Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Vastzetten wervel L5-S1
Auteur Onderwerp: Vastzetten wervel L5-S1
harrie1
BerichtGeplaatst: 27-12-2007 14:15 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ik zou nog iets van me laten horen, nou bij deze. Het is nu ongeveer 2 jaar geleden, ik was toen 42, dat ik ben geholpen door Dr van Daele in Tongeren Ik kan alleen maar zeggen dat ik er weer helemaal bovenop ben. 26 Oktober 2005 ben ik via de rug geopereerd worden (Fusie L5-S1 + een discus geplaatst). De klachten waren dezelfde als jullie, niet lang kunnen lopen, pijn in mijn bil en pijnlijke uitstraling door mijn rechterbeen. 6 Dagen na m'n operatie was ik weer thuis. Op eigen krachten moeten revalideren. Ik heb geen gipskorset gekregen maar een soort motorband met aan de achterkant een harde plastic plaat die aangemeten werd naar mijn rug. Wel erop letten alles rustig aan te doen. Wandelen ging elke dag iets meer, eerst met krukken, daarna zonder en steeds verder. Eigenlijk heb ik nergens meer last van en kan ik bijna alles doen. Wandelen,zitten zelfs joggen gaat allemaal zonder problemen. Dus mensen, houdt moed, bij mij is alles goed verlopen. Het kan ook goed aflopen.

Succes,
Harrie
Dany1958
BerichtGeplaatst: 17-09-2008 21:05 Reageer met quote

Hallo allemaal,Dag Ester,ik wil je het volgende zeggen ik had juist dezelfde problemen en bij mij hebben ze de zenuwen die de pijn veroorzaakten verbrand en tot hier toe is de pijn met 75% verminderd maar heb wel de kans dat het met de tijd terug komt hopend u van dienst te zijn geweest
vriendelijke groeten
Dany
Dany1958
BerichtGeplaatst: 17-09-2008 21:07 Reageer met quote

Je kan me contacteren via
************

  Moderator opmerking:
  Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
  Zie de forum regels.
  U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
user2010
BerichtGeplaatst: 03-03-2010 15:34 Reageer met quote

Gisteren heb ik een CT-scan laten doen. Deze heeft uitgewezen dat ik een discushernia heb, niveau L5-S1. Eventjes letterlijk overnemen wat er in mijn brief aan mijn huisarts staat:

Niveau L5-S1:
Aanwezigheid van vrij forse, breedstralige, naar rechts gelateraliseerde hernia. Er is opvullen van de rechter laterale recessus. Asymmetrisch aspect van de voorste epidurale ruimte. Beperkt afdalen van de discushernia achter het wervelcorpus S1.

Momenteel trekt de pijn tot in mijn rechterbeen, en deze is niet te houden bij momenten. Ik werk op een boekhoudkantoor en dus moet ik 8u na elkaar op een bureau zitten... PIJNLIJK!

Soms moet ik op mijn werk op de grond gaan liggen of eens 5-10 minuutjes rondstappen. Zo kan dit echt niet blijven duren.

Ik heb vrijdag een afspraak in het Aalsters Stedelijk Ziekenhuis voor een infiltratie. Hopelijk lost dit iets op...

Ik houd jullie zeker op de hoogte. Groeten
user2010
BerichtGeplaatst: 06-03-2010 20:50 Reageer met quote

Ziezo, de eerste inspuiting zit erop. Ik wist niet dat een mens zoveel zeer kon hebben!

Ik heb vorig jaar met een gebroken voet op carnaval gelopen (ik ben van aalst en carnaval mag je niet mankeren) Wink
Toen heb ik afgezien van de pijn, maar dat was niks tegen deze inspuiting...

Ik hoop dat ik vlug resultaat zie, want voorlopig is dat nog niet het geval. De komende 2 vrijdagen heb ik opnieuw een afspraak voor de 2e en 3e spuit.

Iemand een idee hoelang het zou duren vooraleer ik resultaat zie?

Mvg Jeroen
Basic
BerichtGeplaatst: 31-03-2010 8:40 Reageer met quote

Beste jeroen ben benieuwd hoe het is afgelopen met je inspuiting en wat het precies inhoud

ik zou graag wat info willen hebben over wat ze precies hebben gedaan en waar je dit heb laten doen

en of het helpt natuurlijk

dank voor je info

gr,

Basic
chantal*
BerichtGeplaatst: 31-03-2010 11:52 Reageer met quote

Welke inspuiting heb je gehad Jeroen ?
Is het vanuit de pijnpoli gedaan ?

Zelf heb ik 16 proefbehandelingen gehad doormiddel van inspuiting of ze de juiste tak te pakken hadden van de zenuw, daarna een definitieve behandeling gehad en ben nu een jaar of 5 rugpijn vrij voor 100%
patries72
BerichtGeplaatst: 30-06-2010 12:16 Reageer met quote

Het is wel een tijdje geleden dat hierop is gereageerd maar ik wilde even kwijt dat ik al ongeveer mijn hele volwassen leven(ben nu 37) last heb van rugklachten en sinds een paar jaar ook uitstraling naar mijn benen.
6 jaar geleden mri gehad waar een hernia op te zien was op l5/s1.
Gaat vanzelf over werd er gezegd en jaren fysio,medicijnen gehad.
Nu sinds 2 jaar slaap ik snachts heel slecht.
Heb heel veel pijn in mijn onderrug als ik draai in mijn slaap.Ik word ongeveer 10 keer per nacht wakker.
Ben nu dus echt op.Ik ben nog steeds aan het werk en natuurlijk huishouden en kids dus er moest nu een oplossing komen.
Na zeuren mocht ik in april toch maar weer naar de neuroloog.
Deze verwees me door naar othopeet en vier weken geleden kreeg ik mijn mri.Daar was dus weer die hernia(groter).
Door de lange wachttijden ben ik via zorgbemidding doorverwezen naar Belgie naar dr van der Kelft.
Daar ben ik maandag geweest en ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan want 17 augustus word ik geopereerd.
Mijn hernia word weggehaald en ik krijg een hele nieuwe tussen wervelschijf want deze is helemaal versleten.De arts vond het nog een wonder dat ik er zo bij zat.Nu zit ik uit te kijken naar 17 augustus want ......na jaren kan ik misschien eindelijk pijnvrij leven(Raar idee)
Clarance
BerichtGeplaatst: 06-01-2011 12:28 Reageer met quote

Hoi lieve mensen,

het is prettig om hier ook allerlei ow te lezen die ook van mij van toepassing zijn. Ik had vanaf kind(14 jaar) al last van mijn rug. Door de jaren heen naar verschillende specialisten geweest. Er was dan ook niemand die er achter kon komen wat er nu met mijn rug aan de hand is.

Ik ben nu onderhand bijna 36 en pas recent zijn ze erachter wat er loos is. Onderste ruggenwervel is versleten en totaal uitgedroogd waardoor deze is gaan barsten. de zijtakken van de zenuw komen dus bij beweging in deze barsten te zitten, wat de pijn veroorzaakt. Hierdoor loop ik als een pinguin.

Wat konden ze er aan doen: Een rf-facetdenervatie. deze heb ik afgelopen jaar november gehad 4 naalden links en 8 dagen later 4 naalden rechts. Na de behandeling nog steeds erg veel pijn overgehouden.

In samenspraak met de specialist en huisarts flinke pijnmedicatie voorgeschreven. (Zaldiar.....pillen die tegen de morfine aan zitten.. 3 maal daags 2 pillen)Dit heeft echter niks geholpen. Morgen heb ik een controle afspraak dus ik hoop dat er iets concreets uitkomt wat er nu gedaan kan worden om de pijn te bestrjden.

Kan iemand zich vinden in mijn verhaal? zo ja wat hebben ze na de facetdenervatie kunnen doen?

groeten Clarance
patries72
BerichtGeplaatst: 06-01-2011 17:13 Reageer met quote

Hoi clarance,

Ik had precies hetzelfde als jij en ik ben 17 augustus in belgie geopereerd.
Ze hebben de tussenwervelschijf die slecht was verwijderd en een kooitje geplaats.(spondylodese)Ook hebben ze het gelijk vastgezet met een plaatje en schroeven en ik kan je zeggen dat ik geen moment spijt ervan heb gehad.
Ik kon voor de operatie ook altijd maar krom lopen en kon al twee jaar niet meer plat liggen.Dit was gelijk dezelfde dag dat ik geopereerd was weg.De revalidatie is op zich wel zwaar maar ik zou het zo nog een keer doen.
Ik hoop dat ik je hier een beetje mee help.Er is dus wel hoop!!!!! Razz
Clarance
BerichtGeplaatst: 06-01-2011 18:31 Reageer met quote

Fijn dat er bij jouw nog een optie was om de pijn te bestrijden. Naar Belgie? Wad je daar ook voor verzekerd of? Worden deze operaties niet in Nederland uitgevoerd? Hoelang duurde de revalidatie?Was dit je laatste optie?

Ik stel maar idd zoveel vragen om kennis te vergaren.

vr gr clarance
patries72
BerichtGeplaatst: 06-01-2011 18:38 Reageer met quote

Hoi clarance,

Geeft niet hoor dat je zoveel vragen stelt.Heb ik ook gedaan.
Ik ben via zorgbemiddeling terecht gekomen in Belgie.Dit werd vergoed uit de basisverzekering omdat het ziekenhuis een contract had met mijn verzekering.Je kan dit altijd navragen bij de zorgbemiddeling(via je zorgverzekering)Hier doen ze deze operaties wel in sommige ziekenhuizen maar er staan lange wachtlijsten en in belgie kan je eigenlijk direct al terecht.
Ik had ook al vanaf jongs af aan rugklachten en heb ook van alles geprobeerd.Fysio,neurolyse,pillen maar niets hielp.
Ik kan nu zeggen dat ik voor 90 procent van mijn klachten af ben.
Ik heb 17 aug geholpen en ik ben nu halve dagen aan het werk.De eerste zes weken zijn het zwaarst omdat je niets mag dan lopen en liggen en zitten.Maar daarna gaat het beetje bij beetje beter.Je kan ook even onder de onderwerpen zoeken want er staat onder een ander forum hele verhalen van mij en van iemand die dit ook gedaan heeft in Belgie.
Misschien heb je er iets aan.
Clarance
BerichtGeplaatst: 06-01-2011 19:46 Reageer met quote

dank je wel voor je reactie. Ik hoop morgen idd ook een hoop te weten te komen omdat ik dan naar de specialist moet voor de controle afspraak.

Wat er nog bijkomt is dat mijn vrouw ook thuis is komen te zitten met een hernia.Ze heeft vreselijk veel pijn eigenlijk is dit gekomen na de bevalling van onze zoon Marley die nu 7 maanden is.Het is bijna niet te doen...en de gemoederen soms een beetje hoog op. We proberen er maar het beste van te maken.

gr Clarance
patries72
BerichtGeplaatst: 06-01-2011 21:14 Reageer met quote

Wink Heel veel succes morgen en laat even weten hoe het af is gelopen je gesprek.En laat je niet te snel met niets naar huis sturen want daar hebben ze een handje van hierzo.
En als ik je vrouw was zou ik toch ook even langs een arts gaan....
Clarance
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 15:47 Reageer met quote

net van de controle afspraak bij de polikliniek Zeist:

na aanleiding van de fr- facetdenervatie behandeling die niet heeft aangeslagen wordt er nu een discografie gemaakt. Dit gebeurd 24-1-2011.
Er zijn scheurtjes ontstaan in de tussenwervelschijf(L4-L5). Daarom gaan ze onder rontgendoorlichting
een naald plaatsen ter hoogte van de aangedane tussenwervelschijf, daarna wordt er contrast vloeistof ingespoten.
Direct daarna wordt er een ct scan gemaakt , zal er te zien zijn in hoeverre de wervel is beschadigd en worden de opties besproken wat hierna te doen.

de medicatie is wederom omhooggeschroefd naar zwaardere medicatie: morfinesulfaat 10 mg , 2 maal daags 2-3 tabletten

Dit is wat er tot nu toe is uitgekomen....
patries72
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 17:01 Reageer met quote

Nou,ben benieuwd wat ze dan zeggen.
Ik hoop dat je medicatie in ieder geval een beetje de pijn verlicht.En ik hoop voor je dat ze eindelijk iets eraan gaan doen.Je kan in ieder geval altijd naar de dokter in Belgie gaan voor een second opinion.Mocht je naam en adres e.d. willen dan hoor ik het wel van je Wink
debbie13980
BerichtGeplaatst: 27-01-2011 13:32 Reageer met quote

WIE O WIE kan me helpen...

Ik sta op de wachtlijst voor een kunstdiscus L4-L5.
Ik kijk er erg naar uit!!

Maar nu heb ik bericht gekregen van mijn zorgverzekeraar dat dit niet voor vergoeding in aanmerking komt...

Dr Zeilstra gaat mij opereren in Naarden (hij werkt per 1-1-2011 niet meer in zwolle)

Ik heb berichten gelezen uit 2006 van mensen waarbij deze ingreep gedaan is. Ik neem aan dat diegene het niet uit eigen zak betaald hebben??

We zijn nu 5 jaar verder, hoe kan het dan dat een zorgverzekeraar het niet gaat vergoeden??

Ik zit nu 100% in de ziektewet, omdat ik niets kan.

Lieve groeten debbie
mijn email adres is *********

  Moderator opmerking:
  Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
  Zie de forum regels.
  U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
trudy
BerichtGeplaatst: 27-01-2011 14:27 Reageer met quote

De kunstdiscus(prothese) wordt in nederland door geen enkele zorgverzekeraar vergoed omdat ze dit nog te experimenteel vinden en de resultaten te wisselend.
Ik weet dat er patienten zijn geweest die dit wel vergoed hebben gekregen dat gebeurde in het ziekenhuis in Zwolle bij dr.Zieilstra maar werd vergoed uit het ziekhuisbudget,dat gebeurt nu ook niet meer.
Wil je wel voor vergoeding in aanmerking komen dan moet je je rug vast laten zetten dmv een spondylodese (ze zetten dan bot op de plek waar nu je tussenwervelschijf zit ipv de prothese die je nu wilt hebben)
Deze info kan ik je geven omdat ik regelmatig lees en ook wel eens reageer op de site van de nvvr(nederlandse vereniging voor rugpatienten)
Heel veel sterkte verder!
Maartje123
BerichtGeplaatst: 01-02-2011 17:31 Reageer met quote

******.Hoogland, zeer naar tevredenheid.
Krijg echter nu advis om L5 -S1 vast te zetten, ivm kapotte wervelschijf en 2 zwakke, afbrokkelende wervels. Er kan geen kunstschijf meer geplaatst worden.
Men raadt mij hier dr.Mostert in de Isalakliniek te Zwolle aan.
Ik ben 49, inmiddels zeer beperkt in de normale dagelijkse bezigheden, mijn werk is nu ongschikt door het vele autorijden.
Iemand ervaring hieromtrent?
Groet, Maartje
termaatje
BerichtGeplaatst: 25-01-2012 17:58 Reageer met quote

Beste Debbie13980

Ik ben eigenlijk heel benieuwd of je al geholpen ben? Zelf zit ik namelijk in dezelfde positie. en ook met dokter Zeilstra.

Ik hoop wat te horen van je.
Groetjes Renate
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Vastzetten wervel L5-S1
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring