Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > reusceltumor
Auteur Onderwerp: reusceltumor
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 25-03-2013 16:44 Reageer met quote

beste Wil
ik zou eens naar België gaan naar ziekenhuis Pellenberg bij Leuven naar dokter Samson. Die is gespecialiseerd op het gebied van bottumoren. Ik werd, met mijn tumor op het heilighbeen, ter grootte van een appelsien,na een maand observatie geopereerd. Nu zijn we twee jaar later en ik ben zo goed als genezen verklaard.Goede moed.
Hilde
Khanada
BerichtGeplaatst: 22-04-2013 17:09 Reageer met quote

Twee weken geleden is er een bobbel uit mijn duim gehaald. Conclusie na de operate: reusceltumer. De specialist wist volgens mij ook niet goed wat hij ermee aan moest en bleef vooral zeggen dat het goedaardig is. Thuis ben ik met het verslag van de patholoog op internet gaan kijken en ben enorm geschrokken. Als ik dit forum lees, is de kans dat het terugkomt wel heel erg groot en zelfs amputatie is dan een mogelijkheid.

Met de controle was het voor de arts afgedaan, al mocht ik contact opnemen met vragen. Ik heb een nieuwe afspraak gemaakt, want als ik het zo lees, is controle wel erg belangrijk. Wat als hij dat niet nodig vindt? Kan ik er dan op staan dat het toch gebeurt? En hoe vaak zou het moeten?

En in het verslag van de patholoog lees ik dat de randen reuscelvrij lijken te zijn, maar dat dat niet met zekerheid is te zeggen. Hoeveel hoop kan ik hieruit putten?

Verder lees ik hier vooral over reusceltumoren die terugkomen. Zijn er ook positieve verhalen? Aan welke percentages recidive moet je denken?
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 22-04-2013 20:08 Reageer met quote

beste Khanada

bij mij is een reusceltumor uit mijn zitbeen gehaald. Het was een moeilijke operatie want mijn zitbeen was bijna helemaal weggevreten. Eeen reusceltumor voedt zich met bot.De holte die de tumor maakte, wordt terug opgevuld. De kans op hervallen is 30%. Ik ben na twee jaar (zo goed als) genezen verklaard. Ga zeker naar een specialist in bottumoren, hij moet er uit. Ga naar een universitaire kliniek. Woon je België dan raad ik je het ziekenhuis Pellenberg aan, dat werkt samen met het universitaire ziekenhuis van Leuven. Ik begrijp niet goed dat je verder wordt gestuurd.
veel sterkte en succes
Hilde
Khanada
BerichtGeplaatst: 22-04-2013 23:30 Reageer met quote

Beste Hilde,

Bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat je zo goed als genezen bent verklaard. Bij twee jaar ligt dus ongeveer de grens?

De reusceltumor in mijn duim zat voor zover ik weet niet in mijn bot, maar ernaast. Ik weet ook niet of het bot is aangetast. De tumor is weggesneden uit het vlees, tot aan het bot. Bedoel je dat dat niet voldoende is?

Ik woon in Nederland, maar ben niet geholpen in een universitair ziekenhuis. De tumor is pas na de operatie bekeken. Oorspronkelijk dachten ze dat het een ganglion was. Bij een echo bleek dat niet zo te zijn, maar ze wisten niet wat het wel was. Pas toen het weefsel onder de microscoop werd bekeken, zagen ze dat er talrijke reuscellen waren.

Groet, Khanada
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 22-04-2013 23:58 Reageer met quote

Oef, ik dacht dat de tumor was blijven zitten, Als hij weggehaald is , zal het wel OK zijn, Moest hij terug komen, zou ik naar Pellenberg gaan. Bij mij hebben ze, samen met vier zware patiënten, een nieuwe methode toegepast. Bij vier van de vijf patiënten is alles goed gekomen en dat gaat over weggewreten ruggenwervels enzo. En vier op vijf is toch al beter dan 30%. De techniek is splinternieuw, ze werken met botenten. Maar hopelijk ben je er in één keer vanaf! groetjes Hilde
Khanada
BerichtGeplaatst: 25-04-2013 11:08 Reageer met quote

Gisteren heb ik een gesprek met de arts gehad. Hij heeft ruim weggehaald en zei dat de kans dat het terugkomt klein is. Het bot was niet aangetast, behalve dat hij erover heeft geschraapt. Ik houd hier maar aan vast. Ik heb wel een afspraak over een half jaar. Met wat ik hier lees, lijkt dat me wel verstandig. De bobbel op mijn duim heb ik in de zomer van 2012 ontdekt en was vrij klein. Hopelijk was ik er op tijd bij. De arts bij het eerste gesprek gaf me de keuze, weghalen of niet (pas na de operatie bleek dat het om een reusceltumor ging). De tumor zat op mijn duim en ik had er last van, dus ik koos voor weghalen. Gelukkig maar. Nu de duim laten genezen en hopen dat het niet terugkomt.
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 25-04-2013 19:43 Reageer met quote

heel veel succes!
Iris D
BerichtGeplaatst: 17-05-2013 9:01 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Misschien langs deze weg ook even mijn verhaal. Eind januari 2013 kreeg ik pijn aan mijn nek/schouder met uistraling naar mijn arm (ik had ongeveer een week klachten). Ik ging naar de huisarts en kreeg onstekingsremmers voorgeschreven maar die werkten niet en na een week moest ik laten weten of het beter ging, het beterde niet. Dan wilde hij via bloedanalyse uitsluiten of het geen reuma was. Ik heb dan gevraagd of het mogelijk was een radiografie te maken in het ziekenhuis. Hij maakte een afspraak voor mij dezelfde week nog in het ziekenhuis. Daar kreeg ik een uur na de radiografie telefoon van mijn huisarts met de vraag of ik zo snel mogelijk terug naar het ziekenhuis kon gaan bij de neurochirurg. Hij zei dat het misschien mogelijk was dat ik grote hoeveelheden antibiotica zou moeten nemen. 2 uur later had ik een afspraak. De neurochirurg liet me weten dat ik moest geopereerd worden, dat mijn halswervel beschadigd was (gekristalliseerd) met gevaar voor tetraplegie (verlamming). De pijn in mijn arm was al het begin van neurologische uitval. De dag nadien werd ik opgeroepen voor een MRI-scan (6 februari 2013) en dan is de neurochirurg direct bij mij gekomen en gezegd dat hij me de dag nadien wilde opereren. Ik ben dus in het ziekenhuis gebleven. Ik wilde nog naar een ander ziekenhuis voor een 2de opinie (want ik vond operatie wel zeer drastisch) maar er was geen tijd, het was te urgent. Er volgden dan de standaardonderzoeken voor een operatie (wat voor mij allemaal nieuws is gezien ik nog nooit geopereerd was), de neuskeeloorspecialist heeft ook nog via de neus onderzoek gedaan, omdat ze eerst nog dachten aan tuberculose (buiten de longen) maar dat was het dan niet. Op de MRI-scan was ook te zien dat de ruimte in mijn slokdarm sterk versmald was. Na de eerste operatie bleek het te gaan over een reusceltumor (bottumor die de halswervel had aangetast (c7)), langs de voorkant, ik had ook wel vaak keelpijn, dus waarschijnlijk daardoor maar weinig neurologische klachten. Na onderzoek in het labo bleek het een primaire bottumor te zijn (zonder uistraling naar de longen), een reusceltumor (giant cell tumor/tumeur à cellules géantes) die goedaardig is, maar die wel mijn halswervel (C7) had aangetast, een agressieve maar goedaardige tumor.

Er volgden dus nog 2 operaties, met telkens een week tussen. 2 langs de voorkant (7 en 14 februari), waarbij ze ook een stukje bot uit mijn heup hebben gehaald (de 2de keer) en in mijn nek in een ??kooitje?? geplaatst. En de laatste operatie (22 februari) langs de achterkant van mijn nek, dat was de meest pijnlijke en ingrijpende: wervel c7 volledig verwijderd en fixatie (met een artrodese) van c5c6t1t2t3 ?. Dit laatste heet ''artrodese'' (een soort protese dus in de nek)


De neurochirurg zei ook dat dit zodanig zeldzaam is dat hij zich moest vertrouwen op wat er in de literatuur over geschreven staat. Voor de nabehandeling heeft hij voorgesteld om een behandeling te geven met bifosfonaten (wat ze ook doen bij mensen met osteoporose) maar hij wacht eerst op antwoord van een specialist inzake tumoren (Dr. Samson uit Leuven,Pellenberg). Ondertussen liet de specialist weten geen ''nabehandeling'' te geven, maar welke regelmatige controle (om de 3 maanden onder scanner) en in geval recidive starten met bifosfonaten en dan opereren.

Ik ben nu bijna 3 maanden aan het revalideren. Ik ga naar kinesist, neem geen medicatie meer (ik nam wel spieronstpanners ??s avonds, en pijnstillers, en vitamine B) maar het is toch niet gemakkelijk. In het begin kon ik niets, nu begin ik stilaan weer te doen wat ik vroeger zoal deed maar mijn houding is niet meer dezelfde, heb nog pijn, en ben toch wel een beetje beperkt nu.

Ik heb vooral vragen bij de oorzaak van dit soort tumor (en de plaats waar deze voorkomt?). De specialist zelf spreekt zich hier niet over uit en zegt dat er geen ooraak is.

Maar toch zit ik met vragen ...
Heeft het te maken met
-zwakke plek (ik ben namelijk vroeger heel hard op hals gevallen tegen een leuning en had nadien een hersenschudding
-genetisch
-eetgewoonten of andere(blijkbaar heb ik gelezen bevorderen suikers,hormonen, ...de groei van tumoren
-andere ...

ik heb ook gelezen dat bestraling een oorzaak kan zijn, erfelijkheid, ...

maar ik denk dat het vrij normaal is dat ik me allerlei vragen stel, niet?

Hopelijk kunnen jullie me iets meer vertellen over wat jullie zoal denken over de oorzaken hiervan?

Volgende week moet ik onder de MRI scanner (eerste opvolging na de operatie). Vandaar denk ik ook dat ik mijn verhaal hier even kwijt wil.


Groetjes
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 17-05-2013 12:15 Reageer met quote

Hallo Iris, twee jaar en half geleden ben ik bij dokter Samson geopereerd aan een reusceltumor in mijn zitbeen. Hij heeft botenten en donorbot gebruikt om het gat dat de reusceltumor gemaakt had (zo groot als een appelsien) op te vullen. Na vier maanden plat liggen mocht ik stilaan met krukken leren stappen, na zes maanden liep ik terug zonder krukken. Ik heb ook naar de oorzaak gevraagd, of het van een val kwam enz. Ze weten niet waarom je die tumor krijgt. Je moet alleen goed opgevolgd worden. Ik ben nu dus meer dan twee jaar tumorvrij en daardoor is de kans op hervallen kleiner geworden. na tien jaar ( lang hé) is het gevaar op hervallen weg. In het begin moest ik elke maand op controle, dan om de drie maanden, nu om het half jaar. Bij elke controle (mri scan) ben ik heel bang om terug te hervallen. Dat is normaal. Ik wens jou heel veel succes en sterkte. Het is een klap hé, als je zo iets meemaakt. Ik hoop dat het bij jou even goed komt als bij mij. groetejs Hilde
Iris D
BerichtGeplaatst: 17-05-2013 12:58 Reageer met quote

Dag Hilde,

Ik heb je verhaal goed opgevolgd op dit forum. Goed nieuws inderdaad dat de tumor niet terugkeert dankzij die behandeling en dat je zo snel weer op de been was is ook hoopgevend.

Bij mij was de ingreep zeer drastisch, de wervel werd verwijderd. Dus zit je met de revalidatie en de artrodese in je hals, én ook nog eens met die angst dat de tumor terugkeert. Ik vind 'tumor' ook zo'n zwaar woord ...Daarom geef ik de voorkeur aan gezwel, hoewel ook dat niet onmiddellijk fijn klinkt! Misschien nog ideeën?

Mijn vraag naar de oorzaak heeft ook te maken met het zoeken naar manieren om dit te voorkomen in de toekomst. Ik weet uiteraard wel dat je op sommige zaken gewoon geen vat hebt, maar dan denk ik bijvoorbeeld aan je botten versterken d.m.v. vitamine D bvb. of calcium. Eetgewoontes veranderen. Ik denk dat het ook een manier is om meer vat te krijgen op wat er is gebeurd. Bij jou is het al meer dan 2 jaar geleden, dan kan ik me voorstellen dat je dit al een plaats hebt kunnen geven. En dat je er meer niet dan wel aan denkt! Heb je nog pijn eigenlijk?

In Brussel (België dus want dit is een Nederlans forum) sprak men over bifosfonaten, zegt jou dat iets? Werd dit ook bij jou gebruikt (de zogenaamde baksters/botenten) vóór de operatie? De specialist liet me weten dat ik best bij de tandarts langsging omdat er een aantal gevallen bekend zijn waarbij een behandeling met bifosfonaten schade kan veroorzaken aan het kaakbeen/tanden. Daarom is het aan te raden ervoor te zorgen geen tandbederf of andere te hebben alvorens je een behandeling start met bifosfonaten.

Ik moet dus bvb 2 wijshandstanden operatief laten verwijderen ter preventie (in geval de tumor zou terugkeren)

Verder bedank ik je voor het goede nieuws dat je bracht en de troostende woorden.

Ook voor jou nog veel moed, doorzettingsvermogen gewenst. Voor iedereen trouwens,

Groetjes
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 20-05-2013 19:00 Reageer met quote

Ik heb inderdaad drie dagen baxters gekregen met bifosfonaten om botenten aan te maken. De botenten werden dan geplukt tijdens de operatie en ingeplant op de plaats waar het bot weggevreten is. Nog steeds groeit mijn zitbeen aan . De vorm wordt mooi en het wordt sterker. De botenten die op een plaats zaten waar ze niet moesten groeien tot bot, verdwenen langzaam. Heel wonderlijk allemaal.Ik hoorde onlangs ook over schade die de bifosfonaten kunnen aanrichten. Gelukkig bij mij geen schade. Ik ben nu idd redelijk safe en gerust. Moeilijker heb ik het dat ik niet meer kan werken in de kinderopvang, omdat kindjes heffen te zwaar is. Ik heb moeite met de leegte zonder werk. Maar dat is eigenlijk een luxeprobleem hé.
Ik wens je het allerbeste
groetjes en sterkte Hilde
Khanada
BerichtGeplaatst: 24-05-2013 0:21 Reageer met quote

Hallo Hilde,
Niet meer het werk kunnen doen waar je van houdt, vind ik geen luxeprobleem, hoor.
Hier gaat de genezing van mijn duim langzaam. Ruim anderhalve maand na de operatie is hij nog erg pijnlijk en kan ik hem nog niet goed gebruiken. Schrijven lukt ook niet. Het litteken is strak en pijnlijk. Ook zit er zoveel littekenweefsel met bobbels dat ik zelf echt niet kan voelen of de reusceltumor terugkomt. Na een half jaar controle. Dit was trouwens op eigen verzoek na alles wat ik hier had gelezen.
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 26-05-2013 12:18 Reageer met quote

hoi Khanada, de duim zal nog moeten genezen. Mijn rug was in het begin precies te kort om te buigen. stilaan oefenen en veel gduld hebben. Goed opvolgen is heel belangrijk.
het beste hoor!
Iris D
BerichtGeplaatst: 02-06-2013 0:04 Reageer met quote

Dag Hilde,
Dat is inderdaad niet leuk dat je je werk niet gewoon terug kan opnemen.Ikzelf heb een klein dochterje en in het begin kon ik haar ook niet verzorgen, oppakken, ...Nu heb ik een paar instructies gekregen van de kine over de manier waarop ik haar best opneem. Maar dat was vreselijk. Misschien zijn er nog wel tussenoplossingen? Zoals bvb. meer administratief in de kinderopvang? Of helpen in de keuken? meegaan op uistap? gezinsbegeleiding?kleuterklas? Naschoolse opvang? En zo van die dingen. Ik had het ook moeilijk met de leegte, maar stilaan is het toch aardig gelukt die (met de beperingen) op te vullen door te lezen, te schilderen, naar de film te gaan, te wandelen, ...en ondertussen werk ik terug halftijds. Er zijn tal van mogelijkheden om eventueel bij te scholen of een ander soort werk te gaan doen. Dat kan gerust ook al verderop in je loopbaan. www.onderwijskiezer.be geeft een volledig overzicht van mogelijkheden in Vlaanderen(bvb.volwassenenonderwijs, vdab, HBO5,...)naargelang je interesse, een zeer goede en actuele website, misschien kan je wel van je hobby je beroep maken?

De resultaten van scan verleden week waren ok. Helaas vertrekt mijn chirurg naar een ziekenhuis in Doornik. Ik voel me dus redelijk onzeker. Volgende controle is in juli. En hij wil me graag van op stand blijven volgen en de resultaten van scan zijn ook opgestuurd naar Dr.Samson. Ik vraag me soms af of ik niet beter nu al eens tot in Leuven ga. Ik heb ook spijt dat mijn wervel is verwijderd, dat is toch voor het leven he. Maar de chirurg gaat er dan ook van uit dat de wervel weg is en de tumor dus niet kan terugkeren (erboven of eronder is mogelijk vandaar de controle). De tumor had helaas al teveel schade aangericht om het bot nog te redden.

Veel sterkte en bezoek die site maar eens!

Groetjes
I.
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 02-06-2013 11:32 Reageer met quote

Beste Iris
danku voor al de tips. Ik ben idd aan het zoeken om mijn tijd in te vullen, ik ga naar de tekenacademie en volgend jaar ga ik ook een cursus fotografie volgen. Ik denk er ook aan om een cursus kapster te volgen. Zo zou ik bij mensen thuis of in het ziekenhuis mensen kunnen gaan kappen. Bij de onthaalkindjes knipte ik de haartjes ook en dat deed ik zo graag. We hebben ook een nieuwe pup besteld, ik heb dan terug twee hondjes. Daar kan ik dan ook weer veel energie in steken, opvoeden en bemoederen Smile
Als ik jou was, zou ik naar Leuven naar dokter Samson gaan. Als jouw dokter weggaat, kan je die stap zeker zetten. Idd spijtig dat de wervel wegmoest. Ik kan natuurlijk niet zeggen hoe erg het met mijn zitbeen gesteld was. Maar één ding is zeker, dokter Samson, dat is wereldkwaliteit. Dokter Samson werkt op Pellenberg, een kliniek die bij UZ Leuven hoort. Pellenberg is een kliniek voor botten. Ik weet dat er samen met mij ook een meisje met een reusceltumor aan de ruggewervel is geopereerd en dat is goed gekomen. Van de vijf zware gevallen was er eentje hervallen zei dokter Samson. Ik heb geluk gehad. Ik ga die site zeker eens bekijken.
hou je sterk, groetjes Hilde
elsievandamme
BerichtGeplaatst: 24-06-2013 11:21 Reageer met quote

Hallo iedereen

Bij deze zou ik mijn verhaal eventjes kwijt willen.
Ben al 3x geopereerd aan de rechterhand en pols .Het is begonnen met een klein bolletje bovenop mijn hand.Na het verwijderen hiervan bleek het een reusceltumor te zijn.Na een jaar stond dit er terug en werd ik door verwezen naar het uz in gent bij dokter sijs tumorspecialist.Afspraak mri scanner wat uitwees dat het was uitgezaaid naar mijn bot en pezen.Op 13 juli 2010 word alles verwijdert aangetast bot en pezen .Op 31 mei 2013 na contole wegens aanhouden pijn zijn ze terug en ben bang voor de gevolgen en dat dit niet zomaar weer allemaal zal kunnen verwijdert worden.Nu in maart 2013 heb ik een gezwel in mijn rechterduim echografie heeft uitgewezen dat dit ook zou gaan om een reusceltumor vrijdag 28 juni 2013 word een mri gedaan om te kijken hoever het al zit.Op 3 juli is er dan de afsraak bij de dokter om te bespreken welke operatie ik moet onder gaan aan beide armen.De laatste operatie aan mijn rechterarm is van aan mijn hand tot de helft van mijn onderarm en ik vrees een beetje voor het ergste want heb meer pijn dan de vorige keren .Hoop dat ik mijn arm kan houden dat ze er nog het beste van kunnen maken.Ben blij dat ik dit hier even kwijt kan .Groetjes elsie
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 24-06-2013 16:50 Reageer met quote

Lieve Elsie

Ik kan je maar één raad geven: ga naar een andere dokter . Ik ben zo goed terecht gekomen bij dokter Samson in Pellenberg, bij het UZ Leuven. Ik was een heel moeilijk geval met een tumor ter grootte van een appelsien die mijn zitbeen had weggewreten. De zenuw die mijn gevoel naar mijn benen moet leiden was ook aangetast. Er was kan op verlamming. Na een zware opertie en vier maanden platte rust , mocht ik weer leren lopen.Nu, twee en half jaar later ziet het er echt goed uit. Waarschijnlijk komt de tumor niet meer terug. Ik kan je niet verzekeren dat dokter Samson je helemaal kan helpen, maar ik heb er wel goede hoop op. Hij is bottumor-specialist op wereldniveau.sterkte Hilde
elsievandamme
BerichtGeplaatst: 03-07-2013 15:42 Reageer met quote

hallo hilde
heb juist naar het uz gent geweest zoals ik al gezegd had zit de tumor er in mijn rechterpols terug.Ze gaan hem nog laten zitten en afwachten voor ze hun messen boven halen zo werd het uitdrukkelijk gezegd weet niet wat ik hierover moet denken .In mijn linkerduim zit ook een gezwel van 8,7 mm op 4mm en ze kunnen niet zeggen wat dit is dus ook laten zitten is de boodschap.Ik denk niet dat ze goed beseffen met hoeveel pijn ik een hele dag loop.Ga nu een afspraak maken bij dokter samson in leuven en hoop dat hij mij verder kan helpen.

Groetjes Elsie
hildevanaisling
BerichtGeplaatst: 03-07-2013 23:03 Reageer met quote

Hallo Elsie, ik denk dat je er goed aandoet om naar Leuven te gaan. Dokter samson werkt in Pellenberg, een afdeling van Leuven. Hij is specialist in bottumoren. Heel veel succes!
groetjes
Hilde
Clau4
BerichtGeplaatst: 03-07-2013 23:37 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik kreeg in 2008 opeens een bobbel in mijn kleine teen (bij het onderste kootje) en ongeveer een jaar later pas ontdekten ze na een bioptie dat het om een reusceltumor ging. Weliswaar goedaardig, maar wel met kans op uitzaaiing naar de longen. De tumor zat overigens in de weke delen rondom het bot en zat helemaal rondom de bloedvaten enzo en kon dus niet verwijderd worden. Ik wilde mijn kleine teen laten amputeren, maar dat wilde de orthopeed in het Slotervaartziekenhuis niet doen i.v.m. mijn evenwicht. Ik moest maar terugkomen als mijn teen weer dikker zou worden :O Anderhalf jaar later, in 2011, ben ik weer naar dezelfde orthopeed geweest en hij stuurde mij toen toch maar door naar het AMC, omdat daar de specialisten in reusceltumoren zitten. Had hij dat niet eerder kunnen doen??!!!! Ik heb meteen een afspraak gemaakt in het AMC. Ik kwam bij Dr. Bramer terecht en er werden weer foto's, scans en een MRI gemaakt. Eind november 2011 adviseerde Dr. Bramer mij om de teen te laten amputeren....wat ik dus inmiddels bijna 2 jaar zelf al wilde!! Ik ben in februari 2012 geopereerd en Dr. Bramer heeft veel meer weg moeten halen dan hij in eerste instantie dacht....de tumor was al helemaal uitgepuild, dus mijn teen, een deel van mijn voet en veel huid is verwijderd. De tumor is nog niet teruggekomen en ik hoop uiteraard dat dit ook niet gebeurd!! De revalidatie viel mij erg tegen....10 weken op krukken gelopen, ik kreeg een infectie aan de wond en daarbij ook nog dystrofie pfff maar eind goed al goed. Heb wel last van mijn evenwicht als ik gehurkt zit, maar over het algemeen valt het mee....ik val gewoon wat sneller om dan voorheen. Het ergste vind ik de dagelijkse pijn die ik nu heb door de grote eeltknobbel aan de zijkant van mijn voet. Ik gebruik nu salicylzuurvaselinezalf en hoop dat het daardoor weggaat of in ieder geval minder wordt. Verder heb ik siliconesokken om de pijn aan mijn voet te beperken als ik dichte schoenen draag en het vult het stuk op wat geamputeerd is. Heerlijke sokken, maar wel godsgruwelijk duur....6 sokken voor 450 euro en nee geen 6 paar, maar 6 enkele....75 euro per sok dus, maar goed het verlicht de pijn en het loopt beter dan met een gewone sok Smile Verder wil ik nog zeggen dat Dr. Bramer echt een hele goede chirurg is die de tijd voor je neemt en die serieus luistert naar wat je zegt. Hij beantwoordt je vragen zeer correct en ik vind hem daarbij erg attent. Mijn voet ziet er mooi uit, voor zover dat kan....heel knap gedaan!! Ik raad iedereen af om naar het Slotervaartziekenhuis te gaan als het om een reusceltumor gaat, want daar sturen ze je gewoon weg met niks. Verder wens ik iedereen heel veel sterkte toe en mocht je wat willen vragen mag dat altijd. Groetjes Claudia
Index > Overige ziekten > reusceltumor
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring