Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > steken in vagina 4 jarig meisje
Auteur Onderwerp: steken in vagina 4 jarig meisje
Fie
BerichtGeplaatst: 24-03-2008 21:35 Reageer met quote

Ik weet niet of de schrijfster die dit begon al wat antwoorden heeft of hier nog leest maar ik ben nog verder gaan zoeken en hoor van verschillende mensen die dit probleem kennen dat hun kind bij de geboorte als last had van pre-menstruatie, dus bloed in de luier. Ook komt dan een voege cyclus op gang en begint de menstruatie rondom een jaar of tien. Dat kan dus duiden op hormonale problemen.
Rola
BerichtGeplaatst: 31-03-2008 13:18 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb een dochter van 5,5 jaar. Zij heeft ook al een poos last van pijn bij / in haar vagina. En echt alleen s'nachts. Ik ben al bij de huisartsenpost geweest en bij de huisarts. De eerste zij dat het hormonen kunnen zijn. De huisarts dacht misschien een schimmel.Dit vind ik raar want ze heeft er alleen s'nachts last van. Ik vind het een raadsel.Haar urine is steeds schoon. Wat helpt is drinken en plassen en een washandje. Maar wat het is? Ik ben in iedergeval blij dat er meer meisjes zijn met dit pobleem (al is het natuurlijk erg vervelend)!
jedi
BerichtGeplaatst: 06-04-2008 22:57 Reageer met quote

Even een berichtje over mijn dochter, zij heeft ook af en toe steken s nachts bij haar vagina, sinds ik erachter ben gegekomen dat het krampen zijn in haar darmen, zijn de aanvallen dan s nachts veel korter. Ik probeer haar te laten ontspannen, vrijf haar over haar buikje en zeg dat het scheetjes zijn in haar buik. Naar een paar minuten komen er dan ook scheetjes. Ik heb ook de link gelegd met die dag dan slecht eten, stress (misschien toch een spastische darm). Ik geef haar niet zo vet eten meer, magere produkten, donker bruin brood en bak alles in olijfen-olie, misschien hebben jullie erwat aan, groetjes Jedi
jo'tje
BerichtGeplaatst: 05-05-2008 12:36 Reageer met quote

Hallo Mam en andere moeders/vaders.
Ook ik heb een dochtertje van 3 die meerdere keren s'avonds of s'nachts gillend wakker is geworden met pijn in haar vagina.Dit begon vorig jaar al.....
Overdag ben ik met haar naar de huisarts geweest en die wist het eigenlijk ook niet, ze kon niks vinden dus maar een zalfje voor een soort schimmel infectie en sudocreme enbij smeren.Dit heb ik meerder keren/kuren gedaan, en meestal na een week ging het wel een beetje over/weg.
Maar.....gisterenavond weer het zelfde !!! Ik heb een goed lamp gepakt en eens goed in haar vagina gekeken en idd.....in haar vagina achter, ik noem het maar vaginaflapjes zaten 3 kleine witte wormpjes.
Ook ik dacht net als de huisarts na meerdere malen gekeken te hebben overdag en s'avond, dat ze geen wormen had !!!
Maar toch wel.....!!!!!!!!
Dus heb even geduld als u bij u dochtertje staat, en met een lamp echt even goed kijken en wachten tot dat u wat ziet.
Ook kun je een klein stukje plakband op de anus s'avond plakken even op laten zitten en dan eraf pakken ,en dicht plakken en hiermee naar de huisarts meegaan.Er kunnen eitjes en wormpjes aan kleven.
Bij mij heerst er nu een beetje schuld gevoel van het afgelopen jaar...had ik maar beter gekeken sávond en even meer geduld gehad, dan had ze eerder de juiste medicatie gehad.Al die heftige cremetjes hadden haar gespaart kunnen blijven......
Twijfel aub niet aan je dochter dat ze geen jeuk of pijn of worpjes heeft.Want net als ik dacht ik het dus ook.Nog even over het zelfbevrediging: kinderen worden niet gillen wakker van zelfbevediging denk ik !
De tabletjes voor wormpjes zijn gewoon bij de apotheek/drogisterij te verkrijgen,en iedereen kan ze gebruiken en kan geen kwaad bij goed gebruik.
Baat het niet, schaad het niet dus !!!!

Succes voor iedereen !!!
stevie
BerichtGeplaatst: 16-09-2008 23:17 Reageer met quote

mam schreef:
...
Mijn 4 jarige dochtertje heeft alleen snachts zeer heftige steken of krampen ofzo in de buurt van haar clitoris of plasuitgang...


Hallo,
onze dochter heeft exact hetzelfde. Niet vaak, maar soms gedurende een maand 2 of 3 dagen, dan weer een half jaar niets.
Het bevredigingsverhaal kan ik niet plaatsen bij haar, wel dat ze slecht eet. Ze kan dan ook niet/slecht poepen. Bij een "aanval" heeft ze eens gepoept, en toen was het ook meteen over.

Ik ben benieuwd hoe het met jullie dochter gaat en of jullie een oplossing gevonden hebben. Kun je de bv. de eetproblemen/poepproblemen relateren aan jullie dochter?

Groeten
Stef
stevie
BerichtGeplaatst: 17-09-2008 9:23 Reageer met quote

Ik vond de originele vraag in een ander forumtopic en vond daar geen bijbehorende antwoorden. Ik zie nu dat ik gepost heb in het specieke topic hiervoor en lees nu wel een hoop waar ik iets mee kan.

Bedankt allemaal.
Stef
de aanpak
BerichtGeplaatst: 08-02-2009 13:55 Reageer met quote

Ik heb een dochter van 4 jaar. Ze is in principe goed gezond, maar ook zij heeft af en toe nachtelijke krampen in het onderbuikgebied. Ik ben masseur van beroep en daarom extra geïnteresseerd in de oorzaak en behandeling van kramp. In het geval van mijn dochter heeft haar klacht een duidelijke link met zelfbevrediging. Ze ligt op haar buik en heeft een knuffel tussen de benen en door heupbewegingen gaat ze er telkens overheen. Dit geeft een overbelasting van de spieren die deze beweging mogelijk maken. In de buik is dat de musculus iliopsoas en in de rug de m. quadratus lumborum en erector, in de bilstreek zijn het o.a. de m. gluteus medius en de m. piriformis. Het is leuk om deze spieren op te zoeken in een anatomieatlas.
Wat haar goed helpt is als ze een aanval heeft in een warm badje te gaan zitten, de pijn is dan direct minder. Na het eruit halen keert de pijn soms terug. Adviezen zijn: dagelijks massage in een periode dat zij er last van heeft van de spieren in de lies (iliopsoas die loopt van net het schaambeen tot ter hoogte van de navel) de billen en onderrug. Deze gebieden daarna insmeren met wolvet (adeps lanae, te verkrijgen bij de apotheek) of tenminste met olie (bijv kneipp amandelolie). Overdag zorgen dat de benen en billen goed warm blijven, blote buik voorkomen. Wat ook belangrijk is dat je kind voldoende drinkt en voldoende nachtrust krijgt. Als mijn dochter een heel drukke dag achter de rug heeft met veel indrukken dan is ze vatbaarder voor deze krampaanvallen. Natuurlijk moet je ook iets aan de oorzaak doen, namelijk de overbelasting van spieren door zelfbevrediging. Ik ontmoedig haar om een knuffel tussen de benen te doen of op haar buik te liggen en zich met de hand te bevredigen, als ik dat rustig uitleg begrijpt ze dat goed. Natuurlijk ga ik niet zeggen dat met je ??spleetje?? spelen verkeerd is, maar dat ze het dan het beste kan doen als ze op haar rug ligt. Nu, dit is een heel verhaal ik hoop dat je er iets aan hebt. Ik ben altijd bereid om als dat binnen mijn vermogen ligt mensen met persoonlijk advies te helpen.
lydiaenrene
BerichtGeplaatst: 03-06-2009 13:48 Reageer met quote

hoi allemaal

ik heb een dochter van 9 jaar en die heeft al bijna 4 jaar last van krampen en steken in de vagina. En idd meestal s'nachts.Ben al bij de kinderarts geweest....idd veel drinken, plakband op de anus plakken, vooral niet meer duimen (wat ze nu al bijna een jaar niet meer doet). heb al van alles geprobeerd. Wormen tabletten gehaald, alles is hier gelijk ontwormt...incl de katten. Heb al diverse malen haar ontlasting weg gebracht...maar ook daar kwam niets uit.
Ben er nu helemaal klaar mee en ga dus weer naar de kinderarts en wil het helemaal uitgezocht hebben waar nou die pijn vandaan komt, want het komt weer regelmatig voor dat ze midden in de nacht weer huilend op haar knietjes aan mn bed zit.
Het is zo zielig dat je op dat moment alleen maar een paracetamol, nat washandje en een troostende arm kunt geven....
je gaat van alles denken, mis zit het tussen haar oren, of heeft het met de darmen te maken, word ze ongesteld??? Misbruikt word ze zeker niet....en zelfbevrediging is ook niet aan de orde.Ik weet het niet meer.........
Hou jullie op de hoogte...

groeten lydia
zomerhuisje
BerichtGeplaatst: 09-06-2009 14:14 Reageer met quote

Mijn dochter van bijna 10 heeft dit ook. Gemiddeld twee of drie dagen per maand. Ze heeft dit al vanaf haar vierde jaar. Het is vooral 'snachts en ze geeft afwisselend aan dat ze last heeft van steekjes in haar (plasgaatje) en in haar poepertje.Ze heeft dan ook pijn in haar buik. ik heb er nooit wat mee gedaan omdat het vanzelf weer over ging, maar nu ik dit zo lees, ga ik in ieder geval een wormenkuurtje geven om te checken of ze wormen heeft.De laatste twee dagen heeft ze er ook overdag last van.
Ik smeerde ook sudocrem op haar vagina en anus en een koud washandje erop. Soms een zetpil of paracetamol. Als er niets uit de wormenkuur komt, dan heb ik binnenkort een gesprek op school met de ggd arts, misschien dat hier iets uit komt.
mama van 2
BerichtGeplaatst: 17-08-2009 13:11 Reageer met quote

Onze dochter van 5 heeft deze aanvallen ook eens in de 2 maanden denk ik, en ook altijd `s nachts. Hartverscheurend, ze krijst de hele boel bij elkaar. Vandaag bij de huisarts geweest voor de zoveelste keer, ze heeft dit nl. al 3 jaar. Urine is altijd schoon, kweek op schimmels negatief. Nu heb ik een verwijzing voor de kinderarts.
Ben wel blij dat er dus meer meisjes zijn die dit hebben, in mijn omgeving kent niemand het en de dokter weet ook niet wat het is.
Ze heeft tijdens zo`n aanval ook altijd het gevoel te moeten plassen, komt dan natuurlijk niks omdat ze dan net geweest is...
Mama Dos
BerichtGeplaatst: 07-09-2009 13:52 Reageer met quote

Mijn dochter van 6 heeft ook vaak jeuk, inderdaad ook voornamelijk 's nachts maar ook wel overdag!
De wormpjes zijn het niet, heeft ze ook wel eens gehad en weet die inmiddels te vinden.
Het is echt vreselijk als je meisje zo'n jeuk heeft en alles wat je erop smeert helpt niet.

Ik ga in ieder geval het hete washandje eens proberen en de nestosyl, die had ik nog niet geprobeerd, ik dacht juist een koel washandje en voor de rest heb ik allerlei zalfjes al geprobeerd, maar eigenlijk helpt niets!
ReL
BerichtGeplaatst: 06-10-2009 21:54 Reageer met quote

Dit is wel een topic die de harten blijft beroeren. Bij ons een dochtertje van vier die dezelfde klachten heeft. Bij het slapengaan alles in orde, een uur later huilen, pijn, rode uitslag rond de vagina. Toch ook wel wat zelfbevrediging...
Zeker geen crême met zink, want dat droogt uit en geeft nog meer irritatie. Maar verder...???
2 moppies
BerichtGeplaatst: 12-01-2010 15:43 Reageer met quote

Hallo allemaal, zie dat dit al oude berichten zijn maar ook mijn dochter (3jr en 9mnd) heeft last hiervan. Ze wordt nu al een paar nachten na een paar uur slapen wakker met pijn aan haar plasser en ook in haar vagina. (Heeft ze een tijd geleden ook al een keer gehad) Ik denk nu dat het wormpjes zijn ook omdat mijn zoon (7,½) dezelfde nachten heel erg pijn en steken in zijn anus heeft. Daarover heb ik al gelezen dat het een soort wormen kunnen zijn die ook het hele gezin kunnen besmetten. Ik ga dus ook maar een wormenkuurtje halen en als het vanacht weer gebeurt maar eens goed kijken of ik wormpjes zie. Bij mijn dochter was ik haar vagina altijd eerst met een lauw washandje waarna ik het insmeer met vaseline. Ze wil ook geen onderbroek niks meer aan en meestal wil ze bij ons liggen waarna ze na ongeveer een half uur weer in slaap valt. Overdag heeft ze nooit ergens last van en verder is ze gewoon gezond. Wel prettig om te lezen dat ze niet de enige is. Ik zat me echt af te vragen hoe het in godsnaam kan dat ze alleen 's nachts zo'n last heeft. Weet van mezelf dat ik er vroeger ook wel last van had maar weet niet meer wat m'n moeder dan deed. Hopelijk zijn bij de meesten van jullie de klachten van de dochters al minder. groetjes, Julia
Wensput
BerichtGeplaatst: 13-01-2010 10:56 Reageer met quote

Hoi Fie nee ik vind dat je een kind altijd serieus moet nemen als het zegt zoveel pijn te hebben gillen om de aandacht van de pijn lijkt mij wel heel erg overdreven dan zou ik eerder mezelf afvragen of jij het kind wel genoeg aandacht geeft als, het dat volgens jou tekort zou komen.
Ik hoop dat het goedkomt en zou er persoonlijk alles aan doen om erachter te komen wat er met mijn kind aan dehand zou zijn en er onvoorwaardelijk voor dr zijn. Het is me nogal wat dat een kind daar zoveel pijn en alles moet hebben.
Sterkte allemaal en hoop dat jullie er allemaal achter kome wat er met de kinderen is..
ReL
BerichtGeplaatst: 13-01-2010 12:44 Reageer met quote

Hierboven schreef ik: geen zinkzalf... Onze dokter heeft echter een zalfje met zink erin voorgeschreven, maar op basis van gezuiverde sesamzaadolie, en dat werkt heel snel verzachtend. Oef!
Ondertussen ook al één keer een wormpje gehad, maar toen wees de dochter duidelijk de anus aan als plek van de jeuk en zag de vagina niet rood.
Een moeilijk onderscheid dus, en de moeite waard van het onderzoek, maar zomaar een wormmiddel geven zou ik nu ook niet doen. Je ziet zo'n wormpje echt wel zitten met wat geduld...
Patrice1969
BerichtGeplaatst: 12-01-2011 20:22 Reageer met quote

Sinds anderhalf jaar is het hier ook raak; eerst iedere maand wel een keer, toen weer een paar maanden niets: schreeuwend van de pijn wordt ons meisje wakker, tussen 10 en 12 altijd in de avond. Pijn aan haar vagina 'in het midden'. Al verschillende keren mee naar Huisarts, kinderarts, gyn, en zelfs naar de kindermedische psych. Om zelf gek van te worden !! Echo, foto's, schimmelkweek, urineonderzoeken,streptokokkenkweek zelfs een klein inwendig onderzoek.Niets wordt er gevonden !! Ze is nu net 6 geworden en vorige week was het zo erg dat zelfs een paracetamol niets deed en we op verzoek van de kinderarts op de ehbo zijn beland en of we de aanval op film wilde zetten. Hebben we gedaan, maar wederom komt er niets uit de onderzoeken. Wel krijg ik te horen dat ik me te druk maak en dat er niet altijd een oorzaak is te vinden voor klachten die kleine kinderen hebben.......erg boos word ik dan. Mijn dochter heeft pijn, en niet zomaar wat !! Ze schreeuwt t uit en na een uurtje is het weer over. Idd met een washandje, aandacht én een paracetamol van 500 mg. Dit bedenkt zo'n klein meisje toch niet?
Ik weet intussen niet meer wat ik moet doen, er is gezegd dat het niets 'ernstigs' kan zijn want dan zou ze ook niet meer groeien, overdag last moeten hebben en uiterlijke kenmerken moeten vertonen.
Gisteren heb ik dit forum gevonden en ben meteen een wormenkuur gaan halen, het kan iig geen kwaad. Stel je nou toch eens voor dat het dat is ???
Even afwachten dus.....maar wat ben ik blij dat ons meisje niet de enige is, hoe raar dat ook mag klinken.
Frank Zomers
BerichtGeplaatst: 21-02-2011 11:52 Reageer met quote

Mijn dochtertje van 4 had het vannacht ook behoorlijk pijn aan haar "plasspleetje". ca 1,5 uur. geen wormpjes gezien, geen schrale huid. wel borrelende lange scheetjes gehoord, aantal keren, dus dit heeft wel verband lijkt ons. pijn gebeurd om de paar maanden gemiddeld.
coolepinky
BerichtGeplaatst: 15-04-2011 18:06 Reageer met quote

Hai mam,
ik ben nog maar 13 jaar
ik heb vanaf vroege leeftijd als wormen
ik trek ook benen dat doe ik ook al van jongere leeftijd
ik heb ook snachts heel veel buikpijn
ik trek benen in de nacht zodat mijn ouders het niet zien hun denken dat het over is bij mij
wat moet ik doen?
als ik me benen trek dan doe ik vinger in vagina
groet anoniem
Jhdv
BerichtGeplaatst: 30-01-2012 9:49 Reageer met quote

Werkelijk alle klachten die ik hier lees had mijn dochter ook. (10jaar oud) En al een paar jaar.
Daarnaast ook urineweginfecties. Dus de pijn werd daarop gegooid. Nu zijn de blaasontstekingen weg maar de pijn bleef.

Bleken het toch wormpjes te zijn. Die worden juist 's nachts actief.
Bij twijfel, gewoon een wormkuurtje geven van 1 euro 50 bij de apotheek. Niemand heeft de wormpjes gezien, pas na de kuur heeft ze ze allemaal dood uitgepoept.
En ze had geen pijn of kriebel in haar bibs.
De wormpjes kunnen gemakkelijk verward worden met een draadje of restjes wc papier.

Na al die jaar eindelijk van de pijn af!
Ninanina5
BerichtGeplaatst: 17-01-2013 3:10 Reageer met quote

Het is twee uur s nachts en ik ben zo enorm blij!! Ik moet het delen want ook wij hebben eindelijk de oorzaak gevonden. Dochter van vijf, al jaren komt ze om de zoveel tijd 's nachts, meestal kunnen we de klok erop gelijk zetten nl om half een huilend en krijsend van de pijn aan haar plasser uit bed. Al tig keer dit forum gelezen en al verschillende keren met zaklamp gekeken voor wormpjes. Nooit iets gezien en ze heeft ook nooit last van jeuk aan haar billen. Inmiddels smeren we bijna al een jaar crème tegen een schimmelinfectie maar de klachten bleven. Blaasontsteking, al zo vaak haar urine laten checken maar nooit een infectie. Wel eens preventief een wormenkuur gegeven maar na verloop van tijd kwamen de klachten toch weer. Je bent ten einde raad.. Maar.. Zojuist echt een half uur met een zaklamp haar plasser bekeken en ineens zag ik toch wat bewegen. Het klinkt, en het is heel ranzig maar toch een wormpje! Echt waar, ik dacht ook dat ze geen wormpjes had maar het blijkt nu toch zo te zijn. Het is een fijn wit draadje en als je crème smeert is hij helemaal niet te onderscheiden, maar de schaamlipjes opzij duwen en goed kijken. Geduld! Daarna was het nog lastig om het weg te halen, met een wattenstaafje had ik hem. Ik beschrijf het zo gedetailleerd alleen maar om andere ouders te informeren en mogelijk te helpen. Kind had nul last meer, direct was de pijn weg nadat ik het wormpje had verwijdert. Ik ben nog steeds verbijstert! Mijn dochter sabbelt op haar vingers wellicht helpt dat de besmetting telkens weer op gang. Morgen direct naar de huisarts voor een familiepak wormenvergif! Iedereen met kids met dezelfde klachten enorm veel succes en vooral geduld toegewenst.
Index > Gynaecologie > steken in vagina 4 jarig meisje
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring