Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > netvliesloslating
Auteur Onderwerp: netvliesloslating
Sandert
GastBerichtGeplaatst: 13-08-2006 7:21 Reageer met quote

Sinds een paar weken ben ik het slachtoffer van een ablatio retinae oftewel een netvliesloslating..!
Dit probleem kan gaan ontstaan als het glasvocht (het vocht dat binnenin de oogbol zit) gaat krimpen en daardoor stukjes netvlies lostrekt. Dit kan tegenwoordig gelukkig goed gemaakt worden met de laser. Er worden dan drie ringen van laser-"puntlassen" om het gaatje heen gezet en die behandeling duurt ongeveer 15 minuten, is niet echt pijnlijk maar heel erg vervelend. Bij zon'n netvliesloslating zie je ook heel veel "troep" in je oog dwarrelen veroorzaakt door pigmentkorrels die normaal achter het netvlies zitten maar door het losscheuren vrijkomen. Tevens kunnen er wat bloeddruppeltjes in zitten. Ik ben benieuwd naar reacties van mensen die hier ook ervaring mee hebben en met name of die rommel in het oog na verloop van tijd minder wordt of dat je ermee moet leren leven?
Een nare bijkomstigheid bij mij was dat een week na het laseren bij de controle nog een gaatje in hetzelfde netvlies werd geconstateerd hetgeen dus ook weer gelaserd moest worden.
debora
GastBerichtGeplaatst: 15-09-2006 17:58 Reageer met quote

mijn ervaring na mijn netvliesloslating is dat de 'troep' na enige maanden/ jaren verdwijnt.. wel merk ik dat ik af en toe weer een luchtbel voorbij zie dwarrelen..dit is iets wat ik heb moeten accepteren en mee moet leren leven.
Sandert
GastBerichtGeplaatst: 22-09-2006 23:22 Reageer met quote

Debora,
Ontzettend bedankt voor je antwoord. Het geeft mij weer wat meer hoop. Ik moet er niet aan denken dat ik tot mijn dood door een vuil aquarium de wereld moet bekijken.... Normaal gesproken vraag je een dame niet naar haar leeftijd maar in dit geval zou ik je willen vragen hoe oud je bent en hoe lang geleden jij je netvliesloslating hebt gehad en hoe dat bij jou is gerepareerd?
Ik heb bij mij sterk de indruk dat de troep in m'n oog erger is geworden. En ook als ik knipper met m'n oog is het net of ik die adertjes van m'n netvlies in negatief zie.... Komt dat jou ook bekend voor?

M.vr.gr.

Sandert
SylviaVH
GastBerichtGeplaatst: 28-12-2006 19:16 Reageer met quote

Beste,

Ik ben ook een aantal maanden geleden geopereerd aan een netvliesloslating, nu heb ik inderdaad ook nog 3 kleine "luchtbelletjes".
Als ik mijn hoofd naar achteren gooi dan komen ze zeg maar "boven-drijven".
Ik begrijp dat dit iets is waar ik mee moet leren leven? Ik vind het behoorlijk irritant...

Bvd
met vriendelijke groet,
Syl
petra22
BerichtGeplaatst: 27-11-2013 8:57 Reageer met quote

zijn bij jullie die sliertjes weggegaan? Ik heb nu twee keer laseren gehad, zaterdag en dinsdag
petra22
BerichtGeplaatst: 28-11-2013 8:52 Reageer met quote

Is er niemand meer op het forum van deze mensen?
sparretje
BerichtGeplaatst: 30-11-2013 20:43 Reageer met quote

bepaalde forums worden helaas niet meer gebruikt. Erg jammer. Zou ook graag willen weten hoe het naderhand met de mensen gaat
Index > Kinderziekten > netvliesloslating
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring