Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > maagband
Auteur Onderwerp: maagband
carozine
BerichtGeplaatst: 14-05-2011 20:43 Reageer met quote

Mischien een late reactie gezien de datum van deze post maar ik wil toch even mijn ervaring met de maagband delen.
Drie jaar geleden heb ik een maagband gekregen. De eerste periode ben ik vijftien kilo afgevallen maar al snel daarna had ik weinig profijt van de maagband. Ik was alweer snel op mijn oude gewicht. Het vervelende is dat alle 'goede' voeding blijft 'hangen' en 'foute' voedingsmiddelen geen probleem leveren. Een lekker biefstukje, stukje kip, lekker bruin brood en rijst blijven hangen maar een zak chip 'no problemos'. Daarnaast ook erg onhandig als je uit eten gaat. Dat verpest een etentje al snel als je weer moet braken. Dan maar net doen alsof je even naar de wc gaat om te plassen. Bleh Crying or Very sad
De laatste twee jaar had ik last van buikpijn; allerlei onderzoeken gehad maar hier kwam niets uit. De afgelopen 2 maanden werd de buikpijn ondragelijk (aan de opiaten) en de huisarts opperde dat het ook het maagbandje kon zijn. Nu bleek mijn maagband te zijn gaan 'wandelen' en niet meer om mijn maag maar om mijn slokdarm te zitten. Daar kwam dus hoogstwaarschijnlijk de buikklachten vandaan. Na 2 maanden helse pijnen is mijn maagband uiteindelijk er uit. De pijn is met de noorderzon verdwenen. De chirurg gaf aan om een Gastric Bypass uit te voeren maar dit heb ik afgewezen. Aan mijn lijf geen polonaise meer. Naar mijn inziens wordt er te makkelijk over de GB operatie gedacht gezien de sterftecijfers en kans op complicaties. Alleen als het echt niet anders kan...... Vergeet niet dat Obesitas en bijgaande operaties grote winst voor ziekenhuizen betekenen. 'Big' business. Staar je niet blind op GB want zelfs bij een GB valt iemand na twee jaar niet meer af. Je lichaam probeert toch weer manier te vinden om aan te komen en na 15 jaar zit driekwart weer op zijn gewicht van voor de operatie. Maar voor mij geen operaties meer van dien aard.
probly
BerichtGeplaatst: 21-07-2011 12:27 Reageer met quote

ik had een vriendin en die was van toen ze jong meisje was al vrij "gevuld".Op school noemde men haar "dikke Judith".
Ik vond dit erg omdat ik wist dat ze "droomde van slank zijn".
Voor mij was ze goed zoals ze was,ik stoorde me niet aan haar gewicht.Ik bleef met haar heel men leven in contact en vermits wij een zaak hebben, kwam zij als klant regelmatig over de vloer.Op een dag komt ze vertellen dat ze een operatie gaat laten uitvoeren "om te vermageren".
Ze keek er enorm naar uit, haar droom van slank zijn zou eindelijk op haar 50ste in vervulling gaan.
Er gingen echter heel wat dingen verkeerd, en ik ging haar na enkele maanden opzoeken.ik zag een "schim van de vrouw die ik heel men leven had gekend".Graatmager en fragiel en gebogen van de pijn en ellende.
Even later was ze er niet meer.Ik was er het hart van in.
Zo fréle lag ze op haar doodsbed.Haar droom van slank zijn is in vervulling gegaan, maar het kostbaarste van een mens, namelijk zijn leven, heeft zij er voor gegeven.
Nog regelmatig denk ik aan men vriendin,die veel te vroeg het leven liet,na zo een operatie.
treurwilgje
BerichtGeplaatst: 20-09-2011 17:28 Reageer met quote

Graag wil ik hier even mijn verhaal kwijt.
Mocht je last hebben van over gewicht en twijfelen om een maagbandje te laten zetten,...overweeg het dan HEEL goed!!

Mijn vriendin heeft 7 weken geleden een maagband laten zetten, met als gevolg dat ze al 5,5 weken op de IC ligt te vechten voor haar leven.
Met het plaatsen van het bandje hebben ze (achteraf gezien) door d'r maag heen geprikt. Ze kreeg steeds meer klachten en voelde haar eigen een paar dagen na de operatie steeds slechter.
Ze ging met haar wond in het weekeind terug naar het ziekenhuis omdat ze zo'n last had. Niets aan de hand zeiden ze daar, tot dat s'maandags van binnenuit de wond klapte en de een zware bloedvergiftiging op liep! 20% kans had ze nog op overleven!! Gelukkig leeft ze nog altijd, en ziet het er nu al wat beter uit. Maar ze ligt nog altijd op de IC en is nog lang niet buiten levensgevaar. Moeder van een klein kindje! Het moest niet kunnen.
Haar man en zij, waren wel redelijk voor gelicht, maar dat de risico's zo groot waren wisten ze echt niet.
2 op de 1000 mensen overlijden er aan en 60% heeft ernstige klachten! Denk er dus als je blieft heel goed over na!!
Muhammedali3
BerichtGeplaatst: 21-06-2015 9:48 Reageer met quote

sharon schreef:
hallo yasmijn,

goed dat je en bandje heb laten plaatsen heb je erg veel last er van gehad en waar heb je je laten opereren ook in belgie? ik wens je veel succes met het afvallen

groeten sharon


Hai waar in belgie ?
En de prijs graag?
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 13:36 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Een gezonde levensstijl > maagband
Pagina 12 van 12  

Vorige  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring