Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > vlekken voor de ogen.
Auteur Onderwerp: vlekken voor de ogen.
NELLEKE2007
BerichtGeplaatst: 27-07-2008 23:34 Reageer met quote

Ik heb er al jaren last van, heb zelfs een onderzoek daarvoor gehad in het ziekenhuis. Bij mij is het erfelijk een van mijn ouders heeft het ook. Ik draag veel een zonnebril buiten zeker en dat helpt, maar ze kunnen mij er niet vanaf helpen Rolling Eyes Crying or Very sad
*denise*
BerichtGeplaatst: 29-07-2008 15:51 Reageer met quote

Hallo, Ik had dit ook. Meestal een gevoel dat je in de zon hebt gekeken. Het begint aan de zijkant van je ogen en langzamerhand zie je bijna niks meer, daarna krijg ik hoofdpijn. Ben hiervoor van de week naar de dokter geweest. Het is Migraine, heb er medicijnen voor gekregen, die moet ik innemen als het begint te vlekken.

Groetjes,
Denise.
ceciel
BerichtGeplaatst: 01-08-2008 15:21 Reageer met quote

Bij mij is het vanzelf weer overgegaan!Ik heb tussen mijn 14 de en 21 de jaar meerdere 'aanvallen'gehad waarbij een kleine olievlek in een gezichtshelft zich langzaam uit ging breiden. Allerlei kleuren vloeiden en bibberden ni mijn gezichtsveld, ongeveer een uur duurde dat tot het ienens voorbij was en ik knallende hoofdpijn had.
Het is een van die klachten die volgens mij een tuiting waren van stress, later heb ik nog veel andere klachten ontwikkeld, die ook allemaal verband houden met stress of in ieder geval op die manier verklaard kunnen worden. Wat ik jullie wil zeggen: het kan dus wel overgaan. (maar ik heb er andere klachten voor 'terug'gekregen). het leek bij mij bij de levensfase te horen...Soort overheengroeien zeg maar.
MissyM
BerichtGeplaatst: 29-08-2008 14:53 Reageer met quote

ik heb het 2 keer in mijn leven gehad, eerst heel lang vlekken voor mijn ogen, dat vervolgens wegtrok naar de zijkant en toen knallende hoofdpijn. dit is inderdaad een vorm van migraine, zoals al eerder is gezegd. verder heb ik het regelmatig als ik te snel opsta, maar dat verdwijnt ook heel snel.
darkgod
BerichtGeplaatst: 28-09-2008 5:43 Reageer met quote

Hallo,ik heb sinds een paar dagen ook iets raars aan de hand met mijn linkeroog;ik zie prima,maar iedere keer als ik met mijn ogen knipper ,dan zie ik in mijn linkeroog rechtsbeneden om 5 uur zeg maar een rionde zwarte vlek met een dun wit randje eromheen,alsof je naar zo;n illusie hebt gekeken waarbij je een minuut naar een bepaald figuur moet kijken en vervolgens naar de muur moett kijken en heel snel met je ogen moet knipperen om een bepaalde persoon te kunnen herkennen,iemand die deze illusie kent weet waar ik het over heb.
Deze klacht heb ik nu 24 u per dag,heb verder geen last van hoofdpijn.
Ook ik kreeg het spaans benauwd met de gedachte dat het iets ernstigs kon zijn,maar hier lees ik ook andere vage klachten.
Moet ik mij toch ongerust maken,of gaat dit vanzelf weer over?
Help!!
*denise*
BerichtGeplaatst: 30-09-2008 18:33 Reageer met quote

Ik weet wel wat je bedoeld, over die persoon op de muur ( jezus ) haha... Maar ik heb weleens gelezen dat het eicellen van je vlies kunnen zijn die los zijn geraakt en die je dan ziet.. Ik zie ook weleens een soort willen lijken het wel... Maar is niets ernstigs

Groetjes,
Denise
darkgod
BerichtGeplaatst: 01-10-2008 22:03 Reageer met quote

Ik ervaar de volgende 3 dingen:

-het moment dat ik mijn ogen sluit zie ik een gele vlek,het moment dat ik ze open een zwarte vlek,dus al knipperend is het een flitsboel.
snachts in het donker dan is die zwarte vlek goed zichtbaar en als ik die vlek op een zwak licht laat vallen van bv een lantaarnpaal dan zie ik niks door die vlek.
en helemaal in het donker met gesloten ogen zie ik om de paar seconden in het linkeroog een zwak licht,maar dan echt minimaal,het lijkt op de lichten van een diskotheek die de lucht in schijnen,en dat licht gaat dan om de paar seconden op de plaats van die vlek van rechts naar links en verdwijnt dan,en dan komt ie weer enz........
heeft dit dan echt met loslatende eicellen te maken?
hoef ik niet aan een hersentumor of een vorm van blindheid te denken??
ik laat me zowiezo door een oogarts checken als dit aanhoudt.
*denise*
BerichtGeplaatst: 02-10-2008 10:10 Reageer met quote

Ja, ik zou zeker naar de dokter gaan, want dit is toch wel wat extremer dan een paar celachtige vlekjes voor je ogen, en dit zie je meestal als je in fel licht kijkt.. Bij jou is dit anders

Sterkte
Denise
lucifer
BerichtGeplaatst: 03-10-2008 16:01 Reageer met quote

Sommige van deze verschijnselen zijn voor mij wel herkenbaar.
Ook ik heb sinds een jaar of 2 regelmatig last van blinde vlekken in mijn rechter oog.
Dan weer een paar maanden niet en dan weer elke dag.
Soms maar heel even en soms wat langer.
Bij mij gaan ze echter nooit gepaard met hoofpijn.
Meestal zijn delen van de vlekken ook niet echt blind maar wazig.
Meestal is het met een half uurtje weer weg, soms duurt het wel 2 uur.
Ook wil het nog wel eens fluctueren (mooi woord) van minder erg naar erg en weer terug en weer erger enz.

Soms blijf je ook een beetje een raar gevoel houden alsof het nog niet helemaal weg is en nog terug gaat komen wat soms ook zo is.
Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

Groet Harold
in my life
BerichtGeplaatst: 04-10-2008 12:53 Reageer met quote

hoi XD

ik heb toevallig precies hetzelfde. het begint als volgt: vaag zien, lezen wordt lastig en je moet je heel goed concentreren voordat je iets echt kan lezen.
daarna, na ongeveer een halfuur of langer krijg ik hele erge hoofdpijn. zo erg dat ik dan bijvoorbeeld van school naar huis ga XD. en daarna wordt ik heel erg misselijk, wat gepaard gaat met overgeven.

ik weet de oorzaak hier niet van.. ik heb het tot nu toe 4 keer gehad. 2x op vakanties (zat een jaar tussen die vakanties) 1x op school, 1x bij een vriend van me. de eerste keer dat het gebeurde zei me moeder dat ik misschien een hersenschudding had.. daar had het de symptonen van, hoofdpijn daarna misselijk met overgeven. alleen klopt het niet met het wazig zien XD. Het fijne hieraan is wel, zodra ik merk dat ik waazig begin te zien op die manier. dan weet ik, nu moet ik naar huis ofzo want een half uur later krijg ik hoofdpijn en wordt ik misselijk.

weet iemand misschien waardoor dit komt? echt de oorzaak dan...
in my life
BerichtGeplaatst: 04-10-2008 12:55 Reageer met quote

NELLEKE2007 schreef:
Ik heb er al jaren last van, heb zelfs een onderzoek daarvoor gehad in het ziekenhuis. Bij mij is het erfelijk een van mijn ouders heeft het ook. Ik draag veel een zonnebril buiten zeker en dat helpt, maar ze kunnen mij er niet vanaf helpen Rolling Eyes Crying or Very sad


jij bedoeld wat anders dan ons
Gineke
BerichtGeplaatst: 17-10-2008 20:00 Reageer met quote

Flikkeringen die overgaan in migraine (erge hoofdpijn) zijn niet gevaarlijk, alleen wel vervelend. Flikkeringen die je af en toe hebt en die weer overgaan ook niet, dat wordt dan oculaire migraine genoemd en geeft verder geen (pijn)klachten. Flikkeringen die gepaard gaan met gezichtsvelduitval of die continu doorgaan of het "zien" van een zwarte vlek die maar niet weggaat, zijn een teken dat je acuut een afspraak met je huisarts of eerste hulppost moet maken. Je zou dan een netvliesloslating kunnen hebben. Zoals bij zoveel zaken; bij twijfel tóch maar de huisarts gebeld!
David V
BerichtGeplaatst: 27-11-2008 17:18 Reageer met quote

Gineke schreef:
Flikkeringen die overgaan in migraine (erge hoofdpijn) zijn niet gevaarlijk, alleen wel vervelend. Flikkeringen die je af en toe hebt en die weer overgaan ook niet, dat wordt dan oculaire migraine genoemd en geeft verder geen (pijn)klachten. Flikkeringen die gepaard gaan met gezichtsvelduitval of die continu doorgaan of het "zien" van een zwarte vlek die maar niet weggaat, zijn een teken dat jeacuut een afspraak met je huisarts of eerste hulppost moet maken. Je zou dan een netvliesloslating kunnen hebben. Zoals bij zoveel zaken; bij twijfel tóch maar de huisarts gebeld!


Ja dat dat dacht ik dus ook, want ik had het zelfs na een boksles. Ik heb het idee dat er een zwarte streep onderaan me beeld is maar er is 2 keer nagekeken, niks aan de hand Shocked

Anyway, de mensen die er last van hebben, probeer eens na te gaan of het stress kan zijn. Het is goed mogelijk dat ik Chronische hyperventilatie heb en daardoor mijn migraines kreeg.

het kan voor jullie ook iets kleins zijn, want zoals jullie is er bij mijn ogen ook nooit wat gevonden.
toymonk
BerichtGeplaatst: 22-01-2009 14:46 Reageer met quote

Toeval of niet...?

Las laatst iets over additieven in het bijzonder smaakversterkers en de evt. bijwerkingen.

Vandaag last van die vervelende flikkeringen voor de ogen, ruim een half uur, nu beginnen ze pas weg te trekken en de hoofdpijn op te komen.

Oogmigraine of migraine lees ik hier dus. Laatste schijnt ook een bijwerking te kunnen zijn van smaakversterkers. Gisterenavond nog even gezondigd, ga dit nl zoveel mogelijk bannen maar heb nog veel troep in huis, mot op Wink

Ben heel benieuwd of dit verschijnsel zal afnemen na het vermijden van smaakversterkers. Heb dit nl. al jaren en soms zelfs zo erg dat ik er blind van werd.

Wie weet helpt dit anderen ook. Denk eraan dat smaakversterkers onder allerlei namen kunnen voorkomen op de ingrediëntenlijst en in bijna alles zit wat we tegenwoordig in de supermarkt kopen.
Ook de fastfoodketens maken er gretig gebruik van, zelfs duurdere restaurants en vooral ook de chinees.
Google er maar eens op.
danny18
BerichtGeplaatst: 03-03-2009 20:08 Reageer met quote

ik ken dit wat jullie zegge ik heb er ook last van en wil er zo snel mogelijk van af
maak morge afsraak bij de arts want loop er nu al un tijdje mee
hopelijk vind hij wat maar wat ik van jullie hoor is dat niet het geval

ik zie van die witte vlekjes die egt alle kante op gaan in mun gezichtsveld maar heb er alleen last van als ik in de lucht kijk in het donker is er niks aan de hand
merk sinds kort dat ik er ook last van heb bij witte muren en tijdens sporten in een zaal als ik flink bezig ben dan zie ik die vlekken weer en het gaat in een zaaltje veel sneller dan dat ik buiten in de lucht kijk
ik heb er geen hoofdpijn bij daar ben ik wel blij mee
maar ik word er nu wel een beetje gek van want heb er steets vaker last van omdat ik nu erg vaak buiten ben de laaste tijd

ik denk zelf dat het kan komen door slecht eten dat had ik hier gelezen en tja ik eet best slecht de laaste tijden maja ik eet nooit egt goed of veel dus vind ut best gek
kijk wel wat de arts er van vindt
chantalleyisme
BerichtGeplaatst: 01-06-2009 19:26 Reageer met quote

ik heb het ook en het is een ziekte: mouches volantes.

bij jullie heb je het maar even maar ik heb het echt de hele tijd
weddy
BerichtGeplaatst: 28-07-2009 11:18 Reageer met quote

Ook ik heb het verschijnsel van de donkere vlekken,en de lichtdwarrels zoals ik ze noem.
Maar toen zei,iemand mij,chocolade is een boosdoener,waar je het van krijgen kan.
Enja ik at best veel chocolade,en dus stoppen,en zowaar het hielp,ik laats weer chocolade gehad,kon het niet weerstaan,en ja hoor,dagen achter elkaar had ik het weer,mijn dwarrels en donkere plekken.
Dus jammer maar voor mij geen chocolade meer.
Ook kaas heb ik gehoordmwat een oorzaak kan zijn,dus voeding is toch wel iets waar je eens kan gaan zoeken,wat eet je {te}veel.
Ik hoop dat jullie wat kunnen hebben aan mijn tip,ik hoop het,succes ermee.
Groetjes wilma
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 28-07-2009 12:17 Reageer met quote

chantalleyisme schreef:
ik heb het ook en het is een ziekte: mouches volantes.

bij jullie heb je het maar even maar ik heb het echt de hele tijd


Is geen ziekte, komt voornamelijk voor bij brildragers, boven de 40, het zijn gewone eiwitklontjes in het glasvocht!
Tom83
BerichtGeplaatst: 29-07-2009 18:05 Reageer met quote

rikki schreef:
Wie heeft ook wel eens last van lichte vlekken voor de ogen ,net alsof je in de zon hebt gekeken.
Die vlek(ken) blijven soms langer dan een kwartier zichtbaar.

Beetje laat, maar ik heb exact hetzelfde. Ik kan er doorheen kijken, maar ze worden duidelijk bij het knipperen en gaan na een tijdje meestal weg. Een koud washandje op m'n ogen leggen helpt heel goed in 90% van de gevallen. 2 of 3 van die vlekken zijn bij mij echter nooit weg gegaan (ik heb dit nu reeds een jaar), maar ze vallen gelukkig alleen op als ik 's morgends opsta.

Ik heb de indruk dat dit bij mij in verband staat met mentale spanning of stress. Ik ervaar ze meestal bij het werken aan de PC of het beluisteren van audio lectures, en dan krijg ik ook enorm veel spanning en bonzende aders op mijn slapen (zoals nu). Maar soms heb ik ze ook op willekeurige momenten zonder hoofdpijn.

Ik heb ook regelmatig last van flitsende puntjes en witte vlekken. Geen uitbreidende vlekken bij mij, dus ik weet niet of het bij mij migraine betreft. Volgens de 3 oogartsen waar ik bij geweest ben is er niks mis met m'n ogen.

Voila, en door het schrijven van dit bericht heb ik er weer zo'n "zonnevlek" bijgekregen in mijn linkeroog, even een washandje halen.. Rolling Eyes
edit: Eeeen..na 10 minuutjes is ze weer weg.
denise1984
BerichtGeplaatst: 04-08-2009 20:07 Reageer met quote

ik heb ook heel vaak last van vlekken voor de ogen, soms ook gekleurd zoals roze of groen
Index > Overige ziekten > vlekken voor de ogen.
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring