Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > schok tijdens in slaap vallen
Auteur Onderwerp: schok tijdens in slaap vallen
quick
BerichtGeplaatst: 17-10-2006 18:18 Reageer met quote

Iedereen heeft vast wel eens een schok gehad tijdens het in slaap vallen, nog even een reflex van een aantal spieren.
Wat ik heb sinds 15 jaar is heel vervelend en anstig. Op het moment van in slaap vallen, krijg ik een enorme schok in de maagstreek, het voelt als een stomp in de maag, soms maak ik er ook een geluid bij. Ik ben dan weer klaarwakker, korte tijd angstig en mijn hart slaat dan een paar keer over.
De huisarts noemt het een adrenaline-boost maar kent het probleem niet echt. Heb zelfs slaapregistratie gehad, en de uitslag van de neuroloog was: tja, je schokt af en toe wat, waar maak je je ze druk om? Ik kreeg rivotril, een raar middel wat je wel rustig maakt, maar de volgende dag heb je een enorm katergevoel, is dus ook geen oplossing. Ontspanningsoefeningen heb ik ook al gedaan. Het is echt heel vervelend, en voel me niet goed begrepen, het is ook moeilijk om deze klachten goed te kunnen omschrijven. Wie herkent dit, ik heb het gevoel de enige in dit land te zijn met zo'n probleem. 's Middags naar bed gaan heeft geen zin, dan is het nog veel erger. Na een paar glazen alcohol voor het slapen gaan gaat het beter, maar ook dit is geen oplossing. Wanneer ik 's morgens heel vroeg wakker word, en ik val daarna nog even in slaap dan heb ik het niet. ZIjn het spanningen? Is het iets ernstigs? Elke tip is welkom. Wie helpt me?

quick
Creatura
GastBerichtGeplaatst: 20-10-2006 2:09 Reageer met quote

Hoi,

Ik herken wel een beetje wat je zegt. Hiermee zijn in maart dit jaar mijn slaapproblemen begonnen. Of het precies hetzelfde is weet ik niet, maar ik kreeg ook steeds een soort adrenaline-boost in mijn maagstreek zodra ik bijna in slaap viel, waardoor ik dus niet in slaap kon komen. Dit was niet direct echte angst te noemen, maar meer een soort plotselinge zenuwachtigheid, in de zin van; Oh nee, straks kan ik niet slapen. Best paradoxaal om dan dus juist op het moment dat je bijna slaapt ervan te "schrikken".
Momenteel is het meer een echte schok bij mij als ik bijna in slaap val, wat vaak in een paniekaanval uitmondt.
Het is bij mij pure angst....en ik slaap nu al maandenlang op alprazolam (xanax), een kalmerend middel, wat dus verslavend is en waar ik ook vast verslaafd aan ben. Even heb ik zonder kunnen slapen omdat de paniekaanvallen (die ik ook overdag had en heb) even minder werden. Maar ik heb weer terugvallen gehad, dus nu durf ik sowieso niet te gaan slapen zonder "iets"acher de kiezen te hebben wat me ontspant. Alprazolam dus, of alcohol soms, of een zolpidem (een slaappil die mij ook erg ontspannen maakt). Ik wissel af om serieuze verslaving (wat slapen betreft althans) te voorkomen. Maar een oplossing is dit dus niet.

Wat jij eraan kunt doen....ik weet het niet precies. Spanningen, ja, ik denk dat dat het zijn...maar zeker weten doe ik het niet.
Je voelt je er idd machteloos bij omdat het zoiets vaags is....ik snap wat je bedoelt. Misschien kun je proberen melatonine in te nemen voor het slapen (helpt bij mij vaak goed...als ik eenmaal al moe ben en ik neem dat val ik als een blok in slaap) of L-tryptofaan (een aminozuur dat in je lichaam wordt omgezet in melatonine en serotonine en dus kan ontspannen). Of ja, de kruidenpreparaatjes he....valeriaan enzo. Die helpen bij mij niet helaas.

Maar idd, als je 's ochtends wakker wordt en weer gaat slapen voelt alles heel anders......heel erg herkenbaar...

Sterkte ermee joh

xx
quick
BerichtGeplaatst: 20-10-2006 2:23 Reageer met quote

Hoi, bedankt voor je reactie. Ik ben er in ieder geval blij mee, maar vervelend voor je dat je ook zoiets hebt.
Ik ga dus het liefst maar heel laat naar bed, maar omdat ik door de weeks om 8 uur op moet, is dat niet heel handig.
Mijn probleem heb ik dus al 15 jaar, mijn huisarts zegt dat het niet gevaarlijk is, maar kent het probleem niet echt.
Ik zie het als een storing in de hormoonhuishouding. Teveel adrenaline op het verkeerde moment.
Ik heb nu een paar glazen wijn achter de kiezen zodat het probleem minder is.
Ik wens jou sterkt met je probleem, en dank je nogmaals voor je reactie. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik niet de enige ben met dit soort rare fratsen. Wie weet, komen we er van af. Ik wil dit in ieder geval niet de rest van mijn leven blijven houden. Vanmiddag (na mijn werk) ben ik even gaan liggen omdat ik doodmoe was, en ja hoor, daar kwam het weer. Een raar angstig gevoel in de maagstreek, het is net of komt er iets omhoog in de maag, wat gepaard gaat met angstgevoelens, en een paar flinke hartkloppingen, ik weet het niet anders te omschrijven. Veel sterkte!
Creatura
GastBerichtGeplaatst: 20-10-2006 20:36 Reageer met quote

Hey,

Graag gedaan joh.
Ik denk ook niet dat het kwaad kan eigenlijk...in de zin van; je zal er niet dood aan gaan. Maar dat is soms niet het ergste wat je kan overkomen denk ik weles.
Regelmatig had ik namelijk suïcidale gedachtes toen ik er heel erg last van had. Ik vond dat slaapgebrek erger dan het idee dood te gaan. Dan ben je er denk ik best wel erg aan toe...geestelijk althans. Het is ontzettend frustrerend om niet te kunnen slapen terwijl je de behoefte wel hebt. En dan de symptomen de volgende dag....nergens zin in hebben, doodmoe zijn, een wazig gevoel in je kop, hartkloppingen (in mijn geval althans), je niet kunnen concentreren. Ik werd er gek van...slapeloosheid gaf mij intens depressieve en angstige gevoelens...ik kon de hele dag alleen maar voor me uitstaren en denken aan de volgende (slapeloze) nacht. En hiermee versterkte ik de volgende avond de adrenaline-boost weer die me uit mijn slaap hield.

Slaap je sowieso wel of lig je echt nachten wakker?

Ik lag nachten wakker, wat echt zwaar klote is. Ben wel blij dat ik zolpidem heb gekregen toen...het is voor mij een erg effectief middel, omdat het me vooral zeeeer relaxed maakt in mijn gedachtengang en de adrenaline-boosts zo goed als elimineert..waardoor ik dus zo in slaap val.

Kun je niet aan je huisarts een benzodiazepine (kalmerend middel zoals oxazepam, diazepam, alprazolam) vragen om af en toe te nemen? Als je zorgt dat je het niet elke nacht neemt (zoals ik dus wel doe) raak je er ook niet verslaafd aan en is het geen probleem. Denk dat het af en toe een verademing zal zijn om te nemen, want het vermindert adrenalinegolven echt enorm!!

Heel erg veel sterkte
quick
BerichtGeplaatst: 20-10-2006 23:32 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben dus jaren verslaafd geweest aan oxazepam! Heb er 20 jaar over gedaan om er af te komen. Ik heb heel veel beleefd in het leven, door al die spanningen raakte ik dus verslaafd, soms wel 6 oxazepams van 10mg per dag, toen ben ik gaan afbouwen en toen zijn de problemen met het inslapen begonnen. Nu slik ik af en toe nog een halve per dag, en doe veel ontspanningsoefeningen, en voor het slapen gaan neem ik 3 of 4 wijntjes, dan weet ik dat ik ontspannen genoeg ben, en dan valt het mee. Maar als ik niet drink, dan komen die adrenaline-boosts in alle hevigheid terug, compleet met hartkloppingen, en een angst stroomt dan door mijn lijf, je wilt het niet weten. Als je op het verkeerde moment teveel adrenaline krijgt word je bang volgens mij. Soms krijg ik 7 tot 8 van die boosts achter elkaar. Je wordt er moedeloos van. Voor ik een keer fatsoenlijk in slaap ben gevallen ben ik een paar uur verder. Als ik één keer slaap, dan slaap ik ook wel door, maar de volgende dag ben ik nog maar met een ding bezig.......vanavond moet ik weer naar bed, dus ik ga gewoon laat, en zorg dat ik een beetje ontspannen ben. Een middagje naar het strand is vragen om moeilijkheden, want als ik in de zon lig, op mijn buik, wil het wel eens gebeuren dat ik in slaap val. Nou, dan komen de boosts ook, strand of niet. Ik schijn er een geluid bij te maken (alsof je een enorme stomp in je maag krijgt) Mensen kijken dan raar op, en dan zeg ik:"Let maar niet op mij, ik het HET weer".
Ik wil eigenlijk zonder medicatie dit probleem de baas worden. Gewoon weer eens lekker vroeg naar bed, met een boek, geen alcohol, geen pillen, en dan lekker normaal in slaap vallen, helaas, het is mij de afgelopen 15 jaar niet gelukt. Ik hoop niet dat ik je al teveel deprimeer met mijn verhalen, laten we proberen om zoveel mogelijk te ontspannen, want ik denk dat het daar alles mee te maken heeft. Echter, ik heb zoveel spanning in mijn lichaam opgeslagen de afgelopen 25 jaar, dat is niet zomaar weg, maar ik geef niet op! Ik leef nog steeds.
Ik wens jou ook heel veel sterkte, en ik ken je natuurlijk niet, maar ik heb gisteravond even aan je gedacht en gezegd:"Ik ben niet de enige, en je gaat er vast niet aan dood". Ik voel me een beetje sterker nu ik weet (eindelijk) dat ik niet de enige ben. Ik hoop dat het probleem voor jou snel wordt opgelost, ik doe ook mijn best ervoor.
Fijn weekend, en rustige nachten.
denisewillems
BerichtGeplaatst: 02-01-2012 23:46 Reageer met quote

Ik herken me in jullie maar bij mij is het iets anders. Het gebeurd of tijdens of vlak na het inslapen bij mij. Dan krijg ik enorme suis in mijn oren en ook een soort shock, alleen dan tintelt mijn gezicht of lichaam. Ik ben dan ook super duizelig als me dit overkomt en voel de hele kamer draaien. Ik heb ook dat het in mijn slaap gebeurd. Dan word ik wakker en dan tintelt mijn hele lichaam.
Shyandokay
BerichtGeplaatst: 03-01-2012 23:47 Reageer met quote

Hey, dat lijkt me erg naar. Heb je dat je erg piekert over dingen als je wilt gaan slapen? (dat lijkt me logisch met deze klachten) maar sowieso dat er iets aan de hand is? Misschien moet je dat meer los gaan laten want je kunt nooit alles in de hand hebben. Laat de controle los.

ALs je wakker wordt uit dromen / nachtmerries dan lijkt me dat erg moeilijk omdat je daar juist geen grip op hebt.

Ik wens je iig veel succes.

Ik heb het niet, maar wel dat ik ontzettend slecht slaap door zorgen.
1Tommy
BerichtGeplaatst: 04-01-2012 21:51 Reageer met quote

Hallo Quick, ik ben een van die vele mensen die vlak voor het in slaap vallen af en toe wakker worden van zo een spiersynchronisatie. Dat is dus niet te vergelijken met wat jij hebt. Ik kan je dus als zijnde ervaringsdeskundige niet helpen, maar ik heb je aanvankelijke reactie en ook toevoeging gelezen en kan me voorstellen dat je misschien moet beginnen met het inbouwen van slaaprituelen. Dat klinkt best wel slap natuurlijk maar wie weet heb je er wat aan om al voordat je naar bed gaat rustige dingen te doen. Als je er al 15 jaar mee rondloopt en zelfs sochtends al bezig bent met het savonds naar bed gaan dan is het natuurlijk niet meer slechts een lichamelijk probleem (als het dat was) maar tevens psychisch. Ik zou je aanraden om nog een beetje te experimenteren met (onschuldige) medicamenten zoals bijvoorbeeld melanine. Het is belangrijk om weer het vertrouwen te krijgen dat ook jij een goede nachtrust kan hebben voor te kijken naar welke psychische redenen er wellicht voor je inslaap-probleem bestaan. In ieder geval fijn dat je hebt gemerkt dat je niet de enige bent met dergelijke problemen en mocht je zin hebben nog eens van gedachte te wisselen hoor ik het van je.
McHilt
BerichtGeplaatst: 10-02-2012 17:20 Reageer met quote

quick schreef:
Iedereen heeft vast wel eens een schok gehad tijdens het in slaap vallen, nog even een reflex van een aantal spieren.
Wat ik heb sinds 15 jaar is heel vervelend en anstig. Op het moment van in slaap vallen, krijg ik een enorme schok in de maagstreek, het voelt als een stomp in de maag, soms maak ik er ook een geluid bij. Ik ben dan weer klaarwakker, korte tijd angstig en mijn hart slaat dan een paar keer over.
De huisarts noemt het een adrenaline-boost maar kent het probleem niet echt. Heb zelfs slaapregistratie gehad, en de uitslag van de neuroloog was: tja, je schokt af en toe wat, waar maak je je ze druk om? Ik kreeg rivotril, een raar middel wat je wel rustig maakt, maar de volgende dag heb je een enorm katergevoel, is dus ook geen oplossing. Ontspanningsoefeningen heb ik ook al gedaan. Het is echt heel vervelend, en voel me niet goed begrepen, het is ook moeilijk om deze klachten goed te kunnen omschrijven. Wie herkent dit, ik heb het gevoel de enige in dit land te zijn met zo'n probleem. 's Middags naar bed gaan heeft geen zin, dan is het nog veel erger. Na een paar glazen alcohol voor het slapen gaan gaat het beter, maar ook dit is geen oplossing. Wanneer ik 's morgens heel vroeg wakker word, en ik val daarna nog even in slaap dan heb ik het niet. ZIjn het spanningen? Is het iets ernstigs? Elke tip is welkom. Wie helpt me?

quick


Lang geleden dat deze topic gestart is maar ik wil alleen even zeggen dat na het lezen van dit onderwerp je gegarandeerd niet de enige ben met dit probleem. Ik heb het zelf de laatste tijd ook en herken mij in jou probleem. Heb veel spanningen vanwege mijn levensstijl (veel onzekerheid, weinig inkomen, sociaal isolement etc). Vervelend ding idd Het eerste uur als je net in slaap wilt vallen stokt je adem en voel je een 'schok', vooral in de maagstreek net onder het middenrif. Wordt dan angstig en probeer op mijn zij te gaan slapen maar ook dan gebeurt dat. Zelfs op mijn buik slapen helpt niet... Na een poos van onrust val ik meestal daarna wel in slaap en slaap dan verder redelijk goed. 's morgens heb ik het ook niet maar dat zal wel komen omdat ik dan 'uitgerust', dan wel ontspannen ben. Het is in elk geval iets anders dan een hypnagoge schok, want dat is een stuk minder paranoide makend.
quick
BerichtGeplaatst: 06-08-2012 19:19 Reageer met quote

Weer jaren verder, maar het wordt toch wel gelezen, dank voor jouw reactie.
Ik heb het overigens nog steeds, en het went nooit.
Ooit heb ik gehoord: Het hoort gewoon bij je.
Wat een gelul, het hoort niet bij me, ik ben niet zo geboren, heb de klachten nu 21 jaar en zie niet meer tegen het slapen gaan op.
Soms gaat het goed, soms niet, ik leef nog steeds, dus het is niet iets ernstigs, maar angstig is het wel.
Ik probeer meer de mediteren en me van de hele wereld niet meer zoveel aan te trekken.
Ik ben onzeker, weinig geld en gewoon veel pech gehad, en vanaf mijn 15e een zenuwpees geweest, dat is erfelijk bepaald, je bent er klaar mee
Wel "fijn" om te lezen dat ik niet de enige ben.
Sterkte ermee!
quick
BerichtGeplaatst: 06-08-2012 19:21 Reageer met quote

Berichtje van 6 augustus 2012 is dus een reacte op de reactie van McHilt!
majan
BerichtGeplaatst: 07-10-2012 23:23 Reageer met quote

Na de zoveelste keer toch maar eens.internet op gegaan. En wat 'fijn'
dit herkenbare tegen te komen..ik.heb precies hetzelfde wat jij omschrijft.. Soms vvoel ik het van te voren al.aan komen. Heel vervelend en idd vaak heel angstig.
Kan er dan ook geen kant mee op maar ergens wel fijn dit herkenbaar te lezen.
Niet dat jij.dit ook hebt maar je snapt me vast wel..
Knorremans
BerichtGeplaatst: 04-03-2013 21:49 Reageer met quote

Ja ik heb het ook, ik heb het pas zo'n 5 jaar het blijft niet bij 2 keer soms ben ik wel een uur bezig en krijg ik zo'n 15 tot 20 schokken maar alleen bij inslaap vallen en dan ben ik klaar wakker. Ben bij de huis arts geweest allerlei onderzoeken gehad maar nergens kwam iets uit, het enige wat helpt is Temazepam dan slaap ik als een roos maar dat mag je niet elke dag innemen.
wes61
BerichtGeplaatst: 30-10-2013 1:03 Reageer met quote

he maar jongens dit heb ik ook het is echt een hel
maar ik zocht op wat het kon zijn en kwam uit op. hyperventilatie
dat is dit hoor zouden jullie willen kijken of dit hetzelfde is ik hoop het wel want je kunt er iets aan doen het heet hypervennen ik heb dit pas ondekt dus ik heb hypervennen nog niet geprobeert.man elke nacht ben ik bang om ge gaan slapen wat stom adrelinestoten in rusttijd.
quick
BerichtGeplaatst: 27-12-2013 2:38 Reageer met quote

Beste mensen,

Ben nu weer een tijdje verder, en ik heb het nog steeds. Vanavond nog! Avondje gourmetten met een vriendin, na het eten doodop en even relaxen op de bank. Je voelt je moe worden, je voelt je in slaap vallen. En ja hoor! Daar is weer zo'n nare schok in je maagstreek. De angstgevoelens die met zo'n schok gepaard gaan zijn net zo erg als 22 jaar geleden, toen het allemaal begon.
Ga in januari op yoga, ik laat mijn leven niet langer beïnvloeden door deze vage maar ook nare symptomen. Omdat ik het al zo lang heb (het went overigens nooit...) zal het geen kwaad kunnen. Ik vind het overigens nog steeds net zo angstig als 22 jaar geleden toen het begon....Ik wens mijn lotgenoten veel sterkte! Laat je niet gek maken, maar probeer het te accepteren. Acceptatie is vaak de enige manier om minder krampachtig in slaap te vallen. Wanneer ik 's ochtends vroeg wakker word heb ik het niet, en val normaal weer in slaap...dus....Wens jullie een ontspannen begin van 2014!! Groet!
genieter1983
BerichtGeplaatst: 11-06-2014 11:25 Reageer met quote

Als je Googled op "startle response" dan zul je precies de symptonen lezen, waar jij last van hebt.

Bij mij is het in 2010 begonnen na een avondje te veel xtc te hebben gebruikt (voor de rest gebruik ik geen drugs & laat ze altijd testen op wat er in zit). Daardoor heb ik bijna 1,5 jaar last gehad van schrikken voor het inslapen en soms overdag van harde geluiden.

Dit ging gelukkig langzaam weg, en het kwam soms alleen nog maar voor als ik 's ochtends een onverwachts hard geluid hoorde, als ik net wakker begon te worden.

Omdat ik dacht dat xtc een vrij onschuldig genotsmiddel is, en niet direct de link zag met het wakkerschrikken, bleef ik dit 2x a 3x per jaar gebruiken, maar dan alleen maar een half pilletje.
Dat was blijkbaar te weinig om mijn serotoninegehalte helemaal op hol te laten slaan en mijn schrikreacties werden steeds minder.

Echter heb ik vorige week voor de verandering 1 heel pilletje gehad en een paar dagen later begon mijn startle respons weer. Nu kan ik dus met 100% zekerheid zeggen dat die schrikreacties te maken hebben met een tekort/ontregeling aan serotonine.

Ik heb van mijn gebruik natuurlijk heel veel spijt, gezien het inslapen nu een hel is (veel zweten, angst en schrikken) en ik de dag erna erg vermoeid ben.

Met Oxazepam + oordopjes val ik nu wel relax in slaap, maar je mag dit middel niet meer dan 10 dagen achter elkaar gebruiken, omdat het verslavend werkt. Ook melatonine werkt goed, maar dan moet je wel de oordropjes indoen, want de schrikreactie blijft nog wel.

Ik hoop jullie met mijn verhaal te kunnen informeren dat jullie startle response hoogswaarschijnlijk met een serotonineverstoring heeft te maken (want bij mij is het 2x opgewekt door een te veel aan xtc, voor de rest leef ik erg gezond). Het hoeft dus niet perse door drugs te komen, het kan ook door andere zaken komen die door serotonineverstoring komt (bijvoorbeeld depressie of dat lage serotonine in de familie zit).

5HTP schijnt een natuurlijk wondermiddel te zijn om extra serotine aan te maken. Neem er niet te veel van, want anders krijg je hartkloppingen. www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/06/serotonine-en-5-htp.html
moekes
BerichtGeplaatst: 13-09-2014 11:02 Reageer met quote

hi,
ben nieuw op deze site, na wat googlen over 'schokken en in slaap vallen' kwam ik hier terecht. Zeer herkenbaar wat jullie posten! Ikzelf heb er ook al vele jaren last van.. Erg last.. Mijn grootste wens is een middagdutje te kunnen doen, even in de zetel wegdromen.. Maar die schokken maken dat onmogelijk. Ook al denk ik er effe niet aan, ook al voel ik me volledig ontspannen en heb ik de neiging in te dutten, dan schok ik bij het moment dat ik zou inslapen wakker.. Een paar glazen alcohol helpen echter wel, maar mijn drinkgedrag is ondertussen van die mate dat het echt niet meer gezond is.. 10 jaar geleden kon ik wel inslapen, dromen en uitgerust wakker worden, waarom ineens niet meer? Mijn sociale leven, mijn gemoedstoestand, mijn gezondheid lijdt hieronder. Heeft iemand een oplossing, een antwoord, een middel om het slapen terug te kunnen zien als iets normaal..? Ik weet het effe niet meer...
Gertje1962
BerichtGeplaatst: 19-10-2015 23:59 Reageer met quote

Beste moekes,
Heb je verhaal gelezen en ik herken het helemaal. Heb hier al eerder gepost onder de naam quick....Ik heb het nu zo'n 25 jaar, en ik vraag me af of ik er ooit van af kom. Vreemd genoeg heb ik het niet wanneer ik 's morgens vroeg wakker word en nog even kan slapen, dan val ik rustig in slaap. Een dutje doen op de bank is vragen om moeilijkheden. In de trein in slaap dreigen te vallen kan ook al niet, ook niet in een vliegtuig, hoe moe ik dan ook ben. Alcohol lost het wel op, al is het niet de manier, ik moet toch wat....ik schrijf het toch toe aan spanningen, een onbewust verkrampte houding...ik heb geen oplossing. Huisarts neemt het niet serieus....ik zou willen dat ik kon helpen, mezelf en anderen. Maar RTL4 begint binnenkort met een programma over rare slaapproblemen, misschien dat het daar aan het licht komt. Ik sla nu maar een paar wijntjes achterover. Sterkte voor iedereen met dit rare fenomeen....
Gertje1962
BerichtGeplaatst: 20-10-2015 0:09 Reageer met quote

Yoga heeft mij overigens niet geholpen, mindfulnessoefeningen ook niet. Hoe ontspannen ik voor mijn gevoel ook ben, even in de stoel wegzakken, of op de bank is vragen om moeilijkheden. Het is niet alleen de schok die je door je lijf krijgt, vooral in de buurt van het middenrif, soms ook in het hoofd; het is vooral de vreemde angst die ermee gepaard gaat. Ik heb de pech dat ik ook nog apneu heb, maar dat heeft niets met dit probleem te maken. Paar wijntjes voor de nacht helpt, maar of het een oplossing is. Je krijgt er dan vaak een probleem bij....ik heb van twee kwaden het beste maar gekozen, ik zie wel.....
Esje309
BerichtGeplaatst: 30-01-2017 3:58 Reageer met quote

Hoi, Ik heb het heel af een toe soms ook. Vlak voor ik in slaap dreig te vallen, voel ik een rare schok in mijn maag ( soms met een een beroerd gevoel ) en ben dan met een schok klaarwakker ( dan is het beroerde gevoel ook direct weer weg) En dat gebeurd dan een keer of tien per nacht net op het moment dat je elk moment in slaap valt. Heel vervelend. Het help mij als je even uit bed gaat bv wat water drinken of een sigaretje roken of iets dergelijks. Als ik dan weer mijn bed in kruip is het weg en kan ik gewoon in slaap komen zonder wakker te schrikken. Ik heb het gelukkig niet vaak, maar het is echt super vervelend en onaangenaam.
Index > Psyche > schok tijdens in slaap vallen
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring