddruk erg hoog, toen ik binnen kwam 172/118 (door de stress en angst). Er is toen een hartfilmpje gemaakt en en daar kwam ook naar voren dat mijn hart oversloeg. Maar er werd ook direct verteld dat er niets aan de hand was, dat ieder mens er wel eens last van had. Na 1 uur bloeddruk sterk gedaald en een hartslag van 80 s/p/m. Maar wat er gebleven is, en dat lees ik hier ook vaak, is de angst.
Overdag als ik werk merk ik er eigenlijk niets van, behalve dat ik af en toe het gevoel heb dat er een luchtbel vastzit. Maar inderdaad in ruste en 's avonds ga je er meer op letten. Maar dat is volgens mij voor een deel psychish, dat is bij mij wel zo, al wordt het wel minder, al blijft het gevoel van overslaan nog steeds een rot gevoel. Ik voel dat mijn hart een korte slag doed direct gevolgd door een lange slag. Bij de volgende slag voel ik de vorige langs mijn keel omhoog gaan naar mijn hoofd met een drukkend gevoel in mijn hersenen, alsof je net geniest hebt. Dat zakt langzaam weg en dan is het weer een tijdje normaal, totdat de volgende overslag zich weer aanbied.
Slapen doe ik goed, geen last. Ook geen last als ik opsta, dan is het ritme normaal. Maar na een uur of zo begint het gedonder weer, of direct nadat ik iets gegeten heb.
Ik moet nog naar de huisarts maar toen ik de reacties hier las kwam er toch een soort rust over mij heen. Ik hoop dat het overgaat als ik weer in wat rustiger vaarwater ben gekomen, want de laatste paar weken heel erg veel stress gehad, dat zal dan ook wel de oorzaak van dit alles zijn, hoop ik maar.
Er over schrijven doet al een hoop goed.
Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte toe.
En volgens mij hoeft dit ongemak niet te leiden tot minder kwaliteit van leven. Cool
Groeten Ruud. Laughing
erik1965
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 9:18 Reageer met quote

ruud_48: De angst zal nooit weggaan, want je blijft denken wat als je hart nu eens niet verder gaat na die twee seconden geen hartslag. Ik heb hier behoorlijke slapeloze nachten van, wat het natuurlijk nog allemaal erger maakt. Huisartsen geloven gewoon niet dat je dit soort problemen kan hebben.
Ik heb soms urenlang hele ritsen extrasystolen achter elkaar, dat kan gewoon niet goed zijn, zo'n keiharde extra slag moet gewoon op den duur een slijtageslag voor je hart zijn.
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 24-05-2005 9:46 Reageer met quote

erik1965 schreef:
zo'n keiharde extra slag moet gewoon op den duur een slijtageslag voor je hart zijn.

De enige reden waarom dezse harde slag opvalt is omdat hij meer bloed verplaatst dan de slagen ervoor en erna. Als je sport verplaatst je hart per slag nog veel meer bloed. Onschuldige VESSEN zijn geen slijtage voor je hart.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 10:59 Reageer met quote

Ik heb hier ook al jaren last van en ben ook door de medische molen geweest maar ik ben er nu wel van overtuigd dat het echt geen kwaad kan.
Het schijnt dat iedereen het idd heeft maar dat niet iedereen het merkt.
Bij mij wees dat holterkastje trouwens wel uit dat het erger werd bij minder slaap, en met name bij caffeine (cola en koffie). Sinds ik dat minder gebruik heb ik minder last!
Gast
BerichtGeplaatst: 24-05-2005 12:41 Reageer met quote

erik1965 schreef:
ruud_48: De angst zal nooit weggaan, want je blijft denken wat als je hart nu eens niet verder gaat na die twee seconden geen hartslag. Ik heb hier behoorlijke slapeloze nachten van, wat het natuurlijk nog allemaal erger maakt. Huisartsen geloven gewoon niet dat je dit soort problemen kan hebben.
Ik heb soms urenlang hele ritsen extrasystolen achter elkaar, dat kan gewoon niet goed zijn, zo'n keiharde extra slag moet gewoon op den duur een slijtageslag voor je hart zijn.


Hoi,

Ik ben 22 jaar ik heb al een aantal jaar last van hartkloppingen c.q hartoverslagen.
Ik ben 2 x bij de cardioloog geweest. Maar daar zeiden ze dat het echt geen kwaad kan. Maar ik blijf bang want ik denk weet hij wel wat ik precies bedoel? Want op de momenten toen ik onderzocht werd had ik geen klachten. Ik zal eens vertellen wat ik precies voor klachten heb misschien dat we elkaar gerust kunnen stellen. Want ik heb namelijk ook slapenloze nachten. Ik ben zo bang voor een hartstilstand.
Hier mijn uitleg; soms heb ik alleen last van hartoverslagen die wel storend zijn maar, dat zijn van die lichte overslagen ik heb daar soms de hele dag last van vooral als ik moe of ziek ben. Ik heb ook wel eens dat mijn hart 2 sec. stopt en dan BOEM weer verder klopt dat is echt een eng gevoel en wat ik ook heel eng vind en ook echt een rot gevoel is, wanneer mijn hart een hele rits overslagen achter elkaar geeft ik wordt daar kortademig van dat duurt meestal ook een aantal seconden. Ik ben dan bang dat ie in dat rare ritme blijft. En om er voor te zorgen dat mijn hart weer een normaal ritme krijg begin ik te bewegen en te hoesten, en dat boem gelukkig weer een normale hartslag. Ervaar jij dat ook zo? En ben jij wel eens bij de cardioloog geweest op de momenten toen je wel extreme klachten had? Want ik ben bang dat de cardioloog niet precies weet wat ik bedoel.

Gr. Car.
erik1965
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 16:07 Reageer met quote

Gast 24-05-2005 12:41
Ja exact zo als je het beschrijft. Ik ga ook bewegen en hoesten, kan niet meer stil zitten, moet iets doen.
Ik ben 7-8 jaar geleden naar de cardioloog geweest, maar omdat de wachttijd 3 maanden was, zat ik net in een extrasystolen vrije periode, dus was er op de holterscan niets te zien. ik heb hele rijen testen gedaan, echografie van het hart, fietstest, niets te zien, maar ik had op dat moment ook totaal geen last.

Maarten, jij bent arts.
Waar kan ik informatie vinden wat onschuldige VESSEN zijn en wat minder onschuldige zijn. Overal waar je leest staat dat iedereen wel eens zo een VES heeft, dat ze onschuldig zijn etc etc,. maar nergens staat beschreven wat als je er 10-15 in een minuut hebt gedurende vele uren per dag en dat soms maanden achterelkaar, de aderen in je hoofd voelen alsof ze op ontploffen staan.
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 24-05-2005 21:37 Reageer met quote

erik1965 schreef:
Maarten, jij bent arts.
Waar kan ik informatie vinden wat onschuldige VESSEN zijn en wat minder onschuldige zijn. Overal waar je leest staat dat iedereen wel eens zo een VES heeft, dat ze onschuldig zijn etc etc,. maar nergens staat beschreven wat als je er 10-15 in een minuut hebt gedurende vele uren per dag en dat soms maanden achterelkaar, de aderen in je hoofd voelen alsof ze op ontploffen staan.

Met onschuldige VESSEN bedoel ik VESSEN die onstaan zonder dat er iets mankeert aan het hart. Als dat bij jou is uitgezocht dan zijn het dus onschuldige VESSEN.
marja
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2005 21:45 Reageer met quote

Hallo
Volgens mij heeft iedereen idd wel eens overslagen, en wordt het mede veroorzaakt door stress. Ik ben 22 jaar en heb al jaren last van atriale tachycardie en flutters, oftewel dat mijn hart ineens op hol slaat en gek genoeg dat ie na een tijdje (soms pas na enkele uren) ook plotseling weer normaal slaat. Met op hol slaan bedoel ik meer dan 240 slagen per minuut. Al twee keer is geprobeerd het plekje dat dat veroorzaakt te ableren maar dat is beide keren mislukt, het schijnt bij mij om meerdere plekjes op vreemde plaatsen te gaan en het is aangeboren. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, als ik net een tachycardie heb gehad zit ik vaak wel ff in de stress en krijg ik last van overslagen. De overslagen kan ik ook opwekken door eraan te denken of als ik het druk heb, de tachys echter niet. (was het maar zo, dan was de diagnose een stuk eerder gesteld, had ik bij de dokter er ff aan moeten denken tijdens het maken van een ecg). Ik heb het nog nooit met de cardioloog over de overslagen gehad, want ik maak me er geen zorgen over. Volgens mij heeft de halve wereld er last van. maar ik blijf er bij, als je weet dat het niet tussen de oren zit, ga er dan gewoon mee heen. Zo was het bij mijn tachycardien ook. het geluk was op een gegeven moment dat ik tijdens een ritmestoornis vlak bij het ziekenhuis was en ze het op ecg konden vastleggen, en toen bleek ineens dat t toch wel menens was. Maar ja, het blijft gewoon lastig om net op het juiste moment een ecg te nemen. Ga niet aan jezelf twijfelen!!
Gast
BerichtGeplaatst: 25-05-2005 13:11 Reageer met quote

erik1965 schreef:
Gast 24-05-2005 12:41
Ja exact zo als je het beschrijft. Ik ga ook bewegen en hoesten, kan niet meer stil zitten, moet iets doen.
Ik ben 7-8 jaar geleden naar de cardioloog geweest, maar omdat de wachttijd 3 maanden was, zat ik net in een extrasystolen vrije periode, dus was er op de holterscan niets te zien. ik heb hele rijen testen gedaan, echografie van het hart, fietstest, niets te zien, maar ik had op dat moment ook totaal geen last.

Maarten, jij bent arts.
Waar kan ik informatie vinden wat onschuldige VESSEN zijn en wat minder onschuldige zijn. Overal waar je leest staat dat iedereen wel eens zo een VES heeft, dat ze onschuldig zijn etc etc,. maar nergens staat beschreven wat als je er 10-15 in een minuut hebt gedurende vele uren per dag en dat soms maanden achterelkaar, de aderen in je hoofd voelen alsof ze op ontploffen staan.


Wat zijn vessen? zijn dat van die vervelende overslagen achter elkaar zodat je zelfs kortademig wordt? Duurt meestal een aantal seconde maar je raakt er wel van in paniek omdat het een heel vervelend ritme is. Ik vind het meer op een fladder lijken! Bedoel je daar vessen mee?
Gast
BerichtGeplaatst: 25-05-2005 21:39 Reageer met quote

Maarten schreef:
haasje schreef:
ps zijn er nou geen doktoren die wat kunnen adviseren, kan nooit goed zijn voor je hart op den duur...

Doktoren kunnen pas iets adviseren als ze een diagnose weten, anders kunnen ze er niets mee. Ditzelfde geld voor schadelijkheid: als je niet weet wat het is kan je ook niet zeggen of het schadelijk is.

En stel nou dat iemaand zegt van: "Ik heb VESSEN en ben daar erg bang voor." Dan kunnen we nog niets anders zeggen dan Leer het accepteren, wen er maar aan, want advizen als weinig alcohol, koffie en andere stimulerende middelen heeft die persoon al gehoord (als het goed is) van degene die de diagnose gesteld heeft.


Maarten jij bent arts wat vind je van mijn verhaal?

Ik ben 22 jaar ik heb al een aantal jaar last van hartkloppingen c.q hartoverslagen.
Ik ben 2 x bij de cardioloog geweest. Maar daar zeiden ze dat het echt geen kwaad kan. Maar ik blijf bang want ik denk weet hij wel wat ik precies bedoel? Want op de momenten toen ik onderzocht werd had ik geen klachten. Ik zal eens vertellen wat ik precies voor klachten heb misschien dat we elkaar gerust kunnen stellen. Want ik heb namelijk ook slapenloze nachten. Ik ben zo bang voor een hartstilstand.
Hier mijn uitleg; soms heb ik alleen last van hartoverslagen die wel storend zijn maar, dat zijn van die lichte overslagen ik heb daar soms de hele dag last van vooral als ik moe of ziek ben. Ik heb ook wel eens dat mijn hart 2 sec. stopt en dan BOEM weer verder klopt dat is echt een eng gevoel en wat ik ook heel eng vind en ook echt een rot gevoel is, wanneer mijn hart een hele rits overslagen achter elkaar geeft ik wordt daar kortademig van dat duurt meestal ook een aantal seconden. Ik ben dan bang dat ie in dat rare ritme blijft. En om er voor te zorgen dat mijn hart weer een normaal ritme krijg begin ik te bewegen en te hoesten, en dat boem gelukkig weer een normale hartslag. Ervaar jij dat ook zo? En ben jij wel eens bij de cardioloog geweest op de momenten toen je wel extreme klachten had? Want ik ben bang dat de cardioloog niet precies weet wat ik bedoel.

Gr. Caroline
silvia
GastBerichtGeplaatst: 25-05-2005 23:11 Reageer met quote

Ik zie bij jullie alles wat ik ook heb.
Vandaag was het weer heel erg niet meer normaal en ook mijn huisarts (2 zelfs en de psy) hebben gezegd het kan geen kwaad maar of je wil of niet brrrr wat ben ik dan bang.
Ik heb dit gekregen na de geboorte van mijn 2de kindje 5 jaar terug.
Ik kan er nog steeds niet aan wennen en ben toch bang of ik wil of niet.
Ik zeg dan tegen mezelf dat ik me niet aan moet stellen maar onbewust doe ik het toch.
Slik ook medicijnen namelijk kalmeringstabletten en antidepresiva dus als ik echt zo'n aanval heb met hartoverslag enz. neem ik altijd een extra kalmeringstabletje in.
Ik ben 33 jaar en door dat bang om over straat te gaan wat ik wel doe maar nooit alleen en ik ga bijna nooit naar de winkel en als ik ga ook nooit alleen.
Pfffff wat een ellende af en toe. Mad
erik1965
BerichtGeplaatst: 26-05-2005 9:19 Reageer met quote

silvia, bij mij is het net andersom, als ik heel erge last heb ga ik juist de straat op of de stad in of iets dereglijks, ik denk dan als er iets gebeurd, dan zijn er in ieder geval mensen om me heen die een ambulance kunnen bellen.

Maarten, je beantwoordde niet echt mijn vraag. Ik will alles weten over extrasystolen, waar kan ik meer informatie vinden dan de zin "een paar extrasystolen per dag dat heeft iedereen wel eens en dat kan geen kwaad", want ik heb er vele per minuut en niet een paar per dag.
Gast
BerichtGeplaatst: 26-05-2005 10:43 Reageer met quote

erik1965 schreef:
silvia, bij mij is het net andersom, als ik heel erge last heb ga ik juist de straat op of de stad in of iets dereglijks, ik denk dan als er iets gebeurd, dan zijn er in ieder geval mensen om me heen die een ambulance kunnen bellen.

Maarten, je beantwoordde niet echt mijn vraag. Ik will alles weten over extrasystolen, waar kan ik meer informatie vinden dan de zin "een paar extrasystolen per dag dat heeft iedereen wel eens en dat kan geen kwaad", want ik heb er vele per minuut en niet een paar per dag.


Wat zijn vessen? En extrasystolen zijn dat van die vervelende overslagen achter elkaar zodat je zelfs kortademig wordt? Duurt meestal een aantal seconde maar je raakt er wel van in paniek omdat het een heel vervelend ritme is. Ik vind het meer op een fladder lijken! Bedoel je daar vessen mee?
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 26-05-2005 13:22 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Maarten jij bent arts wat vind je van mijn verhaal?

Ik ben 22 jaar ik heb al een aantal jaar last van hartkloppingen c.q hartoverslagen.
Ik ben 2 x bij de cardioloog geweest. Maar daar zeiden ze dat het echt geen kwaad kan. Maar ik blijf bang want ik denk weet hij wel wat ik precies bedoel? Want op de momenten toen ik onderzocht werd had ik geen klachten. Ik zal eens vertellen wat ik precies voor klachten heb misschien dat we elkaar gerust kunnen stellen. Want ik heb namelijk ook slapenloze nachten. Ik ben zo bang voor een hartstilstand.
Hier mijn uitleg; soms heb ik alleen last van hartoverslagen die wel storend zijn maar, dat zijn van die lichte overslagen ik heb daar soms de hele dag last van vooral als ik moe of ziek ben. Ik heb ook wel eens dat mijn hart 2 sec. stopt en dan BOEM weer verder klopt dat is echt een eng gevoel en wat ik ook heel eng vind en ook echt een rot gevoel is, wanneer mijn hart een hele rits overslagen achter elkaar geeft ik wordt daar kortademig van dat duurt meestal ook een aantal seconden. Ik ben dan bang dat ie in dat rare ritme blijft. En om er voor te zorgen dat mijn hart weer een normaal ritme krijg begin ik te bewegen en te hoesten, en dat boem gelukkig weer een normale hartslag. Ervaar jij dat ook zo? En ben jij wel eens bij de cardioloog geweest op de momenten toen je wel extreme klachten had? Want ik ben bang dat de cardioloog niet precies weet wat ik bedoel.

Gr. Caroline

Ik heb zelf geen klachten van VESSEN dus ik ben zelf ook niet bij de cardioloog geweest als patiënt. Een cardioloog ziet HEEL veel mensen met ritmeklachten op zijn spreekuur en als hij zegt dat hij weet wat u bedoelt dan zal dat zo zijn.
rogje
GastBerichtGeplaatst: 27-05-2005 1:57 Reageer met quote

Ik heb last van een overslaande hartslag, soms een enkele keer in de week, soms om de zoveel slagen en dat gedurende een paar uren. Bij zo'n enkele overslag word ik plots duizelig en voel ik me alsof iemand me bij de keel grijpt, 1-2 seconden. Daarna is het over maar zit ik te hyperventileren en peentjes te zweten. Als het om de zoveel slagen overslaat heb ik dat duizelige niet, maar voel ik mijn hart traag 'bonken' en ben ik onrustig op het misselijke af. Twee dagen geleden is er een ECG gemaakt, dat was in orde. Maar wat ik de dokter op de Eerste Hulp in mijn paniek vergeten ben te vertellen, is dat mijn hartslag in rust maar zo'n 51-54 slagen telt en ik weet niet hoe ver dat nog daalt tijdens de slaap. Is dat overslaan in combinatie met die lage rusthartslag van mij nog binnen de perken van het ongevaarlijke, want met zo'n schildpadhart vrees ik echt voor een hartstilstand?
Gast
BerichtGeplaatst: 28-05-2005 17:36 Reageer met quote

rogje schreef:
Ik heb last van een overslaande hartslag, soms een enkele keer in de week, soms om de zoveel slagen en dat gedurende een paar uren. Bij zo'n enkele overslag word ik plots duizelig en voel ik me alsof iemand me bij de keel grijpt, 1-2 seconden. Daarna is het over maar zit ik te hyperventileren en peentjes te zweten. Als het om de zoveel slagen overslaat heb ik dat duizelige niet, maar voel ik mijn hart traag 'bonken' en ben ik onrustig op het misselijke af. Twee dagen geleden is er een ECG gemaakt, dat was in orde. Maar wat ik de dokter op de Eerste Hulp in mijn paniek vergeten ben te vertellen, is dat mijn hartslag in rust maar zo'n 51-54 slagen telt en ik weet niet hoe ver dat nog daalt tijdens de slaap. Is dat overslaan in
combinatie met die lage rusthartslag van mij nog binnen de perken van het ongevaarlijke, want met zo'n schildpadhart vrees ik echt voor een hartstilstand?


Hoi,

Ik heb zelf ook de zelfde klachten zoals jij ze beschrijft. De ene keer heb ik een hele rits overslagen achter elkaar en de andere keer voel ik net alsof mijn hart 2 sec. stil staat en dan BOEM weer verder klopt. Dus zoals je leest heb ik daar ook veel last van. Ik heb mij laten onderzoeken in het ziekenhuis met diverse onderzoeken zoals echo,ecg, holterkasje en bloed onderzoek. Maar op dat moment had ik nergens last van. Maar de cardoloog zei dat dat niets uit maakte voor het onderzoek. Jou vraag was of een traag hartslag slecht is? Nou ik weet niet hoe oud je bent maar ik ben zelf een vrouw van 22 en ik tel in rust ook altijd ca 55 a 59 per minut. Maar op het moment toen ik een holterkasje droeg had ik een gemiddeld ritme van 65 per minut. Dus dat betekend dat ie de ene keer 10 eronder kan zitten. Ik denk dat je er geen zorgen over hoeft te maken omdat ik ook precies de zelfde klachten heb en in slaap kan je hart zelfs 40 slagen per minut geven. Maar ik zal het bij twijfel gewoon na vragen bij je huisarts. Mocht je het willen na vragen zou je dan mij ook even in willen lichten want ik heb dus ook een traag hartslag in rust. Groetjes Caroline
Ab
GastBerichtGeplaatst: 13-06-2005 10:45 Reageer met quote

Caroline,

Ik ben 57 jaar en kamp sinds enkele jaren met exact dezelfde symptomen als jij. Veel gesport (nog steeds trouwens)in mijn leven en stond altijd bekend om mijn uitstekende conditie. Ook ik ben van cardioloog naar cardioloog gegaan en zeer uitgebreid onderzocht: geen afwijkingen kunnen constateren..... Steeds weer gerust gesteld, maar dat werkt maar even en dan begint de onrust weer. Ook even selokeen (ZOC 50) geslikt, maar daar werd mijn toch al trage hartslag nog trager van, voelde me ook beroerd. Op aanraden cardioloog daarmee gestopt. Hij zei: Ik ga u niet van die kwaal af helpen. Het stopt ooit wel een keer....de lolbroek........ Werd toch een leuk gesprek want de man zei: Ik maak geen grappen met patiënten die er echt slecht aan toe zijn: Mee leren leven dus......... Verveldend is het wel, sterkte!! O ja, 120 hoef ik niet te worden........mag best ietsje minder!

Groetjes

Ab

Caroline schreef:
Hallo,

Ik ben ben 22 jaar ik heb zo`n 5 jaar last van hartoverslagen. De ene dag heb ik er iets vaker last van. Het is echt een heel angstig gevoel voorral als ik er een aantal achter elkaar heb dat voelt net als een fladder. Dan wordt ik er benauwd (kortademig)van.Ik heb mij in mei 2004 laten onderzoeken in het ziekenhuis ik kreeg toen een holter,bloed en echo onderzoek. Maar op die dag had ik geen extreme hartoverslagen. Maar volgens de cardioloog maakte dat niets uit.Hij vertelde mij dat ik een gezond hart heb en dat het echt geen kwaad kan. Ik voelde mij toen een aantal maanden weer goed ik was er zeker van dat het echt geen kwaad kan. Maar soms heb ik van die momenten dat ik weer bang ben en dat ik weer een aantal maanden extreme hartoverslagen heb met een hele rits overslagen achter elkaar. Ik wilde toch weer doorgestuurd worden naar de cardioloog. Dus in Maart 2005 ben ik weer in het ziekenhuis geweest de zelfde onderzoeken gehad alleen bij een andere cardioloog. En weer geen extreme klachten. Daar baalde ik weer van! Maar weer zei de cardioloog dat ik er 120 mee word. Ik wil de cardioloog wel geloven maar omdat ik steeds bij een onderzoek geen extreme klachten heb ben ik bang dat hij niet weet wat ik precies voel en bedoel met het extreem overslaan dus een hele rits achter elkaar..
Ik heb wel medichijnen gekregen zoals selokeen alleen die helpen niet ik krijg daar juist een te lage hartslag van. En ik mag die van de 2e cardioloog niet meer slikken.Herkent iemand dit probleem?? Wie heeft ook wel eens een hele rits overslagen achter elkaar dan net als een fladder aan voelt? Ik heb het op alle momenten van de dag of ik nou sport of zit. Maar meestal heb ik het als ik lekker zit. Zou je er met alchol wel een hartstilstand van krijgen? Want volgens mijn dokter kan ik gewoon alles doen want het is niet gevaarlijk. Maar dat is heel moeilijk te geloven omdat ik er zo veel last van heb. Wie o wie kent dit zelfde probleem??
Gast
BerichtGeplaatst: 16-06-2005 15:44 Reageer met quote

Ab schreef:
Caroline,

Ik ben 57 jaar en kamp sinds enkele jaren met exact dezelfde symptomen als jij. Veel gesport (nog steeds trouwens)in mijn leven en stond altijd bekend om mijn uitstekende conditie. Ook ik ben van cardioloog naar cardioloog gegaan en zeer uitgebreid onderzocht: geen afwijkingen kunnen constateren..... Steeds weer gerust gesteld, maar dat werkt maar even en dan begint de onrust weer. Ook even selokeen (ZOC 50) geslikt, maar daar werd mijn toch al trage hartslag nog trager van, voelde me ook beroerd. Op aanraden cardioloog daarmee gestopt. Hij zei: Ik ga u niet van die kwaal af helpen. Het stopt ooit wel een keer....de lolbroek........ Werd toch een leuk gesprek want de man zei: Ik maak geen grappen met patiënten die er echt slecht aan toe zijn: Mee leren leven dus......... Verveldend is het wel, sterkte!! O ja, 120 hoef ik niet te worden........mag best ietsje minder!

Groetjes

Ab


Beste Ab,

Bedankt voor uw reactie het is fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Er mee leren leven valt inderdaad niet mee vooral omdat ik die extreme overslagen erg eng vindt tis net alsof je hart even happert. gelukkig duurt het maar een paar seconde maar als je daar regelmatig last van heb is het echt geen pretje. Maar ik voel me in ieder geval een stuk beter na het lezen van uw reactie.

Groet, Caroline
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag
Pagina 2 van 315  

Vorige  1, 2, 3, ... 313, 314, 315  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring