Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Jeuk van binnenuit de arm
Auteur Onderwerp: Jeuk van binnenuit de arm
deezvan
BerichtGeplaatst: 22-10-2008 20:03 Reageer met quote

Het helpt...acupunctuur!! Voornamelijk de 'engelse wijze', volgens mijn acupuncturist. Proberen maar! Ben er nog niet volledig vanaf, maar véél minder jeuk en en minder hevig. Ga 2x per week.
nelia
BerichtGeplaatst: 13-02-2009 10:32 Reageer met quote

ook met huisarts, dermatoloog niet verder gekomen dan middelen die hoogstens enige verlichting gaven.
Nu had ik naar mijn smaak wat veel beharing op oa armen en heb met Ipl, soort laser behandeling dat willen laten verminderen. Wie schetst mijn verbazing dat behalve wat haar vooral de jeuk verdween. Zal dit niet als waterdicht bewijs willen stellen, maar ben nu al 4 maanden jeukvrij na 4 jaar continu verschrikkelijke jeuk!
Kost wel wat geld, maar als het de oplossing is...!!!!! Voor alle verstoorde nachtrust, ongemak, en onbeheersbare krablust (ziet niet uit!) en zichtbare het effect op je huid)is het het sparen waard!
mamasan01
BerichtGeplaatst: 17-02-2009 9:09 Reageer met quote

*Mij schreef:
Hallo.

Ik heb al een paar jaar last van echt stekende jeuk onder de huid op me bovenarmen dat komt paar keer per jaar dan terug.
ik blijft krabben tot bloeiends toe.
Al keer bij de dokter geweest maar die zei dat ik me te vaak douchde Confused
Maar het is zo erg die jeuk en die steken.
Weten jullie misschien wat het kan zijn of wat ik eraan kan doen?
Reageer dan alsjeblieft.!!


volgens mijn huisarts was het een soort schimmel en heeft me selsun voor geschreven had ook die gemene steken en veel jeuk nu gaat het beter maar moet het om de drie maanden herhalen en heb er nu bijna geen last meer van vooral niet meer van die steken
P.Bakker
BerichtGeplaatst: 10-11-2009 16:05 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben een man van 50 jaar en heb ook van die jeukende onder- en bovenarmen al een 5-tal jaren. Mijn dokter zei dat ik een te droge huid had en dat ik met douchen geen zeep meer moest gebruiken en mijn armen goed moest insmeren met een creme, maar dit alles baat niets!

Na dit Forum gelezen te hebben denk ik dat "deesvan" gelijk heeft. Ik denk zelf ook dat het vanuit de nek komt, omdat ik telkens als de jeuk optreed, ik thuis zit en veel achter de laptopzit, en dus ook last van mijn nek heb!

Ik ga in ieder geval proberen of dit er iets mee te maken heeft en laat dit dan wel weten.

Groet en sterkte,

P. Bakker.
TIPITAPI
BerichtGeplaatst: 28-11-2009 18:04 Reageer met quote

Probeer eens een zalf op basis van capsicine en laurylsulfaat prpyleen gycol, gemaakt bij de apothekers. 2 maal daags smeren werkt het bij mij 100 procent. Volgens mijn dermatoloog geeft dit een pepereffekt. succes....
GCJM
BerichtGeplaatst: 03-05-2010 11:36 Reageer met quote

Hallo, ik zou graag wat meer willen weten over het middel dat je beschrijft. Deze jeuk heb ik ook al weer een aantal jaren. Ik word er zo langzamerhand 'n beetje gek van. Nu heb ik alweer 3 x 100ml tubes levomenthol creme gebruikt, heb er al weer 'n aantal besteld. 's nachts word ik wakker van de jeuk. Ga dan m'n bed uit en pak uit de diepvries een koelelement van de koelbox. Ik las ook iets over een soort van pepercreme? Wie heeft daar ervaring mee?
Marijedent
BerichtGeplaatst: 21-10-2010 16:26 Reageer met quote

Hallo, ik heb ook een intieme relatie met het koelelement van de koelbox, ik slaap er zelfs mee Very Happy
De jeuk begon ongeveer 4 jaar geleden af en toe, maar inmiddels is het altijd aanwezig, iedere wrijving of aanraking veroorzaakt het steken. Mijn huisarts heeft mij vandaag Amitriptyline PCH voorgeschreven, dit middel wordt gebruikt voor o.a. zenuwpijnen wat deze jeuk uiteindelijk is.

Zenuwpijn verschijnselen
Bij zenuwpijn voelt u heftige pijnschokken met een zeer scherpe, stekende, jeukende of constant brandende pijn. De pijn is continu aanwezig of kan opkomen na slechts een lichte aanraking. Het betreft vaak één specifiek deel van het lichaam, zoals een deel van het gezicht, een deel van de romp of een voet of arm.

Oorzaak
De oorzaak van zenuwpijn ligt bij de gevoelszenuwen. Deze versturen `berichten` over aanrakingen en verwondingen naar de hersenen. Beschadigde of geïrriteerde zenuwen zullen deze berichten onjuist versturen, waardoor de hersenen heftige pijn voelen, zonder dat er van een verwonding sprake is.

Een beschadiging of irritatie van een gevoelszenuw kan bijvoorbeeld ontstaan na gordelroos (een infectie van een zenuw met een Herpes-virus) of bij diabetes (suikerziekte), maar er zijn ook andere oorzaken mogelijk. Bij zenuwpijnen ligt de oorzaak van de pijn dus niet in een beschadiging op de plaats waar u de pijn voelt, maar bij de betrokken gevoelszenuw zelf. Daarom hebben gewone pijnstillers meestal weinig effect bij zenuwpijnen.

Werking
Amitriptyline wordt oorspronkelijk gebruikt als middel tegen depressiviteit. Bij deze toepassing bleek dat het ook zenuwpijnen verminderde. Dit pijnstillende effect komt op een andere manier tot stand dan de werking tegen depressiviteit. De pijnstillende werking begint niet meteen, maar treedt in na één tot twee weken.

De jeuk is zo ernstig dat ik alles zou willen uit proberen dus ook een oorspronkelijk antidepressivum.
Ik zal binnenkort hier laten weten of het mij helpt.
gr. Marije
yoast.1957
BerichtGeplaatst: 16-11-2010 8:28 Reageer met quote

Een bezoek aan de fysio therapeut heeft mij enorm geholpen, het was een tip van mijn broer die hetzelfde had en er sinds enkele behandelingen vanaf is. Het is even doorbijten, kraken is niet altijd pijnloos, maar de jeuk verdwijnt en ik kan weer normaal slapen. Verder moet je oppassen met "voedings-suplementen" deze kunnen ook jeuk veroorzaken, bekende hiervan zijn Glucosamine en B12 tabletten.
Marijedent
BerichtGeplaatst: 16-11-2010 10:37 Reageer met quote

Klinkt heel logisch, maar volgens mij moet er een gedegen reden aanwezig zijn om "gekraakt" te worden, ik zelf heb heel lang fysio gehad maar mijn therapeut vond bij mij geen reden om te "kraken. Ik heb de Amitriptyline PCH 2 weken gebruikt en ben daarna gestopt met innemen. Binnen 2 dagen nam de jeuk met 80% af en is inmiddels geheel verdwenen.
GCJM.. door het gebruik van een koelelement koel je je huid zo ernstig dat daar ook een beschadiging door ontstaat, wat weer jeuk op kan leveren.
flowersnicky
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 17:07 Reageer met quote

Hallo Deezvan,
Ben benieuwd of acupunctuur nog steeds goed helpt.
Ik heb sinds 4 maanden last van brandende pijn in voeten en benen en soms de onderarmen.
gr. Nicky
flowersnicky
BerichtGeplaatst: 09-01-2011 17:09 Reageer met quote

Hallo Nelia,
Ik lees dat de IPL laser bij jou heeft geholpen voor de jeuk. Ik heb sinds 4 maanden brandende pijn aan voeten en benen en onderarmen. Ben benieuwd of de jeuk bij jou nog steeds weg is en of de IPL misschien kan helpen voor mijn pijn.
gr. Nicky
t832623
BerichtGeplaatst: 21-01-2011 14:40 Reageer met quote

Dertig jaar lang heb ik een enorme jeuk aan mijn armen gehad,vooral aan de bovenkant. al die jaren heb ik vanalles geprobeerd,tot aan urine op de armen smeren toe.Allerlei onderzoeken gehad,zonder resultaat.gelukkig ben ik er nu helemaal vanaf,iets waar ik nog steeds versteld van sta!

-Geen parfum,geen badschuim.
-Geen wasmiddelen,ook niet om de handen te wassen[daarvoor gebruik ik lactacyd voor vrouwen]
-Voor de was gebruik ik neutral[is zonder parfum]
-Het allerbelangrijkste:geen water uit de kraan of een fles uit de winkel,maar het water filteren.Hier is een speciale kan voor verkrijgbaar met losse filters.Ook voor koffie,thee en soep water filteren.
Geen dranken in restaurant of op visite[ook geen frisdrank]
-Geen alcohol,of zo weinig mgelijk,dit verergert namelijk de jeuk.Volg je het hier bovenstaande exact op,dan zul je niets merken na een of twee glazen alcohol.

Dit zijn best heftige maatregelen,maar eenieder die zo'n stekende jeuk heeft,zal dit er zeker voor over hebben.
Al helpt dit maar bij één persoon is dit berichtje niet voor niets geweest.
Jos Bours
BerichtGeplaatst: 01-03-2011 14:19 Reageer met quote

Mijn vrouw heeft ook jaren last gehad van dit soort jeuk. Het begon in aug/sept. en het hield op in februari. Het reguliere medische circuit vond geen oorzaak en verklaarde haar tot interessante patiënt. In november 2010 zijn we naar een vrouw gegaan die de problemen in het lijf kan aanvoelen en zo een diagnose stelt. Ze constateerde dat de lever zijn werk niet goed deed en daarom niet de juiste signalen naar nieren, bijnieren en schildklier stuurde. Dus werd het gif niet goed genoeg afgevoerd, vandaar de jeuk 'van binnenuit'. Dat was een plausibel samenhangend verhaal!
Ze stelde een streng dieet voor en een fikse hoeveelheid voedingssupplementen. Dit om de lever weer op gang te krijgen en zijn werk te alten doen. Binnen 2 weken was de jeuk weg. En die bleef weg. We zijn benieuwd oftie ook dit najaar gaat wegblijven.
Wij zijn geen believers maar de feiten zijn niet te ontkennen.
nikkie50
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 12:46 Reageer met quote

Beste Jos,
Zou je mij het dieet en voedingssupplementen kunnen geven want heb ook alles geprobeerd, word er gek van.

Bvd,
Nikki
nikkie50
BerichtGeplaatst: 16-08-2011 10:25 Reageer met quote

Marijedent schreef:
Klinkt heel logisch, maar volgens mij moet er een gedegen reden aanwezig zijn om "gekraakt" te worden, ik zelf heb heel lang fysio gehad maar mijn therapeut vond bij mij geen reden om te "kraken. Ik heb de Amitriptyline PCH 2 weken gebruikt en ben daarna gestopt met innemen. Binnen 2 dagen nam de jeuk met 80% af en is inmiddels geheel verdwenen.
GCJM.. door het gebruik van een koelelement koel je je huid zo ernstig dat daar ook een beschadiging door ontstaat, wat weer jeuk op kan leveren.

Hoeveel milligram ,wil ik graag weten .
Bvd Nikki
Jos Bours
BerichtGeplaatst: 03-09-2011 9:56 Reageer met quote

Beste Nikkie,

Ik kan je het adres en telefoonnummer geven van de mevrouw die de analyse heeft gedaan. Zij moet eerst bepalen wat de kern van het probleem bij jou is voordat je zomaar aan de gang kunt gaan met voedingssuppelementen.

Anneke Voorhorst-de Kruijf
Gageldonk 37
4854LJ Bavel
0161-431795

Overigens: bij mijn vrouw werkt de aanpak nog steeds goed, gelukkig!

Ik wens je veel succes,

Jos
djemp
BerichtGeplaatst: 12-07-2012 21:58 Reageer met quote

Dag allen. Ik ben een man van 39 en heb sinds enige jaren last van dezelfde klachten. Ik ben apotheker van beroep en heb met meerdere artsen deze klachten besproken en kreeg diagnosis van schurft t/m gordelroos. Na veel zoeken ben ik via deze site erachter gekomen dat het inderdaad Brachioradiale Jeuk is. Verergerende factor is zonlicht en ik krijg het sneller als ik me niet insmeer met zonnebrand. Hoe blanker de huid en warmer het klimaat hoe sneller men het kan krijgen. Laat ik nou net blond zijn en op Curacao wonen. Op de Engelse versie van Wikipedia staat vermeld dat het voornamelijk voorkomt bij mensen die golven en zeilen. Dat laatste is mijn passie. Wat ook bij mij kenmerkend is dat ik sinds een paar jaar last heb van een stijve nek die door airco, harde wind en overdreven belasting eens in de paar jaar zo stijf is dat ik door een fysiotherapeut geholpen moet worden. Vanwege mijn werk heb ik de beschikking over een tal van geneesmiddelen en heb zo goed als alles lokaal gebruikt. Slaapmiddelen zorgen er niet voor dat ik beter slaap, Ik kan door de jeuk niet een volle nacht slapen. Antihistaminica werken ook niet, zelfs dephenhydramine niet, die ook als slaapmiddel gebruikt kan worden. Ijsklontjes erop houden werkt het beste en een capsainecreme werkt minder maar wel enigzins. Gabapentine schijnt ook te werken maar doordat ik vele patienten heb die mij over de vervelende bijwerkingen van dit middel vertellen wil ik daar niet aan beginnen. Ik ben zo blij dat ik eindelijk op deze site iets gevonden heb. Alle huisartsen om me heen kennen de diagnose niet. Ik help ze dus hiermee. Nu vermijd ik de komende weken de zon, wat hier erg moeilijk is en doe bijna een moord voor een goede nachtrust. Wordt vervolgd
sifferina
BerichtGeplaatst: 11-08-2012 17:06 Reageer met quote

Beste Djemp,
Kun je mij vertellen wat je precies smeert, inneemt enz. Ik heb dezelfde klachten en ben reuze benieuwd hoe jij het aanpakt?
Eric7777
BerichtGeplaatst: 24-09-2012 16:13 Reageer met quote

Ik heb ook al jaren jeuk aan de onder armen, zelf gebruik ik calendulan emulsie. Dit smeer ik soms 2x erop, daarna verdwijnt de jeuk na ongeveer een half uur.
Ik heb het ook niet continue, maar met enige regelmaat. En het komt van onderhuids, met name op de delen die door de zon beschenen zijn.
Anoniem555
BerichtGeplaatst: 06-10-2012 13:12 Reageer met quote

Beste mensen,

Ook ik heb last van kriebel op mijn onderarmen. Het is enkele jaren geleden begonnen zonder duidelijke oorzaak (Ik gebruikte geen nieuwe zeep oid). Ik herken veel van de verhalen hier op het forum. Ik heb niet veel toe te voegen, maar wil m'n ervaring delen

Het begon op beide onderarmen. Toen ging het spontaan weg. Een jaar of wat later kwam het terug, nu alleen op mijn rechter onderarm. Weer terug naar de huidarts. Hij wist er niet goed raad mee, heeft me een zalf voorgeschreven. Lidocaine 1% Levomenthol 1% gel. Het lijkt de symptomen wat te verzachten.

Nu is het weer terug: ditmaal op mijn LINKER onderarm. Als het snachts de kop opsteekt word ik bijna gek van de jeuk! Ik "moet" dan zo hard krabben dat het gaat bloeden. Ik krijg dan wondjes. Gelukkig snapt m'n huisarts dat de wondjes een gevolg zijn van het krabben, en niet de oorzaak van de jeuk. Want voor je het weet heb je dat die twee door elkaar gehaald worden. Soms is het ook overdag, en dan sta ik dus mezelf als een schurftige hond te krabben Smile. Het is nogal gênant tegenover mijn collega's, maar wat moet je? Gek word ik er van !

Ik heb de beschrijving van Brachioradiale pruritus gelezen op de engelse wikipedia. Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Brachioradial_pruritus
Mijn symptomen komen hier mee overeen. Toevallig hou ik ook van zeilen en tennis, dus dat is ook herkenbaar Wink
Ik zal met wat ik hier heb gelezen maar weer eens een afspraak maken met m'n huisarts. Dan hoop ik een verwijzing te krijgen naar een dermatoloog. Want nu ik denk te weten wat het is wil ik er ook wel wat aan gaan doen!

Ik vond het heel prettig dit forum gevonden te hebben en te lezen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Eindelijk!

Groeten, H.
Index > Huidaandoeningen > Jeuk van binnenuit de arm
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring