Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Wanneer is een lage hartslag TE laag?
Auteur Onderwerp: Wanneer is een lage hartslag TE laag?
D4
BerichtGeplaatst: 06-07-2008 22:05 Reageer met quote

Aangezien mijn onrust steeds groter wordt stel ik hier toch maar een vraag.

Ik had zware overgewicht (140 kilo) en door aanhoudende hoge bloeddruk (10 jaar lang) 95/140 is er ooit een vergroot hart geconstateerd. Ik hoefde mijn geen zorgen te maken was toen het advies + maar wel gaan afvallen.

Nu meer dan 30 kilo lichter merk ik op dat als ik op bed lig mijn hartslag rond de 40 of lager is. Overdag achter mijn werkplek is hij rond de 60 en als ik een trap op ren meer dan 90.

Is dit erg?

Ik lees vaak dat topsporters deze waarde hebben maar ik heb nauwelijks aan sport gedaan?! Ooit eens snel aan de dokter gevraagd die zonder luisteren of onderzoeken zei dat het goed is.

En is het verstandig om verder te gaan met afvallen...gaat ie dan nog langzamer kloppen?
rumeyda
BerichtGeplaatst: 06-07-2008 22:23 Reageer met quote

Hoi D4,

Ik denk niet dat het lage hartritme te maken heeft met het feit dat je af bent gevallen. Maar ik zou toch even langs je huisarts gaan om dit voor te leggen.Deze kan je eventueel doorsturen naar een specialist. Succes ermee.

Groetjes Rumeyda
Anngie
BerichtGeplaatst: 18-05-2009 20:40 Reageer met quote

Hoi,
Mijn hartslag ligt nu zo acher de pc (ik rust) rond de 50, vanmiddag eronder.
Ben erg moe, en ook raar in mijn kop.
Daarnaast moet ik ontzettend veel plassen, echt niet tof. Een blaasontsteking is het volgens mij niet.
Mijn bloeddruk is normaal.
Is dit erg?
anoniem170122
BerichtGeplaatst: 03-07-2009 9:39 Reageer met quote

Dit geldt voor iedereen dat een vraag stelt: als jij je zorgen maakt ga dan sowieso even langs je huisarts, kwaad kan het niet en wij zijn geen dokters. Niet iedereen is hetzelfde en bij de ene persoon kan een lage hartslag (-50) geen kwaad, bij de andere wel.

Elke hartslag in rust tussen de 60 en 90 en bij inspanning onder de 190 is bijna steeds gezond.
ineke20
BerichtGeplaatst: 03-07-2009 10:18 Reageer met quote

Zelf heb ik ook een lage hartslag. In rust tussen 45 en 55. Heb er geen last van dus ..... Smile Toen ik vorig jaar geopenreerd ben (voor iets heel anders) dan is het alleen lastig omdat ze je aan een monitor bevestigen gaat steeds het alarm af Shocked dus dat hebben ze het bijgesteld. Als je er last van hebt zeker even naar de huisarts Wink !
SRT
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 13:07 Reageer met quote

Ik ben ongetraind en ik heb overgewicht (niet extreem maar toch het mag er wel af). Ik had eens een kleine ingreep in het ziekenhuis, ergens anders aan m'n lichaam, en toen was mn hartslag al perfect 60. Nu, dus nog steeds zonder trainen en een beetje overgewicht, nog steeds 62/61/60/59/58 maar niet daaronder in ieder geval. Is dit ok of maakt het niet uit dus ook wanneer je lichaam niet getraind is.

Ik heb ooit wel eens een holteronderzoek gehad. Maar ik weet niet of ze bij dit onderzoek ook naar een te trage hartslag in rust of in je slaap kijken, als het al te laag is, alvast bedankt in ieder geval.
Me-Y
BerichtGeplaatst: 09-11-2010 15:05 Reageer met quote

Hee,

Ik heb een vraag,
Ik ben 17 jaar 1.71 lang en 57 kilo
en heb een maximale hartslag van 187.
Terwijl ik heel veel sport. zowieso 8 uur in de week
Weet iemand hoe dit kan???


Alvast bedankt
PlaceboD0cter
BerichtGeplaatst: 21-01-2016 17:36 Reageer met quote

Me-Y schreef:
Hee,

Ik heb een vraag,
Ik ben 17 jaar 1.71 lang en 57 kilo
en heb een maximale hartslag van 187.
Terwijl ik heel veel sport. zowieso 8 uur in de week
Weet iemand hoe dit kan???


Alvast bedankt


Waarschijnlijk ga je dood, ooit
evitalolita
BerichtGeplaatst: 04-02-2016 21:02 Reageer met quote

Ooit gehoord van een sporthart? Dat is eigenlijk in feite een vergroot hart. De spierwanden van een spothart zijn dikker dan die van mensen die wel sporten maar niet te veel. Een sporthart kan per min veel meer bloed wegpompen dan van andere mensen hun hart zonder harder te hoeven gaan pompen(kloppen). Ook heeft een sporthart het vermogen om sneller tot rust te komen na intensieve inspanning. Mensen die enorm veel sporten zoals wielrenners of andere intensieve sporters kunnen zo'n hart krijgen. Het is in feite een beter ontwikkeld hart. Het kan zijn dat jouw hart een sporthart is, en daardoor heel sloom gaat kloppen als je in een rustige houding bent. Maar zo'n hart heeft 1 nadeel. Wielrenners mogen nooit ZOMAAR in eens stoppen met wielrennen. Ze moeten dit langzaam afbouwen. Anders kunnen er van allerlei complicaties optreden zoals een langdurige lage bloeddruk en nog veel meer. Daarom moeten intensieve sporters langzaam hun sport afbouwen. Het kan zijn dat jij te snel stopt met sporten als je klaar bent. Dan krijg je dus het effect van wat ik net dus zij. Misschien als je aan het einde van je sporttijd gewoon wat langzamer stopt, dan meteen helemaal stopt na het sporten dat het beter wordt. Ga bijv. niet meteen zitten na het sporten maar blijf nog even 2 tot 5 min in een rustig tempo lopen. Ik hoop dat dit misschien wat helpt! Groetjes Evi
Tijdloos
BerichtGeplaatst: 06-04-2016 12:02 Reageer met quote

Paul schreef:
Hoi Toet, een hartslag van onder de 60 slagen per minuut wordt een trage hartslag genoemd (bradycardie) bij een volwassene.

Wanneer het te laag is?
Dat is het als je er klachten bij hebt. Een rusthartslag van onder de 60 slagen per minuut kan gewoon bij je passen, veroorzaakt worden door jaren intensieve duursport beoefening, door medicatie (bv een betablokker) of een onderliggende ziekte (bv schildklierproblemen).

Dus het beste is als je klachten krijgt als je zit en je hartslag erg laag wordt dat je dan toch even langs je huisarts of behandeld arts gaat. Hij/zij kan eventueel je medicatie aanpassen of gerichte adviezen geven.


Hoi,

Om even hierop in te haken heb last van bradycardie (pijn op borst,duizelig soms flauwvallen of bijna na inspanning) heb pas over 3 weken een afspraak bij cardiologie.

Wat ik vergat te vragen daar is of ik gewoon door moet blijven sporten of bewegen? Of juist wat terughoudend moet zijn?

Heb een hartslag van 30 gemiddeld in rust. Krijg binnenkort een holteronderzoek , en meer testen.

Hoop dat iemand dit weet!
Libera
BerichtGeplaatst: 06-04-2016 17:45 Reageer met quote

Een hartslag van gemiddeld 30 bpm in rust is wel heel erg laag. Intensief sporten zou ik even laten totdat er meer duidelijkheid is. Maar je kunt dit ook met je huisarts overleggen.
Sterkte.
Tijdloos
BerichtGeplaatst: 07-04-2016 8:00 Reageer met quote

Dank voor de snelle reactie
Zal even wat rustiger aan doen met werk ook. Zie de huisarts volgende week. Zal dan aankaarten wat er in het ziekenhuis zich afspeelt. Echter communiceren hun NIET met elkaar moet alles vertellen dubbel. Dat men in 2016 dat nog mee kan makenDank voor het logische advies.
Ik wacht geduldig af.
Index > Hart- en vaatziekten > Wanneer is een lage hartslag TE laag?
Pagina 5 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring