Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > zwanger van wie?
Auteur Onderwerp: zwanger van wie?
Jurian
BerichtGeplaatst: 29-08-2006 13:25 Reageer met quote

Een vraag waarvoor ik mij doodschaam, maar ik stel 'm toch. Ik hoop op een deskundig antwoord.

Ik ben 20 weken zwanger, maar heb twijfels over wie de vader is van mijn kindje.
Mijn laatste menstruatie begon op 23 april j.l. Ik ben vrij regelmatig ongesteld, d.w.z. met 1 of 2 dagen verschil. Soms zondag, soms maandag. Op 4 mei heb ik onveilig met mijn vriend gevreeën. De zondag daarop ben ik in een dronken bui (is geen excuus, dat weet ik) te ver gegaan met een andere jongen. Hij heeft mij gepenetreerd, maar is niet klaargekomen. Maar door voorvocht weet ik dat de kans even goed aanwezig is dat er spermacellen in mij terecht zijn gekomen. Is het in een percentage uit te drukken welke kans groter is, zwanger van mijn vriend of van die andere jongen. Met beide heb ik dus sex gehad tijdens mijn eisprong, als ik het goed heb. Ik ben echt radeloos. Alvast bedankt.
hoopvol
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 14:02 Reageer met quote

de kans is aanwezig dat je van die andere jongen zwanger bent al is dit niet waarschijnlijk. Ik denk dat de enige mogelijk is om er achter te komen is een vaderschapstest.
sterkte
hilda
BerichtGeplaatst: 29-08-2006 14:15 Reageer met quote

Ik acht de kans het grootst dat het van je vriend is, maar weet hij van je slippertje? zo nee, dan kan ik mij voorstellen dat je het zo wil houden! miscchien kun je een dna test laten doen? misschien kan je ongemerkt wat dna van je vriend laten testen op het ongeboren kind?
Gast
BerichtGeplaatst: 29-08-2006 14:18 Reageer met quote

ongemerkt DNA laten testen???????

DACHT HET NIET!
Dat is een halsmisdaad!
Dat mag zelfs justitie niet eens!

Wel eens gehoord van 'de integriteit van het menselijk lichaam'?
UnKnOwN
BerichtGeplaatst: 30-08-2006 0:01 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Wel eens gehoord van 'de integriteit van het menselijk lichaam'?


Nee vertel wat is dat??
Poeh wat een overdreven reactie, misschien weleens nagedacht dat een vrouw geslagen en dan misbruikt kan worden en dat wil verbergen, maar toch wil weten van wie het kind is omdat als het kind van de ander is ze het wel wil laten halen?
Dat is dus in haar geval niet zo, maar dan zo reactie is niet nodig.
En de man misschien onvruchtbaar is maar dat dus voor haar geheim wilde houden?

Of is dit teveel fantasie Rolling Eyes

Groeten UnKnOwN
Jurian
BerichtGeplaatst: 30-08-2006 17:40 Reageer met quote

Hoi allemaal,

bedankt voor jullie reactie. Ik weet dat ik pas 100% zekerheid heb zodra mijn kindje is geboren en ik via een vaderschapstest kan nagaan of mijn vriend de vader is. Hij weet niets af van mijn slippertje. Ik sta af en toe op het punt om het te vertellen. Geloof altijd dat eerlijkheid het langst duurt. Maar in dit geval zit ik al weken in tweestrijd. Ik trap hem op zijn ziel met dit bericht. Wat zal hij verdrietig en teleurgesteld zijn. Mijn hart doet pijn als ik daar alleen al aan denk. En kan ik hem dit besparen? Als ik straks een test doe en het is wel van hem (wat ik zóóóó hoop) dan hoef ik hem niet te kwetsen. Wanneer de uitslag onverhoopt anders is, zal ik hem alsnog op de hoogte moeten stellen, vind ik. Dus ja, wat is in dit geval het "beste", als je daar al van spreken mag. Emotioneel wordt dit een heel zware tijd, want in stilte heb ik telkens groot verdriet. Ik lijd hier echt zwaar onder. En niemand met wie ik er over praten kan. Pfffff, hoe kom ik de komende maanden door? Maar goed, ik heb het aan niemand anders te danken dan aan mij stomme zelf.
anoniem78
GastBerichtGeplaatst: 30-08-2006 18:33 Reageer met quote

je kunt dat toch niet testen zonder dat hij daar toestemmming voor geeft; bij is?! ik vind ook niet dat je hem dat mag aandoen..hij heeft zelf ook een keuze. dat jij het zwaar hebt ja..sorry maar dat is de steen die jezelf moet dragen. ik zou mezelf niet eens in de spiegel kunnen aankijken..
Jurian
BerichtGeplaatst: 30-08-2006 20:54 Reageer met quote

Beste Anoniem78,
bedankt voor je reactie en je hebt helemaal gelijk. Het is mijn eigen stomme schuld en hiervoor zal ik zelf alle consequenties moeten dragen. Ik vraag ook absoluut geen medelijden, begrijp me goed. Ik probeer alles een beetje van me af te schrijven en tegelijkertijd om een beetje hulp vragen. Wat het DNA betreft heb ik toch mijn twijfels. Via internet kun je bij diverse laboratiora een vaderschapstest aanvragen. Hiervoor is DNA nodig van zowel het kind als de vader. Er staat beschreven dat je dit op verschillende manieren ongevraagd kunt laten testen door bijv. een tandenborstel of kaugom op te sturen. Is dit dan illegaal? Ik denk dat er tegenwoordig toch veel mogelijk is. Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat ik hier iets mee ga doen. Mijn uitsluitsel zal ik pas krijgen al mijn kindje er is, op welke manier daar denk ik nog over na.
C-lady
GastBerichtGeplaatst: 03-09-2006 14:17 Reageer met quote

Weet iemand waar je een vaderschapstest kan doen terwijl het kind nog niet geboren is? Is belangrijk, dus ik zou het graag willen weten.

Groetjes!
mini
BerichtGeplaatst: 03-09-2006 17:43 Reageer met quote

ik begrijp hier niets van.Wel dat je een mens bent en je hebt laten verleiden tot een slippertje.Maar een punctie op je ongeboren kindje brengt de nodige risico"s met zich mee.wil je nu echt het kindje in je buik risico laten lopen om jezelf in te dekken.Ik weet wel dat het niet makkelijk is(eigen ervaring)Maar klap het op tafel.Stel je kindje voorop die heeft hier niet om gevraagd.stress kan zijn/haar groei beinvloeden
Bersi
BerichtGeplaatst: 03-09-2006 17:53 Reageer met quote

Hoi Jurian,
wil je toch sterkte wensen en wijsheid om de beste beslissing te nemen. Hij die zonder schuld is, werpe de eerste steen.
Groet, Bersi
Jurian
BerichtGeplaatst: 05-09-2006 13:06 Reageer met quote

Bersi, bedankt voor je reactie en je steun. En C-lady, het is mogelijk om een DNA test uit te voeren op je ongeboren kind. Maar Mini heeft gelijk. Het is niet zonder risico en is het je dat waard. Ik heb er zelf ook naar geinformeerd, maar vind dat ik dat mijn kindje niet kan aandoen. Ik heb een grote fout gemaakt, maar daarvan moet ik zelf de consequenties dragen. Het zou niet eerlijk zijn dit kleine leventje op het spel te zetten, alleen voor mijn eigen gemoedsrust. Het is ontzettend moeilijk om de komende maanden te doorstaan met telkens de verdrietige gedachte dat mijn kindje misschien níet van mijn man en mijzelf is. Het is zwaar om dit geheim alleen te dragen. De 1e anderhalve maand heb ik heel veel verdriet gehad en zag het heel somber in. Dacht niet dat ik sterk genoeg zou zijn om de rest van mijn zwangerschap uit te dragen zonder in te storten van de pijn en het verdriet. Uiteindelijk heb ik er met mijn huisarts over gespoken en in overleg met hem besloten om mijn man niet op de hoogte te stellen (hij schat de kans klein in dat dit kindje van die ander is, maar sluit het níet uit!) en te proberen te genieten. Dat ik zowel belangrijk voor mijn eigen gezondheid maar met name voor de ongeboren vrucht. Stress is schadelijker dan je wellicht denkt. Het blijft moeilijk en ik heb goeie en slechte dagen. Soms huil ik een paar uur en zie ik het totaal niet meer zitten, maar de andere dag gaat het beter en kan ik mezelf er bijna van overtuigen dat mijn man de vader is. Deze kans is statistisch gezien het grootst en daarom klamp ik mij daaraan vast. Noem het struisvogelpolitiek, maar het zorgt er voor dat ik mijn zwangerschap nu "redelijk" doorloop en dat is het beste voor mijn kindje. Voor dit leventje heb ik alles over.

    Moderator opmerking:
    Jurrian wilt u eerst de forum regels lezen voordat u een bericht plaatst.
saco
GastBerichtGeplaatst: 15-09-2006 23:49 Reageer met quote

de kans dat het van je slippertje is echt heeel erg klein. ik heb al anderhalf jaar sex op deze manier, voor het zingen de kerk uit, en het is tot nu toe niet raak geweest. Als je internet er op na zoekt is de kans echt heel erg klein !
gast2
GastBerichtGeplaatst: 15-09-2006 23:58 Reageer met quote

Wat een onge
--------------------------------------------------------------------------------

de kans dat het van je slippertje is echt heeel erg klein. ik heb al anderhalf jaar sex op deze manier, voor het zingen de kerk uit, en het is tot nu toe niet raak geweest. Als je internet er op na zoekt is de kans echt heel erg klein !
looflijk dom antwoord Daarom moesten vroeger de mensen zo vaak trouwen, en werden er zoveel kinderen geboren. Ze deden allemaal voor het zingen de kerk uitgaan
anoniem...
GastBerichtGeplaatst: 16-09-2006 9:27 Reageer met quote

hallo jurian
wat ben ik blij dat ik er iets over vond op het internet. want ik zit in dezelfde situatie. toen ik 1 dag overtijd was (de 29ste dag van mijn cyclus) heb ik met een ander sex gehad. ik heb nu 10 jaar een vaste vriend en we zijn sinds november bezig om een baby te krijgen. ik heb 1 miskraam ondertussen gehad. daarom snap ik er echt niks van waar ik mee bezig was. en eigenlijk wil ik blij zijn dat ik nu weer zwanger ben, maar dat gaat niet. want ik wil echt geen kind van de beste vriend van mijn vriend. hij weet dus ook van niks.
ik vind die reactie echt onzin dat het een misdrijf is om een stiekeme vadertest te doen. een leven van iemand kapot maken terwijl het misschien helemaal niet nodig is. niet alleen van de vader. het kind zelf, de moeder en beste vriend van vader. ik vraag me af of ze niet kunnen zien met een vaginale echo op welke datum het kindje is verwekt. en wat zijn dan de nadelen van een dna test voor de baby?
anoniem7
GastBerichtGeplaatst: 16-09-2006 9:57 Reageer met quote

quote:ik vind die reactie echt onzin dat het een misdrijf is om een stiekeme vadertest te doen. een leven van iemand kapot maken terwijl het misschien helemaal niet nodig is. niet alleen van de vader. het kind zelf, de moeder en beste vriend van vader.
Dat had je misschien eerder moeten bedenken voordat je met een ander het bed indook, ik vindt als je zo flink ben geweest om met een ander het bed te delen terwijl je een vaste relatie hebt, wees dan ook zo flink om de waarheid te vertellen.
Gast
BerichtGeplaatst: 18-09-2006 23:02 Reageer met quote

gast2 schreef:
Wat een onge
--------------------------------------------------------------------------------

de kans dat het van je slippertje is echt heeel erg klein. ik heb al anderhalf jaar sex op deze manier, voor het zingen de kerk uit, en het is tot nu toe niet raak geweest. Als je internet er op na zoekt is de kans echt heel erg klein !
looflijk dom antwoord Daarom moesten vroeger de mensen zo vaak trouwen, en werden er zoveel kinderen geboren. Ze deden allemaal voor het zingen de kerk uitgaan


Onzin, maar wel een antwoord waar de VRAGENSTELSTER wat aan heeft...zie anders hier maar eens:
http://www.anticonceptiepil.nl/content/anticonceptie/natuurlijk.asp
gast2
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 23:17 Reageer met quote

Coïtus interruptus

Bij coïtus interruptus wordt de geslachtsgemeenschap onderbroken voordat de man een zaadlozing heeft. In de volksmond wordt dit ook wel ??voor het zingen de kerk uit?? genoemd. De betrouwbaarheid van deze methode is ook laag, doordat in het voorvocht dat uit de penis komt vóórdat de man een zaadlozing heeft, ook levende spermacellen kan bevatten. Deze spermacellen kunnen de eicel ook bevruchten.

De Pearl-index (zie Anticonceptie >> Betrouwbaarheid) voor deze methode ligt tussen de 12 en 38. Dit betekent dat op alle 100 vrouwen die deze methode toepassen in een periode van 12 maanden, er 12 tot 38 toch zwanger worden!

Deze methode raden wij gelet op de betrouwbaarheid ten sterkste af.
dit stond op de site. Zeer onbetrouwbaar dus, en een vreemde test, hoe oud waren deze vrouwen zijn ze getest op vruchtbaarheid, in welke periode hadden ze gemeenschap en dan die rare uitleg ervan. Hoe het in theorie werkt en hoe het werkelijk in de praktijk is Bij geheel onthouding 0 zwangerschappen in theorie en in praktijk 10 zwangerschappen. Als je dit al leest moet je deze test dan wel serieus nemen?????????
denies
BerichtGeplaatst: 22-09-2006 17:39 Reageer met quote

IK zit met hetzelfde probleem, wil ook graag weten wie de vader van mijn nog ongeboren kind is (reden: verkrachting). Ik weet dat het mogelijk is om met een prenatale DNA test het vaderschap vast te stellen. Ik heb contact gezocht met een bedrijf dat daarin in gespecialiseerd, maar zij voeren zelf geen puncties uit. Mijn vraag: kan ik gewoon naar een gynacoloog gaan en vragen om een punctie en dit dan laten testen door dit bedrijf? Of waar kan ik anders zo'n punctie laten uitvoeren?
Fransje*
BerichtGeplaatst: 22-09-2006 21:58 Reageer met quote

Waarom drink je eigenlijk als je zwanger wilt worden?
Of was het een "ongelukje"?
Ik vind het maar een raar verhaal eigenlijk, sorry.
Index > Gynaecologie > zwanger van wie?
Pagina 1 van 4  

1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring