Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Krakende Spieren, reuma? (18 jaar)??
Auteur Onderwerp: Krakende Spieren, reuma? (18 jaar)??
dolfijn889
BerichtGeplaatst: 14-01-2007 23:04 Reageer met quote

dat doet idd wel zeer ja en ik weet nu hoe het voelt en weet zeker dat ik voor een kindje kan zorgen. anders was ik daar nu natuurlijk nooit voor gegaan. het brengt toch veel verantwoording met zich mee. het schijnt dat je in de zwangerschap minder last heb van de fm,maar al zou het meer zijn ik heb het er echt dubbel en dwars voor over. hoe het zal gaan kan ik nu nog niet zeggen dus dat is afwachten en in de hoop dat alles goed zal gaan als ik eenmaal zwanger ben. wakker worden met pijn. ja dat ken ik. moeilijk vaak om dan weer in slaap te vallen. van de spanning heb ik eigenlijk niet echt. als ik dan eenmaal slaap dan slaap ik ook goed. en idd het niet weten hoe te gaan liggen. bah erg vervelend soms. ik zal eens een keer googelen en kijken of ik op een ander forum uitkom. in ieder geval bedankt voor je antwoorden.
Heleen
BerichtGeplaatst: 15-01-2007 12:46 Reageer met quote

Sandra schreef:
Hallo,
ik ben bij mijn huisarts geweest met het verhaal wat je net vertelde. fybromylogie. Dat is namelijk wat ze op school denken, en aangezien mijn leraar die dat vertelde ook arts is geweest geloofde ik hem gelijk. Ook de symptomen die ik op internet las, klopte gewoon zo bij wat ik voel.
Echter geloofd mijn huisarts me niet, hij zegt dat deze ziekte als het ware een symptoom is en geen ziekte.
Hij zei: Het is het zelfde als koort, je hebt het maar je weet niet waarvan.


Ik kan me wel voorstellen wat je arts zegt, Sandra. ben het er alleen niet helemaal mee eens. Maar fibromyalgie betekent letterlijk "pijn in spieren en bindweefsel". En dat kun je hebben door heel verschillende oorzaken. Net zoals koorts veel verschillende oorzaken kan hebben. Maar als er geen specifieke oorzaken gevonden kunnen worden voor deze pijn, en je voldoet aan bepaalde kenmerken (pijn in de vier quadranten van het lichaam, bepaalde pijnlijke drukpunten) dan wordt er gesproken van het fibromyalgiesyndroom, of ook wel fibromyalgie. De oorzaak hiervan is niet bekend, en het is ook niet aantoonbaar dmv labatoriumtests. Het is wel bekend dat er, ondanks de pijn, geen sprake is van schade aan gewrichten of spieren. Dat alles maakt dat sommige artsen sceptisch zijn en niet geloven dat het een specifieke aandoening is. Het is echter wel een erkende aandoening, en het wordt ingedeeld bij de reumatische aandoeningen. Maar niet alle reumatologen willen deze diagnose stellen, om bovengenoemde redenen.

Fibromyalgie kan trouwens ook secundair voorkomen aan een andere aandoening, men spreekt dan van secundaire fibromyalgie. Dit komt vaak voor bij andere reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew, of het Ehlers-Danlos syndroom. Men heeft dan symptomen die voldoen aan de diagnostische criteria voor fibromyalgie, maar de oorzaak hiervan is de primaire aandoening.

Zelf heb ik het hypermobiliteitssyndroom (HMS- klik voor site), waarbij een deel van de klachten lijkt op die van fibromyalgie, en fibromyalgie ook secundair voor kan komen. Veel mensen met HMS krijgen dan ook eerst de diagnose fibromyalgie, voordat de werkelijke oorzaak bekend wordt.

Mijn advies voor zowel mensen met FMS als HMS: een reumatoloog of revalidatiearts vinden die weet waar hij/zij het over heeft.
Gast
BerichtGeplaatst: 15-01-2007 23:22 Reageer met quote

Alexandria

ja op school waren ze het er ook niet mee eens.
Mijn leerar vond ook dat ze me eigenlijk door hadden moeten sturen naar een specialist, en niet gewoon moeten zeggen stop maar met je opleiding.
Wat ik moeilijk vind is te zeggen dat je je eigen grenzen moet kennen, want ik ben een persoon die die gaat verbreken.
Morgen ga ik bellen voor een verwijskaart.
Ik trek dit niet, net als nu, heb ik veel hele erge pijn. Ik vind dat ik wel recht heb op een verwijskaart, aangezien ik jong ben en ik wil weten waar ik aan toe ben.
In ieder geval heel erg bedankt voor het reageren, erg prettig dat er mensen zijn die mij wel geloven.
Dat betreft begin je aan je zelf te twijfelen.
Het is trouwens normaal dat de pijn de ene keer alleen in de schouders en nek begint, en soms in de knieen of enkels.
Zo heb ik een ''knak'' links onder in mijn buik, maar dat kan geen bot zijn, dat is duidelijk dan een spier ofzo, maar kan dat knakken? Want daar kan ik me weinig van voorstellen.

Groetjes Alexandria. (sandra)
dolfijn889
BerichtGeplaatst: 16-01-2007 2:04 Reageer met quote

hoi, ik heb geen idee ofdat het in je buik kan knakken om eerlijk te zijn. en ik zou idd een verwijzing vragen. hou er wel rekening mee dat ook andere artsen of mensen van het uwv en jeomgeving je erin tegen kan werken. juist omdat het niet erkent word en mensen aan de buitenkant niks aan je zien. ik ben benieuwd hoe het afloopt en luister vooral naar je eigen grenzen anders heb je alleen jezelf er maar mee neem dat maar van mij aan.
Gast
BerichtGeplaatst: 24-01-2007 17:40 Reageer met quote

Alexandria

ik heb mijn verwijs kaart voor sint maarten, weet iemand daar een goede arts of gewoon een reumatoloog vragen die FE erkent? Hoop op reacties. Gr sandra
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-01-2007 18:58 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Alexandria

ik heb mijn verwijs kaart voor sint maarten, weet iemand daar een goede arts of gewoon een reumatoloog vragen die FE erkent? Hoop op reacties. Gr sandra

Wat bedoel je met FE? Voor evt. namen mag je me mailen (mailadres staat in mijn profiel).
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 17:01 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Krakende Spieren, reuma? (18 jaar)??
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring