Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > steken in vagina 4 jarig meisje
Auteur Onderwerp: steken in vagina 4 jarig meisje
mam
BerichtGeplaatst: 03-01-2007 0:44 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Mijn 4 jarige dochtertje heeft alleen snachts zeer heftige steken of krampen ofzo in de buurt van haar clitoris of plasuitgang. Regelmatig wordt ze snachts wakker en gilt het uit. De pijn komt en gaat en na ongeveer een 1,5 uur zakt het helemaal weg en kan ze weer slapen. Tot voor kort had ze er om de paar weken 1 nachtlast van maar de afgelopen 2 weken heeft ze het al 6 keer gehad. Haar urine is al een paar keer nagekeken maar geen blaasontsteking ondekt. Volgende week gaan we naar een kinderarts. Ik heb ook al een gynecoloog gesproken maar ook hij vond het maar vreemd. Overdag heeft ze ook geen last en is bijna nooit ziek. Ze klaagt alleen wel eens over een raar gevoel bij haar plasser. En ze heeft ondekt hoe ze zichtzelf kan "bevredigen". Niet door te wrijven maar door haar benen op te trekken. Wij denken dat het daar misschien mee te maken heeft maar de artsen vinden dat maar raar. Er zijn meer kinderen die dat doen maar hebben zeker geen last daarvan. Heeft iemand een idee.
Groetjes van een ongeruste moeder
saskiaatje
BerichtGeplaatst: 07-01-2007 12:49 Reageer met quote

hoi,

Mijn dochter heeft precies dezelfde klachten zij is inmiddels 9 maar heeft daar zeker al een paar jaar last van.
Soms maanden niet en dan opeens weer 3 nachten achter elkaar.
Het is vooral snachts
Ik vermoed dat het met de groei te maken heeft of dat haar vagina gewoon een beetje schraal is doordat ze er misschien aan heeft gekrabt in haar slaap.
Ook bij haar is de urine wel eens nagekeken maar daar kwam verder niets uit.
Ik los het altijd op door wat vaseline of luiercreme op haar vagina te smeren en een kussen tussen haar benen te doen waardoor ze meestal weer op haar zij in slaap valt of ik geef een paracetamolletje.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt,mocht er bij jou nog iets uitkomen laat je me dat dan ook even weten
gr saskia Wink
Jip
BerichtGeplaatst: 15-01-2007 19:45 Reageer met quote

Is al bekend wat het is? Ik hoop het voor jullie kids in ieder geval.

groetjes Jip
Rieke
GastBerichtGeplaatst: 15-01-2007 22:10 Reageer met quote

Ik heb geen dochters maar ik weet het nog van vroeger. Ik herken precies de klachten. Ik had vroeger ook zo'n pijn dat ik er niet van kon slapen. Met mij is alles helemaal goed gekomen dus maak je vooral niet teveel zorgen. Ik weet zelfs nog een keer dat ik bij mijn Opa en Oma logeerde en dat mijn Opa zij oh daar had onze dochter ook zo'n last van! Dus het is van alle tijden. Wat mij altijd goed hielp was als mijn moeder er een echt goed warme (bijna heet) washand tegenaan hield. De pijn zakte dan snel weg. Misschien heeft je dochter er wat aan. Groet.
Winterkindje
BerichtGeplaatst: 24-01-2007 10:40 Reageer met quote

Heel moeilijk maar weet van een vriendin dat haar dochter heel erg last had van jeuk e.d.. De artsen onderzochten haar en konden niets vinden en dus gooide ze het op dat ze nieuwsgierig was naar haar zelf, een kleuter. Zij gingen op een gegeven moment op vakantie en ze kreeg daar heel erg last en toen naar een arts en die constateerde dat er iets met haar lies aan de hand was. Ik weet niet meer hoe het verholpen is met medicijnen of operatief.
Misschien dat jullie wat hebben aan dit verhaaltje. In ieder geval succes!
Bindi
BerichtGeplaatst: 25-01-2007 10:32 Reageer met quote

Mijn dochters hadden last van wormpjes. Bij meisjes komt dit vaker voor, omdat de wormpjes makkelijk van de anus naar de vagina kunnen kruipen. Het zijn gemene beestjes en kunnen een stekend gevoel geven, omdat het een zeer gevoelig gebied is. Meestal hadden ze er 's nachts last van. Ze werden dan gillend wakker van de pijn. Wat ik dan deed is (het klinkt raar) wachten totdat ik het wormpje zag kruipen (dan kregen ze ook onmiddelijk die vervelende pijn en steken)en er dan uithalen met een toiletpaier. Dit was absoluut geen pretje en voor hun zeer vervelend, maar de opluchting daarna was zeer groot. Gaf ze ook meteen een wormenkuur (tabletjes). Misschien heb je er iets aan. Ik weet dat dit zeer vaak voorkomt, maar weinig over wordt gesproken. Het heeft niets met hygiene te maken hoor. Bij mij mogen ze bv. geen saucijzen -en worstenbroodjes uit een verpakking eten. Daar krijgen ze nl. de wormpjes van. In ieder geval veel succes!

Groetjes.

Laatst aangepast door Bindi op 26-01-2007 12:36, in totaal 1 keer bewerkt
mam
BerichtGeplaatst: 25-01-2007 23:09 Reageer met quote

Zo daar ben ik weer. Inmiddels zijn we bij de kinderarts geweest en hebben ze haar ontlasting na gekeken. In haar ontlasting zat wel een parasiet maar kon volgens de arts niets met de klachten te maken hebben. Na overleg met haar collega artsen zijn we nog niet veel verder want hun antwoord was: "Het is in ieder geval niets lichamelijks, maar waar het wel door komt weten we niet.""we zien ook geen verdere reden tot onderzoek." Wel dacht de kinderarts dat het door het "zelfbevredigen door spieren aanspannen" kan komen, maar hebben hier geen ervaring mee. We zijn dus niet zo veel verder gekomen. Behalve dan dat we weten dat er niet iets verkeerd zit bij haar vagina. De wormpjes waar Bindi het over heeft ken ik wel maar dat is het niet. Dat zie je in de ontlasting zitten. en het is ook onderzocht. Dat warme washandje van RIeke ga ik onthouden voor de eerst volgende aanval. Het is gelukkig alweer even geleden. Laten we maar hopen dat het vanzelf over gaat! Bedankt voor al jullie reacties

Groetjes van een wat minder ongeruste moeder
Bolivia
GastBerichtGeplaatst: 06-02-2007 22:06 Reageer met quote

Ik had hier vroeger als kind ook last van.. Me moeder smeerde er dan wat Nestosyl op wat verkoelend en opluchtend werkte..

Succes
mam
BerichtGeplaatst: 06-02-2007 22:54 Reageer met quote

Inmiddels heeft mijn dochter weer een paar keer last gehad. Ik heb jullie tips inmiddels geprobeert. Nestosyl had ik al eerder geprobeert maar hielp helaas niet. De warme washand wel een beetje geloof ik.
anoniem2222
GastBerichtGeplaatst: 18-04-2007 21:26 Reageer met quote

Beste mam, misschien toch eens met je dochter naar de gynaecoloog. Dit kan van alles zijn - het spectrum gaat van een eierstokcyste via magnesiumgebrek naar schimmels. Het kan echter ook psychisch zijn. Daarbij komt, dat een kind van 4 er niet zomaar achter komt hoe het zich kan bevredigen. Het is heel goed mogelijk dat er iemand aan haar heeft gezeten. Heel alert zijn en naar de gyn.
mam
BerichtGeplaatst: 18-04-2007 23:01 Reageer met quote

Wellicht moeten we een keer naar een gynaecoloog. Ik heb er wel een keer met een gesproken aan de telefoon. Maar het kwam hem allemaal erg onbekend voor. Wat betreft dat zelfbevredigen: Dit doen heel veel kleine kinderen. Maar vaak wrijven ze dan tussen hun benen. Het zelfde gevoel kan je opwekken door ergens in te klimmen. Veel vrouwen maar ook mannen weten dit nog van de gymlessen "touwklimmen". Zoiets doet ze dus ook maar dan hangt ze aan haar armen aan de rekstokken of tussen de stoelen. Ze komt er dus helemaal niet aan. Ik ben er van overtuigd dat ze niet door iemand is aangeraakt gelukkig!. Maar moet wel toegeven dat dat wel in mijn gedachte is geweest. Inmiddels denken wij dat het toch niet met dit bevredigen te maken heeft, gezien het ook gebeurt als ik de hele dat bij haar ben geweest en haar nergens aan heb zien hangen. Weet je meer over die vaginale problemen die je eerst noemde?
Willemien
BerichtGeplaatst: 19-04-2007 10:58 Reageer met quote

Hallo,

Ik ken het een beetje: althans die stekende pijn vooral in de avond of nacht: bij mijn dochter was alles wel rood: schimmelinfectieachtige aandoening en dus een zalfje helpt prima: is er echt geen roodheid te zien??
Gewoon verder laten onderzoekn. sterkte
Anoniem1987
GastBerichtGeplaatst: 19-04-2007 11:15 Reageer met quote

Ik heb hier ook erge last van gehad toen ik jong was. Had meestal een paar dagen achter elkaar een brandend gevoel bij mijn vagina maar vaak ging het na een paar dagen weer vanzelf weg. Ben ermee naar de dokter geweest en die wist ook niet precies wat het was. Eerst dacht hij aan een blaasontsteking maar dat bleek het niet te zijn. Wel vertelde hij dat ik bij het douchen en in bad gaan moest oppassn dat er geen douchegel in de buurt van me vagina kwam want dat kon irritaties veroorzaken. Dit hielp wel iets maar het is nooit helemaal weggegaan. Eigenlijk sinds me pubertijd is het vanzelf weggegaan. Hopen dus dat het bij uw dochter ook vanzelf weggaat!
Meisje_92
BerichtGeplaatst: 26-04-2007 19:32 Reageer met quote

dat had ik ook toen ik rond die leeftijd was! maaar het was niets ernstig bij mij
patr70
BerichtGeplaatst: 07-12-2007 0:18 Reageer met quote

Herkenbaar allemaal! Confused Ik hoop dat wij ons aan kunnen sluiten bij het verhaal van Bindi. Want het is erg verontrustend en je voelt je machteloos zo midden in de nacht een gillende dochter in bed te hebben. Mijn dochter is 6 en deze week is het al 3 nachten raak. Eerst denk je aan blaasontsteking en ineens schoot mij het verhaal van de wormpjes tebinnen. Dit bleek zo te zijn. Het rare is alleen dat ik gisteravond een anti worm tabletje gegeven heb en dat ze het zojuist weer uitgilde van de pijn. Enig idee hoelang het duurt voordat zo'n tabletje werkt?
Waarschijnlijk is het een combinatie van krabben en die kleine wormpjes. De huid is zo dun dat er gemakkelijk scheurtjes inkomen. Sudocreme en Nestosyl werken soms wel verzachtend maar meestal een douche of bad. Weltruste!
jedi
BerichtGeplaatst: 15-01-2008 23:20 Reageer met quote

Hoi mijn dochter heeft ook al 2 jr lang pijn aan haar vagina en schreeuwt dan de hele boel s'nachts bij elkaar, ik ben er nu achter gekomen dat haar buikje dan "borrelt" en dat ze scheetjes moet laten, dus waarschijnlijk zijn het krampjes, ik loop ook bij de kinderarts met haar en moet bijhouden wat ze dan gegegeten heeft. Misschien een tip om toch haar buik in de gaten te houden of hand op de buik te leggen om te voelen of ze krampjes heeft!
Izima
BerichtGeplaatst: 17-01-2008 1:03 Reageer met quote

Ik herken zelf mijn eigen probleem hierin (zie 'female prostatitis' via de zoekopdracht) al lijkt het me sterk dat een klein meisje hier al last van kan krijgen. Ook in mijn urine was weinig te zien. Ik kreeg met name pijn na een orgasme. Als ze zichzelf bevredigt (wat inderdaad heel normaal is ook bij kinderen)kunnen de spieren (vaginale/baarmoeder/bekkenbodem spieren) contracties vertonen. Deze contracties zouden pijn op kunnen leveren, doordat er misschien toch iets verkrampt.

Lees mijn stukje maar eens, misschien kun je er iets mee.
Ik ben benieuwd hoe het inmiddels gaat met je dochter?
alet folkerts
BerichtGeplaatst: 05-02-2008 21:57 Reageer met quote

Hier ook een dochter (inmiddels acht) die 's nachts in af en toe gillend van de pijn wakker wordt. TV kijken leidt af, soms helpt koud nat doekje. Wij hebben het idee dat het met stress te maken zou kunnen hebben (duidelijkste was de nacht voordat ze gaatjes in haar oren kreeg). Is dit herkenbaar?
Fie
BerichtGeplaatst: 23-03-2008 12:12 Reageer met quote

Ben blij dat ik hier dit onderwerp tegen kom! Ook hier een dochter met steken en ja, voornamelijk 's nachts. Ze is nu negen jaar maar het begon rond haar zesde. Ik heb haar wel eens 's nachts gillend in de douche gezet, de douche met lauwwarm water laten lopen en dat gaf verlichting. Afgelopen nacht en twee nachten gelelden had ze het ook weer, het was lange tijd weggebleven.
Huisarts, gyneacoloog, ook met de zekerheid dat ze niet door een man miscbruikt kon worden of door iemand daar is aangeraakt. Niemand wist het. Daarna bedacht dat het met zwemles te maken kon hebben, dat ze teveel haar ben spreidde en teveel haar spieren spande. Maar ook dat is het niet. Ik heb haar vanncht op de wc laten zitten en bekertjes koud water erover heen gegoten. Dat lucht op, of een nat doekje tussen haar ben waarmee ze in slaap valt. Zielig om te zien en nog steeds een raadsel. Geen ontsteking, alles ziet er prima uit, geen wormpjes. Zielig hoor. Zou heel graag willen weten wat het kan zijn.
Fie
BerichtGeplaatst: 24-03-2008 0:19 Reageer met quote

Net weer zo'n aanval achter de rug. Gillen van de pijn. Kan het een vraag om aandacht zijn? Als het iets medisch was, zou ze er ook overdag last van moeten hebben.
Index > Gynaecologie > steken in vagina 4 jarig meisje
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring