Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > steken in vagina 4 jarig meisje
Auteur Onderwerp: steken in vagina 4 jarig meisje
jo'tje
BerichtGeplaatst: 17-01-2013 17:57 Reageer met quote

Hallo Ninanina5,

Ben zo blij om te horen dat mijn raad toch bij jou en andere ouders is opgevolgd...
namelijk het lampje en goed kijken.
Ook ik haal het wormpje altijd met een vochtig wattenstaafje weg. Helaas komt het toch zo nu en dan alsnog voor. Mijn dochtertje is nu inmiddels 8 jaar. Toen ik mijn tips gaf op dit forum was ze nog maar 3 en het is goed om te weten dat ik dus toch een paar kindjes/ouders heb kunnen helpen.

Mijn dochterje weet het inmiddels al zelf te herkennen, om dan wederom met het lampje en wattenstaafje even later het wormpje weer gevonden te hebben bij haar vagina.

Mijn dochter duimt toch ook nog regelmatig op haar duim (wat overgens niet mag...)zo kunnen kinderen elke keer hun zelf besmetten met allerlij vieze dingen.

Wormen kuu hebben wij dus standaard in de kast liggen en zodra zijn weer uit bed komt met pijn en ik een wormpje heb gevonden, geef ik haar meteen in bed zo'n pilletje.
Volgende avond heeft zij er geen last mee van.

Het kan dus meerder keren terug komen in het jaar, dus maak je daar niet al te druk om, dat kan ik beamen en mag mezelf dus wel na al deze jaren een echte kenner noemen Wink

Heb je nog vragen dan mag je ze altijd stellen, en dat geld natuurlijk ook voor andere ouders.

Voor alle ouders: Natuurlijk is dit niet altijd het probleem bij u dochter, maar het is zeker het proberen waard om toch te kijken met een lampje met geduld, wattenstaaf en een wormenkuur.

iedereen heel veel succes met jullie dochters
Ninanina5
BerichtGeplaatst: 29-03-2013 0:36 Reageer met quote

Hoi jo'tje,

Inderdaad, we zijn twee maanden verder en vanavond weer gillen van de pijn. Weer een wormpje gevonden, wat een toestand. Kind wil haar benen niet opzij doen, ik mag niet kijken, helemaal gespannen beentjes. Echt een drama.. En het gekke is, sinds dat ik het weet moet ze nog vaker haar handen wassen. Kind wast wel 10x per dag haar handen (ze mag haar vingers niet sabbelen als ze eerst haar handen heeft gewassen). Dus hoe het dan telkens weer kan? Maar goed, morgen maar weer naar de huisarts. Die overigens de vorige keer toen ik er was en hem vertelde over de klachten en het wormpje me glazig aankeek en zei dat het niet kon. Wormpjes zitten alleen rond de anus. Maar daar zitten ze niet, ze jeukt ook echt nooit! Dus er is zo veel onbekend over dit probleem, ik hoop echt dat het wat bekendheid gaat krijgen. Ik vertel het in ieder geval aan mensen. Laten we dit taboe lekker doorbreken, ik weet zeker dat het zo veel mensen zou helpen... Jij in ieder geval hartelijk dank voor je reactie, echt zo fijn dat we weten wat het is en wat we moeten doen. Daarvoor was je zo machteloos, en zeker nu ik al de voorgaande reacties van andere moeders lees dan weet je gewoon dat het toch een wormpje is. Alleen moet je soms zo lang wachten voordat je het ziet...
postmama
BerichtGeplaatst: 11-02-2014 21:39 Reageer met quote

Het is inderdaad verbazingwekkend dat de huisartsen je met een kluitje in het riet sturen... Onze dochter heeft er ook veel last van en daarom wilde ik dit ook graag delen met iedereen die hier problemen mee heeft. Kijk inderdaad goed of ze geen wormpjes heeft! Het is geen toeval dat dit 's nachts gebeurt, overdag slapen die krengen en 's nachts kruipen ze uit de anus om eitjes te gaan leggen. En bij meisjes kruipen ze dus helaas af en toe in de vagina. Er kan ook een paar weken niets aan de hand zijn; dan zijn de wormpjes doodgegaan en dan duurt het weer even tot de eitjes uitgekomen zijn en het drama weer opnieuw begint. Vannacht had mijn dochter weer zo'n last: gillend op de wc. Ik heb haar op bed laten liggen met een spelletje op de mobiel (even gedachten ergens anders) en toen ben ik met de zaklamp gaan kijken. Het duurde wel zo'n acht minuten (die rotwormen zijn rustig als je beweegt en komen pas weer tevoorschijn als je even rustig ligt), en jawel hoor, opeens zag ik in haar vagina (in het geboortekanaal dus) een wormpje! Heel voorzichtig heb ik het met een wattenstaafje eruit gepulkt. De pijnlijke jeuk was meteen weg en ze heeft daarna heerlijk geslapen. Ik ga haar nu gewoon elke drie maanden een kuurtje geven om deze ellende te voorkomen. Onbegrijpelijk dat er zoveel meisjes last van hebben en dat geen arts lijkt te weten waar het aan ligt...
Mirella1980
BerichtGeplaatst: 15-06-2014 22:44 Reageer met quote

Hoi allemaal, Vanavond had mijn dochter ook last van pijn bij haar vagina. Eerst een warm washandje op gelegd en dat hielp een beetje. Toen ben ik op internet gaan zoeken, omdat ik weleens wilde weten wat het is, ook omdat ik er zelf vroeger ook veel last van heb gehad. N.a.v. De laatste paar berichten ben ik bij mijn dochter goed gaan kijken met een zaklamp en inderdaad zag ik kleine wormpjes kruipen. Witte sliertjes van zo'n halve centimeter lang. Rondom haar anus, maar ook bij haar vagina. Ik ga morgenochtend gelijk de huisarts bellen voor een kuur.
WinnieWientJ
BerichtGeplaatst: 16-06-2014 16:26 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb dit vroeger ook gehad. Vaak wormpjes gehad, blaasontsteking en een schimmelinfectie. Uiteindelijk kwam dit door de douchegel waarmee ik mij deed douchen. Nu heb ik een douchegel waar de PH neutraal is (van de aldi). Dit helpt erg goed, want ik heb er nooit meer last van. Misschien een tip Wink Hopelijk kunnen jullie er wat mee.

Groetjes Wink
memmie
BerichtGeplaatst: 26-08-2014 23:15 Reageer met quote

Hallo mamma's
Mijn dochtertje 6jaar heeft nu ook al een aantal avonden nachten, erg last van haar plassertje, hoe ze t zelf omschrijft. vooral tussen de lipjes, de ingang zeg maar en haar clitje. ze gilt het uit en huilt erg aangrijpend. het is volgens haar geen jeuk, maar echte pijn. Ook een urine test kwam niks uit. morgen ga ik even langs de drogist voor een wormenkuurtje, nu hopen dat dit het is en dat t snel over is. Die pop. het is zo aangrijpend. ze gilt het uit van de pijn. Fijn om te weten dat het geen vorm van aandacht is o.i.d. omdat t altijd is als ze op bed gaat. je gaat op een bepaald moment twijfelen. maar dit bevestigd mij dat ze er daadwerkelijk echt last van heeft. fijne om te lezen dat meer meisjes daar last van hebben, al gun ik t niemand natuurlijk. Ik ben benieuwd hoe t afloopt. bedankt iedereen voor de reacties, hier kan ik eerst even mee vooruit. fijn die tips.
Sandra74
BerichtGeplaatst: 07-12-2014 22:55 Reageer met quote

Nu ik dit allemaal lees, ga ik morgen toch ook maar een wormenkuur halen. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger ook vaak deze stekende blaaspijn had. Wij noemden het altijd 'blaasontsteking', maar dat was het niet echt. Na een half uur bij mijn vader en moeder in bed ging het dan over. Mijn dochtertje van bijna 5 heeft nu precies hetzelfde. Ik geef meestal paracetamol, maar ik begin nu toch te denken dat het misschien wormpjes zijn. Het zou wel prettig zijn als artsen deze link ook leggen. Want veel verder dan: het is geen blaasontsteking komen den meeste huisartsen zo te lezen niet.
Danny v T
BerichtGeplaatst: 15-07-2015 1:27 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Mijn dochter had ook jaren last van dit probleem. Nu zijn we er eindelijk achter. Vannacht ontdekte mijn vrouw een wit slangachtig klein beestje uit de vagina kruipen.

Na veel google raadplegen kwamen we er achter dat onze dochter last heeft van aarsmaden ofwel oxyuriasis. Deze maden kruipen van de anus in de nacht om eitjes te leggen. Regelmatig doen ze dit in de vagina...

Morgen direct een afspraak bij de huisarts voor dit.
Koomie
BerichtGeplaatst: 30-10-2016 9:59 Reageer met quote

Ook onze dochter van 8 heeft de laatste maanden geregeld enorme last van, zoals ze het zelf omschrijft, branderigheid en pijn bij haar plasser.
Afgelopen zomer heeft ze een blaasontsteking gehad, en de symtomen komen redelijk overeen, dus de conclusie was hier snel tot stand gekomen dat ze nu ook weer een blaasontsteking zou hebben. Meteen aan de cranberry tabletten, nog geen antibiotica gelukkig.
Toch vond ik het vreemd dat ze wel gewoon haarblaas helemaal leegt tijdens het plassen en ze er uitsluitend 's avonds last van had. Middels dit forum mijn vrouw aangestuurd toch maar eens goed te kijken in de avond als ze weer last krijgt. De tweede avond was het raak. Een klein wit wormpjs in haar vagina. Voorzichtig verwijderd met een closetpapiertje in een puntje gedraaid. Super gevoelige omgeving voor haar, maar de opluchting toen het beestje verwijderd was; helemaal goed.
Marry1968
BerichtGeplaatst: 13-11-2016 1:34 Reageer met quote

Herkenbaar, had het zelf vroeger ook en je voelt ze echt steken in je vagina. En heel erg jeuken bij de anus. De wormpjes komen naar buiten vrijwel meteen nadat je in een warm bed gaat liggen. Mijn dochter deed altijd het deken over zich heen en dan wachtten we samen tot ze iets voelde. Nou en dat duurde nooit lang.

Moet wel zeggen dat de wormenkuren soms vrijwel niet werkten. ze kreeg ook eens een kuur van 6 weken van de huisarts.
Index > Gynaecologie > steken in vagina 4 jarig meisje
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring