Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn maagstreek en onder ribben
Auteur Onderwerp: Pijn maagstreek en onder ribben
menno
BerichtGeplaatst: 25-10-2006 21:58 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben Menno 39 jaar en ben nieuw op dit forum en heb al het een en ander gelezen.
Nu heb ik een 3 maanden geleden een paar keer behoorlijke pijn gehad in mijn maagstreek en rechts onder de ribben, nu ben ik daarvoor bij de huisarts geweest en heb een maagdrankje toen meegekregen.
Ik heb nu de laatste tijd een beetje zeurende speirpijn in mijn rug tehoogte van de schouders en midden in mijn rug rechts langs mijn ruggegraad. En ik heb bijna wel de hele dag last van.
Komt dit bekend voor?
Ik wil niet meteen denken aan galstenen maar je weet het nooit.

Menno
misstral
BerichtGeplaatst: 25-10-2006 23:53 Reageer met quote

Hm. De plaats van de pijn is wel ongeveer waar de galblaas en galwegen zich bevinden. Misschien geen stenen maar een ontsteking van de galblaas. Het is met zekerheid te zeggen door bloedonderzoek.
Sterkte ermee.
CEES
GastBerichtGeplaatst: 27-10-2006 17:58 Reageer met quote

hee menno komt heel bekent voor heb er al meer dan een jaar last van dacht dat het galblaas was is het niet ben dus ddor mijn dokter naar een arts manuele geneeskunde gestuurt vanwege een spier die vast zat in mijn rug ter hoogte van mijn schouder bladen met uitstraling pijn naar rechts naar lever en galblaas heb nu een paar behandelingen gehad en de pijn klachten nemen af heeft er mee te maken dat je zit houding niet goed is ....mischien heb je er wat aan . groeten cees
menno
BerichtGeplaatst: 05-11-2006 16:19 Reageer met quote

Hoi, ik heb vannacht nadat ik avond's wel wat lekkere dingen had gegeten waaronder gebak, chip's en wat plakjes franse worst hevige pijn gehad in mijn maagstreek, en heb toen gespuugd, dit verlichte niet de pijn en ik heb verschillende keren maar getracht alles eruit te spugen.
Nu bleef de pijn maar bestaan in het midden van mijn maagstreek net onder mijn ribben, in het midden van mijn borstkast.
Heb toen een zetpil genomen maar dit hielp ook niet echt..
Dit duurde tot een uur of 5 vannacht en toen moest ik ineens naar het toilet om te poepen, hierna werd de pijn minder en kon ik eindelijk in slaap komen.
Toen 's ochtend's wakker werd had ik geen last meer,maar wel donkere urine, ik voel me nog niet helemaal top, je houd van het spugen een rouwe keel en een rot gevoel in je maag over.

Komt dit iemand bekend voor, zijn dit stenen? of iets anders.

Menno
Mamieke
BerichtGeplaatst: 05-11-2006 17:03 Reageer met quote

Hoi,
De artsen vroegen steeds aan mij in welke houding ik me tijdens de galsteenaanvallen het minst onprettig voelde: door rond te lopen of juist heel stil te blijven liggen.
Mamieke
menno
BerichtGeplaatst: 07-11-2006 16:07 Reageer met quote

Hoi ,
Ik ben vandaag naar de huisarts geweest, ik krijg maandag een echo onderzoek van mijn bovenbuik, hij zei dat het niet meteen stenen hoeven te zijn maar dat het ook een irritatie van de gal kan zijn, laten we daar dan maar op hopen, ook word het bloed onderzocht, ik ben ook niet te dik ( 1,87 en weeg 78kg ) en eet weinig vet eten dus ik weet het niet , ik zie het allemaal wel.

Menno
Mamieke
BerichtGeplaatst: 08-11-2006 0:29 Reageer met quote

Hoi Menno,
Wel goed dat je huisarts je zo serieus neemt.
Nu maar afwachten of en wat er uit komt.
Mamieke
menno
BerichtGeplaatst: 22-12-2006 15:05 Reageer met quote

Hoi, ik heb al een tijd niet gereageerd, maar wil wel even vertellen dat de echo niks heeft opgeleverd, wel is er uit het bloedonderzoek een wat verlaagde waarde van de lever, maar dat kan misschien komen omdat ik de ziekte van Chrone heb.
Dus ik denk dat ik maar even contact ga opnemen met mijn internist over hoe nu verder.
Wel heb ik alweer 2 maal moeten overgeven van de pijn in mijn maag,
dus helemaal goed is het niet, en het gebeurd vooral wanneer ik veel heb gegeten en toch ook wel wat vettig.

Menno
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 22-12-2006 15:26 Reageer met quote

Hoi Menno,

weet jij of er ook naar je alvleesklier is gekeken?

Grt,
Anita
menno
BerichtGeplaatst: 23-12-2006 18:19 Reageer met quote

Hoi Anita, ik denk wel dat er naar de alvleesklier is gekeken, want de dokter die de echo deed heeft ook naar mijn aorta gekeken, en dat lijkt me ook niet meteen relevant met de klacht.

Maar hoezo dan?

Gr
Menno
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 23-12-2006 18:30 Reageer met quote

Hoi Menno,

Ik had hele heftige pijn in mijn maagkuiltje en had nog nooit klachten gehad van galstenen, maar had toch door toedoen van een galsteen een afsluiting van de af/toevoer van mijn alvleesklier. Waardoor ik een acuute alvleesklierontsteking heb gekregen.

Maar werd ook klamig en mijn bloeddruk was heel laag.

En bovenal de pijn ondragelijk.

Vandaar mijn vraag.
Grt,
Anita
menno
BerichtGeplaatst: 23-12-2006 18:48 Reageer met quote

Hoi Anita, ik heb geen last van klamig of lage bloeddruk, ik heb wel af en toe na veel of wat vettig eten dat ik mega veel pijn heb in mijn maagstreek. En na het overgeven gaat het dan wel weer.

Menno.
Hilda Titia
BerichtGeplaatst: 28-12-2006 16:33 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en per toeval kwam ik eigenlijk op deze site terecht vanwege mijn "medische"achtergrond.

Nu heb ik eigenlijk sinds augustus dit jaar regelmatig last van zeurende pijn rechts boven in de buik, de ene keer wat erger dan de andere, dit straalt dan ook vaak uit naar de rug.
Beide kerstdagen heb ik ontzettend last gehad van de pijn, een warme kruik was eigenlijk het enigste wat hielp met een stevige borrel( om de pijn maar ff niet te voelen).

Het vreemde is dat deze pijn niet altijd aanwezig is...soms is ie dagen weg en dan ineens is het er weer.

Ook ben ik er bij toeval achter gekomen dat beweging helpt, maar ik kan natuurlijk niet de hele dag door blijven lopen met mijn hond....
Wat denken jullie? zou dit een galsteenaanval kunnen zijn?
r.v
GastBerichtGeplaatst: 10-01-2007 9:46 Reageer met quote

hoi allemaal ik heb de laatste tijd aardig last van mijn maag de ene dag is ie er wel en de andere dag weer niet maar ik krijg er steeds een brandend gevoel bij het is zo op de een op andere dag gekomen heb ook een echo gehad en er zat wat gruis kan dat ook bij deze klachten voor komen met dat brandend gevoel straalt ook uit naar de rug groetjes r.vl
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 10-01-2007 12:16 Reageer met quote

Hoi R.v.

Ja hoor dit kunnen klachten zijn voor galstenen, kijk maar eens op het topic. Er zijn er genoeg. Ik denk dat dan een heleboel dingen op zijn plaats vallen.

Sterkte ermee!
Grt,
Anita
rv
GastBerichtGeplaatst: 10-01-2007 19:31 Reageer met quote

heb nu last van mijn rug volgends mij de ribbenmaar zeker weten doe ik het niet zou het ook verstandig zijn om daar mee weer terug naar het huisarts te gaan ik ga medicijnen al gekregen voor maagzuur en paracetamol helpt op dit moment ook niet net als die tabletten voor de maagzuur maar ik moest het afwachten wat raad u mij aan wel of niet terug gaan
groetjes r.vl
illa
GastBerichtGeplaatst: 16-01-2007 21:48 Reageer met quote

hoi r.v. de klachten die jij beschrijft kunnen wel degelijk met galstenen/gruis te maken hebben.heb vorig jaar ook echo gehad op dat moment was er niets te zien ,maar vandaag echo gehad en een heel knikkerzakje vol stenen.ze zeggen dat gruis nog pijnlijker kan zijn omdat dat makkelijker aan de wandel kan gaan .ik dacht ook altijd dat het mijn maag was ,maartoen is mijn schoonmoeder geopereerd aan de galblaas en zei had de zelfde klachten als ik ,de pijn straalde ook altijd uit naar de rug ,dus ik zou maar terug gaan naar de arts.sterkte
r.v
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2007 15:55 Reageer met quote

ik ben vandaag bij de huisarts weer geweest krijg weer opnieuw een echo kijken of de gruis galstenen zijn geworden
ik ben een dag of vier van de pijn afgeweest en komt zo spontaan terug kun je er eerst wel last van hebben en dan een paar dagen niet heeft dat dan echt met galstenen te maken en niet ergerns anders door
ik zit echt met spanningen ben bang dat het dan toch wat anders is de huisarts zei dat ik daar geen zorgen over hoeft te maken wat zeggen jullie daarvan moet ik nu wel of geen zorgen maken

de huisarts denkt toch aan de gal
illa
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2007 22:04 Reageer met quote

hoi r.v ik denk dat je ook galstenen hebt want je hebt de zelfde klachten als ik,en ik heb mijn hele galblaas vol stenen.Ik kan nu gewoon chocolade,friet chips eten,klinkt raar maar volgens de huisarts krijg je alleen een galkoliek als de galblaas de gal naar buiten knijpt en daar dan toevallig een steente meeglipt,daar krijg je dan die helse pijnen van.
maagklachten
GastBerichtGeplaatst: 27-01-2007 18:46 Reageer met quote

wat zijn de pijnen bij galstenen of gruis wie kan mij daar wat meer over vertellen ik heb als volg een brandige gevoel in mijn maagkuiltje en wat uitstraalt tussen mijn schoudebladen en de rechte kant van mijn rug echt pijnlijk is het niet maar meer een zeurende pijn stekende pijn de doktoren denken echt aan galstenen of gruis bij de echo is er gruis gezien en nu willen ze nog een c t maken hoef ik verder niet bang te zijn dat het ernsig is groetjes g.r
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Pijn maagstreek en onder ribben
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring