Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > vlekken voor de ogen.
Auteur Onderwerp: vlekken voor de ogen.
silviaconner
BerichtGeplaatst: 26-08-2009 17:22 Reageer met quote

hallo ik ben silvia ik heb dat ook wel eens flikkeringen voor de ogen het heet spiralen zie daarna krijg je knallende hoofdpijn dat is migrene Rolling Eyes heb het aan mijn huisarts gevraagd het kan geen kwaad
dotito
BerichtGeplaatst: 04-05-2010 12:26 Reageer met quote

OOk ik heb daar al jaren last van van zwarte vlekken voor de ogen.Vooral dat ik naar boven en beneden kijk,vind degoetant dat het zo mee beweegt.
Enig idee van wat dit kan komen?

Groetjes
brigitttte
BerichtGeplaatst: 26-10-2010 19:53 Reageer met quote

Hoi Mathijsmug Wink.

ook al is je bericht twee jaar geleden. Ik hoop heel erg dat je nog op deze site kijkt en mijn bericht leest, want ik begrijp je hele bericht. Ik heb precies het zelfde probleem.

Niemand die je begrijpt en eindelijk lees ik iemands verhaal die het ''zelfde'' schrijft.

De ''meeste'' mensen denken dat oogmigraine het zelfde is als migraine, maar helaas zit daar een groot verschil in. Ik heb ook continue last van vlekken, trilling in beeld, blinde vlekken, sterretje etc, etc.. Alles artsen al gehad en ook ik zie 100% goed..

Hoop iets van jou of iemand te horen. PS HOE GAAT HET MET JOU?

Brigitte Muis
***

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
Twan1971
BerichtGeplaatst: 03-11-2010 14:02 Reageer met quote

Beste Mensen,

Fijn om te lezen dat meer mensen hier last van hebben. Staaltje van gedeelde smart is halve smart.
Bij mij stopte alles toen ik een bril kreeg. Ook ik had vlekken voor de ogen, waarna ik helse hoofdpijn kreeg zodra de vlekken minder werden met overgeven als bonus. daarbij kon ook ik moeilijk uit mijn woorden komen zodra de vlekken begonnen op te treden. Ik heb dit van mijn 12e tot mijn 31e gehad. Tot(!) ik een bril kreeg. Ik heb maar -1/2 en -3/4 met een cilyndrische afwijking. Ik heb het daarna nog 1x gehad, toen ik net mijn bril had. Een tip is dus (ondanks dat je denkt perfecte ogen te hebben) ze toch een keer goed laat nameten.

Helaas heb ik sinds kort een nieuwe bril en is het feest sinds een paar dagen opnieuw begonnen, ik denk zelf dat mijn bril niet goed is en die laat ik nu nakijken. Ondertussen draag ik mijn oude bril en het is al minder geworden.

Ik wens iedereen met dit probleem sterkte toe. Het is lastig om hier goed mee om te gaan. Vooral als vlekken en hoofdpijn op komen zetten in vergaderingen of auto rijden en dergelijken. Ik hoop van harte dat mijn ervaring ook voor jullie effect heeft! Ik weet hou K het is! Succes allemaal.

mvg
Twan
hoekstra
BerichtGeplaatst: 27-12-2010 6:19 Reageer met quote

Bij mij zijn het ook gekleurde vlekken, de omheinig kan indd blauw/ groen zijn met zwart in het midden. Dacht al para te worden Shocked . Ik werd hier ook wel een beetje angstig van. Nou ja in ieder geval zijn het geen intiteiten of zo iets maar gewoon mijn ogen die gek doen!

Ik ben blij dat zoiets bestaat als een forum..... Razz
tramp0girl
BerichtGeplaatst: 08-01-2011 22:13 Reageer met quote

hoi brigitte!

ik heb inderdaad ook last van dat alles wat jij zegt. vooral als ik me bijvoorbeeld tijdens sporten heel goed inzet heb ik daarna last van dezelfde klachten. eerst allemaal vlekjes voor mijn ogen en dat duurt ongeveer een half uur tot driekwartier. en daarna echt zo'n knallende koppijn dat je het gevoel hebt dat het gewoon niet erger kan. het is echt verschrikkelijk. ik word na de vlekjes ook altijd heel erg misselijk en moet dan ook 1 keer overgeven. na een dag of 2 is de hoofdpijn pas weer helemaal weg. maar het is echt zo vervelend. ik ben ook naar de dokter geweest en die zei dat het een micraine aanval was ofzo.

groetjes van mij
Jasmijnnnnn.
BerichtGeplaatst: 04-02-2011 20:18 Reageer met quote

Ik had er net last van. Het begon toen ik televisie aan het kijken was. Het was een gekleurd vlekje in het midden van mijn gezichtsveld. Als ik tv keek, lukte dat niet heel goed. Daarna ging ik onder de douche, en toen leek het op een schitterende vlekje. (Helemaal links in mijn gezichtsveld). Ik had een tijdje mijn ogen dicht gedaan onder de douche, en het minderde langzaam. Nu is het weg, maar tijdens dat het vlekje er was had ik een klein beetje hoofdpijn, en nu is het best heftig. Ik schaam me een beetje om het te zeggen, maar ik ben 11. Ik word altijd een beetje zenuwachtig als dit gebeurd. Dat is bij elk klein raar dingetje wat er geburd met mijn lichaam. Mijn oma vertelde me net dat ik dan vermoeide ogen heb. Ik ga vroeg slapen, zodat ik hoop dat ik me morgen wat beter voel. Ik ben blij dat het niet ernstig is.. Soms is het fijn om forums te lezen. Wink
dance2advance
BerichtGeplaatst: 22-02-2011 0:44 Reageer met quote

Mooie omschrijving, Creature Noctis.
Ik heb er op dit moment, nu ik dit typ, last van. Dus ging het even opzoeken, in de hoop erachter te komen wat het precies is, maar zitten hier geen dokters op het forum? Blijft een beetje vaag allemaal...

Ik kan jullie dit zeggen:
Ik heb nu de conclusie getrokken dat het iets te maken heeft met warmte en/of droogte.
Tot nu had ik iedereen keer dat ik zo'n langgrekte, lichtgevende vlek voor mn ogen had ofwel te lang in de zon gezeten en weinig gedronken, of veel te lang en heet gedoucht!

Het is volgens mij te vergelijken met een zonnesteek. Dat is wanneer je hersenen te warm worden.

Het was heel duidelijk toen ik vorig jaar in april al een urr vol in de zon ging zitten.
Heb me de hele dag beroerd gevoeld.
Let er dus eens op of je ook iets hebt gedaan wat je hersenen te warm kan maken.

Bij mij trouwens ook hoofdpijn en misselijkheid.
Drinken lijkt te helpen en meestal moet ik slapen om er het snelst vanaf te komen.

Gegroet!
aninna
BerichtGeplaatst: 04-04-2011 14:05 Reageer met quote

hoi brigitte en mathijs,

Ik heb precies hetzelfde als jullie. Vroeger heb ik wel migraine aanvallen gehad maar tegenwoordig niet meer. Wel heb ik een aantal keren oogmigraine gehad, zonder hoofdpijn. Wat ik nu nog vaak krijg zijn witte vlekjes, als ik bijv met mn honden wandel. Die verdwijnen weer als ik mn schouders en nek wat los maak. Ook heb ik soms 1 vlek. als ik iets lees dan zie ik soms een vage witte vlek, kijk ik dan naar de buiten lucht en knipper met mn ogen dan is het een donkere of gekleurde vlek. Hij verdwijnt langzaam, soms minuten, soms veel langer. Ik heb het idee dat het veel met spanning te maken heeft, zowel mentaal als fysiek, waardoor de doorbloeding van nek en schouders wat stagneert. Ik fitness 3 keer per week en daar voel ik me goed bij, toch heb ik soms het idee dat een dag na het sporten mijn schouders juist weer wat vaster zitten, waardoor ik weer eerder vlekjes zie. Ik wil nog opmerken dat het dus n i e t de zigzagvlekjes zijn die je bij oogmigraine ziet. Ik denk wel dat het iets soortgelijks is, maar een huisarts of oogarts heeft nog nooit begrepen waar ik het over heb jammergenoeg, want blijkbaar zijn er dus meer mensen die hetzelfde hebben
Mark717
BerichtGeplaatst: 27-05-2011 0:39 Reageer met quote

Hier ook dezelfde verschijnselen. Witte tot zilverkleurige vlek(ken) die oplichten als je naar de lucht kijkt en knippert met de oogleden. Soms zijn ze groot, soms klein of een driehoekje, streep. Vaak vallen ze als eerste op als ik buiten mijn blikveld over felle objecten laat gaan (bijvoorbeeld witte auto), dat er dan een soort schittering is die er niet hoort te zijn. Dan kijk ik even in de lucht, en dan denk ik bij mezelf: ja hoor, bingo... weer een vlek! Ik baal ervan dan.

Soms dagen geen last van, soms elke dag. Duurt ongeveer maximaal 30 minuten.

Ik heb het nu zeker 3 jaar, maar het wordt niet erger. Eerst dacht ik dat er iets ernstigs was. Huisarts vond het allemaal niet zo spannend, en schreef het toe aan migraineuze vlekken. Oogonderzoek in ziekenhuis (visueel) leverde niks op.

Maar nu ik het dus 3 jaar heb, valt me op dat ik het relatief vaker heb in bepaalde omstandigheden. Maar het is niet zo dat in die situaties het gegarandeerd optreedt. Het is meer dat ik het gevoel hebt dat het ermee te maken heeft.

- Vermoeid lijkt een uitlokkende factor.
- Helder weer met fel licht, en vaak overgang van donker naar licht (b.v. na het rijden door een tunnel).
- Als ik even in gedachten ben verzonken, en ineens mijn aandacht wordt gewekt.
- Temperatuurschommeling.
- Bepaalde vettige varkensvleesproducten, zoals salami. Maar ook na sommige fruitsoorten heb ik het plots.
- Na lang niet gegeten te hebben (bv. lunch uitgesteld, plus moe en dan ook nog eens fel licht.).
- Lichamelijke inspanning.

Zijn deze factoren bij jullie ook van toepassing?
sjeejs
BerichtGeplaatst: 30-05-2011 10:37 Reageer met quote

Hoi, ik ben een jongen van 13/14 jaar..
Ik heb de laatste 4 weken heel erg last van Misselijkheid, Duizeligheid Moeheid, vlekken voor de ogen, last van ogen en buikpijn..

Ik was naar de huisarts gegaan, die vond dat ik moest bloedprikken, dus dat heb ik gedaan.. uit de bloedtet is gekomen dat ik Vitamine B, en ijzer tekort heb.. Maar vraag is, is dat echt de hele oorzaak van mijn probleem? Ohja ik heb geen miagrene, ik wordt juist heel erg duizelig in donkere plekken.. Alvast bedankt.

Joeri,
Gineke
BerichtGeplaatst: 30-05-2011 23:24 Reageer met quote

Hoi Joeri,
Het vitamine B tekort kan zeker al die klachten veroorzaken.
Google maar eens op VItamine B12-tekort. Als je echt een tekort hebt zal je huisarts je ook injecties met B12 moeten geven om je een boost te geven. Je zult al snel merken dat je je beter voelt.
Beterschap!
Gineke
BerichtGeplaatst: 30-05-2011 23:25 Reageer met quote

Oh ja, en sinds ik dagelijks metoprolol slik heb ik geen migraine meer; misschien een tip voor anderen? Het is een beta blokker en een bloeddrukverlagend medicijn, maar is dus ook zeer geschikt om migraine te voorkomen. Helaas is het dan weer niet zo goed voor mijn psoriasis, maar ik heb liever jeuk dan migraine Wink.
Laura-
BerichtGeplaatst: 02-07-2011 18:21 Reageer met quote

Hallo,

ik heb hier ook last van, ik had het vandaag ook nog.
Ik heb het meestal nadat ik onverwachts in licht kom ofzo,
het is heel irritant, want het begint met een klein vlekje en wordt alleen maar groter, vooral aan de zijkant, dan kan ik niet normaal vooruit kijken.

Ik krijg er ook altijd een zeurende hoofdpijn bij,
gelukkig ben ik niet de enige haha!

x
djmental
BerichtGeplaatst: 27-07-2011 14:17 Reageer met quote

Hele herkenbare dingen zijn dit. Ik heb zelf ook al jaren last van die vlekken voor m'n gezichtsveld. Bijna iedere dag zie ik ze. Zomaar van 't een op 't andere moment verschijnen ze. Vooral wat Mark717 zegt is heel herkenbaar, in de lucht kijken en als je dan met je ogen knippert licht de vlek op. Soms blijft de vlek een minuut of 10 hangen voor m'n gezichtsveld, maar ook weleens een hele dag. SUPERirritant en vermoeiend. Of van die sliertjes die ineens over m'n gezichtsveld vliegen. Vaak zijn deze rood of blauw van kleur. Mensen vragen zich dan ook af waarom ik ook altijd maar zo moe ben, en begrijpen 't niet. Ik dacht echt dat er iets met m'n netvlies aan de hand was. Naar huisarts geweest, en oogziekenhuis, maar die zeggen dat m'n ogen in orde zijn. Bloeddruk al paar keer laten meten, maar deze lijkt ook goed te zijn. Niemand kan verder ook zeggen wat 't is. Daarnaast heb ik ook last van migraine, deze gaat altijd gepaard met een aura, dus ik denk dat misschien hier ook mee te maken heeft.
Dance4life
BerichtGeplaatst: 27-08-2011 12:55 Reageer met quote

Ik heb ook deze aandoening, alleen heb ik het aan mijn linker oog zonder hoofdpijn.

Bij mij verschilt het, de ene keer begint het met kleine vlekken dat steeds verder gaat tot het gewoon zwart wordt voor mijn ene oog. En soms is mijn gezichtsveld gelijk verkleint tot een heel klein puntje met een paar strepen dat ik nog met dat oog zie. dit gebeurt meestal als ik een paar uur achtereen achter de pc aan het werk zit.

Het zicht keert weer terug na ong 15 min of als ik een tijdje mijn oog laat ontspannen
Toontjehoger75
BerichtGeplaatst: 30-08-2011 0:23 Reageer met quote

Ik heb dit ook gehad, het begon toen ik zwanger was van onze tweeling en door een dreigende vroeggeboorte plat moet liggen in het VU. Heel beangstigend en niemand wist wat het was. Ze kwamen wel steeds met een tensiemeter aankachelen, maar mijn bloeddruk is altijd goed geweest. Toen ik na ontslag bij een oogarts kwam wist die ook niet wat het was.

Tot ik, maanden later, op m'n werk bij een vergadering hetzelfde kreeg. "O," zei een collega, "dat heb ik ook, elke maand. Dat is hormonaal. Migraine."
Ik was net gestopt met borstvoeding en inderdaad kwamen net m'n hormonen weer op gang. Die keer kreeg ik ook wat hoofdpijn, maar de andere keren, tijdens en na m'n zwangerschap niet.
Zo stom dat men in het Vu niks wist en ook hun oogarts niet, en dat dan een collega het gewoon even betitelt...
ceciel
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 10:47 Reageer met quote

Hoi ik heb dit verschijnsel ook gehad. Het begon met een klein vlekje dat leek te bewegen en dat werd langzaam groter. Het duurde wel drie kwartier bij mij tot mijn hele gezichtsveld een kleurige olievlek leek. Daarna barstende hoofdpijn.
Ik ben nu 30 jaar en ik had het al heel vroeg, op de basisschool tot aan dat ik begin 20 was. Ik denk wel degelijk dat het hormonaal is, want ik heb het alleen van een jaar of 11 tot 20 gehad.
Kan ook te maken hebben gehad dat ik de pil ben gaan innemen, geen idee, maar ik ben eroverheen gegroeid.
Dus mensen; je kunt er dus ook ineens vanaf zijn.
Dirkje50
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 11:46 Reageer met quote

silviaconner schreef:
hallo ik ben silvia ik heb dat ook wel eens flikkeringen voor de ogen het heet spiralen zie daarna krijg je knallende hoofdpijn dat is migrene Rolling Eyes heb het aan mijn huisarts gevraagd het kan geen kwaad


Als je gezond eet, ergo 1 gram per kg gezondgewicht aan eiwit, 3 gram per kilo aan verzadigde vetten en 0,5 gram per kilo lichaamsgewicht aan koolhydraten, zul je op termijn van je migraine verlost zijn. Gezond voor je hele lichaam. Hoog vet en laag koolhydraten eten voor gezond lichaam en een gezonde geest. Verzadigde vetten: eieren (vooral eigeel is héél gezond), varkensvlees, spek, vette melkprodukten (géén melk, ivm suikers). Ook fruit is helaas ongezond vanwege de fructose=suikers. Besjes mag wel, met mate.
Enne..niet bang zijn; van vet wordt je niet dik, maar van koolhydraten wél.
Toontjehoger75
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 14:26 Reageer met quote

Ja hoor; dat kun je toch helemaal niet zeggen? Dat het gezond kan zijn zo te eten zal best, maar jij kunt niemand garanderen dat een bepaald eetpatroon een kwaal kan verhelpen van iemand die je niet kent.
Index > Overige ziekten > vlekken voor de ogen.
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring