Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > barbotage behandeling schouder
Auteur Onderwerp: barbotage behandeling schouder
carlameijer
GastBerichtGeplaatst: 04-12-2006 16:12 Reageer met quote

Hoi Ludwien, zie net je berichtje. Nu na 4 weken gaat het redelijk goed. Heb nog wel het idee dat ik nog niet de volledige controle over me eigen arm heb. De ene dag gaat het prima de andere dag wat minder. Gisteren een naar gevoel van steken in mijn onderarm (zal echt niet weten waar dat vandaan komt), maar gelukkig vandaag daar weer geen last van. Ben erg benieuwd naar me controle foto (22 dec). Wens je nog veel sterkte toe.
Bert Geelen
GastBerichtGeplaatst: 11-12-2006 16:15 Reageer met quote

Hoi,
13 nov. aangegeven dat ik m'n 3e barbotage moet ondergaan, nu in overleg met de arts is er toch besloten in januari een (kijk) operatie uit te voeren en wat ruimte in de schouder te maken door wat bot weg te slijpen (auw) iemand ervaring met dit fenomeen? sterkte iedereen!
Sofietje
BerichtGeplaatst: 12-12-2006 0:06 Reageer met quote

Bert Geelen schreef:
Hoi,
13 nov. aangegeven dat ik m'n 3e barbotage moet ondergaan, nu in overleg met de arts is er toch besloten in januari een (kijk) operatie uit te voeren en wat ruimte in de schouder te maken door wat bot weg te slijpen (auw) iemand ervaring met dit fenomeen? sterkte iedereen!Hallo Bert,

Ik heb niet echt ervaring met wat zij bij jou willen gaan doen maar heb ook in januari of februari een kijkoperatie aan mijn schouder. Waarschijnlijk komt er na die operatie nog een operatie maar dat is nog niet zeker. Wat zij gaan doen bij de kijkoperatie is kijken of een capsular shift zinvol is voor mij en verder als ze dingen tegenkomen zoals inklemming dan zullen zij dat wel meteen behandelen.
Weet dus ook niet echt wat ik kan verwachten en vind het ook best spannend. 20 december mag ik voor preoperatief onderzoek komen en dan kan ik in januari of februari opgeroepen worden.

Ben dus ook wel benieuwd naar hoe het bij jou gaat en gegaan is.

Groetjes,

sofie
angela 40
GastBerichtGeplaatst: 18-12-2006 20:21 Reageer met quote

Hallo dames en heren,
Na de hele forum gelezen te hebben ben ik toch wel wat geruster geworden. Ik ben Angela en ben in dec.2005 geopereerd aan mijn rechterschouder voor een slijmbeurs ontsteking. In eerste instantie ging dit allemaal er goed. Na drie maanden kreeg ik ineens hele erge steken in mijn rechterschouder . Oorzaak onbekend. In het ziekenhuis in eindhoven ben ik uitgedokterd en ben nu onder behandeling in Nijmegen. Vandaag een echo gehad, en er blijkt kalk tussen mijn schouderkapsel te zitten. Is overigens op de foto en de MRI niet te zien. Hoe willen ze dan in godsnaam via rontgen de kalk uit mijn schouder kunnen verwijderen? Question
ludwien
BerichtGeplaatst: 01-01-2007 13:13 Reageer met quote

Hoi Carla, weet jij al iets meer inmiddels? Zijn er al foto's gemaakt en heb je al uitslag daarvan? Ik weet nog steeds niets, foto's zijn wel gemaakt maar worden doorgestuurd naar beh. chirurg waar ik 10 jan. naar toe ga.
groetjes Lida
carlameijer
GastBerichtGeplaatst: 02-01-2007 14:12 Reageer met quote

Hai Ludwien, Ja ben geweest en er is nog een heel klein beetje kalk te zien. De ortopeed is zeer tevreden en ik ook. 30 jan. terug komen kijken of het laatste stukje dan ook weg is. Een week voordat ik bij hem terug moest komen heb ik weer zo'n pijn gehad, en kon echt mijn arm niet gebruiken (dus weer medicijnen geslikt). De dokter zei ook als je pijn voelt betekend dat dat je arm aan het genezen is, dus de kalk verlaat dan je lichaam. Nou denk wel dat ik fisio krijg want heb nog niet echt goede kracht in mijn armen, maar ben nu al zeer tevreden en kan me arm al boven me hoofd houden.
Wens je veel succes toe.

Groetjes Carla
Bert Geelen
GastBerichtGeplaatst: 10-01-2007 13:10 Reageer met quote

Hallo Sofietje, t'is gebeurd hoor stukje bot uit mijn schouder weg gehaald was volgens de arts het beste omdat naarmate je ouder wordt je pezen dikker worden en als er dan niet genoeg ruimte onder je schouder is gaat dat natuurlijk pijn doen. 2 januari j.l. onder het mes geweest doormiddel van een kijk operatie en zie...ik zit weer te typen! Doet natuurlijk best pijn maar met een paracetamolletje of zes per dag en veel rust is het goed te doen. Hopelijk werkt deze behandeling wel. Veel sterkte groetjes Bert.
Sofie.
GastBerichtGeplaatst: 10-01-2007 19:28 Reageer met quote

Hallo Bert,

Gelukkig heb jij het erop zitten. En lekker dat het meegevallen is. Hoe gaat de revalidatie verder nu bij jou? Krijg je therapie of moet je nog rust houden?

Ik word morgen geopereerd. Begin hem nu wel te knijpen. Ik ben al vroeg aan de beurt en moet er al om 7 uur zijn dus hoef gelukkig niet nog de hele dag wachten.

Jij heel veel beterschap en zal wel laten horen hoe het gegaan is!

Groetjes,

Sofie
Bert Geelen
GastBerichtGeplaatst: 15-01-2007 15:20 Reageer met quote

Hallo Sofie,

Jij hebt je operatie er gelukkig ook opzitten en ik ben benieuwd hoe het gaat. Ik ben nu 13 dagen verder en ben zonder pijnstillers alweer aan het werk (zittend op kantoor) Ik moet m'n arm nog wel gedurende de dag in een doek houden en af en toe kan die band af. Ik ga twee maal per week naar de fysio en moet zeggen dat alles me 200% mee is gevallen. Sterkte en ik lees je ervaring wel weer.

Groet,
Bert
Sofietje
BerichtGeplaatst: 15-01-2007 16:54 Reageer met quote

Hoi Bert,

Lekker dat je geen pijn meer hebt of iig bijna niet meer. Bij mij er tijdens de operatie alleen maar van binnen gekeken en vergeleken met mijn andere schouder. Er is verder niks gedaan nu omdat ik toch nog een keer geopereerd moet worden. Ik krijg over een maand of 3 a 4 maximaal een capsular shift en er zit een scheur in het kapsel die zij dan dicht zullen maken met ankertjes. Ik vond het de dag zelf en dag erna wel een beetje tegenvallen maar nu gaat het ook weer goed. Vanaf zaterdag 18 uur geen pijnstillers meer gehad. Wel iets pijn nog maar goed te houden.
Werken zal ik volgende week pas doen maar ik moet met mijn armen werken. Moest een weekje rustig aan doen van de orthopeed en kon daarna alles weer oppakken.

Ik hoop voor jou dat het vanaf nu ook alleen maar beter gaat en je straks pijnvrij zult zijn met alles.
Voor mij zal het nog lang gaan duren maar als het goed is kan ik wel een heel eind van mijn klachten die ik nu heb kwijt raken!

Doe het nog maar lekker rustig aan!!

Groetjes,

Sofie
H
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2007 16:18 Reageer met quote

[Beste ElsKreeft. Ik moet maandag in het KG Haarlem voor een barbotage. De 2e keer. Eerste keer was in Alkmaar maar zonder resultaat. Bij welke radioloog was jij.
elskreeft
BerichtGeplaatst: 18-01-2007 17:32 Reageer met quote

hoi
ik was via orthopeed Kingma in het EG gestuurd naar de afdeling radiologie. welke radioloog uiteindelijk de behandeling heeft gedaan weet ik eigenlijk niet. hij heeft zich wel voorgesteld, maar ik was verder niet bij hem onder behandeling. Ik werd wel enorm aardig geholpen door de assistentes en die arts. dat is dus een kleine geruststelling voor je hopelijk.
Sterkte! en laat horen hoe 't gegaan is. Mij heeft 't tot op heden enorm veel geholpen.
Ik volg dit topic nog steeds met interesse.
H
GastBerichtGeplaatst: 19-01-2007 13:12 Reageer met quote

Elskreeft Bedankt voor je reactie. Fijn zulke uitwisselingen. Ik ben ook doorgestuurd door Dr Kingma. HIj gaf aan dat Radioloog Driessen of Guit het beste de barbortage kunnen doen. Blij te horen dat het goed heeft geholpen. Ik ga de pijnklachten al bijna normaal vinden. Ik laat je zeker weten hoe het is gegaan.
H
GastBerichtGeplaatst: 26-01-2007 17:41 Reageer met quote

Beste Els,

Maandag ben ik geweest voor de Barbotage. Behandeling ging prima, niet pijnlijk. De naalden waren krom vanwege de harde kalk. De nacht was drama. Tramadol hielp niet. Het is inmiddels vrijdag en het gaat redelijk, de pijn is dragelijk. Ik voel me erg wiebelig en moe. Had jij dat ook? Had jij nog bepaalde oefeningen meegekregen?
elskreeft
BerichtGeplaatst: 27-01-2007 11:50 Reageer met quote

Hallo,
gelukkig heb jij 't ook achter de rug. Ik heb me ook een aantal dagen best beroerd van de pijn en moe gevoeld. Qua oefeningen: ik had voor de behandeling al geruime tijd fysiotherapie, dus ik ben met die oefeningen doorgegaan zodra het weer ging. En ook nu ik weinig last meer heb, blijf ik bepaalde oefeningen doen om nooit meer hetzelfde te krijgen.

voorbeelden hiervan staan op:
http://www.weldoen.nl/schouder/AUTOMOBoef.htm

sterkte en over een week ga je echt het verschil merken! dan ben je echt blij dat je dit gedaan hebt.

groeten
Els
Renz
BerichtGeplaatst: 13-04-2007 20:44 Reageer met quote

Hallo lotgenoten, ik moet binnen kort een barbotage behandeling ondergaan en kan iemand mij vertellen hoe lang je niet kan werken.
Ik heb een behoorlijk zware baan waarbij ik mijn armen moet gebruiken en veel moet tillen.
groeten Renz
elskreeft
BerichtGeplaatst: 14-04-2007 13:28 Reageer met quote

hoi Renz,
Het schijnt behoorlijk wisselend te zijn hoe mensen reageren na een behandeling. Bij mij was 't na een dag of 14 weer oke, maar ik lees van anderen toch ook heel andere verhalen!
Ik wens je in elk geval succes met je behandeling. En lees ook even alle tips van iedereen in dit topic. kan je best helpen denk ik.
marcelsmit
BerichtGeplaatst: 29-07-2007 20:10 Reageer met quote

Na drie jaar van pijn in mijn schouders, 50% omhoog en niet meer (zowel links als rechts), wezen r√∂ntgenfoto‚??s uit dat ik kalk op de pees in mijn schouders had. Bij een barbotage worden, na de nodige verdoving, twee tot drie naalden in de schouder geprikt waarmee de klak wordt stuk gemaakt en eruit gespoeld wordt. 16 juli 2007, nu twee weken geleden, heeft dit plaats gevonden in mijn rechterschouder. Het klinkt vreselijk maar was het niet. Bij mij werkte de plaatselijke verdoving perfect en deed de behandeling helemaal geen pijn. Omdat ik op een beeldscherm de r√∂ntgenfoto‚??s kon volgen was het voor mij eerder spannend dan eng.

De napijn is NIET leuk. Zorg dat je vooraf stevige pijnstillers hebt tegen deze pijn. Paracetamol is niet voldoende. Ik had helaas geen pijnstillers en na twee dagen paracetamol slikken heb ik contact opgenomen met de huisarts en kreeg ik Zaldiar. Dat helpt. Ik heb de eerste twee dagen zoveel paracetamol geslikt dat het zowat wit begon te stuiven op de plee.

Nu, na twee weken, slik ik alleen nog maar een pijnstiller voor de nacht en ja, ik heb het gevoel dat het beter gaat. Als alles goed gaat volgt de linkerschouder.

Ongeveer 70% van de pati√ęnten heeft baad bij deze behandeling.

Oh ja, na drie jaar pijn in de schouder vallen deze laatste paar weken in het niets en neem ik dan ook graag op de koop toe.

Marcel
Ruudje
BerichtGeplaatst: 13-11-2007 8:04 Reageer met quote

Hallo , mijn naam is Ruud.
Volgens de dokter heb ik ook last van veel kalkvorming in mijn schouders.
Al een spuit gehad , maar dat hielp niet veel.
Nu steld hij voor om te opereren.
Maar iki heb nog mijn twijfels over de oorzaak.
Hebben of hadden jullie ook veel pijn in de biceps. Het is bij mij begonnen in de schouders maar nu lijkt het meer te zijn in mijn biceps.
Ik kan gewoon kracht zetten , alleen als ik bijvoorbeeld een bal wil gooien naar mijn kinderen, verga ik van de pijn. Ook bijv iets oprapen doet pijn.
Ik weet het niet maar van het sporten of iets dergelijks kan het niet komen.

Groeten, Ruud
Ineke200
BerichtGeplaatst: 24-07-2015 11:54 Reageer met quote

Hallo Allemaal, volgende vrijdag heb ik n barbotage behandeling aan mijn rechterschouder, ik loop er ook al zeker n jaar mee veel pijn en beperkt in veel dingen. Zie er als n berg tegen op, maar als ik jullie ervaringen lees ben ik wat gerustgesteld, toch ben blij als het achter de rug is. Ik werk zelf in de zorg, ik had al gezegd dat ik gewoon het weekend kom werken na de behandeling op vrijdag, maar als ik jullie reacties lees ben ik bang dat dat misschien helemaal niet gaat lukken. Hoe lang duurde het bij jullie om weer te gaan werken ?
Groetjes Ineke
Index > Spier- en gewrichtsklachten > barbotage behandeling schouder
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring