Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Griepepidemie zet door
Auteur Onderwerp: Griepepidemie zet door
Redactie
NieuwsposterBerichtGeplaatst: 23-02-2005 12:49 Reageer met quote

Griepepidemie zet door

Aantal griepgevallen neemt toe

ROTTERDAM - De griepepidemie in Nederland heeft zich de afgelopen dagen doorgezet. Het Nationaal Influenza Centrum (NIC) meldt dat het aantal griepgevallen binnen een week is toegenomen van gemiddeld vijftien per 10.000 inwoners naar 27 per 10.000 inwoners.

Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Limburg zijn het zwaarst getroffen met gemiddeld 67 zieken per 10.000 Nederlanders.

Cijfers
In de provincie Noord- en Zuid Holland zijn dat er negentien per 10.000 mensen en in Groningen, Friesland en Drenthe twintig. In de overige provincies zijn vijftien van de 10.000 inwoners ziek. De meeste recente cijfers zijn van afgelopen week (week 7). Naast kinderen tussen de 0 en 4 jaar, zijn vooral veel mensen tussen de 45 en 64 jaar en vijfenzestigplussers geveld door de griep.

Hoger
In werkelijkheid is het aantal griepgevallen nog hoger. De officiƫle cijfers zijn gebaseerd op de mensen die zich ziek bij hun huisarts melden. Veel mensen doen dat echter niet en zieken uit zonder naar een arts te gaan.

Publicatiedatum: 23 februari 2005
Bron: ANP
Redactie
NieuwsposterBerichtGeplaatst: 23-02-2005 14:15 Reageer met quote

Griep spaart het bedrijfsleven

Bedrijven melden geen problemen

EINDHOVEN - De griepepidemie die sinds vorige week in het zuiden van Nederland heerst, lijkt vooralsnog het bedrijfsleven en het onderwijs te sparen. Het Nationaal Influenza Centrum (NIC) maakte afgelopen vrijdag bekend dat in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg een griepepidemie heerst.

Als meer dan vijftien op de 10.000 mensen ziek zijn, is er sprake van een epidemie.

Epidemie
De griepepidemie heeft zich de afgelopen dagen doorgezet. Het Nationaal Influenza Centrum (NIC) meldt dat het aantal griepgevallen binnen een week is toegenomen van gemiddeld vijftien per 10.000 inwoners naar 27 per 10.000 inwoners.

Campina
Bij de vestiging van zuivelbedrijf Campina in Eindhoven zijn deze week elf van de 180 medewerkers geveld door de griep. "Vorige week zaten vijftien mensen ziek thuis", zegt een medewerkster van de afdeling personeelszaken. Bij de Campina-vestiging in Maasdam (Zuid-Holland) zijn vier van de 160 medewerkers ziek.

Niet gedupeerd
Volgens de arbodienst van DSM in Heerlen zijn bij het chemieconcern "meer mensen ziek dan anders". De medewerkster van de arbodienst wil echter geen cijfers geven. Ook is onbekend of de zieken bij DSM inderdaad een griep onder de leden hebben. Een woordvoerder van de ARBOdienst Limburg, meent dat bedrijven niet door de epidemie worden gedupeerd. "Sinds carnaval zijn wel veel mensen ziek, maar voor zover ik weet zijn er geen bedrijven die daardoor in de problemen komen."

Minder lang
Volgens de woordvoerder duurt de griep van deze winter minder lang dan anders, "slechts een dag of twee, drie". Viroloog A. Osterhaus kan dat niet bevestigen. "Er zijn nog geen officiƫle cijfers. We kunnen pas aan het einde van het seizoen zeggen of deze griep anders was dan in andere jaren. Vooralsnog zijn daar echter geen aanwijzingen voor."

Vacatures
Studentalent, een uitzendbureau dat bemiddelt tussen pabo-studenten en scholen die tijdelijke leerkrachten nodig hebben, zegt niets te merken van de epidemie. "Wij hebben in ieder geval niet meer vacatures dan anders", zegt een medewerkster. Ook bij de website docentenbank.nl, voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs, merken ze niets van een personeelstekort. Eind deze week komt het Nationaal Influenza Centrum met nieuwe cijfers over het aantal zieken.

Publicatiedatum: 23 februari 2005
Bron: ANP
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Griepepidemie zet door
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring