Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Pijn in knieën, heupen, rug, enkels, etc
Auteur Onderwerp: Pijn in knieën, heupen, rug, enkels, etc
Megan
BerichtGeplaatst: 15-06-2007 14:44 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben inderdaad blij dat het bloedonderzoek niets ernstigs laat zien. Ik zou natuurlijk wel willen weten wat er aan de hand is, maar het stelt ons wel gerust.

Dat zwemmen wil ik inderdaad gaan proberen. Ik heb voor volgende week met een vriendin van me afgesproken. Ik hoop hierdoor weer wat beweging te krijgen en wat minder last.

De fysiotherapie, daar ga ik het nog eens met mijn moeder en de kinderarts over hebben. Hierdoor zou ik wel beter met de pijn en de rest om kunnen gaan.

Het is niet dat ik hélemaal geen begrip krijgt maar minder dan ik hoop. Tuurlijk begrijp ik ook wel dat ze niet elke dag hoeven te vragen hoe het nu met me gaat door de pijn, dan zou ik ook gek worden Shocked
Maar een keertje vragen zou wel fijn zijn. Vooral bij mijn vriendinnen, zijn ze erg veel met andere dingen bezig, logisch natuurlijk, ik ook. Maar als ik een keertje niet mee doe met gym omdat ik me niet lekker voel en slecht geslapen heb, dan is het iedere keer vragen waarom. Dat klasgenoten dat doen oke, maar vriendinnen, die weten wel dat er iéts aan de hand is en dan beter kunnen vragen hoe het met me gaat dan op een vervelende manier te vragen waarom doe je niet mee. En dát vind ik vervelend. Ze doen dan net of ik me aanstel. Ik heb donderdag altijd een lange dag op school, van het 2e tot het 9e.
(dat is van 9 uur tot 10 over half 5)Vorige keer voelde ik me al niet lekker en toen wist ik al van te voren dat ik zo'n lange dag niet zou volhouden. Dus toen ben ik een uurtje later naar school gegaan, ik voelde door het langer slapen en uitrusten veel beter. Toen kon ik wel de dag doorkomen. Vervolgens kwam ik dus een lesuur later in de klas en toen vroegen ze (mijn vriendinnen) waar ik was. Ik uitgelegd dat ik me niet lekker voelde en een uurtje later naar school kwam. Nu voelde ik me veel beter. En toen kreeg ik een flauwe reactie van een vriendin die wél altijd naar mij toe komt als er iets is en ik haar daar ook in steun. Maar ja, vriendinnen Rolling Eyes

Ik zeg ook niet elke dag tegen mensen dat ik pijn hebt, maar soms is het erger dan de andere dagen en dan zeg ik het wel eens tegen vriendinnen of mijn moeder. Met mijn vader heb ik het er eigenlijk nooit over. (Mijn ouders zijn nog wel bij elkaar).

Ik weet ook wel dat ik hier op het forum veel kwijt kan Wink Waarom denk je, dat ik op een gegeven moment een forum heb opgezocht voor advies?

Voor de dokter is het nog niet écht duidelijk geworden waar de pijn voral zit. Volgens hem in de gewrichten maar omdat ik ook last heb van me benen en armen is het moeilijk te zeggen.

Dank voor de reacties Wink

Groetjes Megan.
Heleen
BerichtGeplaatst: 16-06-2007 10:10 Reageer met quote

Megan,

Misschien is het goed om dit probleem eens met je vriendinnen te bespreken? Dus als ze je een keer vragen wat er is als je bijv. niet meedoet met gym, dat je dan een keer uitlegt hoe dat op jou overkomt? Dat ze zouden moeten/kunnen weten dat je gewrichtsklachten hebt, en dat dat niet iets is van gisteren of eergisteren. Dat het bovendien heel wisselend is, en dat het voor jou dubbel pijnlijk is als juist op een moment dat je erg veel klachten hebt, alleen maar vragen krijgt, en geen medeleven.

Mensen zitten wat dat betreft raar in elkaar hoor Rolling Eyes. Ik had eens een gymleraar aan wie ik ongeveer iedere twee weken opnieuw moest uitleggen wat er nu aan de hand was. Dan deed ik niet mee met een bepaalde oefening, of stopte ik wat eerder bij een balspel oid, en dan kwam hij weer vragen wat er nu aan de hand was, en waarom ik niet meedeed.. Volgens mij vergat hij het gewoon iedere keer, maar voor mij was het natuurlijk heel vervelend, ook omdat hij iedere keer weer kwam met dingen als "probeer het dan gewoon" en zelfs "misschien komt het doordat je je vriendinnen van je oude school mist". Yeah right, ik had die klachten al jaren Confused. Ik zou willen dat ik TOEN de tegenwoordigheid van geest had gehad om hem uit te leggen hoe zoiets op mij overkomt. Het is al vervelend genoeg om pijn te hebben, en als mensen dat dan in twijfel gaan trekken en je iedere keer opnieuw alles uit moet gaan leggen, is dat zeer vermoeiend. En het is inderdaad zo dat je leeftijdsgenoten met heel andere dingen bezig zijn. Dat geldt voor mij ook, ik ben 23. Nu merk ik wel dat veel van mijn vriendinnen zich beter in kunnen leven dan zeg tien jaar geleden, maar het blijft zo dat mijn leven er heel anders uitziet dan dat van hen. De meesten zijn aan het studeren of hebben net hun opleiding afgerond en zijn aan 't werk. Terwijl ik thuiszit, en in een wat lager tempo ook thuis studeer. Er zit dan een enorm verschil in hun beleveingswereld en die van mij, en dat maakt het soms moeilijk. Terwijl ik merk die ik met vriendinnen die zélf gezondheidsproblemen hebben, vaak meer gemeen heb. Ik heb dan ook minder contact met mijn 'gezonde' vriendinnen dan met diegenen die ook problemen hebben. Dat is jammer natuurlijk, maar het verschil in beleving, in waar je mee bezig bent en wat je belangrijk vindt is gewoon enorm.

Het is goed dat je het zegt als je een slechte dag hebt. Ik heb dat zelf heel lang niet gedaan, en daarmee sluit je eigenlijk jezelf op. Het is OK om over pijn te praten, en daar moet ook alle ruimte voor zijn. Het andere uiterste is dat je doorslaat en over niets anders meer praat, en ik denk dat veel mensen uit angst daarvoor maar zo min mogelijk zeggen dat ze pijn hebben. Maar tussen die twee uitersten zit nog een hele wereld.

Dat je ook last hebt van je armen en benen, is niet zo vreemd eigenlijk. Zeker niet als je in de groei bent, omdat pijn in armen en benen dan sowieso vaker voorkomt. En misschien dat je gewrichtsklachten je ook gevoeliger maken voor groeipijn? Ik weet dat bijvoorbeeld bij hypermobiliteit (of HMS/EDS, heb ik zelf) het vaak voorkomt dat kinderen erg veel last hebben van groeipijnen, terwijl dat toch iets is dat in de gewrichten zit, en niet in de spieren. Ook is het zo dat door pijn in een gewricht je spieren vaak reageren. Ik heb bijvoorbeeld veel meer last van m'n schenen als m'n knieën erg pijnlijk zijn. Dat is logisch, want de spieren die over de knie lopen, lopen door in het onderbeen. En natuurlijk kan het ook zijn dat bij jou de pijn echt zowel uit de spieren als uit de gewrichten komt. Maar dat kan ik natuurlijk niet zeggen. Ik had gehoopt dat dat bij de dok misschien duidelijk was geworden.

Spreek je de kinderarts binnenkort nog, over die fysio?
edith,barbara
BerichtGeplaatst: 18-06-2007 1:22 Reageer met quote

Hoi Megan.
ik moet zeggen dat je klachten me veel doen denken aan HMS/EDS,zoals Heleen al zei.Ik heb zelf EDS.Misschien kun je dit eens aankaarten bij je kinderarts?Voor meer info zou je eens kunnen gaan kijken op ***********,daar hebben ze een forum met verschillende topics,daar vindt je veel info en herkenning.
groetjes en sterkte,Edith

Heleen
BerichtGeplaatst: 18-06-2007 12:46 Reageer met quote

Hm. Ik heb verschillende keren verwezen naar het draadje over hypermobiliteit, maar volgens mij nooit rechtstreeks gevraagd of je 'toevallig' hypermobiel bent? Heb het wel steeds in gedachten gehad hoor, maar vind dat ik ook weer niet al te grote gedachtensprongen moet maken, als je snapt wat ik bedoel. Maar kijk bijvoorbeeld eens op deze site om te zien of je iets herkent? Je hebt nooit dingen genoemd die wijzen op hypermobiliteit volgens mij, maar het klachtenpatroon kan er inderdaad bij passen.
edith,barbara
BerichtGeplaatst: 18-06-2007 15:25 Reageer met quote

Je hebt gelijk,Heleen.Ik heb het niet helemaal goed geformuleerd.Dank je voor de link,ik had even niet aan de forumregels gedacht.Megan, de reden waarom dat ik aan HMS/EDS denk is omdat ik omdat ik vroeger wel wat lenig was,maar niet hypermobiel.Ik had wel veel klachten.Pas toen ik in de 20 was konden ze op foto's zien dat m'n gewrichten (sub)luxeerden.EDS is gediagnostiseeerd toen ik 23 was.
groetjes Edith
Heleen
BerichtGeplaatst: 18-06-2007 16:31 Reageer met quote

edith,barbara schreef:
de reden waarom dat ik aan HMS/EDS denk is omdat ik omdat ik vroeger wel wat lenig was,maar niet hypermobiel.Ik had wel veel klachten.

Haha, de eerste keer dat iemand mij (op dat moment alleen mijn heupen, want daar had ik klachten) hypermobiel noemde was een arts-assistent revalidatie, die recht op z'n doel af ging met de volgende vragen: "ben je misschien erg lenig?" ik: "nou nee.." hij: "was je vroeger misschien erg lening?" ik: "nee, dat viel wel mee" hij: "vonden ándere mensen je misschien erg lenig?" ik: "ehm.. ja" (nu je 't zegt...) Punt is dat ik nooit echt gebruik gemaakt heb van m'n lenigheid, en m'n spieren niet erg lenig waren, maar de mobiliteit in m'n gewrichten was er dus wél. Ik heb bijvoorbeeld nooit de split en spagaat e.d. gekund, daarvoor moet je ook je spieren behoorlijk op kunnen rekken.. maar ik draai wel weer met gemak in lotushouding, en kan bijv. wel m'n handen plat op de grond zetten met gestrekte knieën. En ja.. die subluxaties natuurlijk. Maar het kan dus inderdaad zo zijn dat je jezelf niet 'lenig' vindt, en je tóch hypermobiel bent. Ik vond mijzelf altijd vrij stijf. Wist ik veel.. Rolling Eyes
Megan
BerichtGeplaatst: 18-06-2007 17:58 Reageer met quote

Hoi,

Wat weer veel reacties Shocked

Ik bespreek het wel met mijn vriendinnen maar die begrijpen het meestal niet. Vandaag deed ik niet mee met gym en mijn leraar vroeg me na de les hoe het nu ging. Hij weet ervan en vraagt soms hoe het nu gaat en of er vorderingen zijn. Ik vertelde dat ik naar de kinderarts was geweest. Hij geloofde me wel en het maakte niets uit als ik een keer niet meedeed. Dus ik ben wel blij dat hij me wel gelooft en niet denkt; oh, weer zo'n meisje die zich aanstelt.

Ik heb op de site over HMS/EDS gekeken en ik zie eigenlijk geen vergelijkingen. En toen ik in het ziekenhuis was, was er een assistente en de kinderarts zelf die mij onderzochten en naar me luisterden. En toen hebben ze volgens mij ook getest of HMS. Want ik moest bepaalde bewegingen doen met mijn armen en vingers en vervolgens hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat het niet zo was. Het is een beetje vaag. Rolling Eyes

Ik ga het nog met mijn moeder over hebben, dat ik misschien wel iets met fysio wil gaan doen. Morgen ga ik zwemmen met een vriendin van me Laughing

En ik ben helemaal niet lenig Embarassed

Groetjes Megan,,
edith,barbara
BerichtGeplaatst: 18-06-2007 23:05 Reageer met quote

OK,.Ik wens je veel kracht en wijsheid en hopenlijk vindt je een therapie die je klachten kunnen verminderen.
liefs Edith
Heleen
BerichtGeplaatst: 19-06-2007 10:14 Reageer met quote

Megan schreef:
toen hebben ze volgens mij ook getest of HMS. Want ik moest bepaalde bewegingen doen met mijn armen en vingers en vervolgens hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat het niet zo was.

Goed dat ze er wel naar gekeken hebben. Ik vind altijd dat juist kinderartsen hier alert op moeten zijn, omdat hypermobiliteit waarschijnlijk één van de meest voorkomende oorzaken is van (algehele) gewrichtspijnen in de kinder- en jeugdjaren. Maar dat is het dus niet bij jou.

Fijn dat je gymdocent begrip heeft voor je klachten en dat je daar even je verhaal kwijt kon. Gelukkig zijn er ook nog toffe leraren! Smile

Hoe ging het zwemmen?
Megan
BerichtGeplaatst: 19-06-2007 16:15 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben niet naar het zwembad geweest vandaag. Die vriendin waarmee ik zou gaan was ziek en ik moest nog onverwachts een toets inhalen. Ik heb met mijn vriendin afgesproken zowieos deze week te gaan, dus dat wordt misschien wel een avond.
Ik laat weten hoe het ging ! Wink
Heleen
BerichtGeplaatst: 08-08-2007 23:11 Reageer met quote

Hoi Megan, hoe gaat 't inmiddels met je?
Megan
BerichtGeplaatst: 10-08-2007 1:06 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb lang niets van me laten horen, sorry Embarassed
Het is inmiddels zomervakantie dus heerlijk relaxen en geen school. In de eerste week van de vakantie ben ik naar Spanje geweest, dat was echt leuk! Cool
Wel veel op slippertjes gelopen en na een tijdje hield ik het niet meer uit. Ik moest dan vaak wel even gaan zitten of gaan liggen, maar dat moet ik normaal thuis ook doen als ik iets gedaan heb.

Inmiddels heb ik wel een beetje doorgekregen bij welke activiteiten ik ergens last van krijg. Ik weet nu bijv. dat ik met lopen last van me benen en heupen heb maar niet van mijn rug of nauwelijks. En dat ik met lang zitten ook last van mijn benen heb maar grootendeels van mijn rug. En mijn armen doen weer zeer als ik iets moet tillen of als ik lang gefietst heb. Het is natuurlijk heel logisch dit maar toch.. voor mijzelf is het makkelijker Wink

Ik ben nog niet toegekomen aan het zwemmen, best wel erg eigenlijk. Ik beloof en zeg het telkens tegen mezelf maar dan kan het niet want er komt elke keer iets tussen. En mijn moeder wil het wel met mij gaan doen maar de ene keer wil ze wel en de andere keer niet. Motivatie is ook ver te zoeken in mijn omgeving. Confused

Sommige dagen gaat het best slecht met me, en andere dagen gaat het weer iets beter. Soms denk ik veel aan de pijn die ik heb en soms 'vergeet' ik het en heb ik gewoon lol met vriendinnen.

Maar ik kom wel dingen tegen die steeds moeilijker gaan, eigenlijk best stomme dingen. Trappen lopen gaat steeds slechter en bepaalde bewegingen doen gewoon zeer en dan realiseer ik dat dat gewoon toch niet goed is voor iemand van mijn leeftijd, ja, als je 90 bent oke. Maar dat zal iedereen wel hebben :p

En ja.. ik vind het toch wel fijn als ik er met iemand over kan praten en met mijn vriendinnen gaat dat op één of andere manier gewoon niet. Dat ik me rot voel hoeft echt niet het gespreksonderwerp van de dag te zijn maar een keertje zou wel fijn zijn. Ik bedoel; je wilt toch weten hoe een vriendin van je zich ECHT voelt. Tuurlijk, als vriendinnen vragen aan de telefoon of via msn; hoe gaat het? Dan zeg ik automatisch goed. En dan zeg ik wel een keer; mwah.. wel goed.. Maar dan krijg ik of geen reactie daarop of ze begrijpen het niet als ik zeg dat ik pijn of last van me benen heb. En dan kan ik me afvragen of het wel echte vriendinnen zijn en ik denk zelf dat het antwoord wel ja is, want ik kan ze midden in de nacht opbellen als er wat is maar het voelt gewoon niet goed om het met vriendinnen erover te hebben.

Mijn laptop is leeg.. Rolling Eyes en eerlijk gezegt val ik ook in slaap, ik vertel nog wel verder.

Groetjes Megan ,, Wink
Megan
BerichtGeplaatst: 14-08-2007 16:45 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben weer voor een paar dagen thuis.
Ik zou nog verder vertellen maar eigenlijk heb ik alles al verteld, denk ik. Smile
Vandaag gaat het best goed Smile

Groetjes,

Megan ;;
gerdi
BerichtGeplaatst: 15-08-2007 16:39 Reageer met quote

hooj megan,,

ik ben gerdi, een meisje van net 15 jaar.
ik heb ongeveer dezelfde klachten als jou en loop nu sinds een jaar bij allerlei artsen.
hier onder komt mijn verhaal, misschien heel lang dradig en als je het niet wil lezen hoef het niet!

mijn verhaal:
het begon allemaal met m'n enkels.
ik ging nogal vaak door m'n enkels en daarvoor foto's laten maken in het ziekenhuis.
m'n enkelbanden waren uitgerekt, maar ik was nog te jong om eraan geopereerd te worden.
dus werdt ik doorgestuurd naar een fysiotherapeut.

daar werdt ik helemaal onderzocht en kwamen ze erachter dat ik nogal scheef liep en dus kwam het erop neer dat ik steunzolen moest en allerlei oefeningen moest doen.'
zodat ik weer recht zou moeten lopen.
ik volleybal 2x in de week 1,5 uur en speel ong. 2 wedstrijden per week.
dus best intensief, daarnaast ging ik 3x per week naar de fysio

en langzaam werdt ik moe.
dus de fysio afgebouwd naar 1x in week, maar nog steeds veel oefeningen thuis doen.
ik bleef moe en begon er ook klachten bij de krijgen in m'n rug.

dus kreeg ik ook manuele therapie.
dat hielp niks en m'n rug werdt ingetapt zodat die meer rust kreeg en ik dus minder moe zou moeten worden.

ondertussen trainde ik met volleybal nog maar 1x in de week en speelde af en toe eens een wedstrijd, omdat ik het niet meer vol kon houden.

de fysio dacht aan een hernia, dus maar weer naar het ziekenhuis toe voor onderzoeken.
mijn klachten leken er op een hernia.
maar de orthopeed kon niet verklaren waar de klachten van mijn heupen en knieen vandaan kwamen(want die begon ik ook langzaam te krijgen).

toch maar een mri-scan, waar niks uit kwam, dus weer terug naar de fysio.
ik was helemaal wanhopig, want wat kon de fysio nog voor mij betekenen??

toch maar een afspraak gemaakt bij de fysio en die wou gwoon weer met mij gaan oefenen. dus heel voorzichtig weer wat oefenen,
ondertussen ook weer meer gaan volleybal om m'n spieren toch soepel te houden.

maar de klachten werden niet minder, dus de fysio wist ook niks meer voor mij,
dus moest ik maar naar de huisarts.
de huisarts kwam aan met een lullig praatje dat het allemaal maar groeipijnen waren en dat het vanzelf overging!!
en ik eerst maar een tijdj aan de pijnstillers moest.

die hielpen, dachten we, maar toen de keur op was begonnen de klachten weer te komen.
dus weer terug naar de huisarts,
nog maar een keur,,want veel zal je niet meer groeien zei de huisarts.
na die keur wou m'n moeder weer een afspraak maken,,
maar de huisarts zei dat het gwoon tussen m'n oren zat, omdat niets hielp. hij wil niks..:S

ook ik heb last van mensen die zeggen dat ik me aanstel, terwijl ik probeer de gewone dingen te doen,
de ene dag gaat beter als de andere dag, dus weet van te voren niet of ik de week erna mee kan doen,
best lastig!!

liefs Gerdi
ps: als je wil mag je mij wel toevoegen op msn;)
Megan
BerichtGeplaatst: 16-08-2007 13:00 Reageer met quote

Hoi Gerdi, ik hoef hier geen antwoord te geven. Ik heb je toegevoegt op msn en daar praten we nu dus ja Razz

Liefs megan
Heleen
BerichtGeplaatst: 24-08-2007 10:49 Reageer met quote

Hé meiden,

Ik had eerder willen reageren, maar ben net terug van een heerlijke en in mijn ogen welverdiende vakantie. Was in geen jaren op vakantie geweest, dus zie dit echt als een cadeautje. Maar genoeg hierover, ik klets m'n omgeving al de oren van het hoofd met verhalen over de vakantie Wink.

Megan: goed dat je door begint te krijgen welke activiteiten klachten geven. Dat inzicht kun je goed gebruiken, en daarmee kun je ook je klachten weer beïnvloeden door bijv. op tijd te stoppen met die dingen waarvan je weet dat het achteraf klachten gaat geven. Natuurlijk is het moeilijk om je grenzen aan te geven en je er zelf aan te houden als je zo jong bent, maar je zult zien dat als je consequent blijft, dat wel degelijk effect heeft. Ik ga zelf bijvoorbeeld iedere middag een uurtje liggen, en dat maakt het voor mij mogelijk de rest van de dag door te komen. Ik was 18 of 19 toen ik voor het eerst die raad kreeg van m'n behandelaars, en vond dat eigenlijk een belachelijke gedachte.. als je 19 bent, ga je toch geen middagdutje doen? Maar toen ik merkte dat ik er minder pijn door had, en de rest van de dag beter door kon komen, ging ik er toch in mee. Inmiddels kan ik echt niet meer zonder, maar mijn klachten zijn ook verergerd in de loop van de tijd.

Ik denk in jouw geval, Megan, dat de sleutel is een juiste afwisseling van activiteiten. Als je merkt dat lang lopen of staan klachten geeft in je benen, en lang zitten in je rug, dan moet je er dus voor zorgen dat je niet te lang staat, maar ook niet te lang zit. Dus ga je bijvoorbeeld een eindje lopen of de stad in oid, zorg dan dat je halverwege even een paar minuten uitrust op een bankje. En moet je lang zitten, op school bijvoorbeeld, bespreek dan met docenten dat je af en toe even wat heen en weer mag lopen in het lokaal, zeker bij extra lange lessen of toetsen. Vraag bijv. bij zulke lessen of je achterin mag zitten, zodat andere leerlingen geen last van je hebben. Of loop gewoon iets vaker heen en weer naar het toilet, dat kan ook natuurlijk Wink. Mijn omgeving is inmiddels al lang van mij gewend dat ik soms tijdens vergaderingen e.d. even ga staan en rond m'n stoel loop ofzo, dat is geen enkel probleem.

Wat ik verder nog wilde zeggen: als je het fijn vindt om af en toe te praten, dan mag je me gerust een mailtje sturen (m'n adres staat in m'n profiel) en kan ik je evt. toevoegen aan MSN (daar gebruik ik een ander adres voor, dus mail me dan eerst even). Dat geldt voor jou natuurlijk ook, Gerdi.

Gerdi, het is hier vaker genoemd, maar ben je toevallig hypermobiel? Want hypermobiliteit is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak voor gewrichtsklachten bij jongeren, en omdat je schrijft dat je vaak door je enkel gaat, zou het best eens kunnen dat dit bij jou ook een rol speelt. Ik geloof dat er al ergens een plaatje is geplaatst van enkele kenmerken, misschien herken je daar iets in?

Nog even over pijnstillers: je schrijft dat de pijnstillers leken te helpen, maar dat de klachten terugkwamen toen je ermee stopte. Dat is heel logisch, want met gebruik van pijnstillers pak je de oorzaak niet aan. Het onderdrukt dus de pijn wel, maar tenzij je iets hebt dat in die tijd vanzelf overgegaan is, zal de pijn altijd terugkomen als je stopt met de medicatie. In die zin kun je dus ook niet spreken van een "kuur", want het gaat alleen om symptoombestrijding. Dat kan soms wel heel nuttig zijn, omdat je dan beter kunt functioneren en je bijvoorbeeld gemakkelijker beweegt, waardoor je secundaire klachten voorkomt (als je bijv. verkrampt gaat lopen door pijn, kun je daar weer andere klachten door krijgen). Maar bij chronische (langdurige) klachten kan het hooguit een tijdelijke oplossing zijn, tenzij het noodzakelijk is om voor langere tijd pijnstillers te gebruiken.

Het verhaal van "groeipijnen" zal iedereen met gewrichtsklachten die al op jonge leeftijd begonnen wel bekend voorkomen. Maar bij echte "groeipijnen" gaat het om pijn in het midden van een (onder)been of arm, en niet om gewrichtspijnen. Soms kunnen klachten inderdaad een korte periode bestaan en groei je er als het ware uit, maar persoonlijk vind ik het een beetje een dooddoener van een huisarts om alles maar "groeipijnen" te noemen, enkel en alleen vanwege de leeftijd van de patiënt. Heb je langdurige klachten, dan moet dat goed onderzocht worden, en niet zomaar afgedaan worden.
Megan
BerichtGeplaatst: 29-08-2007 20:43 Reageer met quote

Heey, zelf ook een late reactie Embarassed

Ik ben zelf druk geweest met werken en ik heb me niet lekker genoeg gevoeld om een reactie te plaatsen.
Na een dagje uitrusten gaat het nu wel weer, ik ga zo naar bed maar ik wilde toch nog even iets van me laten horen.

Vakantie is het lekkerste wat er bestaat! Ik moet jammer genoeg over een week weer naar school, en best spannend 4havo Smile

Af en toe even een uurtje slapen vind ik ook raar maar ik weet zelf dat het helpt de dag door te komen en nog dingen 's avonds te doen bijvoorbeeld afspreken met vriendinnen. Vooral het nu vakantie is, is het mogelijk.

Ik besef nu inderdaad dat ik niet te lang hetzelfde moet doen. Als ik ga winkelen met vriendinnen ga ik regelmatig even zitten, het helpt toch een klein beetje. Als ik even mijn kamer heb opgeruimd ga ik even liggen op me bed en tv kijken en daarna kan ik weer verder. Eerst wilde ik dit niet inzien omdat ik het belachelijk vond dat je als 15 jarige hier rekening mee moest houden Shocked

Trouwens, een week geleden was de pijn zo erg dat ik bijna niets meer kon. Mijn ouders willen toch dat er verder onderzoek wordt gedaan en daarom heeft mijn moeder voor 26 september een afspraak bij de kinderarts gemaakt. Dit vind ik wel fijn want de kinderarts had ook gezegt dat als de klachten erger worden dat ik dan terug moest komen. Dus ik ben benieuwd..

Ik ga nu slapen, ben best moe Wink
Groetjes Megan
gerdi
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 18:41 Reageer met quote

hooj,,

net mijn eerste weekje school gehad, het was heel erg zwaar. de boekentas en alles wat daar bij komt.
elke avond om half 9/ 9 uur op bed. ik kon echt niet langer volhouden.
vandaag m'n nieuwe leraar gym alles uit gelegt enzo, hij reageerde heel begrijpelijk en zal rekening met mij houden!! dus dat gaat wel goed!!

nou ze zeiden eerst dat het wel hypermobiel was,
maar daar zijn ze weer van teruggekomen.
want heb nooit iets uit de kom, alleen kan wel m'n knieen overstrekken en heb zwakke enkels.
dus geen hypermobiel!!
maar ze weten ook niet wat het wel is..:S

de pijnstillers slik ik alleen in tijd van veel pijn.
dus bijvoorbeeld naar een inspanning. en de huisarts wil niet dat ik ze op recept krijg, daar ben ik nog te jong voor..

xx Gerdi
Megan
BerichtGeplaatst: 25-09-2007 21:54 Reageer met quote

Zo, weer een maandje geleden Surprised

Ik ben zondag met mijn moeder naar het zwembad geweest. Ik heb 40 minuten banen getrokken, het was echt lekker! Wel iedere keer gerust en mijn armen deden wel zeer maar ja,, dat vond ik wel logisch. Ik voelde me daarna best wel goed, dus ik dacht dat het wel ging. Maar 's avonds kwam de pijn weer zo erg terug Sad ben gister en vandaag ziek thuis gebleven van school, het ging gewoon niet. Na 2 dagen uitrusten en slapen gaat het nu wel weer. Ik ga morgen weer naar school en de kinderarts Surprised Ben best wel zenuwachtig..
Maar ja, opzich wel fijn want zo gaat het ook niet langer.

Groetjes Megan.
Megan
BerichtGeplaatst: 26-09-2007 17:14 Reageer met quote

Heej Smile

Vandaag uit school naar de kinderarts geweest. Na het verhaal gingen ze overleggen en kwamen ze terug met de conclusie dat hij het absoluut niet wist wat het zou kunnen zijn.

Ik dacht; oh god, niet weer, zó radeloos :sip:
Hierna nog wat gesproken, en hij wilde mij doorverwijzen naar het Sophia kinderziekenhuis. Voor een second opinion en dat ze misschien daar wel wisten wat het zou kunnen zijn.
Ik was hier dan wel een beetje opgelucht over.

Toen we net wilden gaan wilde hij nog even naar mijn nek kijken en vond dat het dikker was geworden dan de vorige keer. Het was mijn ouders en ikzelf nog nooit opgevallen maar de dokter blijkbaar wel. Hij wilde bloed laten prikken (TSH enzo) op schildklierafwijkingen en een echo van de schildklier laten maken.

Ik moet nu dus 8 oktober de echo laten maken in het ziekenhuis en dan een week later de resultaten van het bloedonderzoek en de resultaten van de echo bespreken met de arts. Ik hoop dat hier wat uitkomt.

Groetjes Megan Wink
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Pijn in knieën, heupen, rug, enkels, etc
Pagina 4 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring