Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Genezing na een hersenbloeding
Auteur Onderwerp: Genezing na een hersenbloeding
Lllaura
GastBerichtGeplaatst: 03-09-2006 13:00 Reageer met quote

Ingrid,

Heel veel sterkte, ik weet precies wat je doormaakt, maar weet zeker dat het goed komt met je man.

Hou je taai!

Groetjes,
Laura
Lllaura
GastBerichtGeplaatst: 06-09-2006 21:47 Reageer met quote

Ingrid,

Hoe is 't nu?
Een Tante
GastBerichtGeplaatst: 08-09-2006 9:41 Reageer met quote

Goede Morgen
Ik heb met aandacht de verhalen gelezen.En wens jullie veel sterkte.Heb zelf een neef die met 27 jaar een hersenbloeding heeft gehad en met 32 jaar nog eens.Maar hij is een enorme vechter en heeft een eigen site gemaakt met zijn ervaringen en een dagboek wat er allemaal gebeurt is.Hij woont in Duitsland en heeft een goed team van artsen die de juiste medicijnen voor hem hebben gevonden.
VOOR GERALDA kijk eens op z,n site en ook voor de rest natuurlijk misschien hebben jullie er iets aan.www.schlaganfall-mit27.homepage.t-online.de
Het is een hele mooie site over zijn ervaringen en vechtlust.
Groetjes van een Tante
tante Kelly
GastBerichtGeplaatst: 14-09-2006 21:48 Reageer met quote

Hallo Allemaal.
Ik heb heel wat gelezen hier.
Me pap heeft ook een hersenbloeding gekregen.
en is 3 weken terug overleden er aan,Hij had al een enige tijd last van veel hoofdpijnen en veel moe en veel geprikkelt.
en nu praten ze ook Aneurysma.
ik ga me ook daar op laten onderzoeken wand ik heb ook van hoofdpijen en trekt naar me ogen en heb een verhoogde bloeddruk er ook bij.Dat was op aan rarden van de Neuroloog die me pap onder de behandeling had 3 weken terug.
Kelly
Ice
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 11:02 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb een vraagje. Een vriend van me, 26 jaar, heeft een hersenbloeding gehad.

Nou vraag ik me af hoe dit kan op zo'n jonge leeftijd. Hij is links verlamd, blijft dit zo?
Hoe gaat het nu verder?
Is er kans dat hij er weer bovenop komt? Hoe lang gaat dit duren?

Groetjes
Taar
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 13:11 Reageer met quote

Ice,
Er is een zekere kans dat hij erboven op komt, maar vooraf zal hij veel moeten revalideren om zo normaal mogelijk te kunnen functioneren.

Krijgt hij fysiotherapie in het ziekenhuis? Behandelen ze hem via de NDT-methode?
Komt hij nu al regelmatig uit bed of ligt hij veel op bed?

Sterkte
Ice
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 14:31 Reageer met quote

Hij heeft eerst een paar dagen in het buitenland in het ziekenhuis gelegen omdat het daar gebeurde.
Dit weekend is hij terug gekomen naar Nederland en ze hebben nog helemaal geen onderzoeken gedaan tot nu toe!!
Het is vandaag afwachten dat ze wat meer kunnen vertellen.
Hij ligt alleen maar in bed, want hij kan niks.

Bedankt voor je reactie!
GD
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 22:03 Reageer met quote

Mijn vader kreeg op 66 jarige leeftijd een hersenbloeding. Dat is nu ongeveer 11 maanden geleden. Heel die tijd was hij in de war, zodat hij nu bij demente bejaarden in het rusthuis verblijft. De laatste weken hebben we soms de indruk dat hij meer begrijpt en dingen zegt die inderdaad kloppen.
Kan het dat er na 11 maanden beterschap in de hersenfuncties optreedt?
gast2
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 23:29 Reageer met quote

Hoe iemand met een beroerte hersteld is nooit te voorspellen, Het belangrijkste is dat iemand na de beroerte zo snel mogelijk medische hulp krijgt, dan is de kans op (gedeeltelijk) herstel het grootst. Daarom heeft de hartstichting hier zoveel aandacht aan besteed. De eerste weken is het herstel het grootst daarna stagneert het eigenlijk, maar met intensieve revalidatie kan men nog steeds kleine vooruitgang boeken
marjon
GastBerichtGeplaatst: 26-09-2006 13:56 Reageer met quote

mijn vader is 74 jaar en heeft 3 jaar geleden een hersen bloeding gekregen.
Hij heeft nu vocht achter de longen zitten en is erg beverig.
Wat is hier aan te doen .
Hij is aan de linker zijde helemaal verlamd dus kan niets meer zelf.
roy
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2006 13:35 Reageer met quote

Goededag,

Ik had een vraagje. Mijn Vader heeft vorige week woensdag een beroerte gehad en was meteen opgenomen in het ziekenhuis. Sinds dien is hij overgeplaatst naar een ziekenhuis dichter bij huis nadat er scans gemaakt zijn. Nou mijn vraag. Hoe komt het dat er na een week in het ziekenhuis liggen nog steeds geen specialisten bij hem zijn geweest?(behalve uiteraard de verpleegsters) Waarom laat dit zolang op zich wachten? De enige specialist die is geweest is een fisiotherapeut. Ik vind het ronduit belachelijk dat patienten, die uiteraard bang zijn en niet weten wat er aan de hand is, zolang moeten wachten op een gesprek met bijvoorbeeld een neuroloog.
een dochter
GastBerichtGeplaatst: 16-10-2006 12:01 Reageer met quote

Mijn moeder heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Het eerste bezoek bij de neuroloog werd met een bloedverdunner tabletje en in 2 weken een CT afgedaan en de diagnose; een herseninfarkt. Nu kan dat de normale gang van zaken zijn, maar mijn broertje is op 22 jarige leefdtijd gestorven aan een hersenbloeding. Nu waren wij natuurlijk niet zo tevreden met deze gang van zaken.(wij hadden de angst er nog goed inzitten) De neuroloog stond niet open voor een snellere diagnose en waren zich zeker dat het een infarkt was. Wij lieten dit niet op ons zitten en zijn in het buitenland gegaan voor snellere diagnose. Nu bleek ze dus toch een hersenbloeding te hebben (GEEN INFARKT) en die bloedverdunner waren zeker niet de juiste therapie. Nu hebben wij geluk gehad, ze heeft ook in het buitenland haar Neurologische revalidatie kunnen doen waardoor ze nu nog maar kleine problemen heeft. Vooral het cognitive gedeelte is veel beter geworden. Dat was voor ons als familie het ergste, na een hersenbloeding is je moeder niet meer dezelfde moeder als voorheen. In het buitenland snapte ze het beleid in het Ned. ziekenhuis niet, na alle waarschijnlijkheid had mijn moeder die 2 weken wachten op het CT met bloedverdunners niet overleefd.
Ik kan iedereen aanraden, kom op voor jezelf en je familie en als je het gevoel hebt hier loopt het niet goed probeer ergens anders heen te gaan.
Bezorgd
GastBerichtGeplaatst: 04-01-2007 1:25 Reageer met quote

Hoi,

Mijn vader van 58 heeft 7 december een hersenbloeding gekregen het zou gekomen zijn door een te hoge bloeddruk maar verder was het vreemd omdat hij zo vitaal was en niet ongezond, de dokter zei tegen ons dat het kwam door een ader dicht bij de hersenstam aan de linker kant die al erg dun was en was geknapt. Hij werd geopereert en er werd een uitwendige drain geplaats, alles verliep goed een aantal weken totdat ze 27 december een operatie hadden geplant voor een uitwendige drain, het ging mis doordat ze de uitwendige drain er uithaalden (meerdere maalen) hij verloor zijn bewustzijn en zit al een week in coma op de IC. Sad Vandaag hadden we een gesprek met de Arts(en) hij vertelde ons dat ze zich zorgen maken doordat hij in coma ligt en vertelden ons dat zei een operatie morgen hebben geplant om hem van de beademing af te halen en via zijn keel of iets dergelijks iets te plaats ( ik weet niet zeker wat ze hiermee bedoelden). Als dit goed gaat moet hij gelijdelijk zelf leren te ademen, en wachten tot hij uit zijn coma ontwaakt.

Ik maak me echt ernist zorgen over zijn situatie en de dokter vertelde ons ook dat hij heel anders kan worden en ben bang hem te verliezen.

Is een coma veroorzaakt door een hersenbloeding echt ernstig om uit te ontwaken en voor verder herstel? Question

~ Bezorgde zoon.
R.R.
GastBerichtGeplaatst: 15-01-2007 19:55 Reageer met quote

    Moderator opmerking: het is niet toegestaan huiswerkvragen te stellen. Daarom is je bericht verwijderd. Zie ook de
    Forum regels
dochter
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2007 19:43 Reageer met quote

Hallo bezorgde zoon,
Mijn vader van 62 heeft vorige week een hersenbloeding gehad (een zgn SAB, ookwel aneurysma)heeft daarna 8 dgn in coma gelegen. Hij is nu wel "wakker" maar kan nog heel weinig. Het verschilt ook wel in de aard v.d bloeding hoe iemand eruit komt, denk ik.Wij zijn ook heel bezorgd over wat hij straks nog wel of niet kan. Steeds maar afwachten en afwachten. Wel verschrikkelijk hoor die onzekerheid. Hoe is het nu met jouw vader?
Een bezorgde dochter.
Bezorgde zoo
GastBerichtGeplaatst: 30-01-2007 18:57 Reageer met quote

Hoi dochter,

Hij ligt nog steeds in coma (nu al ruim 4,5 week dus). Je mag echt blij wezen dat jouw vader uit zijn coma is ontwaakt. De docters vertellen ons weinig over zijn situatie en durfen niks er over te spreken. Ze vertellen het kan zo heel lang aanhouden of zijn situatie kan verbeteren. Zij weten nu al zeker dat(voordat hij in coma ging) zijn rechter been en arm gedeeltelijk verlamt zijn, lichte vorm van afasie heeft en voor de rest weten ze niets. Het is nu een kwestie van afwachten.

Veel sterkte met je vader en hoop dat hij erboven opkomt!
ex v.d.zieke
GastBerichtGeplaatst: 05-02-2007 14:12 Reageer met quote

Mijn ex man, 38 jaar jong, ligt sinds vrijdag op de ic na een bloeding rechts. Links reageert hij dus sterk verminderd op prikkels. Hij wordt in slaap gehouden door medicijnen. Ik weet niet of hij zonder die medicatie ook buiten bewustzijn zou zijn...Heeft volgens zeggen nu een drain geplaatst gekregen....zijn gezicht schijnt opgezwollen te zijn...(van de prednison??) Heb al wel info van internet gehaald maar zou het liefst met een vd behandelend artsen praten over hoe zij de kans inschatten (voor zover dat kan) op herstel en hoe de kinderen hierop voorbereid moeten worden. Onze dochtertjes wonen bij hem en zijn nwe vrouw....heel frustrerend dat ik er nu niet als directe opvoeder kan zijn voor ze. Ligt allemaal wat gecompliceerd zeg maar. Ex schoonmoeder heeft daar het roer overgenomen in huis en vind het belangrijker dat er rust reinheid en regelmaat blijft in huis dan dat ik extra tijd met de meiden doorbreng om ze ook wat afleiding te bezorgen. Er te zijn als mama terwijl papa er nu niet kan zijn voor ze. Kan allemaal maar mondjesmaat terwijl ik weet dat ze me nodig hebben. Kan wel herrie schoppen maar dan voelen de kids zich ook niet happy.... lastig.... wie heeft hier ervaring mee?
Ik mag ook niet bij hem op bezoek van zijn vrouw omdat dat voor hem onrust zou veroorzaken waardoor zijn toestand kan verslechteren..???? Wil hem alleen maar even zien...iets zeggen tegen hem....is toch de vader van mijn kinderen... Wie weet of zoiets buiten de reguliere bezoektijden geregeld kan worden?en kan dat echt "gevaar" opleveren? Ga daar echt niet over de jaarlijkse indexering discussieren al zou hij bij kennis zijn zeg....pffff...ex families....

ex v.d. zieke
piet
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2007 17:48 Reageer met quote

wat vervelend.. Sad
R. Woordes
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2007 19:54 Reageer met quote

De verschijnselen verdwijnen meestal niet (helemaal). Vaak worden ze wel minder na enkele dagen of weken. Of iemand last houdt van restverschijnselen verschilt van persoon tot persoon. Exclamation
mariska1981
GastBerichtGeplaatst: 05-03-2007 13:03 Reageer met quote

Hallo, Mijn oma van bijna 88 jaar heeft afgelopen zaterdag een grote hersenbloeding gehad. Mijn opa kreeg haar 's ochtends niet uit bed en zag dat haar mond scheef stond. De huisarts heeft ervoor gezorgt dat ze in het ziekenhuis kwam, maar waarschijnlijk was er al meer dan vier uur verstreken voordat ze erachter kwamen. Ze hebben in het ziekenhuis wat testjes met haar gedaan, en ze kon alles nog bewegen en ze kon ook nog praten. Nu ligt ze op de afdeling neurologie en opend alleen nog af en toe haar ogen, en het lijkt alsof ze iets probeert te zeggen, maar er komt niets uit. Op dit moment heeft ze ook een slangetje in haar neus, en de zusters hebben mijn opa verteld dat deze naar de maag gaat, maar er komt vocht uit, het is dus een soort drain. Graag zou ik willen weten of het wel vaker voorkomt dat mensen na een hersenbloeding eerst gewoon heel moe zijn en kunnen bewegen en praten, en dat ze later dan niet meer aanspreekbaar zijn. Ook zou ik graag willen weten hoe het zit met dat slangetje dat in haar neus zit. En wat de kansen zijn dat ze er weer een beetje bovenop komt. Ze zal natuurlijk nooit meer zijn zoals ze was, want ze begon de afgelopen weken al dement te worden, dat begrijp ik wel. Ook moet ik er bij vertellen dat ze vorige week dinsdag drie hartinfarcten gehad heeft. Dit kwam doordat ze medicijnen had gekregen voor een te snel kloppend hart. Door deze medicijnen is haar haar te traag gaan kloppen en dus een paar keer stil gaan staan ( zo heeft haar arts het uitgelegt). Ze hebben haar van deze medicatie afgehaald, en ze heeft van dinsdag tot donderdag aan de hartbewaking gelegen. Haar hart heeft toen geen slag verkeerd gedaan, en de artsen vonden het dus tijd om haar naar huis te sturen. Donderdag was ze dus net weer thuis, en was ze door haar dementie al vergeten dat ze in het ziekenhuis had gelegen, ze zat dus ook alweer sokken te stoppen. En zaterdag lag ze dus weer in het ziekenhuis. Kan dit gebeuren ook te maken hebben met haar hersenbloeding van afgelopen zaterdag? Het zijn allemaal een heleboel vragen, maar ik ben gewoon heel nieuwschierig hoe dit allemaal zit/werkt. En van de artsen krijgen we niet echt duidelijke informatie, als we al iemand kunnen vinden die ons er iets over kan vertellen.
Index > Hart- en vaatziekten > Genezing na een hersenbloeding
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring