Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Auteur Onderwerp: voorhoofdsholteontsteking
ditta
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 13:13 Reageer met quote

ja en dat de airco echt wel al di e,schade aanricht ,ik heb jaren onder zon ,airco in de horeca gewerkt en bijne cronichs hoofdpijn en hoesten,hou het maar in de gaten
zwaarhoofdje
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 18:21 Reageer met quote

Bij deze wil ik bedanken voor de tip van de 'Phsysiomer Strong Jet. Normaal deed ik altijd zelf een zoutoplossing maken, maar dit is veel effectiever. Naast de antibiotica is dit voor mij de beste oplossing. O,ja en natuurlijk een weekje thuis ziek vieren Laughing !!
linda41
BerichtGeplaatst: 31-01-2006 19:06 Reageer met quote

even voor marieke
Heb je er wel eens aan gedacht dat je misschien ook last kan hebben van migraine?
anoniemditta
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 20:05 Reageer met quote

als het zeezout te heftig is kan je ook een doos baby.pipetjes. kopen,bij de drogist daar zit ook zout in.maar doet niet zeer is eigenlijk ook beter bij de tuinen of reform huis koop je chinese balsem of olie en daar tip je je hoofd mee aan niet echt onder je neus smeren ,maar een drupje aantippen dan krijg je toch een beetje lucht en je voorhoofd word lekker koel.mij heeft het geholpen ben alleen nog een beetje verkouden maar mag geen naam meer hebben
ditta
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 20:08 Reageer met quote

en bij de kruitvat van hun eigen merk de zuigtablet met thym gewoon af en toe een nemen is heel lekker
parle013
GastBerichtGeplaatst: 01-02-2006 18:32 Reageer met quote

Ik denk dat hier een holte operatie wel op zijn plaats is....mij heeft het iig veel
geholpen. Een nadeel is alleen dat je snot nu heel snel uit je neus loopt. Ik heb sindsdien dus altijd een zakdoek bij me.

Veel succes.

saar schreef:
je kunt ook een pipetje in zo'n flesje halen bij de drogist, zo kun je makkelijker de zoutoplossing in je neus druppelen.
Ik ben inmiddels al 6 weken onder zeil, heb een vliegreis moeten cancellen, heb allerlei druppels gebruikt, twee antibioticakuren, eentje van 7 dagen en een heavy one van 10 dagen, 3 x daags 1 pil, hiervan werd ik misselijk en mijn buik was totaal in de war.
ik gebruik na antibiotica altijd een middeltje om mijn darmen weer normaal te krijgen, dit zijn capsules van solgar, advanced 40+ acidophilus, te verkrijgen bij natuurwinkel of goede drogist, en natuurlijk yoghurt en/of yakult.
Antibiotica heeft niet geholpen, KNO arts wil een ct-scan laten maken helaas is er een wachtlijst van 21/2 week wat in een geval met bijholteontsteking veel te lang is, de druk op mijn hoofd is niet te doen, hoofdpijn, verhoging (al 6 weken) Advies van mijn arts is nog maar een kuurtje..............dacht het niet. Ik ga die annanas-tip van hier eens proberen en die homeopatische cinuforce, geen idee of dat in mijn geval nog zin heeft of dat dat alleen werkt in een vroeg stadium. Ik wordt een beetje sip als ik lees dat bij sommige lotgenoten een operatie niet heeft gewerkt, zijn er ook geslaagde.
Kan alleen nog maar klagen, wat een ellende Embarassed
koos
GastBerichtGeplaatst: 01-02-2006 22:19 Reageer met quote

is roken/blowen slecht voor je voorhoofdsholte ontsteking
Annemieke
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 12:18 Reageer met quote

Ik wil ook even mijn verhaal kwijt omdat ik wel eens bang ben dat ik iets heel anders heb.Dus als er ook maar iemand is die kan bevestigen dat het door mijn holtes komt ben ik al heel blij.
Ik voel dagelijks, jaar in jaar uit, een druk in mijn hoofd.Bukken maakt het heel erg.Altijd duizelig.Mijn linkeroor voelt altijd dof en dicht aan waardoor ik de hele dag het gevoel heb alsof ik in een tunnel zit of in een vliegtuig.Mijn snot is altijd groen en bloederig.Als ik mijn neus snuit is het net of er in mijn linkeroog iets voel scheuren.Ik heb jaren bij de kno arts gelopen en heb div. kuren gehad.Mijn neusschot is rechtgezet en er is 2e extra ruimte gemaakt.Poliepen zijn ook verwijderd.Nu zegt de arts dat ik nergens last meer kan hebben en dat alles er goed uitziet.Maar ik voel me dagelijks beroerd.Wie herkent dit weet raad en kan me gerust stellen dat dit wel "normale" klachten zijn bij een VHHonsteking???
Alvast bedankt.
jaimie
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 13:58 Reageer met quote

vraagje,? welke Antibiotica kun je gebruiken bij voorhoofdsholteontsteking, ik heb namelijk enkeld gehoord over amoxcillin is er nog iets anders? alvast bedankt.
janneke2
GastBerichtGeplaatst: 02-02-2006 16:08 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Veel gelezen over al jullie bijholte- en voorhoofdsholteontstekingen. Ik zit zelf deze week ook thuis, maar dan met griep. Heb jaren last gehad van bijholteontstekingen en kreeg 2 jaar terug van de KNO-arts een neusspray die dit moest voorkomen en ja hoor!!! het helpt. Het is Nasonex-neusspray. Je bent nog wel regelmatig snotterig maar hebt geen ontstekingen meer.
michael
GastBerichtGeplaatst: 05-02-2006 17:29 Reageer met quote

hallo,

ik heb sinds paar dagen erge steken/druk op me rechteroog of erboven als ik iets boven me wenkbrauw druk word de pijn nog erger, heb ik ook last van een voorhoofdsholteonstekeking ?

Ik ben paar dagen verkouden geweest maar het nu over.
gast
GastBerichtGeplaatst: 05-02-2006 18:10 Reageer met quote

hallo,
ik ben 19 jaar en heb tussen de 5 en 10x per jaar voorhoofdholteontsteking en bijholteonsteking.. ik krijg dan altijd een kuur van 10 dagen.. dit helpt wel even.. maar de pijn blijft.. geen haren kunnen kammen, niet bukken.. ik ben wel doorgestuurd naar KNOarts,, maar deze gaf aan dat operaties vaak weinig effect hebben.. hij gaf als antwoord.. stomen stomen en stomen.. jullie nog andere ideeen??
figeco2
GastBerichtGeplaatst: 05-02-2006 22:18 Reageer met quote

2 alternatieven voor Amoxcillin: Doxyciclin en Zitromax.
Doxyciclin kuur vaak 6 dagen en Zitromax 3 dagen. Vaak Amoxcillin en Doxyciclin gebruikt met wisselende resultaten. Ben nu net bezig om een keer Zitromax te gebruiken, hoe dit aanslaat (is een kortere kuur, dus minder kans op bijwerkingen dacht ik zo)
Nadine
GastBerichtGeplaatst: 06-02-2006 10:30 Reageer met quote

Wat heb ik toch?

Aller eerst ben ik erg geschrokken van alle verhalen, ik heb pas 2 weken aanvallen van ondragelijke pijn, maar sommige van jullie al zo veel langer...

Het begon 2 weken geleden met kiespijn en ik heb nu dagelijks pijnaanvallen. Die pijn voel ik voornamelijk achter in mijn mond rond mijn laatste kiezen (naarmate de pijn erger wordt beginnen mijn kiezen ook gevoelig te worden). Het komt en het gaat en ben afgelopen week naar de tandarts geweest. Die kon helaas niet vinden, weekend tandarts arts ook niet, dokter niet (schreef wel antibiotica voor waar ik vanwege pijn maar gewoon ook aan begonnen ben)... Ik ben uiteindelijk afgelopen vrijdag bij een manueel therapeut geweest die gespecialiseerd is in de kaak. Het lijkt er nu op dat het vanuit mijn rug komt, een spier die doorloopt tm de kaak. Ik voel wel dat die spier die hij aanwijst ontzettend pijnlijk is. Toch blijf ik het raar vinden dat ik in mijn kaak zoveel pijn heb. Terwijl ik mijn mond wel zonder meer pijn open en dicht kan doen. Vanmiddag 2e bezoek maar even meer vragen stellen.

Is er iemand die deze klachten ook kent?

Nadine
chrisje
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2006 12:07 Reageer met quote

Zo`n 5 x per jaar heb ik holteontsteking, altijd aan de rechter kant, de zijkant van neus en mijn kaak doen dan behoorlijk pijn en het voelt alsof er iets met de kiezen aan de hand is.
Soms trekt de pijn door naar oog en oor, momenteel heb ik het ook Sad , en stoom met kamille en gebruik neusspray van Sinex.
Meestal zit ik er 3 weken mee te klooien, trouwens die airco waar sommige mensen vragen over stelden, als ik te lang in ruimten ben waar airco is, krijg ik geheid weer last.
Gonnie
BerichtGeplaatst: 07-02-2006 21:25 Reageer met quote

Ik heb ook sinds een week last van bijholteontsteking denk ik, ook zonder verkoudheid. Wel wat druk in het oor aan die kant. Ik heb ook uitstralende pijn naar kin, neus en wangen, Herkent iemand dit? Ik heb an de huisarts pijnstillers, maar die werken ook maar gedeeltelijk. Vooral die uitstralende pijn vind ik akelig en ik vraag me af of dat er bijhoort of dat ik iets anders heb.
Mila
GastBerichtGeplaatst: 09-02-2006 22:19 Reageer met quote

Naar mijn weten worden holtenontstekingen in het hoofd veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus Aureus en heel soms een streptococcus of een combinatie. Deze bacterien kan je in je neus (onder andere) bij je dragen zonder er last van te hebben, totdat het slijm gaat verdikken en dan worden de bacterien bij elkaar vastgehouden (hebben geen uitweg). Ze vermenigvuldigen zich en boem, daar heb je je ontsteking in de holte waar ze zitten te broeien. Vandaar dat je soms antibiotica krijgt. Naast Amoxicilline is Flucloxacilline een antibiotica dat gebruikt wordt (met succes) tegen deze staphylococcus Aureus bij huidinfecties, dus misschien een idee om te vragen of deze ook gebruikt kan worden bij een holteontsteking.

Succes allemaal!

groetjes Mila
wdv
GastBerichtGeplaatst: 10-02-2006 11:54 Reageer met quote

Heb voor het eerst bijholteonsteking gepaard met hevige uitstralende kiespijn.
Heb Naproxen gekregen voor de pijn, maar pas als ik er 2 Paracetamols met cafeïne bij neem gaat de pijn echt weg.

Heb 2 neusprays gekregen, één voor max. een week (Xylometazoline) en daarna moet ik overgaan op een zoutoplossing.
Ben nu 2 dagen verder, maar stomen met een eetlepel Buckleys Mixtura (slijmoplosser) doet wonderen.
Na een minuut of 10 komt de hele zaak los en kan ik grote hoeveelheden bloederig slijm uit snuiten.
Na 2 dagen stomen (3x per dag) is de druk in m'n wang weg en de kiespijn is ook over.
Stomen helpt dus wel degelijk.
Gonnie
BerichtGeplaatst: 10-02-2006 12:45 Reageer met quote

Alleen heb ik het "probleem"dat ik niet verkouden ben. Ik gebruik wel de xylometazoline spray, maar er komt niks los. Ik wel wat druk in het oor.Ik vraag me dus af of het mogelijk is om een bijholte ontsteking te hebben zonder verkoudheid.
Gast
BerichtGeplaatst: 10-02-2006 22:52 Reageer met quote

Paul schreef:
Gelukkig gaan de meeste voorhoofdsholteonstekingen vanzelf over, zoals ik hierboven ook beschreef.

Hoelang duurt dit gemmiddeld?

ik loop er al 2 dagen mee Twisted Evil
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Pagina 7 van 36  

Vorige  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring