Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Auteur Onderwerp: voorhoofdsholteontsteking
Menline
GastBerichtGeplaatst: 29-06-2005 14:42 Reageer met quote

Er schijnen naast de bekende rinocaps ook nog diverse homiopatische druppels te zijn. Heeft iemand ervaring hiermee ?
Cyril
GastBerichtGeplaatst: 30-06-2005 14:30 Reageer met quote

Ook ik heb een terugkerende voorhoofdsholteontsteking. Is het slecht om dan met je hoofd in de zon te gaan zitten? Ik had het idee dat het hielp, maar ik hoorde dat dat niet goed was.
Heeft iemand ervaring met accupunctuur bij voorhoofdsholteontsteking?
Transplantantje
BerichtGeplaatst: 30-06-2005 23:41 Reageer met quote

Hallo, mijn laatste bericht was van 21-05 en toen was ik blij. Confused
Nu niet meer. Ik ben in het Bronovo geweest en daar zat een wijs man;Dr. Spoelstra en die vond dat ik binnen 1 of 2 weken geholpen zou moeten worden.Vooral i.v.m. mijn levertransplantatie. Maar hij vond dat ik beter naar het Erasmus kon gaan ook i.v.m. die lever.Hij zei dat het in het Erasmus sneller zou gaan want de internist en de anesthesist van het Bronovo zouden mijn hele achtergrond gaan uitpluizen en dat ging veel te lang duren.Bovendien had hij gewerkt in het Erasmus dus dat zou hij wel even voor mij regelen. Die man heeft echt zijn best gedaan maar geholpen heeft het helemaal niets. De chef de kliniek vond het helemaal niet nodig om mij eerder te helpen want zo zei hij; "het is mijn patient niet en ik ga geen patienten afpakken van collega's". Shocked
Maar ik heb daar geen arts want ze rennen daar allemaal de deur uit, denk ik want in anderhalf jaar heb ik 3 verschillende artsen gezien.En elke keer het verhaal opnieuw uitleggen, elke keer weer met zo'n interessant slangetje in mijn neus en dan zeggen;" ja meneer Duivenvoorden, u moet wel snel geholpen worden!".En de volgende keer weer....! Je kan er ook niets aan doen want het is volgens mij een maatschap die word ingehuurd door het ziekenhuis. Ik ga wel mijn beklag doen als ik geopereerd ben.Als ik het nu zou doen word ik nooit meer geholpen.Ik slik nu 6 paracetamollies op een dag tegen de druk op mijn hoofd en tegelijkertijd slik ik anti-weerstand medicijnen voor mijn lever.
IK WORD ER DOODZIEK VAN!!! Bedankt Erasmus Evil or Very Mad
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 09-07-2005 13:29 Reageer met quote

Ik heb ook al 4x dit jaar last gehad van voorhoodholteontsteking. Vanmiddag (het is zaterdag=dus weekend) ga ik ook weer naar de huisartsenpost. Ik voel het namelijk alweer opkomen. Dus ik eis gewoon een kuurtje, want anders zit ik maandag alweer ziek thuis en kan ik weer eens niet heen werken. Ik vind dat voorhoofdsholteontsteking, niet serieus word genomen door de huisartsen. Evil or Very Mad
Erg stom want zeer Crying or Very sad doet het zeker!!!!!!!!!!
monty
BerichtGeplaatst: 09-07-2005 19:08 Reageer met quote

Ook ik heb al zo'n 24 jaar last van voorhoofdholteontsteking. Heb altijd een verstopte neus en vrij ademen is er niet bij...(Echt verkouden ben ik haast nooit, hooguit 2x per jaar, maar gemiddeld wel 3x per jaar een kuur van de huisarts) Toch wil ik niet aan een operatie denken, want mijn kno arts heeft gezegt, dat het een tijdelijke op lossing is. Het komt altijd terug. Hij bedoeld daarmee het schoonmaken van de holtes.(hij wil wel dat ik me laat opereren, maar ik wil het zelf niet).
Ik ben nu onder behandeling bij een iriscopist. Nu gebruik ik ook altijd voor het slapen gaan pepermuntolie op m'n voorhoofd, ter verlichting van hoofdpijn en om vrijer te kunnen ademen. Nu vertelde mij iemand, dat je pepermuntolie NIET samen met homeopatische middelen mag gebruiken. Pepermunt is scherp en dat zorgt ervoor dat de "milde" homeopatische middeltjes hun werk niet goed kunnen doen. Pepermunt overheerst te veel.....
Kan iemand dit verhaal van de pepermuntolie beamen???
kimberly
GastBerichtGeplaatst: 09-07-2005 22:35 Reageer met quote

ik heb de hele tyd etter by myn ogen, als ik naar voren buk voel ik dat iets onder myn oog en heb veel last van hoofdpyn, duid dit op een voorhoofdsholte ontsteking? of juiist op iets anders,? Ik heb wel sowieso last van hooikoorts.
Carmen
GastBerichtGeplaatst: 12-07-2005 12:48 Reageer met quote

Op 2 mei 2005 stuurde ik al een bericht.

Ben bij de KNO arts in het Erasmus MC Rotterdam geweest. Er is met een kijkertje in mijn neus en holtes gekeken, maar er was niets vreemds te zien. Hierna is er een CT-Scan gemaakt van de neus en bijholtes. Ook hier was niets op te zien. Mijn vorige operaties zijn goed uitgevoerd en ik heb geen poliepen in mijn neus.

Ben ook naar de tandarts geweest en de kaakchirurg, maar ook zij konden niets vinden. Zelfs niet op foto's.

Inmiddels heb ik dagelijks pijn en gebruik ik zware pijnstillers.

Zodra ik buiten in de wind heb gezeten of in de auto de airconditioning heb aangehad, komt de voorhoofdsholte ontsteking weer opzetten en lig ik weer een dag of 2-4 op bed.

Maandag 18-7 moet ik terug naar de KNO in het Erasmus.
Ben benieuwd naar hun advies.

Heb van mijn huisarts een verwijsbrief gehad voor de pijnchirurg. Mijn huisarts denkt dat ik aangezichtspijn oftewel trigeminus neuralgie heb ontwikkeld.

Ben voorlopig nog niet uitgedokterd. Wordt vervolgd.

Groetjes Carmen
Nico
GastBerichtGeplaatst: 24-07-2005 15:24 Reageer met quote

Van een korte griepaanval en een antibioticumkuur , heb ik overgehouden blijvende last van slijmafscheiding via de keel, maar wat vervelender is ook van gehoorstoornis, alsof er iets verstopt is.
De KNO-arts kon (of wilde) niets vweten van een bijholteontsteking of wat dan ook, en schoof het gemakshalve op mijn leeftijd (74), terwijl ik normaliter een zeer goed gehoor heb.
Het enige dat hij kon verzinnen is een gehoorapparaat, dus exit KNO-arst.
Deze situatie duurt nu al ruim een jaar.
Hoe kom ik nu te weten wat er aan de hand is, en wat kan ik ertegen doen?
a.breukers
GastBerichtGeplaatst: 27-07-2005 10:04 Reageer met quote

Nou fijn,dit is al de derde keer bijholteontsteking,maar deze keer is het wel extreem.Varierend van hoofdpijn tot enorme kiespijn dat je acuut een wortelkanaalbehandeling wil... Question ..
Is dit normaal want zo heb ik het nog nooit gehad! Evil or Very Mad
Jill (20)
GastBerichtGeplaatst: 14-08-2005 23:25 Reageer met quote

Ik heb sinds 2004 last van bijholteontsteking. In in zomer van 2004 heb ik het heel heftig gehad, heeeel vervelend1! Toen ik later weer wat beter in me vel zat ging het ook beter met de ontsteking, maar nu heb ik wat nachten doorgehaald in de vakantie en is het weer raak. Zodra ik wat minder weerstand heb of uit me ritme ben is t weer zover. De KNO arts heeft al gezegd dat hij een ingreep gaat verrichten, maar het blijft altijd een gevoelige plek en je moet wel 2x nadenken of het verstandig is om uit te gaan als je al een beetje moe bent e.d. Maarja, je raakt er een soort van "aan gewend" he.
Transplantantje
BerichtGeplaatst: 23-08-2005 11:30 Reageer met quote

Razz Ik ben 4 augustus eindelijk geopereerd in het Erasmus en ik moet zeggen dat het een wereld van verschil is! Ik kan voor het eerst sinds 1,5 jaar weer door mijn neus ademen, heerlijk.Ze hebben de poliepen verwijderd en verschillende schotjes ook verwijderd. Ze hebben mij wel verteld dat het beter is dat ik mischien wel altijd moet spoelen met zout water om de poliepen weg te houden.Voor mij is dat geen probleem, het is alleen weer ff wennen. Maar zoals ik in een eerder bericht heb aangegeven gebruik ik daar voor Physiomer Strong Jet. Dat is een oplossing van steriel zeewater die je onder druk in je neus kan spuiten. Je kan zelf bepalen hoe hard je spuit, je kan ook druppelen maar als je wat harder drukt spuit het bijna je hersens via je oren naar buiten Laughing . Zo hou je je holtes goed schoon en wat schoon is kan niet ontsteken. Het is wel wat duur maar het helpt echt goed. Het is te verkrijgen bij je apotheek.
Jill
GastBerichtGeplaatst: 26-09-2005 17:59 Reageer met quote

Ik ben 23 aug geopereerd aan me linkerbijholte. Ze hebben het schoongemaakt en wat gaatjes gemaakt. Maar nu een maand later is het nog niet helemaal goed, er zitten nog poliepen en rotzooi in de holte en hij wil me dus weer opereren. Confused Maar ik kan school ook niet missen...dus ik weet het ff niet Sad


btw:
Met pepermuntolie stomen is iig niet goed, is te sterk!
anna
GastBerichtGeplaatst: 29-09-2005 10:07 Reageer met quote

Kan je tijdens een vliegreis extra last ondervinden
anneke
GastBerichtGeplaatst: 30-09-2005 14:34 Reageer met quote

ja DAT wilde ik nou ook vragen. gaan volgende week vliegen en heb net weer een anti biotica gehad. Twisted Evil
Peetje
GastBerichtGeplaatst: 30-09-2005 22:49 Reageer met quote

Ook ik heb al jaren last van voorhoofdsholteontstekingen. Mijn huisarts geeft nooit een kuur, zegt dat dat niet helpt. Moet van haar stomen boven heet water waar zout in opgelost is en neussprayen met zoutoplossing. Dat helpt wel wat.
Als ik trouwens ga liggen, wordt het erger. Juist als ik op ben wordt de pijn wat minder.
Ik ga dus nooit met voorhoofdsholteontsteking naar de huisarts want ik weet het recept al.
Peetje
GastBerichtGeplaatst: 30-09-2005 22:50 Reageer met quote

Ik vergeet nog wat te zeggen: paracetamol helpt ook helemaal niet als ik pijn heb van voorhoofdholteontstekingen.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 03-10-2005 13:57 Reageer met quote

Wat ik mij afvraag, heeft niemand last van druk op de oren? Of oorontsteking?
Arie
GastBerichtGeplaatst: 03-10-2005 14:47 Reageer met quote

De afgelopen jaren (langer dan 10 jaar) heb ik jaarlijks 1 of meerdere keren voorhoofdholte-ontsteking.
Huisarts-remedie: Stomen, zout spoelen, rust houden.
Omdat ik moe was van het jaarlijks terugkerende ritueel en deze remedie heb ik een doorverwijzing naar de KNO-arts gevraagd en gekregen. Intussen ook gestopt met roken waardoor ik wel minder vaak voorhoofholte-ontsteking heb.
Er is een allergietest gedaan, maar daar kwamen geen allergische reacties uit. Vervolgens heb ik van hem een zwaarder antibioticum gekregen. Echter, na aanhoudende problemen is een ct-scan gemaakt en bleken mijn holtes vol met poliepen te zitten. Binnen 3 weken ben ik geopereerd in Zevenaar, zijn de poliepen weggehaald en de doorgangen naar de holtes vergroot. Echter na een half jaar wederom holte-ontsteking en wederom antibiotica-kuur van de KNO. Ik zit nu aan de ontstekingsremmer (fluxonase) zodat de poliepen minder snel terugkomen.
Inmiddels ben ik via het alternatieve circuit bij een energetisch orthomoleculair therapeut en kreeg ik te horen dat een aantal van mijn afvalverwerkende organen (lever, milt, alvleesklier en bijnier) te hard moeten werken om afvalstoffen kwijt te kunnen raken. De afvalstoffen die overblijven komen naar buiten via je slijmvliezen (waaronder je neusholtes maar dus ook andere slijmvliezen). Het verhaal klinkt plausibel en ik ben nu op dieet (geen dierlijk eiwit meer) waardoor minder afvalstoffen in mijn lijf moeten zitten. De resultaten zijn er nog niet naar maar dat heeft denk ik nog even tijd nodig.
1. Heeft iemand ervaring (goed of fout)met een orthomoleculair therapeut?
2. Heeft iemand ervaring met een allergie die zich uit via een voorhoofholte ontsteking?
3. Heeft iemand ervaring met "sick building"? Ik werk in een gebouw waar geen raam open kan en kunstmatig de luchttoevoer wordt geregeld. Ik vraag me af of dit een relatie heeft.

Intussen al een paar keer gedacht om maar weer te gaan roken. Dat verdoofd eigenlijk wel heel lekker, maar ja dat zal de oplossing wel niet zijn.
Ray
GastBerichtGeplaatst: 04-10-2005 18:55 Reageer met quote

Bij mij begon het vandaag weer op te komen,een barstende koppijn alsof mijn ogen eruit gedrukt worden.
Maart/April was ik ook al de klos en kreeg toen van de huisarts een Anti Bioticum,en zelf een Otrivin neusspray gehaald.
Nu heb ik niets in huis en pijnstillers helpen niet echt.
Ga dus straks ook maar proberen te stomen en zoutwater opsnuiven en dan maar hopen dat het helpt.
De vorige keer zei de Apotheker trouwens dat stomen met Dampo e.d. het alleen maar erger kan maken.
Voor mij is het nu de 3e keer waarvan 2 x dit jaar en de 1e keer is een jaar of 10 geleden geweest en tot nu toe altijd vlak na een neusverkoudheid.
82
GastBerichtGeplaatst: 09-10-2005 23:50 Reageer met quote

Sinds mei heb ik al hoofdpijn, druk op de oren, stomen, neusdruppels, 3 kuren en een prednison kuur te hebben gehad is er nu gespoeld en er kwamen witte vlokken vrij. Krijg nog de uitslag. Weet iemand wat dit is of heeft iemand een ander advies wat helpt.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Pagina 3 van 36  

Vorige  1, 2, 3, 4 ... 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring