Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > maagband
Auteur Onderwerp: maagband
?2009?
BerichtGeplaatst: 16-01-2010 17:20 Reageer met quote

Hoi Jeroen,

Super! Is er dan ook al een datum bekend? Of wacht je nog op de goedkeuring? In mijn hoofd ben ik er al een tijdje mee bezig maar de eerste stap heb ik afgelopen dinsdag gezet.
Ik heb toen met de huisarts besloten om het traject te starten voor een bandje. Aangezien ik zelf uit Belgie kom en vlakbij de grens woon, heb ik besloten dit in Belgie te laten doen. 1 maart word ik er verwacht, de operatie zelf zou in Maaseik gedaan worden bij Dr. Claessens. Mijn zorgverzekeraar is CZ. Volgens hun is de wachttijd 5 weken in Maaseik.
Woon jein Belgie of NL?
Groetjes,
?2009?
jeroen68
BerichtGeplaatst: 16-01-2010 18:21 Reageer met quote

hee hallo
ja er is een datum bekend, kon al 22 januari terecht, maar ging mij iets te snel, dus heb ik nu afgesproken op 19 februari
Donderdag avond 18/2 moet ik om 1900 uur in mol zijn, anasthesist gaat dan nog effe wat nalopene en dan vrijdag morgen gaat die maagband erin.
een aantal uren na de plaatsing gaan ze voorzichtig me wt laten drinken, ls dat goed gaat mag ik zaterdag alweer naar huis.
de eerste 3a 4 weken moet je alles vloeibaar eten, en dan rustig aan met vaste voeding beginnen.
van het ziekenhuis en van de obesitas kliniek heb ik voedingsadviezen gehad, en na de ingreep is er een natraject van elke 3 weken een dagdeel naar hilversum en dan spreek je met dieetist, fysiotherapeut, dieetist, dokter en een zorgcoordinator.
al deze mensen heb ik bij de intake ook al gezien, met ieder praat je een half uurtje.
je moet dan heel goed vertellen wat je motivatie is, wat je bezighoud, bangmaakt en wat je je er bij voorsteld.
dar komt een davies uit en dan word de operatie gepland, das dus al gebeurd bij mij.
alleen merk ik nu aan mezelf nu er een definitieve datum is dat je ook schrikt.
ik ben enorm gemotiveerd en doe het om gezond te blijven, na wat klachten met bloeddruk en een maagwand breuk, dus besloot ik om echt wat aan mijn gewichts probleem te doen
alleen nu besef je, ook door de voedingsvoorschriften, dat een heel aantal dingen straks niet meer kan, en daar heb ik het erg moeilijk mee.
concreet betelkend het daty je afscheid moet nemen van een aantal dingen die je graag eet, en dat zijn niet alleen slechte dingen.
maar goed ik ben al weer wat gekalmeerd en ga er nog steeds voor.
in het hele traject vind ik de rol van de zorg verzekeraar wat ingewikkeld.
de mijne is stad holland, en zij bepalen waar je word geopereerd enzo.
Ik woon in nederland.
Maar ik kom al mijn hele leven in belgie, en vrij geregeld.
Ik voel me er erg thuis.
Heel goed van je dat je de stap genomen hebt, bereid je goed voor, heel veel vragen stellen en een goede afweging maken.
en als je verder wat wilt weten hoor ik het wel.
groetjes
jeroen
?2009?
BerichtGeplaatst: 16-01-2010 18:28 Reageer met quote

Hoi,

Heb je ook een hotmailadres ofzo?

Groetjes ?2009?
jeroen68
BerichtGeplaatst: 16-01-2010 21:15 Reageer met quote

***

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
?2009?
BerichtGeplaatst: 17-01-2010 11:10 Reageer met quote

Hoi Jeroen,

Ik had je emailadres nog net kunnen lezen en heb je inmiddels een email gestuurd.

Groetjes ?2009?
Bietje
BerichtGeplaatst: 19-01-2010 18:56 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Heb heel aandachtig alle bladzijde van deze groep gelezen.. ik ben Bianca en ben nu 31 jaar oud. Ben bijna 6 maanden terug bevallen van een wolk van een jongen Bram en ben nu gestopt met de borstvoeding. En eigenlijk meteen moest ik weer gaan nadenken welk dieet ga ik proberen want ik ben gigantisch op dit moment tenminste zo voelt het. Ik weeg nu 131 kg en ben 1.72 en heb dan ook een BMI van 44 hallo doe even normaal. Tja en waar ik me vooral zorgen om maak is als Bram straks wat ouder is wil ik lekker met hem kunnen ravotten en voetballen etc.

Heb al zoveel dieten geprobeerd dat ik er wel een boek over kan schrijven het heeft me al veel tijd, geld en vooral moeite gekost.

Nu denk ik toch ook na over een maagband en ik weet als geen ander dat het alleen een hulpmiddels is en dat je het uiteindelijk zelf moet doen maar dat heb ik nou net nodig.. Net even die stok achter de deur iets waardoor het je nou net WEL gaat lukken.

Ben wel bang voor een operatie maar heb met de bevalling een keizersnede gehad dus heb nu zoiets van ach het kan niet erger. Ik ben blij met alle adviezen en informatie die ik hier kan lezen. Heb vandaag de verwijsbrief van de HA gekregen en gisteren heeft zorgbemiddeling van mijn ziekenfonds mij aangemeld bij Ramedical in Beverwijk voor een intake. Zijn er nog tips of trucs waar ik op moet letten?

Nou ik zal het blijven volgen. Succes allemaal.

Gr. Bianca
?2009?
BerichtGeplaatst: 19-01-2010 20:54 Reageer met quote

Hallo Bianca,

Welkom!
ik zit momenteel even ver in dit traject als jou.
Mijn onderzoeken en gesprekken zullen plaatsvinden op 1 maart.
Heb jij al een datum?
Als ik jou verhaal lees, is er meteen 1 vraag die bij me opkomt. Willen jullie geen broertje of zusje voor Bram?

Groetjes ?2009?
Bietje
BerichtGeplaatst: 19-01-2010 21:01 Reageer met quote

Hoi 2009,

Nee ik heb nog helemaal niets moet nu afwachten tot Ramedical contact opneemt en ik wordt uitgenodigd voor een intake.

Hoe bedoel je willen we geen broertje of zusje voor Bram? Misschien ooit wel alleen ik heb een hele zware zwangerschap gehad en ook de bevalling was alles behalve uit een boekje en nu heb ik na 6 maanden nog steeds bekkenklachten en hier heeft mijn gewicht uiteraard ook geen goede invloed op. Maar nu nog even niet.. Ik wil echt eerst afvallen en me weer fit en gezond voelen en dan kijken we hoe we erin staan. Maar heb begrepen dat je zonder moeite gewoon zwanger kunt worden als je een maagbandje hebt. Mijn vriendin is in september van een gezond kereltje bevallen en heeft nu in januari haar maagband weer op laten vullen zodat ze weer verder kon.

En heb jij al meer informatie dan ik?

Gr. Bianca
?2009?
BerichtGeplaatst: 19-01-2010 21:38 Reageer met quote

Hoi,

Ok, ik had begrepen dat je beter eerst het gezinnetje compleet kan hebben vooraleer je met een maagbandje begint, maar blijkbaar is dit een verkeerde boodschap die ik heb ontvangen Wink
Ik heb niet meer informatie, ik heb het rechtstreeks met het ziekenhuis geregeld.
Ik heb geen contact met Ramedical ofzo.
Ik start mijn traject in Belgie.... goede referenties en het is kortbij huis.

Groetjes ?2009?
Bietje
BerichtGeplaatst: 19-01-2010 21:51 Reageer met quote

Oh ok.. kan je merkt dat er toch wel verschillen nog zijn met informatie. Maar jij woont dus dichtbij of in Belgie? Ik woon in Noord Holland dus Ra Medical is bij mij om de hoek. En ik moet zeggen wil toch eerst echt de informatie voordat ik met het ziekenhuis verder ga en volgens mij regelt RaMedical dit dan maar dat weet ik ook nog niet zeker. Nou hou je op de hoogte. En als je meer weet hoor ik het graag. Groetjes Bianca
?2009?
BerichtGeplaatst: 19-01-2010 21:53 Reageer met quote

Hoi,

Dat is goed, we houden mekaar op de hoogte.
In Belgie doen ze dat in het ziekenhuis.

Succes ermee!
Groetjes ?2009?
Bietje
BerichtGeplaatst: 28-01-2010 22:28 Reageer met quote

Hoi 2009,

Jeetje dit is echt een rustig forum.. Jammer had gehoopt dat er meer gekletst werd.

Maar ik kom in ieder geval weer even kletsen. Mag morgen naar RaMedical in Beverwijk voor een intake. Ben heel erg benieuwd. Zit nu echt van jeetje wat gaan ze vertellen wat gaan ze vragen etc etc...

Heb eigenlijk best even de zenuwen ervan gek he.. Toen ze belden vroeg ze of ik al wist waar ik geopereerd zou willen worden. Dus ik gaf aan het liefst in purmerend lekker dicht bij huis tenzij hier natuurlijk een giga wachttijd van 2 jaar is.. nee zegt ze dat valt mee hoor iets van 3 maanden..

WOW dat is snel. Mijn man gaat lekker mee en ik neem een notitieblokje mee kan ik alles opschrijven wat ik niet wil vergeten. Er staat in de brief dat het 2,5 tot 3 uur duurt dus ben toch wel heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Sta je helemaal niet onder begeleiding van een kliniek oid 2009?

He en de rest waar zijn jullie?

Gr. Bianca
Bietje
BerichtGeplaatst: 30-01-2010 1:00 Reageer met quote

Hoi,

Ben vandaag bij Ra Medical geweest voor de intake en informatie. Eigenlijk stiekem had ik al besloten dat ik het wilde doen... Tenzij ik natuurlijk hele rare dingen te horen zou krijgen. Maar dat is niet zo en volgende week woensdag mag ik dan ook bij de chirurg komen. Dan moet ik langs allerlei poli's dan gaat de chirurg de uitslagen bekijken en dan wordt ik gebeld voor een datum.. Bij Ra Medical gaven ze aan dat het dan nog 2 a 3 maanden duurt.. Ehh.. dat is best snel..

Wel lekker want ik heb er zin in. Ben heel benieuwd hoe ik alles ga ervaren en meemaken en of.. nee HOE ik het ga volhouden.

Gr. Bianca

PS. 2009 Heb jij al meer nieuws of moet jij nu wachten tot maart?
Lalena
BerichtGeplaatst: 15-03-2010 12:09 Reageer met quote

ik ben ook vorige week vrijdag op groepsintake geweest en op basis van bmi en eetgewoonten, duur van de bmi en eerdere pogingen om af te vallen kom ik wel in aanmerking.

Mijn verwijsbriefje heb ik toegestuurd alsmede wat bloedonderzoeken die eerder zijn gedaan toen ik naar een obesitaskliniek werd doorverwezen voor regulier dieet.

Hopelijk is dat voldoende en hoef ik alleen nog het videoconsult met dr Dillemans te doen. Maar ik weet niet hoe lang het duurt voor het ziekenhuis in Brugge verteld of de bloedonderzoeken voldoende zijn. Beverwijk dacht van niet, dus ik ben benieuwd welke stoffen ze onderzoeken, wie weet dat?

Ze hebben destijds gekeken naar schildklierhormoon en suikerwaarden (allebei in orde).

groetjes
Lalena
remmy
BerichtGeplaatst: 17-03-2010 14:01 Reageer met quote

Ik moest voor Brugge onwijs veel bloedonderzoeken laten doen. Denk een stuk of 35. Geen idee of ze dat nog steeds doen.
Shellery
BerichtGeplaatst: 19-03-2010 17:27 Reageer met quote

Hallloooo,

Ik was even aan het lezen op deze forum en ik lees hele interresante dingen over maagbandje.

Ik ben krijg zelf ook een mb via Ra-Medical.
Mijn traject begon op 4 feb 2010. Ik was via de huisarts doorgestuurd omdat ik zelf een hoog BMI heb.

Lengte = 1.57
Gewicht = 112 kg
Bmi = 43

Ik heb alle gesprekken al gehad en ik kreeg als snel een afspraak de week daarop met het ziekenhuis.
Na 2 weken na mijn bezoek aan het ziekenhuis kreeg ik eeb brief van mijn vz dat alles vergoed zou worden ( Ohra ). Eigenlijk kreeg ik in eerste instantie een datum van 14 mei bij dr.Heres en toen ik ging vragen of ik eerder mocht kon ik terecht bij dr. Vos op 7 april. Ik krijg het mb in het ziekenhuis in Purmerend ( is voor mij wat dichter bij huis ).

Nu ben ik per direct begonnen met een eiwit dieet. Het dieet valt reuze mee dus het is te doen als je van yogurt, ei, melk, rijst, kip en vlees houd. Ook mag je gewoon brood (volkoren ) blijven eten en aardappelen. Het dieet is speciaal zodat de lever kan slinken. Zo zegt de chirurg en Ra-medical zodat ze dan makkelijk bij de maag kunnen komen aangezien de lever daar net voor zit.

Ik ben heel erg benieuwd hoe alles gaat verlopen.
Aangezien ik al over 2 weken mijn mb krijg.

Ik zal jullie op de hoogte houden.

Heeft er misschien iemand ervaring met het natraject ??

Ik zal het heel fijn vinden als iemand zijn ervaring daarvoor zou kunnen delen.

Gr. Shellery
soumaira
BerichtGeplaatst: 22-03-2010 20:15 Reageer met quote

Hallo,

Ik krijg over 1 week een maagband in het Belgische ziekehuis in Zottegem.
Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ervaring hebben met dit ziekenhuis en met dokter foquet??
en zijn er mensen die deze ingreep vergoed hebben gekregen van cz zorgverzekeraar.

groetjes,
soumi
harm pathuis
BerichtGeplaatst: 02-04-2010 9:27 Reageer met quote

hoi hoi
ik lees dat er veel zijn die er toch baat bij hebben
nou bij mij ging echt alles mis wat maar mis kon gaan
ben nu 6 operaties verder en ook 2 jaar verder
wordt nu geheel afgekeurd,omdat het niet meer gaat op het werk
2x maagperforatie,2x hartstilstand,ziekenhuisvirus,buikvliesontsteking,5 weken in coma,10 weken op de ic,had nierfalen,10 weken met een open buik gelegen vanwege alle buikspoelingen,doorligplekken,algehele verlamming
al met al 4 maanden in het ziekenhuis gelegen en nog 3 maanden in een revalidatiecentrum
na veel knokken ben ik er wel weer bovenop gekomen pffffff maar het was zwaar
en nu nog steeds geen maagbandje
zijn er meer mensen die zoiets hebben meegemaakt?

groetjes van har
soumaira
BerichtGeplaatst: 02-04-2010 9:59 Reageer met quote

Hallo Har,

Je medische klachten, zijn deze naar aanleiding van het plaatsen van een maagband of tijdens het plaatsen van een maagband.

Ik heb nog geen maagband maar ben bezig er eentje te krijgen in Bergen op Zoom. Ben nog in de voortraject fase.

Ik hoop dat het nu wel goed met je gaat.
harm pathuis
BerichtGeplaatst: 02-04-2010 10:08 Reageer met quote

ja ik redt me wel hoor
maar is lastig als je alleen bent
en dit alles heeft me toch geestelijk best wel een hoop gedaan

groetjes har
Index > Een gezonde levensstijl > maagband
Pagina 10 van 12  

Vorige  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring