Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > barbotage behandeling schouder
Auteur Onderwerp: barbotage behandeling schouder
elskreeft
BerichtGeplaatst: 24-09-2006 18:48 Reageer met quote

binnenkort moet ik een barbotage behandeling ondergaan om kalk uit mijn schouder te 'spoelen'. ik heb al jaren inklemmingsproblematiek met veel pijn bij elke beweging van mijn armen/schouders(vooral links). ik zie hier enorm tegenop en wil graag ervaringen horen van mensen die dit al hebben gehad.
hoe was de behandeling, hoe was de napijn en heeft 't geholpen voor de langere termijn??

ik hoop op jullie reacties!
alvast bedankt! Rolling Eyes
carlameijer
GastBerichtGeplaatst: 07-10-2006 18:39 Reageer met quote

hallo Els, zie net je bericht over barbotage, en ook ik wacht op die behandeling, en was benieuwd of jij al geholpen bent of dat jij reactie's gehad heb.

graag hoor ik het van je
Carla
elskreeft
BerichtGeplaatst: 07-10-2006 21:20 Reageer met quote

hoi Carla
helaas had ik van niemand een reactie, dus ik moest er 'blanco' heen. Ik wil je niet bang maken maar het is wel goed om te weten wat je te wachten staat. Afgelopen maandag was 't voor mij zover. Je ligt onder een rontgenapparaat op een tafel en je wordt verdoofd met een prik en wat je daarna voelt is dat er iets in je schouder wordt gespoten en dat er lichtjes op gedrukt wordt. dan zijn ze met de naaldjes bezig met prikken en spoelen. dat viel op zich dus mee (al stond het zweet wel op m'n neus hoor). hou alleen wel rekening met behoorlijke napijn! je kunt een paar dagen echt niets met je arm. zelfs kleding aandoen of douchen lukt bijna niet. je kunt evt. direct bij de orthopeed of huisarts pijnstilling vragen! ik vroeg het nog en volgens de rontgenoloog kon ik gewone middelen als paracetamol etc. gebruiken. dat was echt niet voldoende. ik heb na 4 dagen alsnog bij m'n huisarts naproxen gekregen omdat het nog zo zeer deed. en nu gaat 't weer prima (alleen nog beetje stijf), maar ik kan weer typen! dus ik wens je heel veel sterkte en laten we maar hopen dat het nadien ergens goed voor geweest is. laat je even horen hoe 't was?? ik ben erg benieuwd.

groeten
Els Wink
carla meijer
GastBerichtGeplaatst: 18-10-2006 21:19 Reageer met quote

Hoi Els, heb inmiddels gehoord dat ik 7 november wordt geholpen. Ben jij ook in leiden geholpen. Wou ook ff weten of de behandeling zelf echt pijn doet (eerlijk zeggen) en hoelang duurt de behandeling. Hoop voor je dat de pijn snel weggaat. Groetjes Carla
elskreeft
BerichtGeplaatst: 18-10-2006 21:29 Reageer met quote

hoi Carla,
je krijgt eerst een verdoving, dat voelt vervelend (geen pijn), en daarna doet het niet echt pijn. kan wel wat vervelend aanvoelen. bij mij duurde de hele behandeling in totaal ca. 35 minuten. Dan is 't klaar en kun je heus je arm nog goed bewegen. Napijn voel je in de loop van de dag langzaam wat opkomen. vraag gelijk een receptje voor napijn hoor! bij je huisarts of orthopeed.
ik wens je heel veel succes en sterkte. Ik was er ook echt bang voor en de behandeling is me best meegevallen achteraf. het is meer eng dan pijnlijk. Op dit moment gaat 't prima en kan ik er al meer mee dan voor de behandeling!!!
laat je me weten hoe 't is gegaan? ik hoop dat het voor jou ook goed uitpakt.

groeten
Els
elskreeft
BerichtGeplaatst: 18-10-2006 21:30 Reageer met quote

p.s. ik ben in Haarlem geholpen trouwens!
carla meijer
GastBerichtGeplaatst: 18-10-2006 21:42 Reageer met quote

Hoi Els, bedankt dat je zo snel reageert. Het stelt me gerust dat de behandeling eerder eng is dan pijnlijk. Ga van de week al een recept halen bij de dokter (kan het maar alvast in huis hebben). Als ik geholpen ben zal ik een berichtje naar je sturen. Mvgr. Carla
nirak
GastBerichtGeplaatst: 24-10-2006 11:01 Reageer met quote

Hoi Dames

Ik las toevallig dit stukje over barbotage omdat ik op zoek was naar wat meer info. Wel een beetje mosterd na de maaltijd want ik ben afgelopen vrijdag geholpen. De behandeling valt inderdaad erg mee. Meer vervelend dan pijnlijk.
De napijn is er wel en die is meer dan vervelend.
In tegenstelling tot Els kreeg ik bij de Orthopeed meteen al recepten mee en die moest ik voor de bahandeling in huis halen.
Advies van de orthopeed.
Voor de behandeling al twee paracetamol en dat de komende dagen 3 maal daags.
Een uur na de behandeling diclofenac ook drie maal daags en daarbovenop de eerste dagen tramadol.
Door deze waslijst was ik erg gespannen maar uiteindelijk heb ik de tramadol alleen de eerste twee dagen gebruikt en wel drie maal daags paracetamol en de diclofenac.
De pijn komt en gaat maar neemt duidelijk af. Gisteren was bijvoorbeeld een goede dag maar vandaag is het weer wat minder.
Wel merk al effect van de behandeling, ik kon niets meer verdragen aan mijn schouder en dat is nu al beter.
Succes met je behandeling,
Karin
elskreeft
BerichtGeplaatst: 24-10-2006 18:06 Reageer met quote

hoi Karin

bijzonder toch dat de verschillende specialisten zo verschillend met hun patienten omgaan. had ik 't maar geweten, dan had ik ook van te voren ge-eist dat ik recepten had meegekregen voor betere medicijnen dan gewoon een advilletje of paracetamol. ik merk ondertussen ook al een behoorlijke verbetering! ben wel dagelijks oefeningen aan 't doen nu.

dus als Carla er nu ook goed doorkomt, hebben we 't gelukkig alledrie gehad! Smile
carlameijer
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 10:51 Reageer met quote

Hoi Els en Karin. Nou gisteren de barbotage gehad. Dankzij jullie ging ik er erg ontspannen heen (nog bedankt daarvoor). Ben erg lief ontvangen door medewekers en dokters erg toppie allemaal. Behandeling viel erg mee. Hij kreeg het kalk er alleen niet uit en heeft het allemaal losgeklopt. Nou inderdaad daarna geen pijn, en we kregen van de dokter ook nog een lekker kopje thee om ff bij te komen. Daarna naar de auto en weer lekker naar huis. Ben gehopen in Leiden en woon in Zoetermeer. Nou op de terugweg voelde ik de pijn al opkomen maar was uit te houden, de avond verder ook goed uit te houden, maar vanmorgen poeh poeh wat een pijn zeg moest met me goede arm me pijnlijke arm op tillen. Heb ook oefeningen meegekregen, dat ronddraaien gaat wel maar met je vingers tegen de muur omhoog lopen nou liever niet hoor Crying or Very sad hoop dat het nu iedere dag een beetje beter gaat. En 'snachts lekker kan slapen.

Groetjes Carla
lidavegt
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 14:13 Reageer met quote

hallo lotgenoten. Ik ben heel erg blij dat ik deze ervaringen van jullie heb kunnen lezen. Mij staat de behandeling nog te wachten en wel op 14 nov. Ik zie er erg tegenop! net als jullie. Nu heb ik echter toch een betere voorstelling van wat mij te wachten staat. Ik ga in iedergeval voor pijnstilling zorgen. Ik wens jullie beterschap en ben benieuwd hoe jullie herstel verloopt. Ik volg de berichten. groeten Lida.
elskreeft
BerichtGeplaatst: 08-11-2006 14:38 Reageer met quote

hoi Carla,
wat goed dat je het ook achter de rug hebt en hopelijk gaat 't met jou nu ook snel beter. Lida: veel succes de 14e en ben blij dat we je een beetje hebben kunnen voorbereiden wat je te wachten staat. we hebben 't allemaal overleefd zoals je ziet dus kop op en ik moet zeggen (5 weken na mijn behandeling) dat mijn arm sinds 4 jaar niet zo goed heeft kunnen bewegen nu die kalk is verwijderd. het is dus echt ergens goed voor.

groeten
Els
carlameijer
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 11:48 Reageer met quote

Hoi Dames, nog ff een vraagje hoor. Klopt het dat ondanks medicijn gebruik (2x dgs 1 capule tramadol)ik nog erge pijn heb en dat ik met me goede hand me slechte hand moet optillen? Ben en blijf natuurlijk erg positief hoor maar het doet nog zo vreselijk pijn. Na hoeveel dagen neemt dat dan ongeveer af.

Groetjes Carla
elskreeft
BerichtGeplaatst: 10-11-2006 10:56 Reageer met quote

hoi Carla
rot dat het nog zo'n pijn doet. ik kreeg (na 4 dagen normale pijnstillers en toen ik uiteindelijk de huisarts belde) naproxen voorgeschreven. dat is iets dat ontstekingen remt en toen ging het echt per uur beter. Tramadol is geloof ik niet ontstekingsremmend, alleen pijnstillend. dat met je ene hand je andere arm vasthouden had ik ook een dag of 5.hou nog even vol, anders gewoon om Naproxen vragen!
sterkte!
Bert Geelen
GastBerichtGeplaatst: 13-11-2006 12:29 Reageer met quote

Hoi
Ik ben al twee maal geholpen en begin er aan te wennen maar nu komt de pijn voor de derde maal terug en zal ik weer een barbotage moeten ondergaan. Ik vraag mij af of er mensen zijn die dit ook hebben meegemaakt en advies en of informatie hebben hoe telkens maar weer de kalk wordt aangemaakt in je lichaam. Vriendelijke groet Bert.
carlameijer
GastBerichtGeplaatst: 20-11-2006 11:46 Reageer met quote

Zo hallo allemaal, ben weer bij de mensen tjonge tjonge zeg. Wat ga je door een hel als de medicijnen niet aanslaan. Was op dinsdag geholpen en slikte op zaterdag ochtend (nadat ik WEER een dokter had gebeld) 2 morfine tabletten, 2 naproxen en 2 paracetamol. En ja hoor het gebonk in mijn schouder en de steeken in de rest van mijn arm gingen na een half uurtje weg. Dus heb ik heerlijk de zaterdag en de zondag geslapen zowel overdag als 'savonds. Nu bijna 2 weken later gaat het redelijk kan nu zonder medicijnen heb het langzaam afgebouwd. Moest wel want me maag ging eraan. Kan alleen me arm nog niet omhoog doen. En ja je voelt als je wat met de arm doet echt je schouderspieren, maar heb totaal geen klachten meer over erge pijn zie het allemaal zonnig tegemoet. (behalve dan het bericht van Bert. Hoop niet dat ik het nog een keer moet ondergaan. Ach weet nu wel wat ik allemaal moet slikken om geen pijn te hebben Laughing Bert veel sterkte en hoop voor jou dat het de laatste keer is.
nirak
GastBerichtGeplaatst: 21-11-2006 11:37 Reageer met quote

Hoi allemaal
Zoals ik bovenaan heb beschreven kreeg ik veel pijnstillers mee. Ik had echter niet veel pijn een weekendje wat behoorlijke pijn maar daarna ging het met sprongen vooruit. Ik voelde wijnig pijn meer, maar nu na vijf weken heb ik ontzettend veel pijn. Vandaag voor controle geweest en de arts zegt dat het soms voorkomt dat de afvoer van de kalk langzamer gaat en de pijn dus ook later komt.
Ik moet nu weer aan de diclofenac en naar de fysio om de spieren te versterken.
Herkent iemand dit?
Groetjes
karin
marjaros
GastBerichtGeplaatst: 22-11-2006 20:36 Reageer met quote

hallo lotgenoten,
Ook ik heb kalk in de pees in mijn schouder. Vandaag moest ik naar het AMC voor een barbotage. Eenmaal in het AMC bleek dat mijn afspraak niet goed was, ik had namelijk een afspraak op de rontgen. De orthopeed vertelde mij dat het niet onder rontgendoorlichting gedaan wordt maar onder echo. In overleg met de radioloog bleek dat hij het niet doet in het AMC. Ik heb nu een injectie gekregen met Marcaine (verdoving) en de kalk zit nog steeds in mijn pees. Kan iemand mij vertellen hoe lang dit werkt en in welk ziekenhuis ze wel een barbotage doen. Uiteindelijk zie ik er wel tegenop, want zoals ik jullie berichten lees heb je erg veel napijn. Is het trouwens mogelijk om te werken, ik doe namelijk administratief werk en moet veel typen. Sad
Groetjes
Marja Ros
elskreeft
BerichtGeplaatst: 22-11-2006 21:16 Reageer met quote

hallo marja,
jee wat vervelend dat je nu voor niets bent geweest. wel vreemd want ik heb overal gehoord en gelezen dat barbotage juist wel onder rontgen gebeurt. bij mij was dat in elk geval wel zo en de ingreep werd door de rontgenoloog gedaan! de napijn zal je echt wel een aantal dagen van je werk houden. ik doe ook administratief werk en heb me een week moeten ziekmelden. ik ben zelf geholpen in het Kennemer Gasthuis in Haarlem.

p.s. ik ben vandaag voor mijn nacontrole geweest (het is nu 6 weken geleden) en de foto's waren prima!! nog maar een klein reststukje kalk te zien, en dat zal door het lichaam verder worden opgenomen en verdwijnen.
ludwien
BerichtGeplaatst: 03-12-2006 17:11 Reageer met quote

Hallo lotgenoten, eindelijk weer een berichtje van mij: LIDA. Ik kon heel lang niet op het forum komen en sta nu ingelogged onder een andere naam. Heb wel steeds jullie berichten gelezen. Nou, ook ik heb het geweten wat pijn betreft en moest ook o.a. aan de morfine. Inmiddels, na 2 weken gaat het redelijk goed. Wordt wel door de fysiotherapie begeleid omdat mijn spieren echt weer op gang geholpen moeten worden. Ik herken mij in jouw verhaal Carla, wat betreft de pijnklachten en bij mij kon de kalk ook niet uitgespoeld worden. De kalk had een meer tandpasta-achtige substantie vertelde ze mij. Zijn er meer mensen waarbij de kalk niet uitgespoeld kon worden? En wat is uiteindelijk het resultaat bij jullie?
Carla, ik lees jouw berichten en ben heel benieuwd hoe het resultaat bij jou zal zijn.
Verder valt het mij op dat veel van jullie (uiteindelijk) ontstekingsremmende middelen slikken. Tegen mij is in het ziekenhuis gezegd dat dit niet de bedoeling is omdat de ontsteking juist het proces is dat de kalk moet opruimen. Ik merk dat(huis)artsen hier nogal tegenstrijdig over denken of het gewoon niet weten. Wat is jullie ervaring hiermee, vroeg ik mij af?
Els wat een geweldig bericht dat het er bij jou zo goed uitziet, gefeliciteerd! Laten we hopen dat het voor het voor ons allemaal zo goed uitpakt, want nog een keer deze behandeling zie ik niet zo zitten. Bert, ik wens jou dan ook veel sterkte en hopelijk heb je uiteindelijk wel resultaat.
Groeten lida
Index > Spier- en gewrichtsklachten > barbotage behandeling schouder
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring