Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > campylobacter
Auteur Onderwerp: campylobacter
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 21-03-2005 19:53 Reageer met quote

Op 19 februari werd ik ziek, o.a. buikpijn en diarree, en de diagnose was griep(2 verschillende artsen). Onder meerdere de 12de dag heb ik telefonisch contact gehad met mijn huisartsenpraktijk, maar op die dag kreeg ik van een vrouwelijke arts, de team- en echtgenote van mijn eigen huisarts te horen: 'het is nou eenmaal een hardnekkig griepje, ik kan er ook niks aan doen'. Deze dame mag mij niet n.a.v. een conflict van jaren geleden. De 17de dag belde ik en kreeg ik mijn eigen huisarts aan de telefoon. Ik was toen inmiddels 9 kilo kwijt! Die heeft toen een kweek laten maken van de ontlasting en de 22ste dag kreeg ik te horen dat het een campylobacter is en kreeg ik Zitromax, later nog een kuur toen de diarree bleef aanhouden. Het is nu de 30ste dag en hoewel ik duidelijk herstellende ben na de start met de Zitromax, zit er erg weinig schot in. Ik blijf heel zwak, de buikpijn en het gerommel houden aan.
Op dit moment lijkt het dat ik mijn man heb besmet, hij heeft klachten die ten dele overeenkomen met de mijne, zijn ontlasting staat nu ook op kweek.

Ik heb een paar vragen:
Arrow Hoe lang gaat dit grapje nog duren?
Arrow Wat kan ik doen om het herstel te bespoedigen (behalve veel fruit en anderszins gezond en matig eten en veel drinken, want dat doe ik al)
Arrow Kan mijn man mij nu weer besmetten?
en tenslotte:
Arrow Ik wil mijn huisarts houden. Maar daarnaast wil ik ook dat zijn team- en echtgenote héél duidelijk wordt gemaakt dat deze behandeling niet door de beugel kan. Ik wil eigenlijk excuses. Ik ben héél boos!
Dat lijkt onmogelijk, geiten en kolen sparen en zo.... Iemand een tip?
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 21-03-2005 19:58 Reageer met quote

Ik heb uw verhaal verplaatst naar het subforum "infectieziekten".
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 22-03-2005 23:12 Reageer met quote

  • Verschilt per persoon erg sterk, de meeste mensen zijn na 4-10 dagen hersteld van een campylobacter infectie. En vaak geneest het vanzelf en hoeft er geen antibiotica gegeven worden. Echter sommige mensen zijn er weken ziek van.
  • Je bent denk ik al goed bezig en hopenlijk voel je je nu steeds iets beter worden.
  • Campylobacter is een darmbacterie die via besmet voedsel, meestal kip voor een besmetting zorgt. Maar het kan ook via de ontlasting van iemand water of voedsel besmetten met de bacterie als men niet goed de handen wast. Herbesmetting is op deze manier in theorie mogelijk maar als je bent hersteld van de infectie heb je vaak voldoende afweerstoffen tegen nieuwe besmetting met dezelfde campylobacter.
  • Zoals altijd bij misverstanden en ruzies: uitpraten met betrokkenen.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 24-03-2005 0:52 Reageer met quote

Ik ben bang dat ik nu op terreinen kom die weer niet onder 'infectieziekten' thuishoren: Verplaats het anders maar, dat mag!

En ik zal mijn vragen die ik heb, naar aanleiding van jouw antwoord, in stukjes en beetjes doen, zodanig dat het 'on topic' blijft of verplaatst kan worden naar een ander subonderwerp

twee vragen in deze instantie:

Hoe kom ik aan een zo laag afweersysteem dat dit bij mij - 51 jaar - tot een dergelijk lang ziekteverloop kan leiden?
Ik zit in de overgang uiteraard, ik heb een pseudomonas earuginosa in een geperforeerd oor, al lang (en die blijft daar uiteraard nog veel langer.... Huisdier is overal tegen resistent en opereren geeft maar weinig hoop op verbetering - integendeel - wel kans op complicaties)

En verder ben ik mijn huis aan het opknappen. Dat geeft uiteraard wel wat stress.

Maar daartegenover staat het volgende, heel positieve gegeven: Na jarenlang wanhopen is nu eindelijk ook mijn laatste kind (op 27-jarige leeftijd) de deur uit en ik geniet van iedere minuut die ik gezellig (en rustig) in dit (eindelijk) empty nest (hoera) samen met mijn lieve echtgenoot mag doorbrengen.

In de diverse sites op internet lees ik steeds, dat deze mate van ziek zijn bij een campylobacter voorbehouden is aan kinderen beneden de twee jaar, ouden van dagen en aan aidspatienten.
Zijn er (uiteraard behoudens een aidstest-waartoe ik geen aanleiding zie) methodes om te onderzoeken waarom je weerstand zo laag is? en uberhaubt OF hij wel zo laag is?

en de andere vraag:

Arsten hebben mij altijd verteld dat ik alleen afweerstoffen zou maken tegen een bacterie, wanneer ik géén gebruik maakte van antibiotica. Ik heb nu dus 2 kuren Zitromax gebruikt (aaneengesloten) Heb ik dan toch afweerstoffen aangemaakt?

Ja en sorry dat ik die vragen allemaal hier stel, maar van mijn huisarts krijg ik of géén antwoord, of een antwoord wat ik niet kan vatten, en ik dacht dat jullie hier ook een beetje voor waren? Ik hoop evenwel dat je me niet lastig vindt, maar ik begrijp zo graag waarom mijn lijf op een bepaalde manier reageert, dan kan ik er wellicht iets aan veranderen of in het andere geval: me erbij neerleggen.

Bedankt zovast
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 24-03-2005 0:56 Reageer met quote

Dit gaat nog steeds over dezelfde infectie dus je vragen horen hier thuis.

Je kan ook langer last hebben van campylobacter, dat betekend niet vanzelfsprekend dat je een afweerstoornis hebt.

Ook met antibioticagebruik komt je lichaam in aanraking met de bacterie en dus maak je antistoffen aan.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > campylobacter
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring