Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Auteur Onderwerp: voorhoofdsholteontsteking
timmer
BerichtGeplaatst: 20-02-2010 19:09 Reageer met quote

Ik heb het zelfde als valkhorn.Niet verkouden,wel giga druk in mijn neus,het word me soms wit voor de ogen.Vannacht was het zo erg dat ik dacht dat mijn schedel uit mekaar zou knappen(zo,n giga druk,niet normaal).Raakte bijna in paniek(waar eindigt de druk? )Wazig zien, niet kunnen concentreren.Als ik tegen mijn schedel tik,trekt het 3 sec. weg.Dacht niet aan voorhoofdsholte ontsteking.Naar ziekenhuis en daarna drogist(Die vrouw heeft mij echt gerust gesteld,ze had het zelf gehad en noemde de zelfde klachten).Ik ben 40 jaar en heb dit nog nooit eerder meegemaakt.Ben eigenlijk nooit bang,maar durfde vanmorgen niet weer te gaan slapen en was bang voor de volgende nacht.Ben nu aan het stomen ....en toch begint het er uit te lopen,de druk is nog aanwezig maar het is niet iets in de hersenen.(wat ik dacht).heb ook neus spray(otrivin).Ga nu elke 8 uur 10min stomen en 1 week 3xperdag sprayen.Hoop dat ik de neusdruk vannacht aankan(vast wel,tis niet zo erg,weet nu dat de schedel heel blijft Very Happy).Maar het blijft vreemd.Mijn vraag is nu ,kan zoiets voor altyd aanwezig blijven,zoals sommige mensen vertellen hier?
SNUF
BerichtGeplaatst: 21-02-2010 14:01 Reageer met quote

Hai Timmer,
Bij mij was 't óók begonnen zonder verkoudheid! Een wk. na een buikgriepje (verminderde weerstand) kreeg ik keelpijn en enkele dgn. later pijn boven m'n L.wenkbrauw. Toen ik ook pijn onder m'n L.oog kreeg, ben ik gaan stomen. Daarvan ging ik snotteren en dat is nooit meer overgegaan (al 6 mnd.), maar...de keelpijn was over! Very Happy
Al 3x een antibioticumkuur gehad, is alleen maar erger geworden: schor en vastzittende hoest erbij (al 5 mnd.) en later ook pijn boven R.wenkbrauw en in R.kaakholte.
Nu al maanden Fluticasonspray waar het ook al niet beter van wordt, maar 't voorkomt groei van poliepen in de neus. Smile De keelpijn komt af en toe terug en verdwijnt weer na 'n paar dgn Strepsils zuigen.
Momenteel gaat 't vrij redelijk m.b.v. eerder beschreven 'behandelingen'.
Tsja, een sinusitis kán chronisch worden, maar hoeft niet! Ik ken ook mensen die er wél van genezen zijn met stomen e.d. Dus wanhoop niet... Wink
Groetjes en beterschap, Snuf.
timmer
BerichtGeplaatst: 22-02-2010 0:24 Reageer met quote

Hoi SNUF,bedankt voor je reactie.Ik neem aan dat de pijn onder en boven je ogen wel weg is gegaan(hoop ik wel)en dat je alleen nog last hebt van snotteren,of bedoel je dat je al 6 maand pijn hebt?Heb nog een vraag ,als je het niet erg vind.Ik ben nu steeds in de war,zweten,ongelukkig,tijd kwijt,slapeloosheid,geen eetlust,geestelijke wanorde(dacht dat mijn gezicht verbrand was door de heette stoom)de afgelopen nacht was nog erger,komt dat van de koorts en had jij dat ook?Zoniet dan heb ik er nog een probleem bij.Alvast bedankt en groetjes en beterschap,timmer.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 24-02-2010 1:12 Reageer met quote

Hai Timmer,
Helaas is de pijn boven m'n wenkbrauwen nog elke dag hinderlijk aanwezig (wordt erger als ik buk), warmte-massage-apparaat geeft mij een tijd verlichting. Snotteren en vastzittende hoest gaan redelijk.
NIET TE HEET STOMEN!!! want dit irriteert de slijmvliezen en maakt 't erger; 't moet aangenaam warm zijn.
Als ik verhoging heb, slaap ik slecht, voel ik me ziek en val ik af (ondanks dat ik normaal eet). Ik heb de laatste wkn. geen verhoging meer en ben weer op normaal gewicht.
'k Wens je heel veel sterkte en hoop dat jij je ook snel weer wat beter gaat voelen; zoniet, terug naar je huisarts!
Groetjes, Musje.
SNUF
BerichtGeplaatst: 24-02-2010 1:22 Reageer met quote

Oh sorry, ik heb geantwoord met Musje maar gebruikte voor dit forum altijd Snuf. Embarassed Rolling Eyes
timmer
BerichtGeplaatst: 24-02-2010 9:55 Reageer met quote

Oke , bedankt SNUF/MUSJE en beterschap!
Baal stekker
BerichtGeplaatst: 01-03-2010 0:06 Reageer met quote

Dag beste lotgenoten,

In de reacties lees ik dat vrijwel iedereen last heeft van pijn in het hoofd en/of druk op de ogen. Dat heb ik gelukkig niet, maar is er dan niemand die last heeft van een of beide oren die dicht gaan, en tijdens slikken en snuiten een ploppend oor heeft?

Enkele weken geleden werd ik behoorlijk verkouden en mijn neus en rechteroor gingen dicht. Nadat de verkoudheid over was, bleef mijn oor dichtzitten. Ben naar de KNO-arts geweest en die zegt dat de neus- en bijholten behoorlijk geirriteerd zijn.
Hij heeft Nasonex voorgeschreven, maar dat helpt mij alleen van de regen in de drup. Nu is mijn rechteroor wel weer enigszins open, maar heb ik een behoorlijke ruis en piep in het oor. Daarvoor nooit gehad.

Iemand die dit herkent bij het gebruik van Nasonex en of dit bij het herstelproces hoort en tijdelijk is, of zit ik $@%#%^#^ nu voor de rest van mijn leven met een ruisend en piepend oor?

Alvast bedankt voor de reactie.
SNUF
BerichtGeplaatst: 05-03-2010 11:58 Reageer met quote

Sorry voor late reactie, ben 'n tijdje (door drukte) niet op het web geweest. Ja, ik heb ook wekenlang 'n dicht R.oor gehad en toen 't eindelijk open ging, zat 't L.oor dicht! Rolling Eyes De h.a. zei dat er vocht achter 't oor zat en ik kreeg Fluticason-spray. Duurde langer voor dit L.oor weer openging en de ruis (die ik al jarenlang had na medicijngebruik) verergerde tijdelijk, maar is na maanden weer op oude niveau. Wink
Hoe is 't nu met jou? Groetjes, Snuf.
Baal stekker
BerichtGeplaatst: 05-03-2010 22:27 Reageer met quote

Hoi Snuf,
Sad
Zit geen verbetering in. Ruis wordt erger en bovendien houd ik nu ook oedeem in de handen. Volgens specialist allergische reactie van de Nasonex.
Nu overgegaan op Avamys neusspray, en het vocht uit de handen is bijna weg.

Volgende week een gehoortest, maar volgens mij mankeert er aan mijn gehoor niets. Heb her en der al getest, en steeds kwam er resultaat goed uit.

Hoe kunnen ze trouwens constateren dat er vocht achter het trommelvlies zit? Ook met die camera waarmee gekeken wordt of er een gaatje in het trommelvlies zit?

Jij schrijft dat jouw ruis nu weer op het oude niveau is. Had je na het gebruik van die medicijnen ook zo'n erge ruis alsof er een waterval in je oor zit en een piep? Goh, dat zoiets maanden kan duren en uiteindelijk weer goed kan komen.

Hoe is het nu met jou?
SNUF
BerichtGeplaatst: 10-03-2010 1:47 Reageer met quote

Nee, ik had geen piep in m'n oren en ook geen waterval, alleen ruis en bij m'n 'verkoudheid' tijdelijk erger al voordat ik Fluticason kreeg. Normaal zit de ergste ruis L. en is ontstaan na langdurig gebruik van Naproxen en nooit meer overgegaan (=bijwerking v. naproxen, hield daar ook vocht van vast en kreeg spontaan blauwe plekken) Crying or Very sad
Als de h.a. met een lampje in je oor kijkt, ziet hij/zij dat het trommelvlies er glanzend uitziet, dacht ik, en concludeert dan dat er vocht achter zit.
Afgelopen week had ik minder pijn in m'n holtes dan anders en dacht dat 't eindelijk overging, maar sinds maandag weer iets erger (zondag 2X weggeweest, = te veel). Sad
Heb jij inmiddels je gehoortest al gehad?
Groetjes en beterschap, Snuf.
joyce329
BerichtGeplaatst: 30-03-2010 14:47 Reageer met quote

Ik ben nu al inmiddels een jaar bezig met steeds voorhoofdholte onsteking en bij holteonsteking mijn oren suisen bijna elke dag en ploppen ook, steeds heel veel pijn en elende elke neusspray en medicijnen gebruikt die er maar zijn en heel veel antibiotica niks hielp tot 2 weken geleden . ik ben geopereerd en na twee dagen voelde ik me super kon weer vrij ademen . Alleen na 4 dagen voelde ik me weer beroerd worden en veel pijntoch weer gebeld naar de kno . bleek ik al weer een bijholte onsteking en hebben weer een kuur gekregen, die sloeg aan tot aan gisteren werdt weer ziek heel erg zelfs uit eindelijk belande ik in het ziekenhuis. Dokter had gekeken en ja weer een bijholteonsteking ik had geen koorts dus werdt niet op genomen moest vandaag weer naar de kno arts . Ik kreeg te horen dat het weer ontstoken was en dat er weinig aan gedaan kan worden . Dus nu weer een kuur maar nu voor drie weken. Dus een operatie is niet altijd de oplossing het kan best zijn dat het bij sommige helpt maar bij mij niet . En zo blijf je door kwakkelen Sad gr joyce ps als iemand nog tips heeft graag
SNUF
BerichtGeplaatst: 30-03-2010 22:14 Reageer met quote

Ja Joyce, dat heb ik al zo vaak gehoord, dat een operatie maar tijdelijk helpt! Shocked
Soms denk ik dat er bij ons sprake is van een infectie met de MRSAbacterie; die is niet te bestrijden...
Zelf stoom ik dagelijks met TIJM (uit het keukenkastje) 1/2 theel. op 1/4 ltr. water, niet te heet, anders irriteer je de slijmvliezen! Tijm is bacteriedodend. Al eens geprobeerd?
Warmte en massage op de pijnlijken plekken helpen ook. Houd je voorhoofd warm als je naar buiten gaat. Hopelijk krijgen we snel voorjaar en een warme zomer.
Sterkte en groetjes, Snuf.
trudy
BerichtGeplaatst: 31-03-2010 9:19 Reageer met quote

Bij mij heeft de operatie ook niet geholpen en heb nog met regelmaat een voor/bijholteontsteking.

@Snuf/Musje als het een mrsa bacterie zou zijn dan was je heel wat zieker dan dat je nu bent!
Dat is trouwens met bloedonderzoek na te gaan.

Behalve stomen,spoel tegenwoordig met de rhino horn een speciaal hiervoor ontwikkelt hulpmiddel en ik moet zeggen dat dat toch wel helpt om mijn neus en holten wat vrijer te houden zodat het wat langer duurt voor ik weer de stap naar de ha te moeten maken voor weer een kuur.
SNUF
BerichtGeplaatst: 01-04-2010 10:59 Reageer met quote

@Trudy,
Na 3 behandelingen OSTEOPAAT heb ik niet echt een verstopte neus meer; ik snotter nog steeds een beetje (en hoest), begint binnen een paar u. na 't opstaan en is 's avonds bijna over ('s nachts nergens last van), maar begint de volgende dag opnieuw. Crying or Very sad Ook nog steeds pijnlijke holtes en pijnplekken bovenop m'n hoofd, zijn na warmtemassage een paar u. weg. Ik verlang zoooo naar de zomer...
Groetjes, Snuf.
joyce329
BerichtGeplaatst: 01-04-2010 11:16 Reageer met quote

hoi snuf
bedankt nog voor de tip ik ga het stomen met de thijm proberen , ik weet hoe je je voeld , maar ja de zomer is ook niet alles want dan krijg je weer last van hooikoorts teminste ik dan. Maar goed met mij gaat het alweer wel iets beter nog wel verkouden maar ja dat neem ik maar voor lief. hoe is het met jou Smile
SNUF
BerichtGeplaatst: 01-04-2010 11:26 Reageer met quote

Hai Joyce,
Vandaag gaat gelukkig redelijk; gisteren 2 X n. buiten (trainen en fysio), dik ingepakt: sjaal voor m'n neus en muts tot aan m'n wenkbrauwen, zie er uit als 'n moslima en daarna weer meer last.
Kou is voor mij echt 'n trigger, wordt 't erger van; bij jou ook zeker?
Ik heb ook 'n allergie voor huisstofmijt en voor pollen, maar in de 'echte'hooikoortsmaanden ben ik meestal op m'n best; geen allergie voor graspollen dus. Very Happy Jij wel?
trudy
BerichtGeplaatst: 01-04-2010 14:58 Reageer met quote

SNUF schreef:
@Trudy,
Na 3 behandelingen OSTEOPAAT heb ik niet echt een verstopte neus meer; ik snotter nog steeds een beetje (en hoest), begint binnen een paar u. na 't opstaan en is 's avonds bijna over ('s nachts nergens last van), maar begint de volgende dag opnieuw. Crying or Very sad Ook nog steeds pijnlijke holtes en pijnplekken bovenop m'n hoofd, zijn na warmtemassage een paar u. weg. Ik verlang zoooo naar de zomer...
Groetjes, Snuf.


Bij mij zal die vlieger niet opgaan het is een van de dingen die bij mijn afweerstoornis hoort Sad ,ik ben gewoon eerder besmet en heb er langer last van dan een ander zeker als het bacterieële infectie betreft.
Momenteel heb ik weer last van geel/groen snot dus zit er waarschijnlijk weer een bacterie.
Ik wacht het nog even even af maar wordt het te gek dan zal ik weer de stap naar ha moeten maken.
SNUF
BerichtGeplaatst: 01-04-2010 15:53 Reageer met quote

Tot een paar weken geleden hoestte en snotterde ik uitsluitend groen, de laatste wkn. geelgroen en hoest is zelfs 1 wk. wit doorzichtig geweest toen ik 2 wkn. ZILVERWATER gorgelde en slikte (werd na afloop kuur geelgroen).
De Zilverwater-neusspray leek geen enkel effect te hebben, behalve dan dat lang na de kuur v. 1 mnd. groen veranderde in geelgroen...
Het Zilverwater-drankje heeft me wekenlange darmverstopping opgeleverd, die ook weer door Osteopaat + Probiotica weggewerkt moest worden. Embarassed Begin ik dus niet zo snel weer mee.
Als ik terugga naar h.a. laat ik eerst 'n kweek maken om te kijken voor welk a.b. de bacterie gevoelig is... was na 3 kuren nix opgeschoten(alleen erger geworden) en nu al 8 mnd. tobben.
Reageert jouw vhh-ontsteking ook op vochtige kou?
Groetjes, Snuf.
trudy
BerichtGeplaatst: 01-04-2010 17:18 Reageer met quote

Nope mijn holteontstekingen reageren niet op vochtige kou maar niet alle infecties komen van een bacterie(virussen kunnen ook een rol spelen en dan helpt de ab ook niet en heel vaak worden holtinfecties veroorzaakt door een virus en geen bacterie),bij mij word het stevast nagekeken,ook ben ik in geringe mate allergisch voor bepaalde dingen.Zo heb ik een lactose intolerantie en dan kun je ook niet alles zomaar slikken of gebruiken.
Zodra met bukken mijn hoofd weer gaat knallen en ik duizelig wordt dan is het voor mij tijd om weer bij de ha aan te kloppen.
plootje
BerichtGeplaatst: 02-04-2010 19:07 Reageer met quote

Ik weet niet of dit antwoord er al bij staat want ik had geen tijd om 35 pagina's te lezen maar....
Ik heb zelf ook chronisch bijholteontsteking die af en toe zelfs doorbreekt naar de kaakholte met alle pijn van dien. Ik heb veel baat bij de Rhino horn, works like a charm (zag dat dit al eerder genoemd was) en bij: Plantabioticum van VSM. Dat is een nysileen forte kuur van 7 dagen. Ik ben normaal niet zo'n fan van homeopatische middelen maar dit werkt echt! De zwelling neemt af waardoor de "rommel" eruit kan. Ik merk dat ik de eerste dag altijd een beetje verhoging heb na het starten van dit middel en dan begin ik al snel op te knappen. Soms slik ik het eenmaal per dag als onderhouds kuur. Voor mij een uitkomst na jaren tobben.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Pagina 34 van 36  

Vorige  1, 2, 3 ... 33, 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring