Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Auteur Onderwerp: voorhoofdsholteontsteking
valkhorn
BerichtGeplaatst: 26-04-2010 18:53 Reageer met quote

SNUF schreef:
Valkhorn, hoe gaat 'ie? Nog teeds last of mindert het al wat?
Je zou kunnen overwegen om je toetsenbord en/of beeldscherm wat hoger te plaatsen, zodat je wat minder gebogen zit... Ook is het verstandig om regelmatig even rechtop te gaan zitten en je hoofd even achterover te buigen. Zo kun je spierspanning in je nek en druk in je holtes voorkómen! Smile
Groet, Snuf.

sorry, zeer late reactie, ondertussen alles goed, sinusitis was weg enzo. week of 2-3 geleden, ontsteking gehad op nekspier... deed ongelooflijk pijn, kon niet slapen.. dat ging over. nu sinds zondag. na een fietstocht druk in hoofd ineens, bij elke hap naar lucht, een raar gevoel in mijn hoofd.., maandagochtend. pulserende steken achter links in hoofd maar ook op mijn slaap en boven mijn rechteroog. en soms gewoon op andere plaatsen. soms ineens een diepe felle steek die echt pijn doet. nu al paar dage aan het sukkelen met die druk. hij zit echt in mijn voorhoofd en mijn slapen , maar (heel) soms in heel mijn hoofd, druk wordt groter bij het bukken, geen neusverstopping... (weeral) Sad geen keelpijn,.. geen symptomen van verkoudheid. toch die druk in hoofd, soms hevig soms licht. wat scheelt er toch ???..... grts
timmer
BerichtGeplaatst: 27-04-2010 22:32 Reageer met quote

Ik blijf ook maar aansukkelen,heb inmiddels alles geprobeerd Sad
SNUF
BerichtGeplaatst: 07-05-2010 21:05 Reageer met quote

Hoi Valkhorn, net terug van vakantie lees ik je bericht. Klinkt als een kou op je hoofd en wat in je holtes.
Gaat 't inmiddels al wat beter? Zoniet, probeer dan eens of een warm washandje op je voorhoofd wat wil helpen.
Groetjes, Snuf.
valkhorn
BerichtGeplaatst: 26-05-2010 15:10 Reageer met quote

sinds gisteren is het weer erger geworden, ik kwam net van fitness, veel krachtinspanning gedaan, en die druk op mijn voorhoofd en mijn slaap is er weer. nu gepaard met hoofdpijn, al... paar maanden -_-, dit is niet meer normaal.....
Yvn
BerichtGeplaatst: 09-06-2010 18:54 Reageer met quote

Ik heb ondertussen al maanden last van hoofdpijn en heb daar ook al een paar dagen voor in het ziekenhuis gelegen, kwam natuurlijk weer niks uit.
Maar ik heb ook al maanden last van dat m'n oren de hele tijd dichtzitten.
Dus vorige week maar eens naar de huisarts geweest, m'n kaakholtes zaten helemaal dicht.
Heb nu een neusspray (Nasonex), ben al een week bezig maar niet echt resultaat, er komt ontzettend veel slijm uit, maar m'n oren blijven dichtzitten.
Ook heb ik last van een druk op mijn voorhoofd en last van druk op m'n kaken, dus vraag ik me af of jullie denken dat ik dan toch een voorhoofsholteontsteking kan hebben, omdat de huisarts alleen maar had gekeken via m'n oren. Laat m'n moeder morgen toch zoiezo maar weer even een afspraak maken bij de huisarts. Want zo lukt het niet, school lukt eigenlijk al bijna niet meer, druk op m'n hoofd is zo erg en de kinderats wou niet dat ik pijnstillers gebruikte.
Dus ook nog een vraag of dat stomen echt werkt of iets anders??
SNUF
BerichtGeplaatst: 10-06-2010 0:57 Reageer met quote

Hai Yvn, stomen is wel goed, maar... niet te heet! Anders irriteer je de slijmvliezen nog meer; het moet aangenaam warm zijn. Een warm washandje op je voorhoofd kan ook nog een beetje helpen, tegen de hoofdpijn. 't Kan wel een paar weken duren voor de Nasonex gaat helpen, hoor.
En heb je al een antibioticum gehad? De pijn en druk in je voorhoofd en je kaken horen wel bij voorhoofdsholte- en bijholteontstekingen.
Heel veel sterkte, groetjes, Snuf.
Yvn
BerichtGeplaatst: 10-06-2010 21:34 Reageer met quote

Ik heb net vandaag antibioticakuur gekregen voor een week en dat in combinatie dan met 3x daags stomen en de neusspray 1x per dag gebruiken.
Hopelijk gaat dit werken want vaak werken zulke dingen bij mij niet echt, want ik had toen ook al een keer nasonex gekregen voor mijn 'chronische prikkeling van het neusslijmvlies' maar dat hielp toen ook al niet echt.
Dus maar even afwachten, op het resultaat. =)
Bedankt nog voor de tip, ik zal het gaan uitbroberen. =D
SNUF
BerichtGeplaatst: 10-06-2010 21:52 Reageer met quote

Als het antibioticum te weinig aanslaat, ga dan op tijd terug naar de h.a. want een KNOarts op een site van een Haags Zhs. zegt dat bij sinusitis (voorhoofdsholte- en bijholteontsteking) het A.B. 2 wkn. gebruikt moet worden voor voldoende succes.
Groetjes, Snuf.
Yvn
BerichtGeplaatst: 11-06-2010 21:49 Reageer met quote

Okey, ik kijk het even de komende dagen aan en als het inderdaad te weinig aanslaat ga ik inderdaad gewoon weer even langs bij de huisarts.
Maar eerst even afwachten want na 2 dagen al die 3 dingen kun je nog niet precies zeggen of het wel of niet werkt.
v1993
BerichtGeplaatst: 14-06-2010 16:02 Reageer met quote

Hierbij is het belangrijk te weten dat een acute sinusitis een spontaan genezende aandoening is. In een week kan verbetering van de klachten worden verwacht. Na 10 dagen is tweederde van de patiënten hersteld, na 4 weken vrijwel iedereen. Sommige mensen kunnen een chronische ontsteking ontwikkelen, dit is een sinusitis die langer dan 6 maanden duurt.

dit zegt de admin op pagina 1

ik heb last van deze cronische ontsteking en loop er al heel lang mee te tobben. telkens na het sporten voel ik me extra ziek en lijkt de verkoudheid en de hoofdpijn en het slijm wat vrij komt erger te worden. kan dat kloppen"??? ik doe aan wielrennen dus dat ik snel kouvat omdat ik nu vatbaarder ben met deze ontsteking

of is wat ik nu concludeer onzin en kun je niet verkouden worden van fietsen wat telkens hevig terugkomt.
Erpmans
BerichtGeplaatst: 17-06-2010 10:44 Reageer met quote

Ik kreeg van september vorig jaar last van dichtzittende oren, druk op mijn oren, geluiden kwa-men blikkerig en pijnlijk binnen en een piep/ruis. Die piep is altijd gebleven, heb er mee kun-nen leven, overige klachten zijn al een tijdje weg.

Volgens mij heb ik destijds in juli een voorhoofdholte/bijholte onsteking gehad. Deze heb ik momenteel weer en ook in februari heb ik een erge ontsteking gehad. Ik had voor die tijd het gevoel dat er constant iets van onsteking zit in mijn holten. De laatste maanden was dit aardig weggetrokken.

De KNO arts heeft ernaar gekeken. Gehoor niks mis mee, goede druk, enz. Ik heb rontgenfoto??s gehad. Hierop was een ontsteking in mijn bijholten te zien. Bloedtesten kwam niks bijzonders uit.

Ik denk dat er een oorzaak is waarvan het komt dat ik deze hoofdklachten het laatste jaar heb. Ik was eerder echt nooit ziek en het laatste jaar sukkel ik maar door en door. Mensen opperden het luchtklimaatsysteem op mijn nieuwe baan waar ik nu een jaar werk. Als dit het is, is er alleen weinig aan te doen ben ik bang.

Wat zouden de artsen nog meer kunnen doen?
kyntha
BerichtGeplaatst: 19-01-2011 1:05 Reageer met quote

Beste allemaal.

Zo'n 8 maanden geleden ben ik in behandeling gekomen bij een KNO-arts. Hij liet een CT-scan maken welke aangaf dat in vrijwel al mijn holtes viezigheid zat, veel tot een beetje. Hij schreef me flixonase nasule voor. Deze ben ik sindsdien 2 keer per dag gaan nemen.
Tussendoor heeft hij ook nog onderzocht of mijn vermoeidheid kon komen door slaapproblemen (en dat deze vermoeidheid misschien zorgde voor de hoofdpijn en andere problemen), ik sliep echter prima.

Na zo'n 6 maanden ben ik weer naar de huisarts gegaan omdat ik, ondanks dat ik de flexonase nam, enorme oorpijn kreeg. Mijn oren bleken perfect schoon te zijn en huisarts stuurde me terug naar de KNO. Deze gaf me een antibiotica kuur om de laatste infectie weg te werken. Deze heb ik nu 3 weken geleden afgerond.
Ik heb nog steeds klachten.

Hoewel ik op dit moment kan functioneren voel ik de druk nog in mijn jukbeenderen en oren en ben nog regelmatig vermoeid. De erge hoofdpijn en pijn in mijn ogen is onder controle maar ben bang dat dit, zodra ik de druppels niet meer neem, terug zal komen.

De KNO-arts gaf me vandaag aan dat als ik na 8 maanden op de sterkste medicatie die hij me kon geven nog steeds last heb, ik misschien een operatie moest overwegen. Daarna zouden de druppels ook beter in mijn holtes kunnen komen, omdat er meer ruimte zou zijn. Ik heb een maand gekregen om er over na te denken.

Mijn vraag aan jullie is;
Heeft iemand hier ervaring met flixonase nasule?
Zou ik er baat bij kunnen hebben om nog andere dingen uit te proberen voordat ik kies voor iets drastisch als een operatie?
luukjeeee
BerichtGeplaatst: 28-02-2011 23:05 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Vorige week ben ik ziek geworden door me oorontsteking.
Maar nu blijkt het dus dat ik Voorhoofdsholteontsteking heb!
Het doet echt zo zeer. Elke keer als ik op sta wordt ik duizelig en krijg ik steken in me hoofd. Als ik naar buiten ga of ik ben aan het lopen wordt ik vaak misselijk en denk ik dat ik moet flauw vallen. Het is echt zwaar irritant. Ik heb nu een pencelinekuur voor me oren. Het helpt niet echt. Iemand een idee wat ik kan doen? Want ik heb het nog nooit zo erg gehad.
SNUF
BerichtGeplaatst: 01-03-2011 2:05 Reageer met quote

Hallo Luukje,
Vervelend dat je er ook een voorhoofdsholte-ontsteking bij hebt gekregen. Meestal is het beter om een paar dgn. warm binnen te blijven, want een v.h.h.o. kan vaak sterk reageren op kou. Moet je persé naar buiten, doe dan een shawl voor je mond en houd je voorhoofd warm d.m.v. een muts tot vlak boven je ogen (of een fleece sportband).

Verder kun je 3 x p.dag stomen met niet te heet water (moet aangenaam warm zijn, irriteert anders de slijmvliezen), met eventueel 1/2 theelepeltje tijm (uit 't keukenkastje) of 1 theezakje kamille (even laten trekken).

Als 't antibioticum na een wk. niet helpt, kun je beter naar de huisarts teruggaan voor een andere soort.

Sterkte en beterschap, Snuf.
ikke1974
BerichtGeplaatst: 09-03-2011 23:15 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik heb sinds enkele dagen bij het voorover buigen van het hoofd een enorm slechte geur inmijn neus... Ik kan het het beste omschrijven als iemand die een enorm indringende stinkende adem heeft en voor jou zit te praten.
Sinds gisteren komt is er ook meer snotproduktie en bij het opsnuiven en inslikken heb ik diezelfde smaak zoals de geur (kan het niet anders omschrijven)
Heb enkele weken geleden een kies laten trekken en een week geleden is een andere ontzenuwd.
Vorig weekend ook koorts gehad en twee dagen ziek... nu soms ijl in het hoofd.
Iemand enig idee waar die geur en smaak vandaan zouden kunnen komen?
EstherBazuin
BerichtGeplaatst: 11-03-2011 16:26 Reageer met quote

@ Kynthia

Ik gebruik nu anderhalve maand flixonase nasules voor atypische rhinitis. Bij mij verergerd het er niet door, maar het verminderd ook niet.
TantrisderNarr
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 17:55 Reageer met quote

Was na 3 maanden voorhoofdsholteontseteking ook behoorlijk gefrustreerd en radeloos aan het raken.

Niets van medicatie gaf ook maar enige verbetering. Ben uiteindelijk bij Padma 28 uitgekomen. (Tibetaanse kruidencomplex)

Was er na een kuur van 7 dagen volledig van verlost.
Max86
BerichtGeplaatst: 04-07-2012 15:11 Reageer met quote

Mijn respect voor alle mensen met VHHO!
Wat een rot bacterie/virus is dit zeg. Bah.
Ik heb het sinds vorige week donderdag. Voel me niet ziek, enkel mijn hoofd/holtes doen vreselijk veel zeer. Nooit geweten dat dit zo pijnlijk was.
Normaal functioneren is momenteel bijna niet mogelijk!
Wat ik ook vreemd vind is dat er zo weinig tegen te doen valt! En dat er zoveel geopereerd word zonder resultaat.
Mag momenteel geen antibiticum vanwege zwangerschap dus stoom ik, slik ik paracetamol en doe ik zoutoplossing.
Laat het maar snel weggaan! Succes iedereen.
kyntha
BerichtGeplaatst: 28-02-2013 15:00 Reageer met quote

We zijn inmiddels iets meer dan 2 jaar verder. In april 2011 heb ik toch voor een FESS gekozen. Een onaangename paar weken volgden en daarna namen de gevolgen (bloed bij het snuiten, vieze smaak, flinke pijn) af en onder twee-dagelijks gebruik van flexonase ging het een stuk beter. Ik kon weer ademen!
De vermoeidheid was weg, de pijn was weg. Ik voelde me weer helemaal opleven.

Na een half jaar begonnen met het afbouwen van de flexonase naar 1 keer per dag. Helaas bleek dit niet te werken want na een aantal dagen achtereenvolgend alleen sochtends te gebruiken werd ik weer vermoeid en kreeg ik meer last van pijn.

Over de afgelopen anderhalf jaar is het rustig aan weer erger geworden. Een hele tijd had ik, zolang ik mijn medicijnen maar nam, geen last. Vanaf de zomer merkte ik weer dat iedere keer als ik de hint van een koudje kreeg (lage weerstand dankzij die holteontsteking) ik last krijg, zelfs met 2 keer op een dag flexonase nasule. Op dit moment voel ik altijd weer die druk. Ademen brand in mijn neus, naar schermen kijken brand mijn ogen, en constant die druk op de neus, oren, wangen, voorhoofd en nek. (geen last van kiezen op dit moment, w.s. omdat ik mijn verstandkiezen heb laten trekken, kleine winst!)

Het is vermoeiend. Als ik honger heb, te druk ben geweest, gelachen heb, gefronst, of met mijn ogen naar beneden gekeken, dan heb ik pijn. De afgelopen weken toch maar weer begonnen met pijnstillers nemen anders kan ik niet functioneren. Maar dat is natuurlijk ook geen blijvende oplossing.

Heeft er iemand andere (alternatieve?) suggesties om die druk en pijn te verlichten?
Adrik
BerichtGeplaatst: 24-03-2014 9:39 Reageer met quote

Beste mensen
Na 35 jaar sukkelen met een chronische ontsteking van de holten, heb ik eindelijk een medicijn gevonden dat werkt. Misschien dat een of meerdere lotgenoten er iets aan hebben
Mijn symptomen zijn zoals vele hier op het forum hebben geschreven, druk in het hoofd, hoofdpijn, schele hoofdpijn bij het hoofd ondersteboven en niet te vergeten vermoeidheid en algehele malaise..
De triggers zijn bij mij altijd een verkoudheid geweest, later kwamen daar bij zwemmen, op de tocht liggen en zelfs zonder pet op naar buiten.
Nadat ik op gegeven moment 3 maanden ziek was geweest heeft de kno arts foto's later maken waar helaas niets op te vinden was. Hij schreef een cortisone achtige spray voor die wel een beetje werkte maar ik bleef me toch vermoeid voelen. Stomen heeft bij mij nooit gewerkt, want vocht en water kan er wel in maar het komt er niet meer uit.
Twee jaar geleden gaf een vriend me het anti-allergie middel cetirizine en na een half uurtje waren mijn klachten wonderbaarlijk verdwenen!
Ik heb ondertussen 2 allergie testen gehad maar ik ben niet allergisch bevonden.
Dit voorjaar waren mijn klachten weer terug en ik heb het wonderpilletje weer trouw genomen. Dit keer moest ik het weken blijven slikken en je wordt toch wel moe van dit soort pillen, dus ben ik toch maar weer naar de huisarts gegaan..De huisarts heeft nu een spray die ook op de mestcellen inwerkt voorgeschreven, dit werkt lokaal en heeft niet de bijwerkingen van cetirizine. De spray moet wel dagelijks gebruikt worden, ook als er geen klachten zijn en het werkt pas na een paar weken. Het middel heet Natriumcromoglicaat, het is bij Etos verkrijgbaar als Prevalin. Ik gebruik de extra sterke oplossing 40mg/ml.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Pagina 35 van 36  

Vorige  1, 2, 3 ... , 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring