Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Genezing na een hersenbloeding
Auteur Onderwerp: Genezing na een hersenbloeding
IJsbrand
GastBerichtGeplaatst: 16-03-2007 12:27 Reageer met quote

Hallo,
Hoe kun je eventueel genezen van een hersenbloeding? Ik vat het niet helemaal. Confused
K4RIN27
GastBerichtGeplaatst: 16-03-2007 13:16 Reageer met quote

Mijn vader (57) is gister opgenomen in het ziekenhuis na zijn tweede hersenbloeding in 3 jaar tijd. Hij is zeer verward en opstandig en kan moeilijk spreken. Verder is hij veel kracht verloren. Ik vraag me echt af of er nog verbetering komt in zijn situatie en hoe lang het zal duren voordat de derde bloeding op zal treden. Iemand een idee waar deze opstandigheid en vandaan komt?
Ik vind het vreselijk dat hij niet kan zeggen wat er door hem heen gaat en dat ik drie keer moet vragen wat hij nu probeerde te zeggen.
Ik las ook ergen sop internet dat de kans op een volgende bloeding het grootst is rond de 14e dag, omdat dan het gestolde bloed opgelost zou zijn. Iemand hier bekend mee?
charmarian
BerichtGeplaatst: 06-04-2007 16:33 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben nu 57 heb 11 september(hoe verzin je deze datum) 2005 een hersenbloeding gehad. In het AMC gecoiled en bij de MRI ontdekte ze nog 3 aneurisma's. Op 6 november 2005 ben ik geclipped. Heb nu 4 clipjes in mijn hoofd. 2 op 1 aneurisma. Die was anderhalve cm. Had geen uitvalverschijnselen alleen de kracht van mijn rechtervoet was wat minder en daar heb ik steeds tegen de rand van het bed mee geoefend. Verder alleen problemen met typen en schrijven. Dat ontdekte ik in het AMC zelf toen ik op 1 van de computers in de centrale hal iemand wilde mailen. Flink geoefend en nu gaat dat ook goed.
Alleen nog een zuis in m'n hoofd, maar muziekje op en dat overstemd dan het suizen. Volgens de artsen is dit wel een uitzondering. Ik ga zelfs dit jaar weer de vierdaagse lopen. Wordt dan de zevende keer. Heb uiteraard wel toestemming gevraagd. Ik weet dat ik echt geluk heb gehad. Ik wens iedereen sterkte en als iemand iets wel vragen dan mag dat hier uiteraard.
LP
GastBerichtGeplaatst: 06-04-2007 22:59 Reageer met quote

Ik heb een vraag. Mijn vader heeft in de afgelopen 3 weken drie kee een moment gehad dat hij met zijn rechteroog dubbel zag. Dit duurde ongeveer een halve minuut. Bij de laatste keer, was het het hefstigst en hangt zijn linkeroog een klein beetje. Ook heeft hij een raar gevoel boven zijn oog.
Mijn vader is 65 jaar, heel actief, eet gezond, is dun. Hij is bij de huisarts geweest en zijn bloeddruk was wel veel te hoog, maar dat kan ook komen omdat hij naar de dokter gaan heel eng vind.

De huisarts heeft een afspraak gemaakt met de neuroloog voor 19 april. Maar door het lezen van info kom ik zelf tot de conlcusie dat mij vader een TIA heeft gehad en dat dit een voorbode kan zijn voor een grotere aanval.
Is dan 19 april niet veel te laat? Mijn vader gaat heel veel alleen fietsend en wandelend op pad, vaak in de natuur.
Wie weet was wijs is, moet mijn vader eerder onderzocht worden? Moet ik me zorgen maken?

Met vriendelijke groet,
een bezorgde dochter
Rofm
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2007 23:44 Reageer met quote

Wat ik me nu afvraag na het lezen van vorige berichten hoe het nou komt dat al de mensen uit die berichten weer aan de betere hand worden en verder kunnen terwijl mijn collega van 23 jaar oud het niet langer heeft kunnen redden dan 12 uur na een hersenbloeding???
Petertje
GastBerichtGeplaatst: 21-05-2007 12:19 Reageer met quote

In 2005 heb ik een bericht geplaatst mbt de hersenbloeding van mijn vriendin. Op dit moment is ze na een revalidatieperiode van ongeveer 8 maanden weer thuis. Lichamelijk en geestelijk functioneerd ze weer bijna als vanouds. Ze heeft wel een korte termijn geheugen dat is aangetast.. Dit betekent veel met de agenda werken en afspraken goed noteren. Ze is destijds gecoild, Nu is er weer in het aneurysma ruimte ontstaan en dat vinden wij beangstigend. Het is op dit moment niet mogelijk het aneurysma bij te vullen. Ze houden haar scherp (half jaarlijks een scan) in de gaten. Ik wil benadrukken dat wij dankbaar zijn dat ze uberhaupt nog leeft en dat wij samen met onze kinderen de draad weer aan het oppakken zijn . Ik hoop dat andere partners van patienten hier iets aan hebben. Blijf positief ondanks alle ellende!!
Groet Peter.
Anoniemo
GastBerichtGeplaatst: 18-06-2007 16:43 Reageer met quote

Hallo,
ik ben een werkstuk aan het maken over een hersenbloeding omdat mijn opa een hersenbloeding heeft gehad alleen had ik een vraagje hoe kun je een hersenbloeding genezen?????
ellent94
BerichtGeplaatst: 16-11-2007 18:45 Reageer met quote

Ik heb een vraagje hoe geneest men een hartstilstand of kun je dat niet genezen Confused
rumeyda
BerichtGeplaatst: 16-11-2007 21:37 Reageer met quote

Een hartstilstand genezen?nooit van gehoord.Of bedoel je iets anders? Men kan wel een stroomstoot geven wanneer er een hartstilstand is.
delangej
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 13:12 Reageer met quote

Mijn vader heeft vorige week, op 59 jarige leeftijd, een hersenbloeding gehad uit een aneurysma. Medische hulp was er heel snel bij (ong.8 min.) maar desondanks is er in het ziekenhuis een tweede bloeding opgetreden voordat er geopereerd was. Momenteel ligt hij al weer een week in coma en ik maak me ernstig zorgen. De kans dat ik mijn oude vader terugkrijg is nihil door alle hersenbeschadigingen, maar ik blijf hopen dat hijin ieder geval nog wakker wordt Crying or Very sad . Heeft iemand ervaringen met deze situatie.
rumeyda
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 13:19 Reageer met quote

Hoi delangej,

Je moet het niet opgeven. Het kan altijd goed komen hoor.Ik hoop dat het voor je vader goed komt.Ik heb hier geen ervaringen mee.Maar een oom van mij heeft een paar maanden geleden een hartstilstand gehad en het lukte de ambulance personeel hem niet om zijn hart weer aan de praat te krijgen. Het heeft zo'n half uur geduurd voordat de hartslag terug was.Daarna heeft hij een tijdje in coma gelegen. Hij ligt nu nog steeds in het ziekenhuis, maar het gaat nu wel wat beter met m.Hij is uit de coma ontwaakt,gelukkig maar praat nog niet. Zo zie je maar dat wonderen nog lang niet verdwenen zijn.Ik hoop echt uit het diepste van mijn hart dat het goed komt met je vader.Positief denken en alles komt goed. Sterkte nog.Groetjes Rumeyda
Ramon73
BerichtGeplaatst: 08-06-2008 15:05 Reageer met quote

Mijn schoonmoeder ligt opnieuw in het ziekenhuis na een hersenbloeding. 5 weken geleden heeft ze een lichte bloeding gehad waarvan ze redelijk goed hersteld is, wel soms dingen dubbel vertellen of de draad kwijtraken, maar ging op zich wel goed. Een week is ze opgenomen geweest waarbij een enorm hoge bloeddruk geconstateerd werd (220 bij opname, bovendruk).
Ze is thuisgekomen zonder beperkingen met bloeddrukverlagende medicijnen.
Nu heeft ze voor het weekend weer een nieuwe bloeding gehad, bovendruk bij opname was 255. Ze ligt nu op mediumcare (40uur nu) en er is geen enkele vooruitgang te zien. Spraak en motoriek rechterzijde zijn volledig weg. Verder vaak spasmen door het hele lichaam.
Op scans is een bloeding te zien van dik 3cm doorsnede, en onderaan de hersenen gelegen.
Gisteren werd "even" gevraagd wat er moest gebeuren mocht de bloeding zich uitbreiden, niets doen met overlijden tot gevolg of opereren met 100% kans op uitval van diverse functies. Viel rauw op ons dak......
En omdat het nog maar kort geleden gebeurt is, kunnen de artsen nog geen prognose geven. Wel kunnen ze goed zien dat ze heel lang (ws jaren al) een te hoge bloeddruk heeft gehad. Daarbij drinkt en rookt ze niet, eet gezond, matig met zout regelmatig sporten.
We zijn een beetje verslagen, ook al omdat we geen flauw idee hebben hoe het gaat aflopen. Iemand die iets zinnigs kan zeggen?
rumeyda
BerichtGeplaatst: 08-06-2008 23:17 Reageer met quote

Ik zie dat ik hier ook heb gepost. Helaas is mijn oom op 10 maart j.l. overleden.......... Crying or Very sad
Laura23
BerichtGeplaatst: 11-06-2008 23:39 Reageer met quote

Hallo,

Mijn moeder heeft in augustus een hersenbloeding, is aardig hersteld en kan ''lopen'' met een eifel. haar recherarms heeft geen functie meer en mijn vraag is of dat nog ooit goed kan komen. Volgens de artesen en fysiotherapeuten zal dat een restverschijnsel blijven, maar l spanning in en zij voelt alles.
zij boekt nog steeds vooruitgang.

weet iemand hier misschien wat meer over?
evyke
BerichtGeplaatst: 14-06-2008 11:15 Reageer met quote

hallo ik ben evy en heb de verhalen hier wat gelezen.
men vader (46)ligt in coma sinds 20mei2008 na 2hersenbloedingen opgetreden na een tumor operatie.
de tumor was goedaardig maar toch is men pa in coma gegaan.hij kijkt ons wel aan en geeft aan dat hij ons begrijpt maar reageert voor de rest niet.ze hebben gisteren een drainage gestoken naar de buikholte.
weet iemand iets meer over zo'n situatie?
we wachten nog steeds ,maar hij ligt niet diep in coma,
we zitten met veel vragen ,dus als iemand kan helpen graag.
gr evy
Ramon73
BerichtGeplaatst: 14-06-2008 16:21 Reageer met quote

Mijn schoonmoeder gaat ondertussen heel langzaam vooruit. Ze is van de medium-care af en ligt op een gewone kamer. Ze is iets helderder en meer wakker en alert. Gisteren heeft ze haar voornaam geschreven, met links terwijl ze rechts is, maar de rechterkant is nog niet bruikbaar voor haar.
Je kunt merken dat ze helemaal erbij is, maar praten is nog niet mogelijk. Ze probeerde wel te praten, maar het gaat gewoonweg niet.
Volgende week gaan ze starten met de revalidatie, ben eens benieuwd.
Hopelijk komt ze er weer bovenop. Alle extra informatie is van harte welkom.
timmy
BerichtGeplaatst: 16-06-2008 11:57 Reageer met quote

Hallo, kan iemand mij vertellen of er nog sprake is van een volledige recuperatie van een hersenbloeding a/d hersenstam? Mijn oma ligt namelijk in het hospitaal en is 73 jaar oud. Na haar bloeding ligt ze nu gehospitaliseerd en kan je ze nog nauwelijks verstaan. Ze brabbelt heel vaak, en je verstaat er maar 1 wood van. Ook heeft ze heel veel moeite met slikken. In haar medisch verleden heeft ze een jaar geleden een hartinfarct gehad en enkele jaren terug een nieuwe hartklep. Graag had ik wat meer info gewild hieromtrent. Met hartelijke dank, Timmy.
cod2lord
BerichtGeplaatst: 06-07-2008 0:18 Reageer met quote

Hoi

Ik was met een vriend aan het voetballen. Hij knalde met zijn hoofd tegen mijn hoofd aan. Ik moest even naar huis. Toen ik terug kwam zat hij thuis met hoofdpijn. 40 minuten erna werd hij in coma in de auto gezet en naar het ziekenhuis gebracht. We kregen daar te horen dat het om een bloeding bij de hersenen zou gaan. nu 3 dagen later ligt hij nog op de IC maar het gaat nu zo goed dat hij waarschijnlijk naar het MC mag Rolling Eyes . Hij doet zij ogen soms open, hij kan zijn voeten en handen bewegen en knijpen hij kan pools en nederlands verstaan en praten(wel soms en niet helezinnen). En hij heeft geglimlacht. Nu was mijn vraag denken jullie dat hij er veel aan zal overhouden. Nu zie je maar dat een ongeluk in een klein hoekje zit Crying or Very sad Crying or Very sad

mvg

Matthias (16 jaar)
mexx147
BerichtGeplaatst: 30-07-2008 22:07 Reageer met quote

Hallo,

Ik moet even mijn verhaal kwijt. Ik ben 31 jaar. Gisteren heb ik na een maand weer fanatiek gesport (RPM). Ik ben op dieet en had niet veel gegeten, maar wel genoeg gedronken (2 liter water). een shake en een reepje en een voor het sporten 2 broodjes met kaas. Na het sporten had ik geen tijd meer gehad om te eten. Ik ben om 22 uur na bed gegaan. Vanmorgen om half 6 op gestaan en zonder te ontbijten in de auto gestapt. Ik moest 's morgen een collega ophalen. Ik kan niet meer normaal praten, ik kon niet op bepaalde woorden komen, ik wist niet waar ik na toe moest. Ik kreeg tintelingen in mijrechter hand, arm en aan de rechterkant van mijn gezicht. Ik ben gewoon doorgereden na het werk. Mijn collega vond het doodeng om naast me te zitten, maar wist ook niet wat hij met de situatie aan moest. Op het werk aangekomen heb ik gelijk een shakje genomen en begon we gelijk weer beter te voelen. Daarna knallende koppijn en na 3 uurtjes voelde ik me weer de oude (veel gegeten en gedronken). Ik vond het allemaal wel erg eng maar ben er vanuit gegaan at het door te fanatiek sporten is gekomen en te weinig eten (te lage bloedsuiker spiegel) Maar nu sprak ik net een vriendin van mij en die begon over een tia en dat ik toch maar even langs de huisarts moet gaan.... Ben nu een beetje angstig geworden... Confused
Ellen1958
BerichtGeplaatst: 01-08-2008 10:24 Reageer met quote

Ik denk dat het verstandig is om met deze (voorbijgaande) klachten even naar je huisarts te gaan, Mexx. Die weet met gerichte vragen zeker wel een diagnose te stellen. Succes ermee!
Index > Hart- en vaatziekten > Genezing na een hersenbloeding
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring