Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > witte puntjes / blaasjes op penis en balzak
Auteur Onderwerp: witte puntjes / blaasjes op penis en balzak
----.----
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2007 15:39 Reageer met quote

hoi ik ben 14 en mijn balzak staat vol witte puntjes of kleine blaasjet het zelfde voor mijn penis dit is zeer vervelend vind ik sommigen kun je ook uitduwen dan komt er het zelfde uit als een puistje
uit sommige puntjes groeien ook haartjes
weet iemand wat het is , kun je er iets aan doen
moet ik er mee naar de dokter/huidarts gaan
ik hoop dat iemand een antwoord kan geven
greets
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 24-01-2007 15:58 Reageer met quote

Klinkt als de normale talgkliertjes die op en rond je geslachtdelen te vinden kunnen zijn. Denk dat je er niet teveel zorgen over moet maken. Doe je dat wel, dan kan alleen je huisarts je duidelijkheid geven over wat het is.
Mocht het in theorie mogelijk zijn (onveilige sex gehad), dan kun je natuurlijk ook altijd denken aan een SOA. Ook hiervoor zal je echt naar de huisarts moeten.
-----.-----
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2007 16:06 Reageer met quote

gaat dit nog weg ofzo
maar ze zijn ook hard er zit een heel knobbeltje in ofzo als ik er een uitduw blijft er dat hard toch altijd nog zitte
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 24-01-2007 16:37 Reageer met quote

Het zal wat wisselend aanwezig zijn, op het ene moment heb je er meer dan op het andere moment. Het is helemaal niet vreemd hoor, alle mannen hebben het, de één wat meer dan de ander. Vrouwen hebben het ook, maar dan rondom de vagina en in de liezen.
Je moet je er in ieder geval niet voor schamen, het is iets heel normaals.
Dat knobbeltje is misschien harde talg? Als je zo'n bultje uitknijpt verdwijnt het niet (al is de talg wel deels eruit), maar het weefsel zwelt door het uitdrukken een beetje op en daarom voel je na het uitdrukken nog steeds iets zitten.
Maar nogmaals, vertrouw je het niet, ga dan naar de huisarts. Hier op medisch forum kun je suggesties krijgen voor wat het mogelijk zou kunnen zijn, maar diagnoses kun je nu eenmaal niet via een forum stellen.
----.----
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2007 18:46 Reageer met quote

maar ik zal er eigenlijk mijn hele leven mee zitten?
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 26-01-2007 18:14 Reageer met quote

Soms meer dan anders, maar het zal nooit helemaal weg zijn. Gelukkig maar, want je huid heeft die talg nodig om soepel te blijven!
fillie
BerichtGeplaatst: 28-05-2008 16:36 Reageer met quote

heb ik ook ben 14en half jaar er zitten kleine harde witte knobjes in he??,sommige gaan open en komt er etter ofzo uit he?? ik denk dat het volkomen normaal is gtz Razz
jongen1985
BerichtGeplaatst: 28-05-2008 22:10 Reageer met quote

volkomen normaal, dat hoort bij het "puberen"...
binnen een jaar of twee zal dit terug flink verminderd zijn, het zijn de talgkliertjes die nu door de hormonen meer ontwikkelen.
Jongen1992
BerichtGeplaatst: 22-04-2009 20:11 Reageer met quote

ik heb hetzelfde probleem, maar ik zit er nu al meer dan 4 mee. ik durf gewoon geen seks te hebben omdat ik schrik heb dat mijn lief mij gaat uitlachen of het net walgelijk gaat vinden.
het lijkt ook alsof er steeds meer komen?

...

Question
puber123
BerichtGeplaatst: 21-06-2009 16:30 Reageer met quote

ik heb ook puntjes op mijn penis stuk of 10
is het erg?

Gr
dennis--
BerichtGeplaatst: 21-02-2010 2:05 Reageer met quote

Ik had er een vraagje over. Ik heb dit ook, ik heb altijd wel zo eens een wit puntje gehad op mijn balzak maar onlangs kreeg ik er ook een paar onder mijn voorhuid. Ik ben nu al 2 jaar samen met mijn vriendin en zij gebruikt de pil. Het condoom hebben wij een paar keer gebruikt maar nu niet meer. wij hadden geen schrik voor SOA's omdat we allebei nog nooit seks hadden gehad. Maar nu ik deze witte stipjes heb gekregen( lijkt op kleine puistjes) ben ik toch aan het twijfelen. :s . kan dit ook erfelijk zijn ofzo? Sad
hocky0
BerichtGeplaatst: 23-02-2010 16:38 Reageer met quote

Ik heb het ook en ben ermee naar de huisarst gereden.
Ik had onveilige seks gehad met men vriendin maar dat is al 2jaar geleden, maar was toch beetje ongerust. Ik had 2 zeer harde en grote witte knobbeltjes(net puistjes) staan en als ik er op kneep gebeurde er niets. Hij stak er met een naald door en duwde en kwam soort van witte "pousse" uit zoals uit puistjes hij zei dat het volkomen normaal is en ik me geen zorgen moest maken. Maar ik voelde me niet op mijn gemak en ging terug en hij bevestigde nogmaals dat het echter om niets ging.

Dus ik denk niet dat je je zorgen moet maken aangezien ik 18 ben en dit heb gekregen op een leeftijd van 17. Ik heb nu een nieuwe vriendin en die heeft er nog niets van gezegt ik heb het haar ook gezegt dat ik naar dokter was geweest ze was op de hoogte van alles. We zijn nu nogaltijd samen en heeft me al een paar x bevredigt je voelt er niets van;)
HirverB
BerichtGeplaatst: 05-05-2010 0:42 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb hier zelf ook last van (14 jaar),
Maar ik vermindert naar een jaar heel veel.
Ik heb het nu al een jaar dus hopen dat het weg gaat,
op zich schaam ik me hier niet voor dit hoort bij het puberen.
En de feit dat het over 2 jaar weg kan zijn geloof ik best (bij iedereen verschillend.)
Kan een zalf nog meer verminderen? Zoals Zinkzalf, tandpasta (geen zalf maar helpt tegen verstopte talgklieren acne.)
Laat even wat horen:-)
sleeeeeeepful
BerichtGeplaatst: 09-08-2011 14:45 Reageer met quote

hallo,

Ik heb dit ook en ben 15 jaar. Ik heb het nu al ong. 2 jaar maar het gaat niet weg. Ik blijf hopen maar ik schaam me ervoor en zeker tegenover m'n vriendin. Ze wil * met me (ik ook met haar) maar ik durf het haar niet te zeggen omdat ik bang ben voor haar reactie. Heeft er iemand iedeen zodat ik het haar op een gemakkelijke manier kan laten weten?
Wie iedeetjes heeft laat het maar eens weten Smile
bert1993
BerichtGeplaatst: 17-11-2011 17:55 Reageer met quote

hallo,

ja ik heb dit dus ook, en ook al jaren lang. Zoals jullie allemaal schaam ik er me ook voor dood en ben ik bang voor sex te hebben met die kut puntjes. Ik heb wel nog maar 3 keers ofzo gehad dat ik het bolletje kon uitduwen, anders zijn het nu gwn harde wit achtige knobbels waar ik niet zo rap iets ga kunnen uitduwen. Ik heb wel een verschil met jullie, ik heb een enorme jeuk aan mijn geschlachtsdelen. Zo erg dat ik regelmatig te veel krab en dat dit leidt tot een wonde. niet een diepe snee wonde maar meer een schaafwonde die wat piekt en bij contact nog voor meer jeukte veroorzaakt.

weet niet als iemand ook dit probleem heeft?
pellek01
BerichtGeplaatst: 16-02-2012 22:26 Reageer met quote

ik heb dit ook, ik ben 15 jaar oud maar ik heb er nog een ander probleem bij: mijn voorhuid is zegmaar vernauwd waardoor mijn eikel tijdens een erectie niet uit de voorhuid komt. Aan de rand van het 'slurfje' zit een soort van dode huid waardoor de voorhuid niet wijd genoeg kan worden om naar beneden te schuiven...

Ik schaam me ook voor seks aangezien meisjes dit niet heel normaal vinden en het grappig wordt gevonden als je nog een slurfje hebt
klojo14
BerichtGeplaatst: 23-02-2012 11:54 Reageer met quote

hallo,
ik ben 14 en ik ben hier terecht gekomen omdat ik ook vragen had over dit verschijnsel en ik mij afvroeg of dit iets is wat hoort of dat het een soort aandoening is. ik ben opgelucht te horen dat dit niks ergs is en dat het bij het puberen hoort. is er een zalf of manier om dit witte spul weg te krijgen? bij mij zit het namelijk een soort van onder een klein vliesje huid en ik kan het niet wegspoelen of iets. en ik heb ook nog iets anders waar ik mij n beetje zorge over maakte en dat was: als ik mastrubeer raakt na een tijdje het oppervlak van mijn eikel er droog en een soort van rimpelig, dit kan vaak oijn gaan doen omdat mijn huid er een soort van heel stevig aan vast blijft plakken als ik het naar voren haal en weer naar achter. gaat dit ook vanzelf over? want het is nogal eritant!
klojo14
BerichtGeplaatst: 23-02-2012 12:00 Reageer met quote

dit stukje dode huid heet''je toompje'' hierdoor is het inderdaad lastig om je huid ver naar achter te alen zonder dat het pijn gaat doen. dit groeit waarschijnlijk binnen nu en een paar maanden wel weg of het rekt een eidje uit ne heb je er geen last meer van.
flavour
BerichtGeplaatst: 29-03-2012 0:41 Reageer met quote

Ik had een soortgelijke vraagje, en die is als volgt:

Ik heb een Islamitisch afkomst en ben besneden. al een tijdje heb ik op het puntje van mn geslachtsdeel een wit rond vlekje, het zijn geen bobbeltjes, tis gewoon plat/vlak op mn eikel en tis maar 1 vlek van ong. 1,5 cm in doorsnede, ik ben 15 en heb nog geen seks gehad, maar toch vraag ik me af wat het kan zijn, iemand een idee?
henkjan123
BerichtGeplaatst: 04-11-2012 22:23 Reageer met quote

Geen angst,

ik heb ze al sinds ik 12 ben fzo, ben nu 25. Ze zitten er nog steeds maar zijn kleiner geworden. Ik heb er nog nooit een meisje over gehoord, vraag me af of het uberhaupt ooit iemand is opgevallen.

Tussen 16-18 jeukte ze wel is. Heb toen ook een tijd last gehad (dacht dat het uitslag was). Hydrocortison hielpt, dat krijg je bij de huisarts voor jeuk tegen uitslag, maar het maakt de huid ook dunner.. iets wat je juist niet wilt daar.

Beste manier om van de jeuk af te komen is tanden bijten en er zeker van zien dat je niet krapt. Wat bij mij ook hielp is er iets verfrissends tegenaan houden. Na een week of 2 niet krabben of schuren wordt de jeuk steeds en steeds minder tot die weg gaat.

Nu trouwens nergens meer last van Smile.

Grt
Henkjan
Index > Urologie > witte puntjes / blaasjes op penis en balzak
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring