Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Pijn in knieën, heupen, rug, enkels, etc
Auteur Onderwerp: Pijn in knieën, heupen, rug, enkels, etc
Megan
BerichtGeplaatst: 05-01-2007 18:07 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben niet nieuw hierzo, ik heb al eerder mijn verhaal uitgelegt maar toen heb ik niet zo veel aan de reacties gehad. Maar toch bedankt aan de mensen die toen gereageerd hebben.
Sinds 3 jaar heb ik last van mijn knieën.Dat word steeds erger en sinds ong. 1 1/2 jaar ong. ook last van mijn heupen, rug enkels en gewoon mijn hele benen. Soms ook mijn schouders erbij. Daarbij ben ik ook een tijdje al moe, duizelig, misseljk.

Ik ben toen naar de huisarts geweest en die heeft mij doorverwezen naar mijn 1e fysio. Ik had toen nog alleen last van mijn knieeën.Die verwees mij weer door naar de podoloog, voor steunzolen, ik heb namelijk een beenlengteverschil, die heb ik een tijdje gedragen, totaal geen verbetering alleen maar meer pijn en de pijn in me heupen en me rug kwamen erbij. Toen ben ik weer naar de huisarts gegaan en toen naar een andere fysio doorverwezen. Mijn 2e fysio had gelijk bij de eerste afspraak ' retropattelaire chondropathie ' vastgesteld. Ik was blij dat ik eindelijk wist wat ik had. Dat verklaarde mijn pijn. Deze diagnose werd ong. half jaar geleden vastgesteld.(misschien iets meer dan een half jaar.) Daarna heb ik ongeveer 2 maanden bij de fysio gelopen, weer geen resultaat, de pijn werd erger. Toen was het zomervakantie en ben ik terug gegaan naar de huisarts. Dat was ong. 2/3 maanden geleden. Die heeft bloed geprikt bij mij en ik had geen ziekte van pfeiffer of reuma. Ze zei dat ze daar op had getest. Vervolgens heeft ze mij doorverwezen naar 'mensendieck therapie'. Daar ben ik nu een paar keer geweest. Nog niet zoveel dat ik kan zeggen of het gaat helpen. Alleen nu is de pijn al een paar maanden zo erg dat ik echt gek word. Ik ga gewoon fietsen naar school en ik doe leuke dingen met vrienden maar aan het eind van de dag ben ik kapot. Lichamelijk helemaal moe en uitgeput. De volgende morgen is het ergst, zo'n stijfheid in mijn benen en spierpijn. Ik sport niet meer want dat gaat niet meer.
Nou denk ik dat het misschien iets anders is dan dat retropattelaire chondropathie. Dat kan nameljk nooit de pijn in me knieeën, heupen, rug, enkels, spierpijn, misselijk, duizelig, pijn in me ribben veroorzaken.

Hebben jullie misschien enig idee?? Ik ben namelijk bang voor jeugdreuma of een andere ziekte. Jeugdreuma kan je namelijk niet altijd aan het bloed zien.
Groetjes,
Megan

Alvast erg bedankt. Ik weet me geen raad meer Rolling Eyes

p.s. er zijn trouwens nooit foto's gemaakt.
unsaid
GastBerichtGeplaatst: 05-01-2007 20:10 Reageer met quote

Ja ik kan het niet verklaren megan zou het niet weten wat het kan zijn maar blijf het vreemd vinden heeft het niet met een houding te maken ofzo ik b4edenk ook maar wat
maar het is vreselijk irritant ik ken het wel ik heb dus ook retropattelaire chondropatie overbelaste polsen ( zeg maar soort rsi) dus als ik te veel doe belast ik te veel en scolise in rug ( vooraL DOOR BUKKEN nog meer last rug ) bij mij is retro ook nooit vast gesteld door middel foto´s
ja het is lastig om soms door te gaan maar je moet toch wel positief blijven denken ook al is dat moelijk ik weet het
Megan zei::
Ik ga gewoon fietsen naar school en ik doe leuke dingen met vrienden maar aan het eind van de dag ben ik kapot.
hoe ver is je school fietsen dan ????
en leuke dingen doe ik ook zoals uitgaan is mijn uit laat klep van hele week werken
en iedere dag oefeningen doen
Megan
BerichtGeplaatst: 05-01-2007 20:30 Reageer met quote

Hey, mijn mensendieck therapeut kijkt ook naar mijn houding maar hij zegt dat het wel meevalt. Hij had erger verwacht en hij kan mijn pijn ook niet verklaren. Maar aan mijn houding werk ik dus. Mijn school is 15 min. fietsen en dat gaat soms goed, soms niet. Leuke dingen met vrienden bedoel ik; shoppen, filmpje pakken enzo. Ik doe elke dag mijn oefeningen die ik van de mensendieck therapeut heb gekregen. Ik blijf positief maar soms zak ik gewoon even door.
Heleen
BerichtGeplaatst: 06-01-2007 14:44 Reageer met quote

Megan schreef:

Nou denk ik dat het misschien iets anders is dan dat retropattelaire chondropathie. Dat kan nameljk nooit de pijn in me knieeën, heupen, rug, enkels, spierpijn, misselijk, duizelig, pijn in me ribben veroorzaken.

Dat klopt. Pijn in heupen en enkels zou er misschien nog mee samen kunnen hangen door een verkeerd looppatroon, maar de schouders, de ribben en de andere klachten die je noemt.. het lijkt mij sterk dat dat vanuit je knieën zou komen. Op jouw leeftijd had ik ook (al) dit soort klachten. Volgens m'n toenmalige huisarts had ik rpcp, en toen ik ook klachten kreeg in m'n polsen, schouders, heupen en enkels, dacht ik: "och, dat zal er wel bij horen". En ik hobbelde gewoon door. Pas jaren later bleek wat er werkelijk aan de hand was. (Zie draadje over hypermobiliteit)

Quote:
Hebben jullie misschien enig idee?? Ik ben namelijk bang voor jeugdreuma of een andere ziekte. Jeugdreuma kan je namelijk niet altijd aan het bloed zien.

Dat laatste klopt ook. En er zijn nog veel meer vormen van reuma die niet op die manier aan te tonen zijn. Maar mijn eerste vraag aan jou zou zijn: praat je hier wel eens over met je ouder(s)? Wat zeggen die er van? Je bent nog vrij jong, dus ik neem aan dat als jij bijvoorbeeld naar de huisarts gaat, je dit ook met hen bespreekt. En als jij je zorgen maakt, kun je dat volgens mij het beste uitspreken, zowel tegen je ouders als je huisarts. Zou jij bijvoorbeeld graag door een specialist gezien worden, dan kan het helpen als je ouders achter je staan wanneer je dit aan je huisarts vraagt. Foto's zullen waarschijnlijk niets bijzonders laten zien, hoewel je dat natuurlijk nooit weet. Maar gezien je klachten en dan vooral het feit dat het al zo lang duurt en je er zo veel last van hebt, denk ik dat het helemaal niet gek is om het eens te laten beoordelen door bijv. een kinderarts of (kinder)reumatoloog.
Megan
BerichtGeplaatst: 06-01-2007 14:50 Reageer met quote

Ik heb dat toen tegen mijn huisarts gezegt, dat ik bang was voor jeugdreuma. Mijn moeder was daar ook bang voor. In mijn bloed was niets te zien. Nou kan je reuma niet altijd in het bloed zien maar toch. Ik wacht nog eerst de mensendieck therapie af en dan ga ik wel weer naar de huisarts, ik heb nu een nieuwe, benieuwt wat zij ervan zal zeggen. Ik denk inderdaad wel dat ik dan om een verwijskaart naar het ziekenhuis zal vragen, inderdaad voor naar een kinderarts of een kindereumatoloog. Want ik blijf wel positief maar met vrienden kan ik er niet over praten, die snappen het nooit, en mijn moeder eigenlijk ook niet altiijd.
Bedankt voor je reactie
Groetjes,,,
Megan
Heleen
BerichtGeplaatst: 07-01-2007 11:04 Reageer met quote

Lastig is dat hé, als mensen om je heen je niet begrijpen als je pijn of beperkingen hebt. Zeker als je jong bent, zul je dat vaak tegenkomen. Mensen redeneren dan: je bent jong, ziet er goed uit, dus wat zou je nu eigenlijk kunnen mankeren? Iedereen die een onzichtbare aandoening heeft loopt daar wel eens tegenaan.

Maar goed dat je weer naar de huisarts gaat. Het beste kun je denk ik uitleggen dat je je zorgen maakt, en dat je echt wel heel veel klachten hebt. Dat je daarom graag wilt dat er eens een specialist naar kijkt. En een beetje redelijke huisarts zal daar ook vast aan mee willen werken als je je klachten uitlegt. Succes!
Megan
BerichtGeplaatst: 07-01-2007 15:08 Reageer met quote

Ja, dat is inderdaad lastig als mensen om je heen je niet begrijpen. En ook als je dan zegt dat je even niet mee kan doen met gym of niet meer aan een sport doet denken ze gelijk dat je je aanstelt. Ik ga niet gelijk naar de huisarts, met mijn mensendieck therapeut ga ik deze week naar een hotel en dan daar sporten, zwemmen en oefeningen doen, dat was eigenlijk na aanleiding omdat ik zei dat ik sporten wel erg leuk vind maar het gewoon niet meer gaat.

Groetjes,,,
Megan
Megan
BerichtGeplaatst: 08-01-2007 19:43 Reageer met quote

Ik had een tijdje gelezen al wat gelezen over een b12 tekort. Ik heb er toen niet meer aan gedacht maar toevallig las ik gisteren weer een stukje over b12 tekort. Veel van die symptomen herken ik ook, zou dat ook mijn klachten kunnen veroorzaken?
Heleen
BerichtGeplaatst: 09-01-2007 10:48 Reageer met quote

Megan schreef:
Ik had een tijdje gelezen al wat gelezen over een b12 tekort. Ik heb er toen niet meer aan gedacht maar toevallig las ik gisteren weer een stukje over b12 tekort. Veel van die symptomen herken ik ook, zou dat ook mijn klachten kunnen veroorzaken?

Over het algemeen horen daar meer specifieke klachten bij (bijv. tintelingen, gevoel 'op watten' te lopen). Maar een reumatoloog sluit als het goed is dit soort oorzaken ook uit.
Megan
BerichtGeplaatst: 09-01-2007 15:37 Reageer met quote

Oke, dankjewel.
L1la
BerichtGeplaatst: 18-01-2007 14:55 Reageer met quote

Je klachten lijken ook heel erg veel op die van fibromyalgie
Megan
BerichtGeplaatst: 18-01-2007 15:32 Reageer met quote

Ja, L1la, daar had ik zelf ook over gelezen en dat dacht ik ook. Maar dat komt toch niet voor bij meisjes van mijn leeftijd? Ik heb gelezen dat dat pas mensen vanaf 20 jaar ongeveer treft. ?????
nomen nescio
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2007 15:56 Reageer met quote

Hoeft niet hoor.
Ik ken een meisje die FM vanaf haar 13 e heeft

Gelukkig is het wel bijna meteen ontdekt, niet dat er dan wat aan te doen is maar het scheelt je een boel onderzoeken en medishoppen.
Megan
BerichtGeplaatst: 18-01-2007 16:01 Reageer met quote

Ja oke, dan zou het inderdaad dat wel kunnen zijn. Ik ga binnenkort weer naar de huisarts en dan kan ik het gelijk vragen. Dankje,,,
Megan
BerichtGeplaatst: 09-02-2007 21:38 Reageer met quote

Hallo, ik ben vandaag naar de huisarts gegaan. Ik was de pijn helemaal zat en wilde hulp. Ik heb mijn klachten uitgelegt en ze heeft me onderzocht. Ze kon niets zien, ze vond dat het geen jeugdreuma of wat dan ook kon zijn. Want het was in mijn bloed niet te zien en ze wilde geen foto's laten maken. Specialist vond ze ook niet nodig. Ik was eigenlijk geirriteerd en teleurgesteld. Ik moest ermee zien te leven en misschien gaan zwemmen, zou ik toch in beweging blijven want ik doe niet meer mee met gym. Ik heb er nu wel met mijn ouders over gepraat want ik was/ben hierdoor echt verdrietig, Iedere dag pijn en nog steeds geen diagnose/resultaat. (Mensendieck therapie doe ik trouwens niet meer.) Maar ja.. ik wacht het even af en dan zie ik wel weer verder. Hebben jullie nog tips hoe ik de dag door kan komen, ik word een beetje gek van dat de mensen mij niet begrijpen. Groetjes...
L1la
BerichtGeplaatst: 10-02-2007 17:45 Reageer met quote

Is niet een van je ouders mee gegaan naar de HA? Het is toch niet normaal dat je HA je zo met deze klachten door laat lopen.
Ik zou toch nog een keer om een verwijzing vragen naar een reumatoloog en deze keer een van je ouders meenemen, die kunnen je helpen om je woorden kracht bij te zetten.

Ik heb zelf fibromyalgie en het onbegrip van andere is zeer herkenbaar, de ene keer kan ik iets wel en de andere keer totaal niets.
Het blijft wel belangrijk om in beweging te blijven misschien toch beter om wel mee te gymen, maar dan in een lager tempo. Leg het uit aan je leraar, schrijf het desnoods op.
Het is zoeken naar de middenweg, niet teveel doen maar ook niet te weinig.

Heel veel sterkte meid
Megan
BerichtGeplaatst: 10-02-2007 17:50 Reageer met quote

Hoi, mijn moeder is meegegaan en die zei dat ze bang was voor een vorm van reuma en de huisarts zei toen dat we daar ons niet druk om hoefden te maken. Ik wil ook een verwijzing maar ik durf het niet te vragen en mijn ouders gaan misschien wel terugbellen en vragen om een verwijzing maar die krijg je ook niet zomaar mee. De huisarts heeft gezegt dat het misschien ook wel over kan gaan en dat ik er mee moet leren leven. Ik heb er zelf ook al aan gedacht om weer mee te gaan doen met gym, ik had al met mijn leraar gepraat en die begreep het wel, gelukkig maar, want klasgenoten en vriendinnen denken vaak dat ik me een beetje aanstel terwijl dat juist niet zo is. Op zoek gaan naar een middenweg: ga ik inderdaad doen. Gelukkig fiets ik elke dag naar school dus dan heb ik nog iets van beweging.

Dankje,,,
Groetjes
L1la
BerichtGeplaatst: 11-02-2007 13:28 Reageer met quote

Als een HA zegt dat het "misschien" kan over gaan of dat je "ermee moet leren leven" zou ik toch wel willen dat een specialist er naar keek.
Ik weet hoe het is om in onzekerheid te zijn,geestelijk en emoitioneel is dit heel moeilijk, je voelt je erg eenzaam want er is niemand die jouw pijn voelt en echt begrijpt wat het met je doet. Ik heb heel wat traantjes gelaten, niet van de lichamelijke pijn!!
Daar kan je HA ook hulp voor vragen
"Want wie gaat jouw helpen om op jouw leeftijd daarmee te leren leven????"
Megan
BerichtGeplaatst: 11-02-2007 13:39 Reageer met quote

Ja inderdaad. Ik heb ook al wat traantjes gelaten, van de pijn maar ook omdat mijn ouders en de rest van mijn omgeving het niet altijd begrijpen. Ze denken dat het wel meevalt en dat je je aanstelt. De huisarts merkte dat ik me niet goed voelde en wil ook op een spreekuur met mij over praten maar ik was toen niet in staat om een afspraak met haar te maken. Ik was boos omdat ze weer niet wist wat het kon zijn. Het kan zo over zijn maar het kan ook nog een paar jaar duren. Ik wil dat ook wel gaan doen, erover praten met de huisarts. Zelfs dit helpt al voor mij, praten met mensen via internet die ook elke dag pijn hebben.
Gast
BerichtGeplaatst: 12-02-2007 19:27 Reageer met quote

Heb je al eens laten controleren op de schildklier?
Voor meer informatie kun je misschien eerst kijken op de site van de patientenvereniging: ********
Als je bloed laat testen, zullen ze zeker de TSH meten, maar dring er op aan dat ze ook zeker de T4 en T3 meten.
Succes

Index > Spier- en gewrichtsklachten > Pijn in knieën, heupen, rug, enkels, etc
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring