Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Auteur Onderwerp: voorhoofdsholteontsteking
irma
GastBerichtGeplaatst: 25-02-2005 20:50 Reageer met quote

wat is het beste wat ik kan doen bij deze ontsteking als je geen medicijnen bij de hand hebt?
Transplantantje
BerichtGeplaatst: 25-02-2005 21:43 Reageer met quote

Ik gebruik altijd Physiomer Strong Jet.Dat is een zoutoplossing
die je met een kracht in je neusholtes kan spuiten.De kracht kan je zelf bepalen.Het is geen oplossing maar het verlicht enorm en ik kan het weten want ik ben 1a2 keer p.j. de klos.
Je kan het kopen bij de apotheek, succes!
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 25-02-2005 21:48 Reageer met quote

Je neus druppelen met fysiologisch zout (wat Transplantantje ook noemt) of stomen.
anoniempje
GastBerichtGeplaatst: 10-03-2005 19:45 Reageer met quote

je kan ook je hoofd boven een bak met zoutwater houden en dan met je neus erin en en snuiven
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 10-03-2005 19:55 Reageer met quote

Ja, kan ook. Maar makkelijker is het om in een beker water een klein theelepeltje zout te doen. Daarna een beetje water in je hand nemen en dit vervolgens op te snuiven. Zo kun je de hoeveelheid zoutwater dat je opsnuift beter doseren.
marieke
GastBerichtGeplaatst: 14-03-2005 15:50 Reageer met quote

wat zijn precies de verschijnselen van voorhoofdsholteontsteking? ik heb al een behoorlijke tijd last van hoofdpijn en dan vooral achter mijn ogen en in mijn voorhoofd. geluiden klinken harder en zelfs slikken of hikken voel ik extra. het komt vaak terug. nu heb ik er ook een verkoudheid bij en een griepje, maar misschien moet ik toch even naar de dokter?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 14-03-2005 18:09 Reageer met quote

mijn vriend heeft dezelfde symptonen als Marieke beschrijft.
Wie weet raad??
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 15-03-2005 18:06 Reageer met quote

Een voorhoofdsholteontsteking is een ontsteking van de bijholten van de neus. Bijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd, wordt veroorzaakt door een virus of een bacteriële infectie.

Bij een acute sinusitis hebben we, al naargelang de getroffen bijholten, te kampen met hoofdpijn, pijn rondom de ogen of de neus die erger wordt bij het vooroverbuigen. Ze gaat gepaard met lichte koorts en kan onstaan na of tijdens een verkoudheid of griep. Een neusverstopping met gekleurde (niet doorzichtig of wit) neussecreet. Een chronische sinusitis geeft vaak minder klachten.

Hierbij is het belangrijk te weten dat een acute sinusitis een spontaan genezende aandoening is. In een week kan verbetering van de klachten worden verwacht. Na 10 dagen is tweederde van de patiënten hersteld, na 4 weken vrijwel iedereen. Sommige mensen kunnen een chronische ontsteking ontwikkelen, dit is een sinusitis die langer dan 6 maanden duurt.

Het effect van het eerder door mij genoemde neusdruppelen met fysiologisch zout en stomen op de duur van de sinusitis is niet duidelijk, maar wordt door veel mensen als prettig ervaren. Onder stomen wordt verstaan twee tot drie maal daags gedurende 15 minuten stoombaden nemen boven een kom heet water. Toevoegingen als kamille, kamillosan, zout of menthol hebben geen extra waarde.

De werkzaamheid van antibiotica bij sinusitis is onvoldoende aangetoond. Dus tegen de duur van de ontsteking is weinig te doen. Roken kan de genezing vertragen, dus als u rookt en last heeft van een bijholteontsteking dan heeft u nog een reden om te stoppen met roken.

Meer informatie over een Voorhoofdsholteontsteking
Bas
GastBerichtGeplaatst: 16-03-2005 18:03 Reageer met quote

Als nasleep van de griep heb ik weer mijn gewoonlijke voorhoofdholteontsteking. Altijd ( al 50 jaar lang) op dezelfde plek.Af en toe zeer pijnlijk, tot aangezichtspijn toe. Na gebruik van (te) veel pijnstillers begint het op een gegeven moment in mijn hoofd te kraken en dan volgt er als finale een enorme piep (hoorbaar voor de omgeving), waarna de druk verdwenen is. Tot de volgende keer. Dat is soms enkele uren maar ook wel maanden later.Iets tegen te doen ?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 18-03-2005 15:42 Reageer met quote

Na een periode van 10 jaar chronische voorhoofdholteontsteking kreeg ik een tip om bij verkoudheid mijn snot niet eruit te snuiten maar naar binnen te snuiven. Daarna nooit meer voorhoofdholteontsteking gehad.
R.
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2005 20:57 Reageer met quote

Ik heb momenteel voorhoofdsholte ontsteking... Ik wil even zeggen, dat je als je dat hebt, je niet te snel moet denken dat het over is!!!!!! Dat deed ik wel... Het begon 14 dagen geleden, toen heb ik een paar keer gestoomd (boven pan met kokend water en beetje dampo erin) en neusdruppels gebruikt.. Na een week verhoging/koorts, verkoudheid en hoofdpijn dacht ik dat het over was want ik had geen hoofdpijn meer en voelde me iets beter. Maar de verhoging/koorts bleef wel en de verkoudheid ook.. Nu, weer een week later ben ik toch maar naar de huisarts gegaan, die zei dat ik eerst inderdaad voorhoofdsholte-ontsteking had, maar dat ik het nu nóg had. Het is nooit overgegaan dus... en nu heb ik pijnstillers gekregen en een antibiotica kuur. Heb er nu al iets meer dan 2 weken last van.. Dus denk niet te snel dat het over is en ga bij vermoeden meteen naar de huisarts. Dan is de kans op snel herstel veel groter..... Nou nog even hopen dat ikke snel beter wordt... Razz xxx
chrishermans
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2005 12:32 Reageer met quote

Meer dan 15 jaar heb ik rondgelopen met een chronische voorhoofdsholte-onsteking totdat ik een specialist vond die me wilde helpen. Eerst met medicijnen echter met de toezegging dat als het binnen een jaar terug zou komen, ik geopereerd zou worden en de ruimtes verwijd zouden worden naar mijn voorhoofsholten toe. Een lichte ingreep maar het hielp wel, sindsdien heb ik er geen last meer van of kan het met behulp van dampen en neusdruppels zelf oplossen.....de meeste huisartsen echter zijn niet gecharmeerd van de gedachte dat je naar een specialist stapt, ik heb dat toen wel gedaan en sindsdien beheers ik het zlef....
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2005 20:18 Reageer met quote

Groot gelijk er zijn namelijk huisartsen waarbij je zelf uiteindelijk maar dingen moet gaan zoeken om je probleem te verhelpen en wat dan ook vaak zo opgelost is terwijl je eerst zo lang met die huisarts aan het aanmodderen bent.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 05-04-2005 1:11 Reageer met quote

Gelukkig gaan de meeste voorhoofdsholteonstekingen vanzelf over, zoals ik hierboven ook beschreef. Enkele krijgen een chronische voorhoofdsholteontsteking en dan kan het ingrijpen van een KNO arts de klachten doen verhelpen of verminderen.
Transplantantje
BerichtGeplaatst: 07-04-2005 11:25 Reageer met quote

In een eerdere reactie had ik geantwoord dat je met Physiomer strong jet verlichting kon krijgen bij gebrek aan medicijnen.Zoals gezegd ben ik 1 a2 x p.j. de klos en kreeg ik altijd antibiotica (ammoxcilline). Sind januari 2004 ben ik ermee opgenomen en afgelopen maart weer. Toen was ik het zat en heb om een CT-scan gevraagd en gekregen. Gisteren was ik in het ziekenhuis om het te bespreken en ook bij mij gaan ze de schotjes vergroten. Nu is mijn vraag aan Chris of hij er nog veel last van gehad heeft. Tegen mij zeggen ze ook dat het een routineklus is maar ik hoor het altijd graag van iemand die het zelf heeft meegemaakt.Uiteraard mogen andere mensen die dezelfde operatie hebben gehad ook reageren, graag zelfs. Bij voorbaat dank.
Heleen
BerichtGeplaatst: 07-04-2005 20:17 Reageer met quote

Niet uit eigen ervaring, wel van een kennis. Zijn opmerking: "dat hadden ze eerder moeten doen".
Simon
GastBerichtGeplaatst: 10-04-2005 19:54 Reageer met quote

Helaas heb ik inmiddels al zo'n 5 operaties gehad, inclusief het boren van ee gat in mijn voorhoofd en de 'doorhalen' van allerlei schotjes in mijn rechtervoorhoofdsholte. Ik heb van arremoede zo'n 3/4 jaar achter elkaar Klacid gebruikt en daarmee werd het leven draaglijk. Helaas sinds december 2004 werkt het niet meer.
Van Doxycycline krijg ik rode plekken die jeuken op mijn gezicht en ik ben allergisch voor Co-trimoxacol. Suggesties?
Transplantantje
BerichtGeplaatst: 11-04-2005 18:38 Reageer met quote

inclusief het boren van een gat in mijn voorhoofd en de 'doorhalen' van allerlei schotjes in mijn rechtervoorhoofdsholte.
Sorry?? een gat in je voorhoofd? Waarom was dat, als ik vragen mag ?
simon
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2005 22:11 Reageer met quote

Omdat de KNO-arts anders niet goed in de voorhoofdsholte kon komen.
Carmen
GastBerichtGeplaatst: 02-05-2005 13:24 Reageer met quote

Ik heb al sinds mijn 18e, dus inmiddels 20 jaar chronische voorhoofdsholte ontsteking. Heb al van alles geprobeerd, zoals diverse anti-biotica kuurtjes, diverse operaties bij KNO-arts zoals neus tussenschot recht laten zetten, poliepen verwijderen en Denkerchirurgie, waarbij alle holtes zijn verbreed en van 2 holtes (in het midden van mijn voorhoofd, net boven mijn ogen, 1 holte is gemaakt. Ook heb ik acupunctuur geprobeerd, maar dit alles heeft helaas niet geholpen.

Ook heb ik ongeveer 2 jaar dagelijks 5 x per dag gestoomd en 2 x maal per dag gestoomd met kamille.

Inmiddels is mijn hoofd zo gevoelig geworden, dat ik al weer voorhoofdsholte ontsteking krijg van een open raam, tocht, airco en wind buiten. Dit betekent dat ik mezelf de halve winter opsluit in huis en zo min mogelijk naar buiten ga.

Ook nu het lente is, heb ik weer heel veel last, zo om de week lig ik weer plat van de voorhoofdsholte ontsteking.
Heb namelijk ook last van hooikoorts en de anti-histamine tabletten helpen ook niet afdoende. Dit heeft dus ook invloed op de voorhoofdsholteontsteking.

Ook merk ik dat de voorhoofdsholte ontsteking vaak overgaat in migraine aanvallen, waarbij ik gezichtsuitval krijg en dus alleen nog maar sterretjes zie en verschrikkelijk zware hoofdpijn krijg.

Wie weet een oplossing, want inmiddels ben ik om de week ziek en ga ik zo min mogelijk naar buiten, wat de kwaliteit van mijn leven niet beter maakt.

Graag hoor ik van anderen die ook op zo'n extreme manier last hebben van voorhoofdsholte ontsteking.

Groetjes Carmen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > voorhoofdsholteontsteking
Pagina 1 van 36  

1, 2, 3 ... 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring