Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Jeuk van binnenuit de arm
Auteur Onderwerp: Jeuk van binnenuit de arm
Keessie
BerichtGeplaatst: 16-10-2012 13:56 Reageer met quote

Beste mensen

Ok. Dacht dat ik de enige was maar nee bij mijn de zelfde klachten jeuk aan armen nu zomer achter de rug en ja hoor het is weer zo ver kon er weer niet van slapen maar gis na het douchen. Met lauw water had ik nog uit Turkije een tube liggen tegen de jeuk was bedoeld voor de muggen aldaar smeerde dat er lintjes er op en yes het was een stuk minder geworden had nergens meer last van ik hoop dat het nu weg blijft en zo ja laat ik het jullie allemaal weten welke merk dat is voorlopig gaat het goed met dit antijeuk tube :
lineke dekker
BerichtGeplaatst: 06-11-2012 20:11 Reageer met quote

ik heb van mijn huidarts Elocon vet
wateremulgerende zalf 0,15
mometasonfurdaat 0,1m/m
van MSD gekregen
3 keer pw gebruiken op de jeuk plekken EN HET HELPT!!
jun
BerichtGeplaatst: 24-12-2012 22:13 Reageer met quote

Ook ik had slapeloze nachten van de jeuk aan mijn armen. 5 weken geleden begon de verschrikkelijke jeuk. Ik kreeg er ook kleine bultjes van. Ik zat onder blauwe plekken en korsten van het krabben. Een week later ben ik naar de dokter geweest en kreeg histamine. 2e week weer terug naar de dokter en heb toen een hormoonzalf gekregen. 3e week weer terug en heb toen een zwaardere hormoonzalf gekregen. Ben na 2 dagen meteen gestopt met die hormoonzalf. Het leek wel of het alleen maar erger werd. Heb uit frustratie Perskindol (te koop bij de Kruidvat) gebruikt. Dit is een gel dat gebruikt wordt voor spieren en gewrichten. Het was een hele verademing. Ik merkte gelijk verlichting. Ik heb het 4 dagen 2 tot 3 x per dag gebruikt. En heb geen last meer van jeuk.
annemieke7
BerichtGeplaatst: 12-06-2013 21:44 Reageer met quote

Hallo,

Ik zie dat het lang geleden is dat hierop is geschreven, maar laat toch mijn bericht maar horen.
Ik ben zo goed als van de brachiale pruritus af en omdat ik weet hoe erg het kan zijn en hoe gekmakend, schrijf ik dit.
Ik ben zelf natuurgeneeskundig therapeut en heb me met mijn methodes ervan af geholpen.
Sinds drie jaar ongeveer heb ik het misschien nog 2x per jaar een paar minuten en nu zo'n half jaar geleden heb ik een opleving gehad door een van mijn methodes (dat was niet leuk, ik was bijna vergeten hoe het voelde) maar nu voelt het alsof ik het echt helemaal eronder heb.
Eerst heb ik vooral gewerkt met Omega Health Coaching en NEI en jassentechniek en Touch of Matrix en het laatste half jaar met voorgaande methodes in combi met bioresonantie, biofotonen en NES health. Ik weet nog dat ik ongeveer 5 jaar geleden in Namibië was (warm en dan ook meer last) en helemaal gek werd de eerste week en slapeloze nachten had. Sessie bij mezelf gedaan en ik heb nog een hele fijne vakantie gehad, zo'n verschil meteen. Daarna wel verder aangepakt omdat het niet weg was.

Ik hoop dat er mensen zijn die hier iets aan hebben. Ik hoef niet zozeer klanten te hebben want ik heb het druk genoeg, maar ik weet wat een ellende het is en wil daarom mensen dit laten weten die ermee worstelen. En als je wel wilt komen, ben je natuurlijk welkom, ik word meestal geheel of gedeeltelijk vergoed en zit in Nijmegen en Amersfoort.

Groetjes,
Annemieke Heinst.
zilver1992
BerichtGeplaatst: 06-09-2013 22:56 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Mijn moeder heeft al jaren last van verschrikkelijke jeuk. Het begint in september en het eindigt in februari. Mijn moeder gebruikt ice gel en de mentho 10 gel. Maar helaas helpt dit maar een beetje tegen de jeuk. Ze heeft deze jeuk alleen s'nachts maar als ze veel stress heeft krijgt ze het ook overdag.

Ook is ze meerdere malen bij de huisarts geweest die niets van brachioradiale pruritus af wist en zegt dat ze er maar mee moet leren leven! Graag zou ik nog wat meer informatie over deze aandoening willen want dit is niet makkelijk te vinden. Ik hoop dat er mensen zijn die weten wat er nog meer kan helpen tegen deze jeukende slapeloze nachten
annemieke7
BerichtGeplaatst: 14-09-2013 14:09 Reageer met quote

Hallo zilver 1992,

Ik reageer toch even op je, juist omdat ik weet hoe gekmakend het is. Ik wil jou of je moeder niks opdringen, maar ik denk wel dat ik haar er veel mee zou kunnen helpen, dus mocht ze in de buurt van Amersfoort of Nijmegen wonen, zou ik je willen aanraden om eens een afspraak te maken. Het zijn geen enge dingen die ik doe, ze hoeft er niet heel diep voor te gaan graven, het is relatief ontspannen en soms komen er dingen los, maar ik kijk altijd goed wat iemand aankan en wat bij iemand past, om het dan toch goed te kunnen aanpakken.
Kijk anders een keer op mijn site: www.legon.nl
Verder is het aan jou.
Toen ik er uit wanhoop over ging zoeken, een jaar of 5 geleden (toen ik er erg veel last van had), werd ik nog niet veel wijzer, behalve wat mensen allemaal deden om er minder last van te hebben. Dat is prima, maar ik denk nog altijd dat het helemaal oplossen zodat je er geen last meer van hebt, het fijnste is.
Ik wens jou en je moeder en iedereen die ermee worstelt veel succes mee om een goede oplossing te vinden.

Groetjes,
Annemieke.
meidebolleke
BerichtGeplaatst: 07-10-2013 11:45 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Omdat ik vannacht ook weer gek werd van jeuk van binnenuit op mijn bovenarm ben ik achter de labtop gaan zitten en kwam in dit forum terecht.
De schrik sloeg mij om het hart toen ik las dat velen er al jaren last van hebben.
Ik heb het nu ongeveer 3 maanden en word net als jullie gek van de jeuk en 's nachts is het het ergst.
Toen las ik wat Marijedent schreef over Amytriptiline.
Dit middel gebruik ik dus al een tijdje en 3 maanden geleden ben ik gaan minderen.
Wie weet is dit de verklaring voor mijn jeuk.
Ik ga nu weer terug naar de vorige dosis.
Jullie snappen dat ik zeer benieuwd ben naar het resultaat.
Marijedent bedankt voor deze tip.
Kun je nog laten weten welke dosis jij gebruikt a.u.b.?
Voor iedereen heel veel sterkte ermee en ik laat het weten als het bij mij ook werkt.
anita versteeg
BerichtGeplaatst: 25-10-2013 14:54 Reageer met quote

Ik ben blij met wat jullie allemaal over dit onderwerp gepost hebben. Hierdoor heb ik de dermatoloog overgeslagen en heb ik gisten mijn eerste acupunctuur behandeling gehad. Ik heb sinds tijden weer gewoon kunnen slapen en had aan 1 arm helemaal geen jeuk meer en aan de ander zo weinig dat ik kon slapen. Ik heb ongeveer 4 behandelingen nodig zegt mijn behandelaar en geeft aan dat het met de longen te maken heeft en het veranderen van het klimaat. Dus geen invloed van de zon of zenuw uiteinden die geprikkeld worden. Ik heb namelijk afgelopen zomer mijn lichaam heel beschermd tegen de zon dus geloofde ik dit ook niet. Ik geloof hierin en hoop na 4 wekeb hier vanaf te zijn want bij mij kwam het al 5 jaar terug in de maand september en het was dit jaar wel heel erg, zo erg dat ik er bijna niet van kon slapen. Dus zoek een acupuncturist die jou hiervan afhelpt.Succes Very Happy
marianna.37
BerichtGeplaatst: 07-09-2014 1:11 Reageer met quote

Hoi ik heb al 13 jaar enorme jeuk aan me armen.
vaak is het bij mij na een zonnige periode waaraan ik blootgestaan heb .
Huisarts en dermatoloog kunnen hier niets aan doen behalve dat ik een aantal jaar terug het medicijn hydroxyzini heb gehad.
dit werkt bij mij perfect alleen 1 nadeel het is tevens een slaapmedicatie dus in de middag als het opkomt doe ik er een ice pack op.
Deze medicijnen zijn er in 10 mg of 25 en denk dat het de moeite waard is om eens aan de huisarts te vragen. Het is namelijk een middel uit groetmoeders tijd en ze geven het niet uit zichzelf.
Jeramia
BerichtGeplaatst: 29-09-2014 15:01 Reageer met quote

Hallo 'collega's',

Ik heb menig nacht afgezocht op het internet opzoek naar de oorzaak van mijn brandende jeuk op mijn armen en in mijn nek, ondertussen mij insmerend met van alles en nog wat; hormooncreme, boter, olijf olie, ijs, water, sudo creme, nivea, alle soorten baby creme en baby olie, noem het maar op en ik heb me zelf er mee ingesmeerd... Vreemd genoeg begint het bij mij steeds na de zomer en het houdt soms maanden aan... Deze site maakte iig dat ik mij minder alleen voelde.

Ik had mezelf belooft dat ik, als ik iets zou vinden wat zou werken, dat hier zou laten weten zodat hier misschien iemand anders profijt van zou kunnen hebben.

Wat voor mij werkt (al klinkt dat misschien vreemd) is zonnebrand! De gene die voor mij het beste werken zijn niet de 'vette', maar de frisse varianten... als je dat wat zegt. Het is alsof je een grote bak water op een koekenpan gooit die al een hele tijd op het vuur staat... De brand/ jeuk trekt er bij mij zo waar ik bij staat uit... De eerste keer kon ik het niet geloven! Zo heerlijk fris. Ik zou zeggen probeer een paar verschillende uit en kijk wat het voor je doet.

Iedereen is natuurlijk verschillend, maar ik hoop enorm dat jou dit ook kan helpen (kans bestaat dat je het ook nog gewoon in huis hebt). Ik heb op het moment dat ik dit schrijf ook nog jeuk, maar is op deze manier voor mij goed te hanteren.

Sowieso wens ik je een goede nacht toe en veel sterkte! En laat het me even weten hier of het werkte!

Jeramia.
Ruth Wolf
BerichtGeplaatst: 20-06-2015 10:39 Reageer met quote

Voor het eerst online op zoek naar informatie over die vreselijke jeuk. Tot mijn verassing: Heel herkenbaar, alle verhalen en ik heb niets nieuws toe te voegen behalve mijn ervaring.
Ik heb al een paar jaar last van heftige jeuk aanvallen aan de huid van mijn linker bovenarm. De laatste tijd is het erger dan ooit. Ik woon in Californie en het is hier bijna altijd zonnig. En ik rijd veel auto waardoor mijn linkerarm heel vaak in de zon is. Ik weet niet of de jeuk door de zon ontstaat maar het wordt er iniedergeval wel erger door. Ik heb Cortison creme gebruikt maar dat hielp niet. Calendula gel vond ik effectiever en lekker koel aanvoelen. Ik smeer het er dik op zodra de jeuk begint en meestal houdt dat het min of meer onder controle. Soms heb ik de creme niet bij de hand en als ik eenmaal begin te krabben is er geen houden aan. Branderige pijn en bloedende wondjes, soms blauwe plekken en gezwollen huid tussen de korstjes. Dan helpt alleen een ice-pack.
Bedankt allemaal voor de informatie, het geeft me een paar goede ideeen om dit aan te pakken. Ik zie het niet zitten om medicijnen te slikken en ga denk ik acupunctuur proberen. En een mega sun block!
Cockie
BerichtGeplaatst: 24-11-2015 15:48 Reageer met quote

Ook ik behoor tot de categorie "jeuk van binnenuit aan de armen". Kwam de naam van Anneke Voorhorst tegen bij Jos. Ik ben jaren bij Anneke in behandeling geweest om andere reden, maar heb de jaarlijks terugkerende jeuk in het najaar, ook bij haar aangekaart. Zij vertelde me dat 'de huid zich klaar maakt voor de winter , de aanleg daarbij van extra vetcellen veroorzaakt de jeuk'. Het eten van vette vis zou helpen. Ik heb daarbij vorig jaar ook een maand lang visolie capsules genomen. In combinatie met een hormonale crème verdwenen de klachten langzaam aan, maar toch ben ik dit jaar nog niet aan zo'n crème begonnen. Ik heb het nu voor het negende jaar, begint steeds in september. Ijspacs helpen direct, maar niet blijvend...ook smeer ik Perskindol, ( tip op deze site), een stevige mentholcreme van het Kruidvat die wat dieper in de huid dringt. Mijn slechte nachtrust breekt me op, daar het s avonds en s nachts met name aanwezig is. Nu overweeg ik ook acupunctuur, zou bijzonder graag de oorzaak weten en die aanpakken!
Annesch
BerichtGeplaatst: 23-10-2016 9:08 Reageer met quote

Hallo.

Ik heb al vele jaren jeuk aan de armen brp.

helaas is hier niets aan te doen.
Het is idd in de nazomer en winter het hevigst.
Bij mij is de oorzaak een dubbele nekhernia waardoor de uiteinde van de zenuwen zijn beschadigd.
Met tussenpozen ga ik naar de fysio en vraag een paar behandelingen dry needle,het verlicht de jeuk en klachten.

Anne
Rubke
BerichtGeplaatst: 27-11-2016 11:47 Reageer met quote

Hallo ik heb dit probleem ook alweer zo'n 25j ben nu 52, de verhalen wanneer het begint kloppen ook bij mij ik krijg het recept van mijn huisarts en het helpt dat is Telfast 180 mg vraag erna bij je huisarts succes allen Very Happy Very Happy
Rubke
BerichtGeplaatst: 27-11-2016 11:52 Reageer met quote

Hallo ik heb dit probleem ook alweer zo'n 25j ben nu 52, de verhalen wanneer het begint kloppen ook bij mij ik krijg het recept van mijn huisarts en het helpt dat is Telfast 180 mg vraag erna bij je huisarts succes
Enihsnus
BerichtGeplaatst: 04-01-2017 0:00 Reageer met quote

Na jaren zoeken naar de oorzaak en het vinden van een middel tegen deze krankzinnig makende jeuk, kan ik roepen EUREKA.
Gedurende langere tijd twee tot vier lepeltjes maanzaad per dag innemen, na één maand zo goed als genezen.
Ik geef hieronder de uittreksels uit de betrokken boeken.

Hier het uittreksel over jeuk uit de Grote Hildegard-apotheek.
pagina 553
25) Slapeloosheid, inslaapmiddel, jeuk

maanzaden
grana papaveris somnifera

dieetmiddel

Bij Hildegard staat geschreven:
Gegeten maanzaden bezorgen slaap en voorkomen jeuk.
Men kan ze in water koken maar rauw zijn ze beter en werkzamer.

Maanzaad heeft als bijnaam slaapzaad. Toch hoeft er geen angst te zijn voor de zogenaamde
opiumwerking. Deze heeft met de zaadjes niets te maken. Het opium bevindt zich uitsluitend
in de maankapsels en niet in het maanzaad. Met dit laatste kan men verschillende
maangerechten bereiden, die in kookboeken te vinden zijn, zoals maangebak, dat vrij te koop is,
wat zijn volledige niet-giftigheid bewijst. Maanzaad (grauwe, blauwe of witte zaadjes) is
(vooral in rauwe toestand) een middel om het inslapen te vergemakkelijken.
Men moet gedurende langere tijd twee tot vier lepeltjes per dag innemen.
Er bestaat ook verpulverd maanzaad. Met appelmoes of confituur smaakt het lekker.
Omdat ook de jeuk het inslapen kan verhinderen, zal hier eveneens maanzaad gebruikt worden,
vooral bij sterk jeukende neurodermitis (naast het aanhouden van andere dieet- en
gezondheidsmaatregelen). We noemen dit vandaag antihistaminewerking. Een echte slaapkuur
begint echter met een aderlating, nadat men het inslapen voordien, door het uitschakelen van
de gebeurtenissen van de dag ingeoefend heeft. Eventueel neemt men bijkomend nog een
psychomiddel voor het slapengaan, zoals venkel/salie/duizendblad of hartwijn.


Uittreksel uit het boek: Het geheim van de Hildegard-geneeskunst. Pagina 158
Dr. Gottfried Hertzka

Pijnmiddelen

Er bestaat bij Hildegard geen enkel in te nemen zuiver pijnmiddel.
Ze geeft weliswaar ontelbare middelen tegen allerlei pijnen op, maar niet een tegen pijnen op zich,
zoals wij dat vandaag gewoon zijn. Het mag over hoofdpijn, tandpijn, keelpijn, buikpijn of
vrouwenongemakken gaan, wij verwachten van een goed pijnmiddel dat het zowat tegen alle
pijnen helpt. Onze kunst, pijn weg te toveren, heeft reeds een dergelijke vorm aangenomen
dat we niet alleen slechts de grote groep van dergelijke artsenijen de eigen naam 'analgetica'
hebben gegeven, maar dat er reeds in alle grotere ziekenhuizen specialisten voor pijnbestrijding
zijn,de anesthesisten. Waarom? Terwijl de methoden steeds riskanter en gevaarlijker worden.
En nogmaals: waarom? Om dezelfde reden dat vele jarenlang gebruikte tabletten te grote
nevenwerkingen hebben. Niet eens het klassieke pijnmiddel uit het melksap van de papaver,
de opium, kent de Hildegard-geneeskunde. Het Natuurmiddelenboek vermeldt de papaver, en
specifiek de maanzaadjes ervan, als slaapbrenger en ter verhindering van (huid)jeuk,
in de zin van een werking tegen allergie, evenals het wegwerken van de
uit de huid opkomende luizen en wratten. Huidwratten kent de specialist ook vandaag nog;
alleen heten die nu lentigo of pigmentvlekken, of wanneer ze jeuken, ook netelzucht. ............

Roept het van de daken!
Bert Dera
BerichtGeplaatst: 27-08-2017 22:12 Reageer met quote

Ik mijn twee broers en mijn moeder hebben die jeuk ook. Mijn broer heeft een tatoeage laten zetten op zijn arm en is van de jeuk af. Nu ook maar proberen Very Happy
Index > Huidaandoeningen > Jeuk van binnenuit de arm
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring