Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > overleden na galblaasoperatie
Auteur Onderwerp: overleden na galblaasoperatie
willem99
BerichtGeplaatst: 21-12-2006 21:11 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik wil even mijn verhaal kwijt
mijn vader is op 6-11 geopereerd via kijkoperatie aan zijn galblaas daarna is het helemaal misgegaan. Mijn vader werd na de operatie eigenlijk alleen maar zieker en hebben ze in het ziekenhuis de situatie onderschat op 9-11 is hij opnieuw geopereerd en hebben ze 5 liter gal en bloed uit zijn maag en buikwand gehaald na 13 uur op de ic is hij overleden.
Ik wil iedereen waarschuwen dat een galblaasoperatie
toch een behoorlijke ingreep is en je zelf allert moet zijn na de operatie. De meeste hebben een goede afloop maar het kan dus ook misgaan.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 21-12-2006 21:59 Reageer met quote

Beste Willem,

Wat een horrorverhaal, ik wil je allereerst condoleren, dit is een verschrikkelijk verhaal. En was je vader helemaal gezond voor hij het ziekenhuis inging voor deze operatie, en waar is hij nu uiteindelijk aan overleden, want mag aannemen dat dit wel is uitgezocht.

Grt,
Anita
willem9999
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2006 20:17 Reageer met quote

hallo Anita,
Horrorverhaal ja, dat zei een medewerker op de ic ook al direct na het overlijden van mijn vader.
Hij is overleden door lekkage van gal en bloed uit het leverbed. mijn vader was gezond had alleen een verminderde nierfunctie waardoor de artsen op woensdag een ct scan ivm. contrastvloeistof niet wilden uitvoeren en om "organisatorische redenen"
werd een onderzoek dmv. echografie gepland op vrijdag!! dit was echter telaat. Het hele verhaal is veel langer het is net als bij een ramp een aaneenschakeling van (kleine) onvolkomenheden leiden ertoe.
Anita1936
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2006 21:19 Reageer met quote

Hoi Willem,

Ja begrijpelijk dat het verhaal veel langer is. En het is ook inderdaad niet onterecht als je zegt dat het wordt afgedaan als "kleine" operatie, maar zit wel vast aan andere organen.

Nou ik wil je heel veel sterkte wensen met het een plekje te geven en om het goed te verwerken.
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2006 11:49 Reageer met quote

Hoi Willem/Anita

Afschuwelijk om te horen wat er is gebeurt. Gecondoleerd.
Mijn man is 15 december ook geopereerd om zijn galblaas te verwijderen. Ook hij werd steeds zieker na deze ingreep.
Afgelopen vrijdag hebben ze hem weer opgenomen in het ziekenhuis en zijn ze met alllerlei onderzoeken begonnen.
Eerst een echo van de buik en daar was op te zien dat zijn buik vol zat met troep. Zaterdag hebben ze daarom een ct scan gemaakt. Daar zagen ze waar alle troep prcies zat en dat er een lek zat daar waar de galblaas vast had gezeten.
Waarschijnlijk is het nietje losgesprongen. Ze hebben gistermiddag een drain geplaatst en daar kwam zoveel ontstoken gal uit. Daarna hebben ze om 1/2 6 nog een ercp uitgevoert om het gaatje dat er zat dicht te maken.
Nou zou hij op moeten knappen maar hij klonk vanmorgen nog niet goed dus moeten we wachten tot de chirurg zo langs komt om te bepalen of ze hem vandaag weer open gaan maken om de buik vanbinnen schoon te maken.
Ik voel me nu zo machteloos en gestesst. Ben ook erg bang dat er straks hetzelfde gebeurt als met jou vader.
Hij ging gezond het ziekenhuis in als 40 jarige maar is nu wel 100.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 24-12-2006 15:23 Reageer met quote

Hoi Ons Manneke,

Verschrikkelijk verhaal, maar je moet echt vertrouwen hebben op de artsen hoe moeilijk het ook is. Het voordeel bij jouw man is dat ze weten waar ze moeten zoeken. En het opknappen kan ook wat langer duren, het gal in zijn buik is ook niet in 1 dag ontstaan, en nu het gal weg is, zal hij wellicth langzaam opknappen.

Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

Grt,
Anita
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 9:15 Reageer met quote

Hoi Anita,

Bedankt voor je reactie. Ik moet inderdaad vertrouwen op de artsen maar op dit moment voel ik mij nog erg onrustig.
Ze gaan hem nu nog niet open maken omdat ze denken dat het met de drain wel goed zal komen. Sinds gisteren heeft hij wel koorts gekregen maar ik moet zeggen ze houden hem goed in de gaten. Dat het herstel langer zal duren dan normaal wil ik ook best wel geloven want hij heeft al een week niets meer gegeten en sinds gisteren mag hij wel weer streng vloeibaar hebben. Dwz verdunde appelsap en bouillon.
Hij heeft nu geen energie meer en kan ook niet meer op zijn benen staan dus moet hij nu eerst aansterken wil hij gaan genezen. Dat een lichaam zo kan afmatten had ik niet verwacht bij een gezond iemand maar zo zie je dat het maar goed is dat je niet alles van tevoren weet.
We proberen de moed er maar in te houden alleen is dit nu wel een heel vervelende tijd met al die feestdagen. Hoop nu wel snel te kunnen melden dat het beter met hem gaat en als dat zo is zal ik dat ook zeker doen.

Groetjes Jeanette
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 9:45 Reageer met quote

Hoi Jeanette,

Ik hoop hard met je mee, en zal zeker ook met deze dagen een kaars voor je man branden. Ik wens jullie heel veel sterkte.

En wat betreft het afbreken van je conditie dat is ook helemaal te begrijpen omdat je gal ook een onderdeel is van je spijsverteringsproces, en juist door een niet goed functionerende gal kan je zoveel energie verloren gaat.

Ik was na een verblijf van 3 weken in het ziekenhuis, kon ik niet eens in 1 keer naar de auto lopen, en toen was ik 36! dus weet ongeveer wat je bedoeld, en dan liep ik elke dag ik weet niet hoe vaak in de gangen heen en weer juist om te proberen mijn conditie een beetje op pijl te houden. Toen ik thuis was toen had ik ook het gevoel dat ik een marathon had gelopen.

Nou Jeanette ik ga snel de kaarsen aansteken, voor je man voor jou en de artsen die je man behandelen en voor al die andere mensen die het zo hard nodig hebben!

Ik kijk ook vandaag regelmatig naar de site dus mocht je nog iets willen weten dan hoor/zie ik het.

Grt,
Anita
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 13:54 Reageer met quote

Hoi Anita,

Hier ben ik weer.
Fijn dat je met ons meeleeft.

Het is nu zo dat ik net weer uit het ziekenhuis kom omdat de chirurg mij belde dat het niet goed ging met mijn man en dat ze hem om 12 uur weer open gingen maken om te kijken wat er nu aan de hand is.
Voel me zo machteloos en heb de laatste 3 dagen meer gehuild dan in mijn hele leven.
Ook ziet mijn man het nu niet erg meer zitten en ik hoop dat ik hem ooit nog levend mee naar huis krijg want als ik het bericht van Willem lees dan zou je toch twijfelen aan de kunde van de artsen.
Ik hoop een dezer dagen toch eens een positiever bericht te krijgen want nu lopen we al 2 maanden ziekenhuis in en uit en dit is nu al de 4e keer dat hij is opgenomen.
Elke keer is er een kans van 1 op 100 met complicaties en elke keer krijgt mijn man ze.

Lief van je dat je ons zo steunt. Bedankt ook namens mijn man want die heb verteld dat ik op deze site bezig ben geweest en hij waardeert het bijzonder dat er vreemde mensen zijn die zo met je mee leven.

Groetjes Jeanette
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 18:17 Reageer met quote

Hoi Anita,

Be net thuis uit het ziekenhuis en mijn man ligt op de IC.
Ben erg geschrokken want het blijkt dat zijn hele buikvlies is ontstoken. Hoop dat dit ooit nog goed komt.
Hij word voorlopig slapend gehouden ivm de beademing.
Je hoor nog wel van me.

groetjes Jeanette
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 18:55 Reageer met quote

Ohhhh meissie, ik schrik mij een ongeluk van je bericht. Dat is inderdaad nog een risico van de buikvlies. Ik zal voor jullie bidden want dat kunnen jullie zeker gebruiken. Ik wens jullie heel veel sterkte, en probeer je man kracht te geven om te knokken voor hem zelf en voor jou!!!!

Heel echt HEEL veel sterkte meid!!!

Grt,
Anita
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 19:29 Reageer met quote

Hoi Anita,

Heel erg bedankt ik zal proberen de moed erin te houden.
Ik zal hem proberen om te blijven knokken.
Hoop op betere berichten.

Groet Jeanette
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 25-12-2006 20:57 Reageer met quote

HOi Jeanette,

Wanneer ga je weer langs?

Gr,t
Anita
Maddemelein
BerichtGeplaatst: 26-12-2006 0:55 Reageer met quote

Oh wat verschrikkelijk voor jullie zeg. Ik hoop dat alles goed komt.
Marjolein
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 26-12-2006 11:00 Reageer met quote

Jeanette,

En weet je al meer Jeanette. Heb veel aan jullie gedacht, hoop zo dat jullie goed nieuws hebben!

Grt,
Anita
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 26-12-2006 11:07 Reageer met quote

Hoi Allebei,

Heb vanmorgen om 5 uur al gebeld en toen was de koorts gezakken tot 37.9 en toen ik om 1/2 10 belde was de koorts gezakken naar 37.4. Een beetje positief toch maar ze zeggen wel dat mijn man heel erg ziek is.
Ik ga om 11 uur weer even kijken en dan hoor ik wat ze verder nog gaan doen.
Ze hebben gisteravond toen ik om 10 uur belde gezegd dat de kans er nog wel in zat dat ze hem vandaag weer open gaan maken om hem nog een keeer te spoelen omdat ze zeker willen zijn dat alles eruit is.
Zo op het oog leek het dat gisteren alles schoon was maar ze spoelen vaak extra omdat het in de buik nogal wat darmen en organen liggen en dat ze zeker willen zijn dat alles schoon is. Ik hoop vandaag nog wat meer te kunnen vertellen.

Groetjes Jeanette en bedankt voor jullie reactie.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 26-12-2006 11:49 Reageer met quote

Hoi Jeanette,

Eindelijk dus een beetje hoop. Langzaam aan breek het lijntje niet en heel veel kracht toegewenst voor deze dag. Spreek je man moed in, want als de koorts gaat zakken dan is het eerste al gewonnen!

Heel veel sterkte !
Grt,
Anita
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 27-12-2006 8:02 Reageer met quote

Hoi Anita,

Gisteren leek het aardig de goede kant op te gaan maar toen ik vanmorgen om 6 uur belde was de koorts weer gestegen.
Gisteren hadden ze de beademing weer wat tergu gezet maar die hebben ze weer verhoogd omdat het niet zo goed ging. Hij is gisteren ook aan de dialyse gelegd omdat zijn nieren de afvalstoffen niet kunnen verwerken. Alles heeft zo'n grote klap gehad. Ik weet niet meer hoe ik hier mee door moed. Elke keer als het iets beter gaat, gaat het daarna weer slechter. Ze zeggen dat hij redelijk stabiel is maar dat hij zeer ernstig ziek is. Ze proberen er bij te zeggen dat hij jong is (40) en dat hij een goede conditie had voor die tijd. Hij heeft in oktober de halve marathon gelopen in Eindhoven. Maar vanaf november is hij begonnen met tobben met die rotstenen en bij elke keer dat hij geholpen is zijn er complicaties opgetreden.
Dus hoezo nog een goede conditie.
Hij is deze 2 maanden zo afgetakeld, dat het voor mij en de kindjes niet leuk meer is om te zien. Ik probeer de moed erin te houden maar er vallen nu zoveel tranen, kan niet eten en de kilo's vliegen eraf. Weet het echt niet meer wat ik moet doen.

Groetjes Jeanette
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 27-12-2006 9:57 Reageer met quote

Lieve Jeanette,

Ik kan het mij heel goed voorstellen hoor! En het is geweldig balen dit. Hebben ze je man nog gespoeld zoals ze van plan waren. Ik hoop zo dat het beter gaat. En ook al is het moeilijk om moed te houden, je moet het echt proberen. Want zo kan je je man ook weer helpen door hem kracht te geven, en wellicht net dat beter meer tegengas te geven.

Ik weet uit ervaring dat het echt slopend kan zijn voordat je aan de winnende kant weer staat. Zelf heb ik gelukkig geen buikvliesontsteking gekregen maar wel andere dingen, waardoor het leek of het goed ging, en vervolgens viel ik weer terug. Maar ook juist voor mijn kinderen, en man en uiteraard voor mij zelf ben ik blijven knokken

Heb je man voeder door infuus of kan hij drinken? Mocht hij kunnen/willen drinken en de kracht hiervoor hebben, probeer dan zoveel mogelijk te drinken, zodat hij ook van boven zijn lichaam spoelt.

Hoe oud zijn jullie kinderen?

En jij moet wel eten he! want anders trek je het echt niet meer en daar heb je helemaal niets aan. Is er iemand die je kan helpen in je omgeving, met jou/je huishouden en je kinderen?

En blijven schrijven hoor, want dat help jou weer een beetje alles op een rijtje te houden!

Nou ik hoop met je mee dat er vandaag GOED nieuws komt en dat de situatie weer wat verbeterd. En toch is ook zijn conditie die hem er boven op moet helpen, en wat dat betreft kan je dan beter een marathon loper hebben dan een man die elke avond op de bank heeft gehangen.

En dit is ook een marathon lopen hoor, het is iets waar je verdomd veel uithoudingsvermogen voor moet hebben!

Veel sterkte en kracht voor vandaag weer toegewenst voor jou en je man!

Grt,
Anita
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 27-12-2006 11:39 Reageer met quote

Hoi Anita,

Ze hebben hem gisteren niet gespoeld maar dat kan vandaag wel gebeuren dat is nog onzeker. Ik kan om 1/2 1weer bellen om te vragen wat de artsen hebben besproken en wat ze nu van plan zijn. De verpleegkundige die ik net aan de telefoon had heeft geprobeerd om me gerust te stellen dat hij wel thuis zal komen maar dat dit nu gewoon een paar dagen nodig heeft om wat beter te worden. Ze zei dat ze bij alle patiƫnten vaak zagen dat het na een paar dagen pas weer wat beter ging. Ik klamp me hier maar weer an vast omdat de nacht verpleegster nu toch niet zo positief was maar dat was ze gister ook niet en overdag was de verpleegster wel ietsje positiever. Ze doen alles wat ze kunnen maar het is ook zo moeilijk om te plaatsen

Ik heb heel veel steun aan je om te lezen hoe je probeert om me op te beuren. Mijn kinderen zijn een dochter van 8 en een dochter die vorige week donderdag 14 is geworden. Gelukkig voor haar heeft mijn man dat in ieder geval mee kunnen maken. Al maakt dat er niet makkelijker op. Ik ben ook pas 2 weken geleden 40 geworden.

Hij krijgt voeding via een sonde omdat hij nog slapend wordt gehouden. Ze zeggen dat hij het niet aan kan om hem wakker te laten worden.

Mijn ouders zijn hier dagelijks om de kinderen te verzorgen en om mij te steunen. Maar het valt niet mee ze zijn ook de 70 al gepasseerd. Iedereen bied aan om de kinderen mee te nemen en om me te helpen of dat ik naar ze toe kom maar daar voel ik niets voor. Ik wil zo graag thuis zijn. Mijn zus belde net nog en zei dat ik moest proberen om positief te blijven denken. Maar zij weet als geen ander wat het is om depressief te zijn. Ze is zelfs eens opgenomen geweest en zegt dat iedereen makkelijk kan praten maar dat ik het moet doen. Ze doet zo haar best maar het is heel erg zwaar.

Hoop inderdaad dat het straks weer wat beter gaat maar hij had nu wel weer koorts en dat is weer een tegenvaller.
Hoop vanavond weer positief nieuws te hebben.

Bedankt voor alles Anita en groetjes Jeanettte
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > overleden na galblaasoperatie
Pagina 1 van 22  

1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring